Aile içi meseleye dahil olma :-(

Anne babalar işin içine girmesin diye sizi aradı muhtemelen görümceniz. Bence tavrınız gayet normal. Hiç kafaya takmayın.

Zaten evliliklerdeki sorunun çoğu erkek ailesinden çıkıyor, geline istediğini yaptırtma heveslileri yüzünden...
Aynen öyle. Biz de kimse duymasın üzülmesinler dedik.

Bence sizi çağırmadan kendi aralarında halletmeleri gerekirdi ama tartışmanın büyüklüğünü bilmiyorum.

Çağırmışlar haliyle gitmişsiniz, illa ki fikrinizi sormuşlardır siz de incitmeden objektif bi şekilde fikrinizi belirttiyseniz sorun yok bence

Siz daaannn diye gidip konuya müdahil olmamışsınız;
sonuçta görümcen çağırmış.
Hiç kafana takma; sen olması gerektiği gibi konuşmuşsun. Elinizden geleni yapmışsınız; gerisi onlara kalmış.
En fazla enişte bey; sana sinir olur, soğuk durur arkandan bi iki atıp tutar. O kadar.

bence kocana kızma barışırlar, sen kötü olursan ol boşver, kayınçoya diş bilemesin enişte..
sen de kötü bir şey dememişsindir .. görümceni sevdiğin için de biraz yanlı yorum yapmışsındır.. olabilir..

Fikirlerinize ihtiyacım var değerli arkadaşlar.
Görümcem 1,5 yıllık evli. Dıştan problemleri yok görünse de evliliklerinde sıkıntı varmış. Dün kavga etmişler eşiyle, aradı ve bizi çağırdı. Eşime sen tek git dedim, o da sen de gelsen daha iyi olur dediği için birlikte gittik. Sonuç olarak eşimle ben de kararsız kalsak da gittik. İkisi de eğitimli ve çalışan insanlar. Enişte bey 2 kardeşler (1 kız, 1 erkek) ve ailesi ahtapot gibi sarmalamış durumda. Yoğun çalışan insanlar olmalarına rağmen her hafta sonu köye aileye yardıma çağrılıyorlar ve görümcem çok gitmek istemeyince haliyle bayağı problem olmuş aralarında. Bunun dışında görümcemin rahatsız olduğu diğer konular ise, enişte beyin aile hayatlarında olan herşeyi sürekli ailesine yetiştirmesi, özellerinin kalmaması ve eniştenin öfke problemi (Şuana kadar görümcem hiç kimseye birşey anlatmamıştı) Mecburen evlendikleri günden beri aralarındaki tartışmalar ortaya döküldü ve eşim sessiz kalınca (genel yapısı da sessiz) ben de objektif olarak enişte beye hatalı olabileceği durumları söyledim. Enişte bey de benim taraf tuttuğumu ve objektif olmadığımı söyledi. Görümcemi çok seviyorum ve üzülmesi beni çok üzdü. Görümcem gerçekten çok hanımefendi ve olgun bir insan. Küçük meselelerden sorun çıkaracak biri değil. Elimizden geldiği kadar yapıcı olduk ve sonu tatlıya bağlamaya çalışarak ordan ayrıldık.
Aile içi konuya dahil olduğumuz için de dünden beri kendimi çok kötü hissediyorum. Onlardan ayrıldıktan sonra eşim yanlış bir şey söylemedin boşuna üzülüyorsun, benim söylemem daha kırıcı olurdu dedi. Ama ben yine de bayağı kötü hissediyorum. Değerli görüşlerinizi bekliyorum. Şimdiden hepinize teşekkür ederim.
Evet, cevap zaten konu isminizde saklı; "aile içi meseleye dahil olma!"

Insanlar haksizlik yapildigini düsundugu durumlarda sessiz kalmamali bence. En dogru zamanda bir yanlisligi dile getiremeyeceksek ne anlami var ki konusabilmenin. Sizi tebrik ederim. Sakın üzulmeyin en dogrusu yapmişsiniz. Sessiz kalsaydiniz görümcemi seviyorum sözu ne anlam taşirdi.
Kaldi ki aile ici bir durumdan öte zaten size kadar intikal etmiş bir durumdan bahsediyoruz.

Çağırmışlar gitmişsiniz. Çagırmasalardı da gitmezdiniz. O sebeple kötü hissetmeyin.

Ayrıca siz konum olarak eniştenin durduğu yerdesiniz. Ikiniz de aileye evlilik yoluyla dahil olduğunuz için. Şu durumda eğer "görümcem haklı . Zaten akıllı başlı olgun bir insan" diyosanız öyledir. Taraf neden tutasınız. O sizin kardeşiniz değil ki. görümceniz. Görümcem fena kadındır deseniz asıl o zaman sizin tarafli olduğunuzu iddia ederdim.

Şu durumda objektif olmayan kişi enişte olabilir. Ciddiye almayın.

Görümcem 1,5 yıllık evli. Dıştan problemleri yok görünse de evliliklerinde sıkıntı varmış. Dün kavga etmişler eşiyle, aradı ve bizi çağırdı. Eşime sen tek git dedim, o da sen de gelsen daha iyi olur dediği için birlikte gittik. Sonuç olarak eşimle ben de kararsız kalsak da gittik. İkisi de eğitimli ve çalışan insanlar. Enişte bey 2 kardeşler (1 kız, 1 erkek) ve ailesi ahtapot gibi sarmalamış durumda. Yoğun çalışan insanlar olmalarına rağmen her hafta sonu köye aileye yardıma çağrılıyorlar ve görümcem çok gitmek istemeyince haliyle bayağı problem olmuş aralarında. Bunun dışında görümcemin rahatsız olduğu diğer konular ise, enişte beyin aile hayatlarında olan herşeyi sürekli ailesine yetiştirmesi, özellerinin kalmaması ve eniştenin öfke problemi (Şuana kadar görümcem hiç kimseye birşey anlatmamıştı) Mecburen evlendikleri günden beri aralarındaki tartışmalar ortaya döküldü ve eşim sessiz kalınca (genel yapısı da sessiz) ben de objektif olarak enişte beye hatalı olabileceği durumları söyledim. Enişte bey de benim taraf tuttuğumu ve objektif olmadığımı söyledi. Görümcemi çok seviyorum ve üzülmesi beni çok üzdü. Görümcem gerçekten çok hanımefendi ve olgun bir insan. Küçük meselelerden sorun çıkaracak biri değil. Elimizden geldiği kadar yapıcı olduk ve sonu tatlıya bağlamaya çalışarak ordan ayrıldık.
Aile içi konuya dahil olduğumuz için de dünden beri kendimi çok kötü hissediyorum. Onlardan ayrıldıktan sonra eşim yanlış bir şey söylemedin boşuna üzülüyorsun, benim söylemem daha kırıcı olurdu dedi. Ama ben yine de bayağı kötü hissediyorum. Değerli görüşlerinizi bekliyorum. Şimdiden hepinize teşekkür ederim.
Valla ben bu gelme gitme meselesinde sorun yaşayan biriydim eşinden çok inatçıdır

Daha çok giderek hatta kalarak kurtuldum nasıl derseniz yiyip içip kalıyorduk ara sıra bulaşığı yardım ediyordum :KK53:

Küçük çocuk olunca zaten yardım bekleyemiyr kaynana

Gidip geldikçe zaten kaynana istememeye başladı falan

Çok seviyormuş gidip gelmek istiyormuş gibi davranıp aileyi biktirmak en temizi bana kalsa :KK53:

Ben eşinize çok kızdım açıkcası. Resmen kardeşini ezen adama ve ailesine karşı tepkisiz kalmış.
Hiç mi bir şey demedi yani?

Deseydi ki "bu kadın aylardır senin ve ailen yüzünden kan kusup kızılcık şerbeti içtiyse, bize bir şey belli etmediyse sen de ailene mesafe koymak zorundasın." diye..

Onun dışında çağrılmış ve gitmişsiniz. Artık bildiğinize göre destek olmaya devam edin derim..

Ben de benzer durumda bulundum
Objektif olmanız gerçekten zor hem sizin hem eşinizin
O yüzden yaşca ve tecrübe olarak olgun ortak ikisinin de saygı duyduğu bir aile büyüğüne rica edin. Ikisini tek tek ve birlikte oturumlar yaparak dinlesin ve en sağlıklı şekilde durumu çözümlesin.
Böylesi en uygun olanıdır.
Mesele aceleye gelmeden objektif bir göze danışmakta fayda var.

Valla sacmalik siz de değil, size sormuşlar söylemişsiniz. Sacmalik evli barkli insanlarin kendi problemlerini çözememesi.
Damat bey sizle daha mesafeli olacaktir tabi ancak siz elestirinizi yaparken vicdanli davrandiysaniz bence üzülmeyin. Rahatsız da olmayın. Bir dahaki sefere de ben dahil olmak istemiyorum rahatsiz oluyorum deyin.
Ben olsam öyle yapardim yani.

Boyle durumlarda malesef üçüncü kisiler suclu duruma dusuyor. Kari koca barisiyor.

Benim görümcem esinden siddet gormus ve kapisi kirik evlerinde uc dort gundur yalniz kaliyormus kis gunu kucucuk cocuguyla. Farkli sehirlerdeyiz. Bunu ogrenince esim delirdi. Gittik aldik bize getirdik. Sonucta kocasiyla baristilar. Biz de beyfendinin karisini ve cocugunu ondan kacirmis durumuna dustuk.

Valla ben bu gelme gitme meselesinde sorun yaşayan biriydim eşinden çok inatçıdır

Daha çok giderek hatta kalarak kurtuldum nasıl derseniz yiyip içip kalıyorduk ara sıra bulaşığı yardım ediyordum :KK53:

Küçük çocuk olunca zaten yardım bekleyemiyr kaynana

Gidip geldikçe zaten kaynana istememeye başladı falan

Çok seviyormuş gidip gelmek istiyormuş gibi davranıp aileyi biktirmak en temizi bana kalsa :KK53:
Uyanik kofteeee:))

Çok şükür bugünleri de gördüm. Görümcem de hemen abisini aradı Bikbiklerden sonra iyi geldi. (görümce değilim, görümcem yok.)
Birşey olmaz. Takılmayın. Size konu anlatılmış. İş o aşamaya geldikten sonra geçmiş olsun tabi ki yorum yapılır...

Back
X