Aile içi tacizden nasıl emin olunur?

cocuk pedagoglarinin bunu netlige kavusturmak icin cesitli yontemleri var diye biliyorum.
birde cocuklarin yalan soyleyip soylemediklerini anlamak cok kolay.
mesela dustuklerinde cani acimis gibi yapip aglamayi severler dikkat cekmek icin 5 dk sonra neren acidi diye sorun eger gercekten bir yeri acimadiysa surekli farkli yeri gosteriyorlar net bir nokta olmuyor yani.
ama gercekten acidiysa hep o noktayi gosteriyorlar.
yani atiyorum x oyun oynarken nerene dokundu dediginde defalarca ayni yeri gosteriyorsa yalan soyleme ihtimali cok dusuktur bence.
ben kizima surekli sorarim anneannen nerenden optu baban nerenden optu dayin amcan vs. gibisinden ve hep dogru yeri gosterir
esimle bunu surekli tekrarlariz mesela yanagindan oper git soyle bakim nerenden optum der gelir soyler bazen opmeden gonderir nerenden optugumu soyle der hep farkli yerler gosterir defalarca sordugumda atiyorum sag yanak sonra sol yanak sonra alin gibi.
bu bizim kontrol seklimiz kendimizce olusturdugumuz.
kizima mesela altini benden baska kimseye actirma ben evdeysem demistim
bigun dustayken kakasini yapinca babasi degismek zorunda kaldiginda kosa kosa banyoya gelip babam altimi degisti demisti.
cocuklarin dilinden anliyorlardir pedagoglarda pedagog olmayada gerek yok aslinda cocugu çozmek cok kolay biraz ustune dusersen
oyuzden soz konusu cocuksa cocugun beyani tek basina gercegi ifade ediyordur bana gore

Küçük çocuk bile olsa annesi bu durumdan şüphelenip söylüyorsa çocugada sorarlar naptı sana nerene dokundu, nasıl oynadınız, gibi gibi çocuga sorarlar... Tacizciyi bile sorgularken arka tarafta psikolog da takip edip kişinin hal ve hareketlerinden anlayabiliyor

Bi uye daha yazmisti bende tekrar soruyorum bunun gercekten istismar olduguna emin misiniz.tamam kimin yaptigi onemli degil ama kiziniz bunu nasil anlatti bunu bilebilsek keske.belki normal oynamistir sallamaktan kastıniz ne?elbetteki siz annesiniz daha iyi bilirsiniz ama bu konuda yanlis anlamis olma ihtimaliniz var mi.bunlari ayrintilari bilmedigim icin soruyorum

Kucağında sallama dediği tövbe yarabbi aklıma kucağa oturtum ileri geri mi yaptı acaba ay kalbim bile sıkışıyor yazarken herkes onu sormuş aklıma bu geldi belki budur konu sahibinin demesi

Ben de çok yakın bir akrabam tarafından yıllarca tacize uğradım. Hatta bir keresinde annem şahit oldu fakat olayın üstüne gitmek yerine ( sırf rahatı bozulmasın diye bence) yanlış anladığına hükmetti ve anımda unuttu. Hala bile bazen annemden nefret ediyorum. Babanıza dahi güvenmeyin. Çocuklarınızı kontrol edin.

Size bunları yaşatanların Allah cezasını versin

Ya arkadaş çocuğunu kimsenin kucağına vermeyeceksin.oturtuyorsa açık açık istemediğini söyleyip alacaksın çocuğu..artık ayıp olur ;gücenir düşüncelerini bir kenara bırakın..umarım aynı evde yaşadığınız birisi değildir.

Birde bari çocuğun yaşını yazın.kaç kişi sormuş.kimse tanımaz sizi burada

Bende 8 yasindayken baska 2 kız arkadasimla birlikte komşumuzun askerden yeni gelen oğlu tarafindan taciz edildim. Oyüzden hayatim boyunca erkeklerden korktum.hala otobüste minübüste arka koltuguma bir erkek otursa yada yolda yürürken yakin mesafemden bir erkek yürüse zangır zangır titriyorum. oyüzdende oğlumu sürekli koruma eğilimindeyim kimseye güvenemiyorum. Keşke elimde bir fırsatım olsada unutabilseydim. Şuanda hamileyim ve en büyuk korkum bir kızımın olması. Çevremdekiler beni cinsiyet ayrimi yapiyor saniyorlar ama kimse içimi bilmiyor

Son düzenleme:
Şu taciz tecavüz vakalarından bıktık artık.Nasıl bir hale geldik köpeğe kediye bile tecavüz ediyorlar .Kimseye güven kalmadı

2 3 tanesini şeyinden Taksim meydaninda bir vinçe asacaksın bak kimse cesaret edebiliyorlarmi

Cocugum için dünyanın şah damarını keserim. Hemen bir uzman a götür olayı çöz çocuğu neden sürekli taciz ettiriyorsun sende de var bir Gerzek lik..

2 3 tanesini şeyinden Taksim meydaninda bir vinçe asacaksın bak kimse cesaret edebiliyorlarmi

böyle deme allahaşkına burda bir kaç kişi var pedofilleri tedavi edelim diyen, onlar gelir asabımız bozulur.
sapık pislikler tedavi edilmeliymiş, tedavisi kimyasal hadım ya da böyle sadece onlara özel bir hapishane.
orda birbirlerine ne yapıyolarsa yapsınlar.
elimden beddua etmekten başka şey gelmiyor ne yazık ki.

Bunlari tedavi edelim diyenler umarim onlarin veya sevdiklerinin başina böyle seyler gelmez. Rabbim düsmanima yasatmasin. Bu konuyu mağdurlara sormak lazim. Uzaktan konuşmak çok kolay.

Bunlari tedavi edelim diyenler umarim onlarin veya sevdiklerinin başina böyle seyler gelmez. Bu konuyu mağdurlara sormak lazim. Uzaktan konuşmak çok kolay.

öyle...
rahat koltuklardan konuşması kolay.
bir tane bile tacize uğrayan tedavi edilsin demez.
ya da aileleri demez diyemez.

öyle...
rahat koltuklardan konuşması kolay.
bir tane bile tacize uğrayan tedavi edilsin demez.
ya da aileleri demez diyemez.

Benimde zamanimda başima geldi annem arkadasimin annesinide yanina alip o kisinin ailesine gitti. Savunmalari askerden geldi . Bizimkiler bütün cam çercevelerini indirdiler. Annem bu mahalleden gitmezseniz yıkarim evinizi dedi. Evlerini satip oğullarinida köyden bir kızla evlendirip gittiler ama ben 29 yıldır unutamiyorum ve nefes aldigim sürece beddua ediyorum

Aileniz size inandigi icin bi nebze mutlu olmalisiniz.bunu anlatamayan anlattiginda ailesi tarafindan turlu siddette maruz kalan kizlarimiz var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…