Aile içi tacizden nasıl emin olunur?

Birde cocuga seni salladimi demissiniz kucuk cocuklara cvpi icinde soru sorarsaniz genelde o icindeki cvpi verme ihtimalleri yuksek.Bence kamera yerine suphelendiginiz kisiyi cikartin bir bahaneyle hayatinizdan.Cunku supheyle yasamak cok zor
Ama aileden biriyse sirf şüpheden dolayi hayatndan cikarmk garip ve zor olmz mi?

Çocuğa olumsuz gelmiyor durum psikolog nasıl emin olacak yani emin olur mu net bir şey söyler mi
Uzman bir psikolog söyler bence.zaten yazdığım gibi mesela fiziksel bir taciz var diyelim. Çocuk bunu bilmez adını koymaz ama bir psikolog ne bileyim oyun oynar mısın onla mesela nasıl oyunlar, seni sever mi mesela nasıl sever gibi gibi şeylerle öğrenir.
Ben psikolog değilim tabi ama vardır bunun türlü türlü yöntemi. İşi bilene bırakmak lazım sonrasında.
Böyle vakalarda psikolog eşliğinde yürütülüyor süreç, bunu psikolog evet böyle birşey var diye polise söylüyorsa ve polis de bunu esas alıyorsa siz de dikkate alın derim bunu.

Çocuk gelişimi mezunuyum... Arkadasım sen çocuğun yaşını söylememiyorsun, kısa kısa cevaplar verip bana soru sormayın diyorsun... Ama biz buradan sana nasıl yardımcı olalım.. Neyse sana sadece birkaç şeyler yazıcam...
1:şüphelendiğin kişiyle çocugunu bir araya getirme,
2:kamera olayını kafandan sil at çocuguna 2.bir trawma yaşatma sen göz göre göre tekrar tacize ugrama sını bekliceksin böyle bir şüphen varsa hemen yarın bir pedogogla sende bir psikologla konuş yaşadığın ve anlattığın şeyler seni korkutmuş buradan bir çare bulamazsın bu hassas bir konu...
3: pedogoglar işlerini iyi yaparlar ve çocugun anlamaz bile ama sırf sen kanıt toplayacağım diye o masum bebegi tekrar bir taciz yaşatırsan illerdeki hayatınıda kötü etkilersin

Ya gerçekten yaptıysa . Kameraya almaya çalışmak neden? Çocuk 2. defa tacize uğrayacak yani. Böyle bir şüphe varsa uzak durulmalı. Tekrarlama ihtimali olan hiçbir ortam oluşturulmamalı.

Yani ama eger cocugun babasiysa el mahkum kamerayla kanitlamak zorunda zaten baskasi olsaydi bagini kopartamam demezdi.Yani seyi deneseniz x kisisiyle ne oynuyorsaniz gel bizde aynisini oynayalim deseniz cunku tembihleniyordur ama oyun oldugunu dusunuyorsa gosterir belki.Ay Allahim korusun ya dusunmekte yasamakta ne zor.

İnkar eder canım.. Konu sahibi beden dilini bilse hani gözlerinden, mimiklerinden, bir hareketinden kendini ele verir ama dediğim gibi beden dilini bilmesi gerekir yoksa inkar etse anlayamaz belki

Boş yapan sizsiniz. Koyun can derdinde, kasap et derdinde misali. Büyük insandan bahsettigi belli hala kim kim kim. Pess

Şu an dünyadan o kadar tiksiniyorum ki evladım kalmasa ardımda düşünmeden canıma kıyardım herhalde. Oyun terapistinin yarın seansları görünüyor yarın giderim çocuğumla. Babası bugün bulunduğum şehirde yaşarsanız daha sık görürüm demişti. Babası dengesiz biri yani öyle der sonra bizi yalnız bırabilir koca şehirde ama mecbur onun bulunduğu şehre giderim kızımı tek başıma koruyamayacağım gibi hissediyorum köşeye sıkışmış gibiyim

İnkar eder canım.. Konu sahibi beden dilini bilse hani gözlerinden, mimiklerinden, bir hareketinden kendini ele verir ama dediğim gibi beden dilini bilmesi gerekir yoksa inkar etse anlayamaz belki
Yakini oldugunu düşünüp beden dilini bildigini varsaydim.Zaten odaya girdiginde bahsettigi kisinin gozlerinde tavirlarinda hissetmis birseyler.

Bence de en guzeli konu sahibi.Sizi ne kadar yalniz biraksada size sahip cikanlardan birisiyse suphe duydugunuz yalniz kalmaniz en guzeli.

Benim anlamadığım nokta şu. Şüpheniz var. Be baya güçlü bir şüphe. Ama kanıtlamak için bunun tekrar etmesini bekliyorsunuz. Yavrunun TEKRAR tacize uğramasını yani... Tamam böyle bir şey varsa ceza almasını ben de isterim. Ama kuvvetsiz bir şüphem de olsa çocuğumu/kardeşimi/yeğenimi bir daha uzaktan görmesine bile izin veremem.

Konuyu okuduğum dan beri midem bulanıyor insanoglu bu kadar asagilik olabilir mi ailemize esimize akrabamiza da guvenmiceksek kime guvenicez Rabbim yar ve yardımcınız olsun

Peki siz bunu nereden öğrendiniz? Çocuk size gelip X beni kucağında sallıyor mu dedi? Eğer çocuktan duyduysanız işiniz kolaydı. Soruları genişletip gerçeği öğrenebilirdiniz. Umarım düşündüğünüz gibi değildir. Çocuk ve taciz kelimelerini birlikte görünce çıldıracak gibi oluyorum.

Çocuğunuz kaç yaşında, bunu yaptığını düşündüğünüz kişi kaç yaşında, bu detaylar çocuğunuzun neyi nasıl algıladığının ve nasıl ifade edebileceğine dair bir fikir verir en azından.
Umarım düşündüğünüz gibi değildir.

Kamera demek bir daha olma ihtimalini göze almak demek. Şüphe bile varsa çocuğunuzu o şahıstan uzaklaştırmalısınız.

Bu işin çözümü kamera değil. Velevki taciz var tekrar yaşamasına neden olacak. Çocuğun yaşına göre bir pedagog a gitmelisiniz bence. Paikologa gitmiş biri olarak konusuyorum. Öyle yaklaşım tarzları var soruyu öyle bir soruyorlar ki siz bile anlamıyorsunuz

Karisinin ne sucu var ki? Bu arada adam aldatti bosandilar. Kime ne anlatabilirdim ki? Bir de kac sene gecmis aradan.
Canım kac sene geçmiş diyorsun da o adam sapıksa başka çocukları da taciz ediyor olabilir. Bir de öyle düşünmek lazım. Susmak başkalarını da riske atmaktır. Boyle insanların ifşa olmaları gerekir ki insanlar çocuklarını uzak tutsunlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…