- 26 Aralık 2007
- 22.146
- 12.092
- 498
- Konu Sahibi mumandbaby
-
kızımı iyice battaniyeye sarıp başka bir odaya geçip emzirdim...
1 kez değil 100-200 belki daha fazla kere
kayınvalidemler sobalı evde oturuyor sadece 1 odada soba var
ben de çıkmadan yanlarında emzirdim.biz zaten kalabalık aile de büyüdük.bizler de o şekilde emzirildik.yani yadırganacak bir durum olmadı
Şaka gibi ya...Hadi oğlum amcana pipini göster,gibi olmuş... Salakça..
kızlar merak ediyorum.tamam kayınpeder,kayın,erkek kardeş ya da babadan çekinebilirsiniz ve haklısınız da kaynanadan,görümceden neden utanıyorsunuz.2 bebek emzirmesem,her halde emzirmeyi bilmiyorum diyeceğim:44:
defalarca kez kaynanamın yanında bebeklerimi emzirdim kaynanam benim göğsümü görmedi.defalarca kez gelinimizle karşılıklı bebeklerimizi emzirdik,ben gelinimizin göğsünü görmedim,eminim o da benimkini görmemiştir.niye utanacağız birbirimizden:44:
çıkarırsın memenin ucunu,bebeğin ağzına verirsin.altta atlet,üstte de penyen vardır.indirirsin güzelce.ben yalnızken de bu ekilde emzirdim hep.bu şekilde ben neden utanayım kaynanamdan
eşimin ailesiyle aynı apartmanda kalıyoruz.benim ailem başka ilde olduğu için onlarla daha çok görüşüyoruz.bana çok yardımları oldu halen de oluyor ama doğumdan sonra bazı düşüncesizlikleri rahatsız etti.bebeğimin yeni doğduğu ilk gün odada başımda dikildiler tüm gün nerdeyse .kaynım ve kayınpeder dibimdeyken zorlukla emzirebildim.annemler sonra gelebilmişlerdi.simdi de evdeyiz.geçen gün kayınvalidem,görümcem ve kaynım geldiler ve dediki hadi amcası yeğeninin emdiğini bi görsün.ben kızardım canı istemiyor dedim.kocama söylediğimde onlar seni kendi ailesi gibi görüyor ne var bunda dert etme dedi.ben mi büyütüyorum yoksa onlar mı tuhaf?
Sizler boyle yazinca aklima geldi . Zira uzerinden 7 yil gecti :)
Esim mutasip bir aileye sahip, ben ise tam tersi demokrat bir aileye sahibim
Oglumla, gorumcemin kucuk oglu arasinda 4 ay var .
Bir bayram esimin memleketine tatile geldigimizde oglum 6 aylikti , gorumcemin oglu ise 4 aylikti ...
Gorumcem oglunu kayinpederimin hatta esimin ve kayinbiraderimin yaninda rahatlikla emzirebiliyordu .
Ben ise tam tersi ne oglumda, ne kizimda babamin ve erkek kardesimin yaninda emziremedim .
Ablam ve ikizim de ayni sekilde ...
Halbuki aile yapilarimiza bakinca tam tersi olmasi gerektigi dusunulebilir
Ama bunun sebebini dusundum ve bulamadim
Neden acaba?
Yalniz sunu soylemeden gecemeyecegim .
Anne zaruri durumlar disinda cocugunu istedigi kisilerin yaninda emzirebilir .
Tercih hakki sadece anneye aittir ,
Digerleri de saygi duymak zorundadir ...
Avmlerde, hastanelerde terminallerde ve daha pek cok yerde emzirme odalari var .
Herkes herkesin yaninda emzirebilseydi emzirme odalarina ihtiyac duyulmazdi ...
Ablacığım tabiki emzirebilir, buna kimsenin söz hakkı yoktur elbette.
Biz kayınvalidenin amca da görsün lafına takıldık daha çok.
Yoksa nasıl yapıldığını bile gösterse, kendi tercihi. :))
Biz de demokratızdır sülalecek, bizde eş yanındayken bile hafif dönülür şöyle.
Deli görmüş gibi odadan kaçılmaz belki ama, kapama yöntemleri çoktur.
Canim isin o kismina tepkimi gosterdim zaten daha once
Bu mesajimi da hani kendi babanizin ve erkek kardesinizin yaninda emzirmek istememeye fesat gozuyle bakilmis ya
onun icin yazdim
Yani demek istedigim bu durum aile yapisiyla alakali bir durumsa, senin de dedigin gibi tam tersi olmasi gerekmiyor mu?
Sizler boyle yazinca aklima geldi . Zira uzerinden 7 yil gecti :)
Esim mutasip bir aileye sahip, ben ise tam tersi demokrat bir aileye sahibim
Oglumla, gorumcemin kucuk oglu arasinda 4 ay var .
Bir bayram esimin memleketine tatile geldigimizde oglum 6 aylikti , gorumcemin oglu ise 4 aylikti ...
Gorumcem oglunu kayinpederimin hatta esimin ve kayinbiraderimin yaninda rahatlikla emzirebiliyordu .
Ben ise tam tersi ne oglumda, ne kizimda babamin ve erkek kardesimin yaninda emziremedim .
Ablam ve ikizim de ayni sekilde ...
Halbuki aile yapilarimiza bakinca tam tersi olmasi gerektigi dusunulebilir
Ama bunun sebebini dusundum ve bulamadim
Neden acaba?
Yalniz sunu soylemeden gecemeyecegim .
Anne zaruri durumlar disinda cocugunu istedigi kisilerin yaninda emzirebilir .
Tercih hakki sadece anneye aittir ,
Digerleri de saygi duymak zorundadir ...
Avmlerde, hastanelerde terminallerde ve daha pek cok yerde emzirme odalari var .
Herkes herkesin yaninda emzirebilseydi emzirme odalarina ihtiyac duyulmazdi ...
kaynana ne amaçla konu sahibine söyledi bilmiyorum ama sizlere bir şey sormak istiyorum.
ev sobalı ve tek bir odada soba var. ne yaparsınız.herkesi soğuk odaya mı gönderirsiniz ya da bebeğinizi soğuk odada mı emzirirsiniz.ne yaparsınız
bayanların önünde emzirirken bile usturuplu davranırım.ama her halükarda bi miktar görülebiliyor tabi.kaynım 15 yaşında belki durumu tam idrak edemiyordur bilemem.olayı sıradan görmeleri aile yapılarıyla alakalı bir durum bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?