aile içinde emzirme sıkıntım.

kızımı iyice battaniyeye sarıp başka bir odaya geçip emzirdim...
1 kez değil 100-200 belki daha fazla kere
kayınvalidemler sobalı evde oturuyor sadece 1 odada soba var

ben de çıkmadan yanlarında emzirdim.biz zaten kalabalık aile de büyüdük.bizler de o şekilde emzirildik.yani yadırganacak bir durum olmadı

Ay ne tuhaf şeh neyini görücekmiş emdiğininmi
saçma ayıp denen şey nedir bilmezlermi bunu söylerken
k.v yanındamıydı ne dedi merak ettim

kızlar merak ediyorum.tamam kayınpeder,kayın,erkek kardeş ya da babadan çekinebilirsiniz ve haklısınız da kaynanadan,görümceden neden utanıyorsunuz.2 bebek emzirmesem,her halde emzirmeyi bilmiyorum diyeceğim:44:

defalarca kez kaynanamın yanında bebeklerimi emzirdim kaynanam benim göğsümü görmedi.defalarca kez gelinimizle karşılıklı bebeklerimizi emzirdik,ben gelinimizin göğsünü görmedim,eminim o da benimkini görmemiştir.niye utanacağız birbirimizden:44:

çıkarırsın memenin ucunu,bebeğin ağzına verirsin.altta atlet,üstte de penyen vardır.indirirsin güzelce.ben yalnızken de bu ekilde emzirdim hep.bu şekilde ben neden utanayım kaynanamdan

ben de çıkmadan yanlarında emzirdim.biz zaten kalabalık aile de büyüdük.bizler de o şekilde emzirildik.yani yadırganacak bir durum olmadı

Zaruri durumlarda bebeği sararak emzirmek başka bir şey, "hadi kızım amcasına göster nasıl emzirdiğini" demek başmbaşka bir şey.
Bu ikisi elma ile armut gibi.

Bizde de mecburi durumlarda bebeği aynı odada emziren akrabalarımız oldu, ama ya odadaki erkekler dışar çıktı ya da herkes kafasını başka bir yere çevirdi.

Aynı ortamda emzirmek değil buradaki yadırganan.

Canım 2 sene bebek emzirdim 3 annesiyim tabi ilk bebek olduğunda isteristemez çekinme rahatsız olma oluyor ama zamanla tabiki aileden olan kadınlarınların yanında veriyosun sonuçta cocuk nezaman acıcagı belli olmazz her zaman nere kacacam kaynanamdan helede aynı ordamdaysanız tabiki veriyosun ama eve kadın misafir gelmiş yada misafirliğiğe gitmişsin okadar kadının içinde ben acamam başka oda veririm ve gelirim kaldıki erkek düşünememe kaynım gile giderim odaya giderim kapıları kapatırım arkamamı dönerim kapı acılır ggecerken görürüm diye

Son düzenleme:
başka erkeklerin yanında gerektiğinde emzirilebilir tabiki. dönersin arkanı emzirirsin, yada bi örtü örtersin. ama hadi nasıl emdiğini görsün demek aç göğsünü göster demek gibi bişi. bu tuhaf geldi bana. bana öle bişi denilse sert tepki verirdim.

Sizler boyle yazinca aklima geldi . Zira uzerinden 7 yil gecti :)

Esim mutasip bir aileye sahip, ben ise tam tersi demokrat bir aileye sahibim

Oglumla, gorumcemin kucuk oglu arasinda 4 ay var .
Bir bayram esimin memleketine tatile geldigimizde oglum 6 aylikti , gorumcemin oglu ise 4 aylikti ...
Gorumcem oglunu kayinpederimin hatta esimin ve kayinbiraderimin yaninda rahatlikla emzirebiliyordu .

Ben ise tam tersi ne oglumda, ne kizimda babamin ve erkek kardesimin yaninda emziremedim .
Ablam ve ikizim de ayni sekilde ...

Halbuki aile yapilarimiza bakinca tam tersi olmasi gerektigi dusunulebilir

Ama bunun sebebini dusundum ve bulamadim

Neden acaba?

Yalniz sunu soylemeden gecemeyecegim .
Anne zaruri durumlar disinda cocugunu istedigi kisilerin yaninda emzirebilir .
Tercih hakki sadece anneye aittir ,
Digerleri de saygi duymak zorundadir ...

Avmlerde, hastanelerde terminallerde ve daha pek cok yerde emzirme odalari var .
Herkes herkesin yaninda emzirebilseydi emzirme odalarina ihtiyac duyulmazdi ...

Son düzenleme:

emmeside birşey mi nerddn çıktığınıda görsün istersen deseydin. tövbee tövbe yaa edepsizlik.

o gösteriyormuymuş emzirirken kayınlarına:26:

Ablacığım tabiki emzirebilir, buna kimsenin söz hakkı yoktur elbette.
Biz kayınvalidenin amca da görsün lafına takıldık daha çok.
Yoksa nasıl yapıldığını bile gösterse, kendi tercihi. :))
Biz de demokratızdır sülalecek, bizde eş yanındayken bile hafif dönülür şöyle.
Deli görmüş gibi odadan kaçılmaz belki ama, kapama yöntemleri çoktur.

Canim isin o kismina tepkimi gosterdim zaten daha once

Bu mesajimi da hani kendi babanizin ve erkek kardesinizin yaninda emzirmek istememeye fesat gozuyle bakilmis ya
onun icin yazdim

Yani demek istedigim bu durum aile yapisiyla alakali bir durumsa, senin de dedigin gibi tam tersi olmasi gerekmiyor mu?

bayanların önünde emzirirken bile usturuplu davranırım.ama her halükarda bi miktar görülebiliyor tabi.kaynım 15 yaşında belki durumu tam idrak edemiyordur bilemem.olayı sıradan görmeleri aile yapılarıyla alakalı bir durum bence.

Hee evet doğru tepkinizi okumuştum.. :))

Evet ablacığım aile yapılarına bakıldığında tam tersi olması gerekiyor, ama işte dediğiniz gibi tamamen tercih, annenin tercihi.

Ben de birebir aynı örneği verecektim,
Benim ailem de hem giyim kuşam hem yaşam tarzı olarak eşimin ailesine göre çok daha rahattır,
Ama ben bugüne kadar ileri derece meme bağımlısı olduğu halde kızımı, annem, kızkardeşim ve eşim dışında kimsenin yanında emzirmedim, görümcelerim ve arkadaşlarım da dahil buna, çekinirim kimsenin yanında açamam göğsümü, görünmese de açıkta olduğunu bilmek huzursuz eder.
Ama geçenlerde eşimin yengesi geldi, köyde doğup büyümüş, gayet mutahhasıp bir kız, 7 aylık bir oğlu var, 2 gün kaldılar ve 2 gün boyunca eşimin kayınpederimin, bütün ev ahalisinin ortasında çıkarıp çıkarıp emzirdi, bikaç kez odaya geçebilirsin dedim, yabancı mı var dedi (kayınpederim kaynı oluyor)
Kimse de yadırgamadı, dönüp bakmadı, ev de sıcak yani diğer odaya geçmemesi için hiçbir neden yok, ama öyle görmüş, öyle alışmışlar, tuhaf gelmiyor onlara.
Bu tamamen aile yaşantısıyla ilgili...

bu insanların en baştan koyduğu tavırla alakalı. ben çok yaşadım bunu, gerek emzirme, gerek alt değiştirme.

en baştan herkesin yanında lönk diye memenizi çıkarır da emzirirseniz kimse kaale almaz tabi.ben asla yapmadım böyle bir şey.

sonrasında herkes bu konudaki hassasiyetimi fark ettiği için aa kızım acıktın mı sen dediğimde herkes anında dışarı çıkardı.

kızım 2 yaşını geçti, tek bir erkek aile üyesinin yanında altını açmadım. kadınların önünde de görmeyecekleri bir şekilde temizlerim,

o da sobalı evde.yoksa asla kimsenin önünde altını değiştirmem.

altını açmak gerektiğinde de ne babama ne kayınpederime tek laf etmedim,onlar anlayıp kendileri çıkarlar.

Haklısınız. Doğru değil bu. Kaynınız bebeğinizin amcası ama size mahrem değil bir kere. Bu durumu eşinize nasıl söylersiniz bilemiyorum tabii. Bazı aileler samimiyeti abartıyor.

Baştan desene kaynım 15 yaşında diye konu sahibesi.
Delikanlı desene , gerçi yinede hoş değil ama ...
Kaynım deyince insanın aklına kıllı pürçüklü koca bir adam geliyor. :)))

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…