Aile ile ortak iş yapılır mı?

caroll

Guru
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2015
318
141
303
Merhaba arkadaşlar geçenlerde ailemin bana haksızlık yaptığını söylemiştim tel de bu konuyu netleştiremesek te en son konuşmamız da babam ortak iş yapmayı teklif ediyor Ortalık yapınca yine yıkarlarsa beni diye düşünmeden edemiyorum biz burdan para gönderip bu sefer de kendileri yerine erkek kardeşime yaparlarsa diye hiç güvenemiyorum siz ne düşünürsünüz ortaklık hakkında?

aile var aile var simdi.

sahsen ben kendi ailemle is yapmam,
hic sizin gibi sorun yasamadik,
ama benim is mantigimla babaminki ayni degil, hatta cok zitiz,
ben cebimde param dursun yatirimim olsun isterim,
o ise risk amayi sever, risk alarak da cok sey basarmistir gercekten de,
ama babamla ortak is yapsam ben stresten hasta olurum.

Yanisi cok bireysel bir karar bu.
Sizin huyunuza ailenizin huyuna gore degisir.
Bir de onceden de sorun yasamissiniz, riskli gibi sanki.

Bir arkadaşımın babası ve amcaları ortaktı. Arkadaşımın söylediğine göre yalnızca babası çalışıyormuş, diğerleri yarısı kadar bile çalışmıyormuş ama eşit pay ediyorlarmış kazancı. Kardeş oldukları için de bir şey diyemiyorlar, olan çok çalışana oluyor.
Hep gördüğüm, duyduğum ise aile ile ortak mala, mülke, işe girilmez.

Aile, akraba, arkadaş... Yakın olduğunuz kişiler ile iş yapılmaz. Ortaklık başlı
aile var aile var simdi.

sahsen ben kendi ailemle is yapmam,
hic sizin gibi sorun yasamadik,
ama benim is mantigimla babaminki ayni degil, hatta cok zitiz,
ben cebimde param dursun yatirimim olsun isterim,
o ise risk amayi sever, risk alarak da cok sey basarmistir gercekten de,
ama babamla ortak is yapsam ben stresten hasta olurum.

Yanisi cok bireysel bir karar bu.
Sizin huyunuza ailenizin huyuna gore degisir.
Bir de onceden de sorun yasamissiniz, riskli gibi sanki.
evet önceden sorun yaşamasaydım güvenirdim çok hem de şimdi ise güvenim yıkıldı sadece eşim yapalım diye demişti ama siz haklısınız ben de stresten geberirim herhalde

Sizin geçmiş mesajlarınızı biliyorum.

Normalde aile ile iş yapmak zaten sıkıntılıdır.
Sizin ailenizde ise bu iş tam bir çılgınlık gibi duruyor.

Sizin miras hakkınızı şu anda kardeşinize veriyorlar. Peki ortak iş yapıldığında ne olacak?

“Senin paranı da kardeşine vermeye karar verdik, ne yapacaksın sen parayı bak tüm paraları ona vermen lazım yoksa bak kötü kardeş olursun 😔😔😔

Aile ilişkilerinizin devamı için sakın kendi kazancınızı onlarla birleştirmeyin.
Şimdi bir süre surat asabilirler, önemli değil.
Felaketi engellemek gibi düşünün.

Bir arkadaşımın babası ve amcaları ortaktı. Arkadaşımın söylediğine göre yalnızca babası çalışıyormuş, diğerleri yarısı kadar bile çalışmıyormuş ama eşit pay ediyorlarmış kazancı. Kardeş oldukları için de bir şey diyemiyorlar, olan çok çalışana oluyor.
Hep gördüğüm, duyduğum ise aile ile ortak mala, mülke, işe girilmez.
Haklısınız galiba annem tarafından da annem çok yaşamış mağdur olmuştu

Sizin geçmiş mesajlarınızı biliyorum.

Normalde aile ile iş yapmak zaten sıkıntılıdır.
Sizin ailenizde ise bu iş tam bir çılgınlık gibi duruyor.

Sizin miras hakkınızı şu anda kardeşinize veriyorlar. Peki ortak iş yapıldığında ne olacak?

“Senin paranı da kardeşine vermeye karar verdik, ne yapacaksın sen parayı bak tüm paraları ona vermen lazım yoksa bak kötü kardeş olursun 😔😔😔

Aile ilişkilerinizin devamı için sakın kendi kazancınızı onlarla birleştirmeyin.
Şimdi bir süre surat asabilirler, önemli değil.
Felaketi engellemek gibi düşünün.
Aynen haklısınız tamamen aptqllık olur hele de böyle bir aileyle

Uzun uzun açıklama yapmanıza, neden göstermenize de gerek yok.
Bütçenizin zaten yetmediğini, bu yönde harcayamayacağınızı belirtin yeter.

sizin durumunuzda olsam asla ortak olmam. paranız varsa kendi işinizi kurun. işiniz varsa yatırm yapın.

yüz yüze bakacağınız insanlarla karşı karşıya geleceğiniz işlere girismeyin😬

ben ailemle ortak iş yaparım. ama benim ailem kararlarima saygılı, mantıklı, hak gözeten insanlardır.

sizin durumunuzda olsam asla ortak olmam. paranız varsa kendi işinizi kurun. işiniz varsa yatırm yapın.

yüz yüze bakacağınız insanlarla karşı karşıya geleceğiniz işlere girismeyin😬

ben ailemle ortak iş yaparım. ama benim ailem kararlarima saygılı, mantıklı, hak gözeten insanlardır.
İşte her ana baba bir olmuyor kardeşimi düşündükleri için daha ön planda o olduğu için korkuyorum risk almaktan kesinlikle uzak durmak en iyisi

Back
X