aile kavgasi cikarmi sizce....

e kocanında zoruna gıdıyorsa elbette söyler. senın lafına bakmaz yanı demek ki onun da canı sıkılıyor bu olaya.
ayrıca damata gıren neydı ki? sonucta beleşe yaşayan o.
ev sahıbının oğlunun çocugu sonucta, kısa sürelı de olsa idare etmesını bılecek.
ama suç eşinde tamamen.. bu evin oğlu benım, sen degılsın dıyebılmelı!!

Haaaaah. Süper. Bu arada yorumumu unutun. Direk eşiniz konuşsun. Hatta annesi ile de konuşsun.
" Anne kardeşimi damadı falan al ben bir hafta izin aldım, karim ve pasaklı oğlum başbaşa tatil yapicax, evden çıkin. Çıkmadan evin erzagini falsn da doldur bir zahmet. Hep damat mi paralarını yicek azıcık da biz yiyelim "
desin.
Kavga falan çıkmaz rahat olun.

Hahahhhhhh esimle birlikte okuyoruz cok zevkliymis dedi burasi

Aslinda haklisiniz .ama esim ariycam diyor.

Aramak hoş olmaz , bence biz geliyoruz deyin gidin.
Haklıyken haksız duruma düşmeyin , 3 yaşın da çocuktan hijyen beklenmez , hele ki toprak için de oynuyorsa sal gitsin atsın bütün enerjisini bağışıklık kazanır ohh ne güzel.
Bırak pis gezsin ya , az mikrop alsın .
Fanusta mı yetiştircez çocukları ne yapcaz , biri bişey derse mikrop alsın deyiver geçiştir.

Esim de bu duruma cani sikiliyor. Tabi birde kizardesine de kotu davranir .

Esim de bu duruma cani sikiliyor. Tabi birde kizardesine de kotu davranir .
konusacagı zaman mı kötü davranır
o kısmı anlamadım ben? valla ben annemın evındeyken benım çocuguma ''el'' olan kişi laf dıyemez
derse annem der...
orası göl evıymıs heralde olacak tozu topragı..

Ohhh agziniza saglik. Koy hayatinda ne kadar hijyen olabilir zaten .. aman olmayi versin zaten . Toprak camur ohhh mis gibi...

Robotlukla ne alakası var çocukken biz de eve girer girmez doğruu duşa girer temizlerdik elimizi ayağımızı ki hala devam eder bu durum. Bu aşırı birşey değil bence. Tek sorun bu gibi temizlik sorunlarıysa çözülür canım dikkat edersiniz az olur biter.

Genel anlamda kotu davranir. Maddi durumlari iyidir fazlasiyla. Ama yaz boyu eve bir ekmek almis degildir. Esimde buna s

Eski konulara da baktım da bence siz çocuğunuzu bir hayli şımarık yetiştirmişsiniz.
Ayrıca kayınvalide cimri diye gitmek istememişsiniz, kendi ailenizle de kavgalısınız falan bi haller.
Sorun mu arıyorsunuz anlamadım.
Enişte o evde ne kadar el ise siz de o kadar elsiniz ayrıca.

Koy hayati oglum surekli kapida evde . Her dakka onun pesinden kosup ellerini yika corsplarini degistir olmuyor. Cocuk bu su icmeye giriyor.oyuncak almaya giriyor.gunde 100 kez corap degistirmem lazim .

Koy hayati oglum surekli kapida evde . Her dakka onun pesinden kosup ellerini yika corsplarini degistir olmuyor. Cocuk bu su icmeye giriyor.oyuncak almaya giriyor.gunde 100 kez corap degistirmem lazim .
Allah allah çorapla girip çıkmak zorunda mı terlik giysin. Dünyadan bihaber misiniz nesiniz yani terlik sandalet vb şeyler var dünyada...

Bak o da doğru haklısın. Mesajıma da cephe aldın ama kulak ver bence. O tip insanları bilirim ama dediğim gibi özellikle kuran okunan namaz kılınan evde çamur falan olmaz. Belki ondan uyarıyodur. Benim de annemin görümcesinin kocası(gördüğün gibi hala ve enişte lafı geçmiyo anla yani seni cidden anlayabildiğimi) öyle kaynana tipliydi. Ama uyarının tonlaması ve kullanılan kelimeler önemli. Dediğim gibi eğer durumun hiç yoksa bu kadar da raahatsız oluyosan gitmeyiver bu sene huzurundan önemli mi.

Eşinle okuyup eğlendiğine göre çok da dert değil herhalde size. O da dikkatimden kaçmadı..

Her dakka peşinde olmanıza gerek yokki. Eve 1463632 kere girip çıkmıcağı bir düzen kurabilirsiniz. Ha gerekirse de Ortak yaşam alanlarında çocuğunuzun temizliğinden bizzat sorumlu olduğunuz için her dakka peşinde olmalısınız bana göre.

Çamurlu yerde namazda kılınır , kuran da okunur necaset sayılmaz bunlar.
Hatta ve hatta kafanıza kuş bile pislese necaset sayılmadığından namazınızı kılabilirsiniz.
Arkadaşlar aranız da temizlik hastası olan olabilir bunlar size 'çok pis aman allah ım' moduna da sokabilir ama bunlar iğrenilecek pislikler değillerdir.
Orası ortak bir büyüğün evi rahatsız olan varsa gelmesin ya da kalksın gitsin , kimsenin kimseyi göndermeye hakkı yok.
Kimse de benim çocuğuma terbiye veremez, haddi değildir.

Aslında ben temizlik hastası değilim ancak yeğenleri bırak komşunun çocuğu bile olsa içime sinmeyen birsey olduğunda güzellikle uyarır ve teşvik ederim...Anne umursamaz ise onun yapması gerekeni ben yaparım ama bu sefer sinir olurum haliyle...koy yaşantısı da bilirim şehir yaşantısı da...her ikisinde de 2 çocuğum olmasına rağmen ozellikle park, bahçe, deniz vb.kum olan yerlerden eve girdikleri gibi direk banyoya...ama o zamana kadar kumdan ozgurdurler. ..banyo ortamı sağlayamazsam el yüz ayak yıkanır kıyafetler mutlaka değiştirilir. ..Sonuçta mikrobun fazlası zarar hemde ev ortamı kirlenir. ..böyle de bağışıklık kazanırlar ama tabi ugrasmasi zor oluyor...görümcenler bu gibi konularda haklı bence...ama siz bu kadar kırıldığı göre çok mu kırıcı söylüyorlar acaba? Peki kendi çocukları bahçeden eve girince ne yapıyorlar?

Anladığım kadarıyla sizde birseyler birikmiş. ..Ancak bu bahsettiklerinizden kayinvalideniz rahatsız olup kızı ve damat ile sorunları cozmedigi müddetçe sizin yapacağınız pek bir sey yok...hele ki anlattığınız gibi 3 ay bedavayaoorayı tercih ediyorlar ise...işi inada bindirirler hiç gitmezler. ..siz kavga ettiğiniz ile kalırsınız. ..

Kayinvalideniz sessiz biri demek ki ne sizi uyarıyor ne de kızına karşı tepki gosteriyor? Eger öyleyse kadına üzüldüm çocuklarda anlayış sabır idare etme yoksa kadın ne yapsın?

Yooo hiç de temizlik hastası değilim. Dediğim gibi uyarının nasıl olduğu önemli. Diyorum ya bizde de vardı öylesi bilirim. Ama gördüğünüz gibi konu sahibi gayet mutlu çok eğleniyormuş eşiyle beraber. Allah ağızlarının tadını bozmasın tabi de güldüğü şey bir derdim var bölümüne açtığı konu dikkatinizi çekerim.. Gerçekten bu durum can sıkacak boyutta olsa sizce öyle mi derdi? Abartan her şeye bozulan hep üste çıkan biri izlenimi yarattı bende.
Gerçekten bu taraf haklı olsaydı ve damat o derece çekilmez biri olsaydı kaynana müdahale ederdi diye düşünüyorum.

Ve namaz konusunda da;

Her şeyin usulü vardır.. Çamur ve sokaktan sıçrayan çamur namaza engel değil deniyor. Ama gönlüm tertemiz yere sermekten yanadır seccademi.

Nefret ederim başkasının çocuğuna bağıran terbiyeye kalkışan insandan. Tiksinirim hatta. Ama dediğim gibi acaba nasıl uyarıyor? Belki de ayağın çamurlu eniştecim bak hep mahvoldu yerler hadi yıka ayağını diyor nerden bildik kötü söylediğini?

Sen tut çocuktur de çamurlu ayakla evde cirit attır çocuğa. Mecbur mu millet aynı yere basmaya? Çocuğun sokakta kaldığı saat olur dönüşte alır kucağına yıkar paklarsın. 2.5 yaşında değil mi nihayetinde?

Bizimkiler de(babamın tarafı) hep kızları tutar ama babam tarafı tutulacak cinsten evlat değil. Yani sebebi vardı. Belki sebepsiz bilemiyorum onların(konu sahibinin kv ve kp) tavrı nedendir sonuçta burda sadece konu sahibini dinliyoruz. Hepimiz kendimize göre haklıyız. Ama en nihayetinde onlar kızıyla damadıysa burası da oğluyla gelini. Birini üç ay yanında barındırıyorsa ve müdahalede bulunmuyorsa orda durup düşünmek lazım..

Canım doğru söylüyorsun da sende bilirsin ki islam da insanlari zora sokmadan kolaylastirma vardir...imkan dahiline gore degisir...suyun olmadı ve temiz yer olmadigi zor koşullarda bahsettiklerinizden geçerlidir. Dinimize temizlik önemlidir. ..Ayrıca teyemmum suyun olmadı yerde olur ayrıca teyemmum ve namaz kuru toprak var ise o tercih edilir çamur en son seçenektir. Ayrıca teyemmum de kumlarla bir çocuğun oynadığı gibi hasır neşir olmazsın. Ben eve gelince Afedersiniz vücudunun içinde bile Kum görebiliyorum. .yani Kum çamur çok kötü birsey değil ama imkan varsa temizliğe dikkat edilmeli diye düşünüyorum. ..

Yanlis anlamayin lutfen ben yazip gulunce esimde yanimda merak etti bakti . Hatta kendimizle dalga gectik gulduk. Gorumcemin esi cidden temizlik hastasu tedavi goruyor. Kapi kolunu bile pecete ile dokunuyor. Bizimde tuhafimiza giden bu kafar titiz bir adamin o evde 3 ay nasil kaliyor. Hijyrnden uzak hersey dogal inegin kopek pisliginin oldugu bir koy . Cocugumu ben daha eve sokmadan kapida uyarmasi bizi sinir ediyor. Aslinda adamin tuhafina giden oglumun kapida tasla toprakla oynamasi . 2 tane oglu var. Kapidan cok disari cikarmsz aman ya pislige degerse

Kim kime gülmüş anlamadım sanırım kaçırdım o yorumları , benim eski bir konum var üst komşum sürekli çamaşırlarımı pislettiği için nasıl önlem almışım bakabilirsin .
Çok temizim deyip camiye girip herkezin bastığı yere ağzını yüzünü sürerek namaz kılanları görüyorum sorsan tertemiz abdestini alıp gelmiş ama seccade serme inceliği gelmiyor aklına..Oraya basan mantarlı mıdır, pis midir acaba tuvaletten nası çıktı .Bu yüzden diyorum temizlik anlayışı kişiden kişiye değişiyor biraz da.
Sokak arasın da kedinin köpeğin geçtiği topraktan çamurdan bahsetmiyoruz , göl evi diyor eve girerken silkelenilir biraz sus tutulur.
Önceden bir eve girdiğim de deterjan kokusu duydum mu hoşuma giderdi artık ev kimyasala boğulmuş diyorum .
Yeri gelmişken onu da diyeyim kullandığınız deterjanları biraz araştırın lütfen sürekli çamaşır suyu kullanımının ileri de biz nasıl döndüğünü duysanız pis kalsın daha iyi dersiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…