Aile kültürü farkı

ozgurlugum

Üye
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2016
72
77
18
Merhaba
Bu konuyu arkadaşım için açıyorum.
Arkadaşımın 7 aylık bir ilişkisi var. İlişki evreleri artık ciddi olarak devam ediyor. Aileler tanıştı. Dün arkadaşım ve ailesi sevgilisinin evine gittiklerinde kendi babasına bayanlardan el sıkma veya el öpmeyi geçtim hoşgeldiniz bile dememişler. Sevgilisinin ailesi muhafazakar .Akrabalarında açık kimse yok. Arkaşadaşım tesettürlü değil. Tabi ki asla tesettüre girmem demiyor ama şuan böyle birşey istemediğini söylüyor. Ailesinde açık insanlar çok. Babası arkadaşıma bu konu hakkında düşünmesi gerektiğini söylemiş. Çünkü ilerde sevgilisinin ailesinin bu şekilde davranışlarından dolayı kendisinin öyle olabileceğini ve ailesi ile akrabalarından uzaklaşabileceğini söylemiş. İllaki arkadaşımda onların yaptığı şekilde yapacağını düşünmüyorum elbette ama sonuçta evlendikten sonra durumlar ne olur bilmiyor. Sevglisi ile konuştğunda ailesine bu benim eşim ve ben onu bu şekilde görerek evlendim diyebileceğini yanında duracağını söylemiş. Sizce bu durumun sonunda ne olur hiç başına böyle birşey gelen oldu mu

sevgilisi baskı uygulayabilir.
gerçi arkadaşın ileride kapanacağım demişsse sevgilisi ve ailesi şimdilik müsamahalı duruyor da olabilir.
ama gün gelir bir günde değişebilirler.
uyumsuz bir çift olmuşlar.
aileler de uyumsuz.
çok sıkıntı yaşarlar

Aileler arasinda cok fazla fark varsa cok zor oluyor. Bence arkadasiniz iyi düşünsün benim eşimin ailesi de muhafazakar ama erkeklere de hoşgeldin derler yani.

Arkadaşım sevgilisiyle bu konu hakkında bugün konuştu. Sevgilisi bunu kafasına takmamasına ve önemli birşey olarak görmemesini söylemiş. Sizin eşiniz size karşı muhafazakarlık hakkında daha sonra baskı yapmışmıydı peki ?

Kadınların elini sıkmıyor ve hoşgeldin demek için bile konuşmuyorsa, büyük ihtimalle arkadaşının sevgilisinin ailesi ve çevresinde haremlik-selamlık şeysi var. Bu da demektir ki en basitinden düğünde bile kadın-erkek ayrı olsun diye sorun çıkabilir. En basiti bak bu.

Şöyle bir durumda var. Arkadaşım zaten çok açık giyinen biri değil kesinlikle . Kendince kolları çok açık olduğnu düşündüğünde bile hırka giyer.İleride aynı ortamlarda bulunacaklar. Sevgilisinin akrabasının düğününe gidince sonuçta kendisine makyaj vs. yaparak gidecek ki kıyafet olarak güzel gidecek ama diyelim ki kolları omuzlarına kadar açık olunca sorun yaratabilirler gibi . Onu da geçtim omzuna kadar açık olduğnuda sevgilisinin ailesiyle karşılaştıklarında nasıl olur bu durumlar bilemiyor. Sevgiliside açık giyinmesini istemiyor bir nebze ama kıskandığı için öyle istiyorum diyormuş. Arkadaşım kendincede sözde diz üstü olmayan , arkasındaki sırtı açık olmayan, gögüs tarafı açık olmayan bir elbise bakıyor hatta düz pantalon gömlek giyebilirim diyor sırf sevgilisinin ailesinden ters tepki almamak için arada huzursuzluk olmaması için. gglinlik hayali var herkes gibi ve bir defa olacak sonuçta inşallah. Ama sevgilisinin ailesine uygun olacak şekilde bakıyor şuan.

Eşimin ailesinde herkes kapalidir ama eşim bana hic kapan demedi. Cevreden kuzenlerj falan ilk zamanlarda birseyler ima etmeye çalisti ama yapamadilar. Yani ama benimkiler erkek elini tutmasa bile hosgeldiniz der hal hatir sorar erkek kadin birlikte oturup konusulur. Yani senin anlattigin aile bana biraz daha uç nokta geldi. Arkadasinin ailesi öyle olsa tamam dengi dengine derdik ama arkadasinin ailesi bana daha farkli geldi yani iki aile bu konularda çok farkliysa olmaz. Ben kapanmadim ama sülalede bircok gelin sonradan kapanmis ve daha benden sonra evlenenler de baskiyla kapandi. Biraz da erkege bakiyor bu durum.

Bende sizin gibi düşünüyorum . Erkekte bitiyor bu konu ama arkadaşım bu konuda bana ilk anlattığında güvenemiyorum dedi. Bugün konuştuklarında biraz olsun o güveni verdi dedi. Aslında o da ne yapacağını bilemiyor.

Annem de elin içine girmeden bilemezsin der hep. Bende o şekilde düşünüyorum. Arkadaşım evlenesiye kadar hiçbirşey demeyip evlendikten sonra baskı yaparlar mı bilmiyorum. Baskıyı geçtim tesettürle alakalı imalı konuşabilirler.

Aile farklılıkları evlenmeden önemsiz gibi görünüyor ama yok o iş olmuyor. Benim kuzenim de böyle bir adamla evlendi. Nişanına gittiğimizde benim elimi sıkmamıştı mesela. Elim öyle havada kalmıştı, ben de aptala dönmüştüm. İlk defa böyle bir şeyle karşılaşmıştım. Kuzenim çok farklı bir şekilde büyüdü. Ailemizde eşi gibi bir insan hiç yok. Şu an kapanması konusunda baskı yapıyor. Babası izin vermiyor kuzenimin. Sürekli tartışmalar, bir şeyler. Biz de koptuk haliyle. Kafa yapısı, hayata bakış çok önemli. İyi düşünmek lazım.

İnsallah erkek arkadasi sonradan degismez. Ben de zaten normalde açik giyinmem pek kisa kollu giysem de askili giymem yani bu kocam yokken de boyleydi. Veya çok dar pantolon giymem ama birinin demesiyle degil dedigim gibi kendi istegim zaten bu yöndeydi her zaman.
Ailesi haremlik selamlik mi oturuyor acaba bunu öğrensin bence o konu da onemli. Cunku biz oyle oturmayiz bazen cok kalabalikken iki kere falan bayramda falan bir odaya sığmadigimiz zaman kadin erkek ayri oturmusuzdur kaynanamda ama o da kalabaliktan yani mecburen. Ama normalde de öyle olsalardi bana degisik gelirdi bu durum öyle yetismedigim icin.

Nişanlanır nisanlanmaz önce tatlı dille lafa gelir eğer evlenene kadar kapanmazsa evlendikten sonra hem eşinin hem ailesinin baskıları artar. Ayrıca babasına hoşgeldin bile deneyen kadınların olduğu bir aileye gerçekten girmek istiyor mu arkadaşın? Yedi ay çok kısa bir sure. Karsindakini yıllar içinde bile taniyamiyor insan. Hic o kadar guvenmesin yani sevgilisine. Emin olsun herkesten önce o baskı yapacak. Zaten arkadaşın da hic tesettüre girmem demiyorum diyerek bu yolu açmış. Babası hakli. Kendi başını derde sokacak.

Bana bu mesele eninde sonunda patlar gibi geldi. Arkadasin cok cok iyi dusunsun. Simdi toz pembe gelebilir ama ilerde bir gun kadinlarin elinin sIkIlmadigi bir yerde olmaktan bayabilir, adam yerine konmamaktan rahatsiz olabilir , iyice dusunsun.

Şuan yüzük, tepsi vs. tatlı telaşlar var. Birbirlerinide seviyorlar. İleride onlar gibi olmaz heralde diye düşünüyorum ama bir süre sonra öyle olmak zorunda bırakılabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…