- 5 Eylül 2016
- 72
- 77
- 18
- Konu Sahibi ozgurlugum
-
sevgilisi baskı uygulayabilir.Merhaba
Bu konuyu arkadaşım için açıyorum.
Arkadaşımın 7 aylık bir ilişkisi var. İlişki evreleri artık ciddi olarak devam ediyor. Aileler tanıştı. Dün arkadaşım ve ailesi sevgilisinin evine gittiklerinde kendi babasına bayanlardan el sıkma veya el öpmeyi geçtim hoşgeldiniz bile dememişler. Sevgilisinin ailesi muhafazakar .Akrabalarında açık kimse yok. Arkaşadaşım tesettürlü değil. Tabi ki asla tesettüre girmem demiyor ama şuan böyle birşey istemediğini söylüyor. Ailesinde açık insanlar çok. Babası arkadaşıma bu konu hakkında düşünmesi gerektiğini söylemiş. Çünkü ilerde sevgilisinin ailesinin bu şekilde davranışlarından dolayı kendisinin öyle olabileceğini ve ailesi ile akrabalarından uzaklaşabileceğini söylemiş. İllaki arkadaşımda onların yaptığı şekilde yapacağını düşünmüyorum elbette ama sonuçta evlendikten sonra durumlar ne olur bilmiyor. Sevglisi ile konuştğunda ailesine bu benim eşim ve ben onu bu şekilde görerek evlendim diyebileceğini yanında duracağını söylemiş. Sizce bu durumun sonunda ne olur hiç başına böyle birşey gelen oldu mu
Aileler arasinda cok fazla fark varsa cok zor oluyor. Bence arkadasiniz iyi düşünsün benim eşimin ailesi de muhafazakar ama erkeklere de hoşgeldin derler yani.
Eşimin ailesinde herkes kapalidir ama eşim bana hic kapan demedi. Cevreden kuzenlerj falan ilk zamanlarda birseyler ima etmeye çalisti ama yapamadilar. Yani ama benimkiler erkek elini tutmasa bile hosgeldiniz der hal hatir sorar erkek kadin birlikte oturup konusulur. Yani senin anlattigin aile bana biraz daha uç nokta geldi. Arkadasinin ailesi öyle olsa tamam dengi dengine derdik ama arkadasinin ailesi bana daha farkli geldi yani iki aile bu konularda çok farkliysa olmaz. Ben kapanmadim ama sülalede bircok gelin sonradan kapanmis ve daha benden sonra evlenenler de baskiyla kapandi. Biraz da erkege bakiyor bu durum.Arkadaşım sevgilisiyle bu konu hakkında bugün konuştu. Sevgilisi bunu kafasına takmamasına ve önemli birşey olarak görmemesini söylemiş. Sizin eşiniz size karşı muhafazakarlık hakkında daha sonra baskı yapmışmıydı peki ?
Eşimin ailesinde herkes kapalidir ama eşim bana hic kapan demedi. Cevreden kuzenlerj falan ilk zamanlarda birseyler ima etmeye çalisti ama yapamadilar. Yani ama benimkiler erkek elini tutmasa bile hosgeldiniz der hal hatir sorar erkek kadin birlikte oturup konusulur. Yani senin anlattigin aile bana biraz daha uç nokta geldi. Arkadasinin ailesi öyle olsa tamam dengi dengine derdik ama arkadasinin ailesi bana daha farkli geldi yani iki aile bu konularda çok farkliysa olmaz. Ben kapanmadim ama sülalede bircok gelin sonradan kapanmis ve daha benden sonra evlenenler de baskiyla kapandi. Biraz da erkege bakiyor bu durum.
sevgilisi baskı uygulayabilir.
gerçi arkadaşın ileride kapanacağım demişsse sevgilisi ve ailesi şimdilik müsamahalı duruyor da olabilir.
ama gün gelir bir günde değişebilirler.
uyumsuz bir çift olmuşlar.
aileler de uyumsuz.
çok sıkıntı yaşarlar
Arkadaşın arkasına bile bakmadan kaçsın. O bi yaşam şekli, bi kültür o kültürde yetişmemiş biri yapamaz.
İnsallah erkek arkadasi sonradan degismez. Ben de zaten normalde açik giyinmem pek kisa kollu giysem de askili giymem yani bu kocam yokken de boyleydi. Veya çok dar pantolon giymem ama birinin demesiyle degil dedigim gibi kendi istegim zaten bu yöndeydi her zaman.Bende sizin gibi düşünüyorum . Erkekte bitiyor bu konu ama arkadaşım bu konuda bana ilk anlattığında güvenemiyorum dedi. Bugün konuştuklarında biraz olsun o güveni verdi dedi. Aslında o da ne yapacağını bilemiyor.
Nişanlanır nisanlanmaz önce tatlı dille lafa gelir eğer evlenene kadar kapanmazsa evlendikten sonra hem eşinin hem ailesinin baskıları artar. Ayrıca babasına hoşgeldin bile deneyen kadınların olduğu bir aileye gerçekten girmek istiyor mu arkadaşın? Yedi ay çok kısa bir sure. Karsindakini yıllar içinde bile taniyamiyor insan. Hic o kadar guvenmesin yani sevgilisine. Emin olsun herkesten önce o baskı yapacak. Zaten arkadaşın da hic tesettüre girmem demiyorum diyerek bu yolu açmış. Babası hakli. Kendi başını derde sokacak.Merhaba
Bu konuyu arkadaşım için açıyorum.
Arkadaşımın 7 aylık bir ilişkisi var. İlişki evreleri artık ciddi olarak devam ediyor. Aileler tanıştı. Dün arkadaşım ve ailesi sevgilisinin evine gittiklerinde kendi babasına bayanlardan el sıkma veya el öpmeyi geçtim hoşgeldiniz bile dememişler. Sevgilisinin ailesi muhafazakar .Akrabalarında açık kimse yok. Arkaşadaşım tesettürlü değil. Tabi ki asla tesettüre girmem demiyor ama şuan böyle birşey istemediğini söylüyor. Ailesinde açık insanlar çok. Babası arkadaşıma bu konu hakkında düşünmesi gerektiğini söylemiş. Çünkü ilerde sevgilisinin ailesinin bu şekilde davranışlarından dolayı kendisinin öyle olabileceğini ve ailesi ile akrabalarından uzaklaşabileceğini söylemiş. İllaki arkadaşımda onların yaptığı şekilde yapacağını düşünmüyorum elbette ama sonuçta evlendikten sonra durumlar ne olur bilmiyor. Sevglisi ile konuştğunda ailesine bu benim eşim ve ben onu bu şekilde görerek evlendim diyebileceğini yanında duracağını söylemiş. Sizce bu durumun sonunda ne olur hiç başına böyle birşey gelen oldu mu
Bana bu mesele eninde sonunda patlar gibi geldi. Arkadasin cok cok iyi dusunsun. Simdi toz pembe gelebilir ama ilerde bir gun kadinlarin elinin sIkIlmadigi bir yerde olmaktan bayabilir, adam yerine konmamaktan rahatsiz olabilir , iyice dusunsun.
oda böyle bir ortamda böyle bırakılmaktan korkuyor.Hoşgeldin dememek neyin nesi allah aşkına.
Kız arkadaşınız oturup cok iyi düşünsün.
Çünkü oda böyle bir ortamda böyle olmak zorunda bırakılıcak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?