- 3 Ocak 2016
- 3.343
- 6.351
- 158
- 40
- Konu Sahibi ozgurlugum
-
Nedir bu önyargi yahu karsi taraf muhafazakarsa kizimiza baski yaparmi sende öyle ol diye...kisiye göre degisir onlarin yaşam tarzlari öyle seninki farkli sen onlari o şekilde kabul edebiliyosan git evlen baski olursada koy tavrini endisen varsa evlenme ama böyle genel bi algi olmasina sinir oluyorum ayni sey bizimde basimizdan gecti biz muhafazakar denebilicek bi aileyken karsi taraf ziddiydi soz kesilme gunu kizin arkadaslari hortlak görms gibi ay bunlar kapali sana baski yaparlarmi diye salak salak konuşmalar...sonuç herkes kendi hayatini yasiyo bize ne onun basi acikmi kapalimi neyse ney herkes kendinden sorumlu ki bizimde icimizde acigida var kapalisida ... bu kadar sıg düşünulmese keske...
Madem endisesi var arkadasınizin zamana yayip aileyi iyce tanisin gercekten olmadigini anlarsa evlenmesin yani...
Sizinde burda genelleme yapmaniz dogru degil muhafazakar olarak adlandirilan aileleri yobaz kabul etmeniz edepsizliktir,yobazlik degil bu kültur inanc yasam tarzidir,herkesinde farklidir sizin gibi olmak zorunda degil kimse,standart bi durumda degil bu....önyargı olmasın da ne olsun muhafazakarların kendinden olmayanlara saygı duyguğu görülmüş şey mi?
istisnalar kaideyi bozmaz.
neler görüyoruz okuyoruz..
kız kardeşim var ama böyle muhafazakar ailesi olan biriyle asla evlendirmem benim kardeşim dünyaya milletin kıyafetine laf etmesi için dünyaya gelmedi.
benim anlamadığım bu ailesi muhafazakar olan tipler kendi ailelerine uygun bir kızla olmazlar da başkasını değişmeye zorlarlar. ayıp denen bişey var. bu kız mecbur mu elin yobazları için kıyafet seçip gelinliğinde sınırlamaya gitmeye hem neden hep muhafazakarlara uymak zorunluluğu varmış gibi davranılıyor?
ailesi kıza uysa?
ailenin yaşamı varsa kızın da yaşamı var değil mi?
ama nerede öyle özgüveni yüksek kız, aileler öyle pasif yetiştiriyor ki işte böyle yobaz ailelere nasıl uysam diye kara kara düşünüyorlar.
şimdi ailesine neden yobaz dedin diyenler çıkacak.
bu muhafazakarlık değil edepsizliktir, gelen misafire hoşgeldin bile dememek. üstelik bunlar arap adetidir türk kültürü misafirperverliğiyle ünlü bir kültürdür. bu yüzden yobazlıktır yapılan.
genç kızlara önerim mutlaka önce ailesine bakın. böyle bolca türbanlı, sakallı bireyler varsa siz de tam tersi yöndeyseniz kusura bakma uyuşamayız biz deyip baştan bitirin.
davul bile dengi dengine..
Sizinde burda genelleme yapmaniz dogru degil muhafazakar olarak adlandirilan aileleri yobaz kabul etmeniz edepsizliktir,yobazlik degil bu kültur inanc yasam tarzidir,herkesinde farklidir sizin gibi olmak zorunda degil kimse,standart bi durumda degil bu....
Sizin göruşünüze uymuyo kulturunüze uymuyo diye insanlara bu yakistirmayi yapamazsiniz ... bu yobazliksa sizde acık fikirli degilsiniz bi tabuya saplanmişsiniz buda yobazliktir o zaman...
Konuyu saptırmayin hosgeldin dememe konusu bayanların erkeklere söylememesi haremlik selamlik davasi bu;ayri ayri ilgilenilir yani erkeklerle erkekler kadinlarlada kadinlar kizin aileside alişkin olmadıgi icin yadirgamis bunu....benim görüşümle alakası yok ama gelen misafire hoşgeldin bile demeyen aileye yobaz derim ben. genelleme de yaparım ben hiç solcu bir erkeğin türbanlı kızla evlenmeye kalkıp başını açacaksın diye baskı yaptığını görmedim ama tam tersi sürüyle örnek var.
muhafazakarlar düzgün dursun biz de konuşmayalım.
herkesin haddini hududunu bilecek.
Konuyu saptırmayin hosgeldin dememe konusu bayanların erkeklere söylememesi haremlik selamlik davasi bu;ayri ayri ilgilenilir yani erkeklerle erkekler kadinlarlada kadinlar kizin aileside alişkin olmadıgi icin yadirgamis bunu....
Düzgun dursun demekten kastin8z ne anlam veremedim ama muhafazakar olan insanlarinda olmayan insanlarinda iyisi ve kötüsu var önce bunu algilamanız lazim...
Ki sizin son cümlenizden belli oluyor yorumlarinizdaki maksadinız farklı ...
bence aileler birbirine denk olmalı bizimkiler muhafazakar olmadıkları halde kimseye hoşgeldin demedi düğünde:))eşim bizim gibi ailesi çok başka bu önemli bir konu arkadaşın ailesi ve kendi iyi düşünmeli çünkü onlar genelde kadın erkek bir oturmaz kadınlar erkeklerle konuşmaz bunlara uyabilecekse düşünsün tabi aileside sorun etmemeliMerhaba
Bu konuyu arkadaşım için açıyorum.
Arkadaşımın 7 aylık bir ilişkisi var. İlişki evreleri artık ciddi olarak devam ediyor. Aileler tanıştı. Dün arkadaşım ve ailesi sevgilisinin evine gittiklerinde kendi babasına bayanlardan el sıkma veya el öpmeyi geçtim hoşgeldiniz bile dememişler. Sevgilisinin ailesi muhafazakar .Akrabalarında açık kimse yok. Arkaşadaşım tesettürlü değil. Tabi ki asla tesettüre girmem demiyor ama şuan böyle birşey istemediğini söylüyor. Ailesinde açık insanlar çok. Babası arkadaşıma bu konu hakkında düşünmesi gerektiğini söylemiş. Çünkü ilerde sevgilisinin ailesinin bu şekilde davranışlarından dolayı kendisinin öyle olabileceğini ve ailesi ile akrabalarından uzaklaşabileceğini söylemiş. İllaki arkadaşımda onların yaptığı şekilde yapacağını düşünmüyorum elbette ama sonuçta evlendikten sonra durumlar ne olur bilmiyor. Sevglisi ile konuştğunda ailesine bu benim eşim ve ben onu bu şekilde görerek evlendim diyebileceğini yanında duracağını söylemiş. Sizce bu durumun sonunda ne olur hiç başına böyle birşey gelen oldu mu
?Merhaba
Arkadaşımın 7 aylık bir ilişkisi var. İlişki evreleri artık ciddi olarak devam ediyor. Aileler tanıştı. Dün arkadaşım ve ailesi sevgilisinin evine gittiklerinde kendi babasına bayanlardan el sıkma veya el öpmeyi geçtim hoşgeldiniz bile dememişler. Sevgilisinin ailesi muhafazakar .Akrabalarında açık kimse yok. Arkaşadaşım tesettürlü değil. Tabi ki asla tesettüre girmem demiyor ama şuan böyle birşey istemediğini söylüyor. Ailesinde açık insanlar çok. Babası arkadaşıma bu konu hakkında düşünmesi gerektiğini söylemiş. Çünkü ilerde sevgilisinin ailesinin bu şekilde davranışlarından dolayı kendisinin öyle olabileceğini ve ailesi ile akrabalarından uzaklaşabileceğini söylemiş. İllaki arkadaşımda onların yaptığı şekilde yapacağını düşünmüyorum elbette ama sonuçta evlendikten sonra durumlar ne olur bilmiyor. Sevglisi ile konuştğunda ailesine bu benim eşim ve ben onu bu şekilde görerek evlendim diyebileceğini yanında duracağını söylemiş. Sizce bu durumun sonunda ne olur hiç başına böyle birşey gelen oldu mu
Merhaba
Birebir ben esimin ailesi de aynen boyle esim evlenmeden cok baski yapiyordu surekli kapanmam gerektigini soyluyordu bende bunun baskiyla olamayacagini benim bunu kendimin isteyip yapabilicegini soyluyordum nitekim 6yillik evliyiz ve ben su an kendim kapanmayi istiyorum ve bunu birileri istedi ortam oyle falan diye degil tamamen kendi iyiligim ve Allah'in rizasi icin...Merhaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?