Aile kültürü farkı

önyargı olmasın da ne olsun muhafazakarların kendinden olmayanlara saygı duyguğu görülmüş şey mi?
istisnalar kaideyi bozmaz.
neler görüyoruz okuyoruz..
kız kardeşim var ama böyle muhafazakar ailesi olan biriyle asla evlendirmem benim kardeşim dünyaya milletin kıyafetine laf etmesi için dünyaya gelmedi.

benim anlamadığım bu ailesi muhafazakar olan tipler kendi ailelerine uygun bir kızla olmazlar da başkasını değişmeye zorlarlar. ayıp denen bişey var. bu kız mecbur mu elin yobazları için kıyafet seçip gelinliğinde sınırlamaya gitmeye hem neden hep muhafazakarlara uymak zorunluluğu varmış gibi davranılıyor?
ailesi kıza uysa?
ailenin yaşamı varsa kızın da yaşamı var değil mi?
ama nerede öyle özgüveni yüksek kız, aileler öyle pasif yetiştiriyor ki işte böyle yobaz ailelere nasıl uysam diye kara kara düşünüyorlar.

şimdi ailesine neden yobaz dedin diyenler çıkacak.
bu muhafazakarlık değil edepsizliktir, gelen misafire hoşgeldin bile dememek. üstelik bunlar arap adetidir türk kültürü misafirperverliğiyle ünlü bir kültürdür. bu yüzden yobazlıktır yapılan.

genç kızlara önerim mutlaka önce ailesine bakın. böyle bolca türbanlı, sakallı bireyler varsa siz de tam tersi yöndeyseniz kusura bakma uyuşamayız biz deyip baştan bitirin.

davul bile dengi dengine..

Sizinde burda genelleme yapmaniz dogru degil muhafazakar olarak adlandirilan aileleri yobaz kabul etmeniz edepsizliktir,yobazlik degil bu kültur inanc yasam tarzidir,herkesinde farklidir sizin gibi olmak zorunda degil kimse,standart bi durumda degil bu....

Sizin göruşünüze uymuyo kulturunüze uymuyo diye insanlara bu yakistirmayi yapamazsiniz ... bu yobazliksa sizde acık fikirli degilsiniz bi tabuya saplanmişsiniz buda yobazliktir o zaman...

benim görüşümle alakası yok ama gelen misafire hoşgeldin bile demeyen aileye yobaz derim ben. genelleme de yaparım ben hiç solcu bir erkeğin türbanlı kızla evlenmeye kalkıp başını açacaksın diye baskı yaptığını görmedim ama tam tersi sürüyle örnek var.

muhafazakarlar düzgün dursun biz de konuşmayalım.
herkesin haddini hududunu bilecek.

Konuyu saptırmayin hosgeldin dememe konusu bayanların erkeklere söylememesi haremlik selamlik davasi bu;ayri ayri ilgilenilir yani erkeklerle erkekler kadinlarlada kadinlar kizin aileside alişkin olmadıgi icin yadirgamis bunu....

Düzgun dursun demekten kastin8z ne anlam veremedim ama muhafazakar olan insanlarinda olmayan insanlarinda iyisi ve kötüsu var önce bunu algilamanız lazim...

Ki sizin son cümlenizden belli oluyor yorumlarinizdaki maksadinız farklı ...

anlamadığın şu dinimizde böyle bir şey yok ayetlerde kadın-erkek oturabilir, yemek yiyebilirsiniz der. bu yüzden arap adetidir dedim. türk kültürü misafirperverliğiyle nam salmış bir kültürdür. ama araplığa özenenler anlamaz bunu.

düzgün duracaklar elbette. milletin yaşamına karışmayacaklar.
öyle kıza baskı yapmayacaklar.
hadlerini bilecekler demem bu yüzden.

her kesimden iyi kötü çıkar ama siz gördünüz mü solcu bir erkeğin bu şekilde davrandığını?

adam biliyor ona göre eş seçiyor.

Siz sanirim benim banlanmama sebep olmak istiyorsunuz dini icerik yasak

yoksa ayetlerden islamdan,bahsetmek isterdim zira hangi dine mensupsunuz

bilmiyorm bunu dinimiz derken neyi ima ettiginizi...bi onemide yok zaten

sizmle girilecek gereksiz bi konu olur mevzuyu anlayacaginızi sanmyorm

diyorm ya maksadiniz farkli dini siyaseti kariştirmaya pek meraklisiniz...kolay gelsin size...

bence aileler birbirine denk olmalı bizimkiler muhafazakar olmadıkları halde kimseye hoşgeldin demedi düğünde:))eşim bizim gibi ailesi çok başka bu önemli bir konu arkadaşın ailesi ve kendi iyi düşünmeli çünkü onlar genelde kadın erkek bir oturmaz kadınlar erkeklerle konuşmaz bunlara uyabilecekse düşünsün tabi aileside sorun etmemeli

Çok zor canım çok fedakarlık gerekir tanıdığım bir çift vardı böyle, onlarda çok sorun yaşadı ,en son kız çocukta yapınca çocuğu için kendi ailesine sırt dönüp eşinin ailesinin dayattığı hayatı yaşamayı tercih etmişti, uzaktan görmüştüm bi kaç sene sonra yüzünde umutsuz bir ifade vardı ,inşallah mutludur ve ben yanılıyorumdur.

Muhafazakar olunca hosgeldin denmiyor mus ya cok komik buluyorum boyle konulari..insanliktan nasibini almamis insanlar dinimizi karalamaya calismslari ve hic bisey bilmeyerek yorum yapan tuhaf tipleri.bakin canlarim dinimizde boyle bisey yok zorlama yok tesetture kendi istegiyle girmrli insan evleniyor diye degil.boyle kisiliksiz aile bagimlisi bir erkekten koca da olmaz ayrica.
Not: sacma sapan insanlari dindar ilan etmeyin her namsz kilan da evliya degil ve dinimizi temsil etmiyor dinde zorlama yoktur ve dinimiz hosgoru dinidir.insanlar geleneklerini dinin altinda kamufle ettikce ayyyy muhafazakar lar boyle mi hayirrrr orumcek kafali zihniyet bu sacmalik...
Bizde gayet dindariz ama asla boyle birsey yok olamaz zaten azicik kitap okuyalim atip tutmakla olmuyorr

Belliki bu aile farklı bir kültürle yetişmiş ben öyle bir kültür bilmiyorum ..
Başta sevgi aşk ağır basar uyum sağlayabilirim diye düşünür bir sürede sağlar ama sonra kendindende ailesindende uzaklaşır dolayısıyla sorunlar başlar..Kişi sonunda özüne döner...
Çok iyi düşünsün diyemeyeceğim bence koşarak uzaklaşsın.

?

Misafire hoşgeldiniz dememekle muhafazakarlık başka bişey. Muhafazakarlık erkeklere hoşgeldiniz bile dememeyi gerektirmiyor. Bu bence misafirperverlikle insanlıkla alakalı bir durum. Bu kadınlar nasıl yetişmişki hoşgeldiniz bile demiyor garip. Bence ailesiyle anlaşamaz arkadaşınız. Eğer sevgilisi ailesinden uzakta mesafeli yaşayacaksa evlilikleri huzurlu olur ama yok ailesine düşkünse muhakkak huzursuz olurlar.

Çok tutucu bir ortamda mevlüde katılmıştım.Kimse kimseye hoş geldin-hoşbuldum demiyordu.Kapı açılınca giren kişi selamünaleyküm diyordu,karşılayan da aleykümselam diyordu.Nezaket gereği önce karşılayanın hoşgeldin demesine alışmışız,tuhaf gelmişti.Aynı şekilde ikramlara veya hatır sorunca kimse"teşekkür ederim" demiyordu.Bu konu aklıma getirdi şimdi.

Konuya gelince,bence hiç oluru yok.Bu kadar uç olmaz,iki taraf ılımlı olsaydı orta yol bulunurdu.

Benim ablamda muhavazakar bir aileye gelin gitti.severek evlendikleri icin sorun olmadi kocasi karismadi 7 yildir evli ve hala açik.o iş arkadasinizda bitiyor rengini bsstan belli etsin herseyi konussun .

Muhafazakar ailede yetişmiş biri olarak ben bu derece biriyle yapamazdım.. o yüzden gidip metalciyle evlendim

Arkadaşınız kesinlikle yapamaz konu sahibi, ilerinin ne getireceği belli olmaz ben olsam kalkışmazdım böyle bir işe..

Saygi nezaket huzur mutluluk. Evlilik ici önemli kelimelerden bence..

Benim ailemin de nisanlimin ailesi de dindar.(her iki tarafta dini ilimler ilgili meslek sahibi) Muhafazakar degil dindar. Gayet oturup hasbihal ediyoruz her iki aile de.
Dini dogru algiladiklari zaman sınırları koruyup nezaketle davranmayi ogreneceklerdir.
Bu açıdan uyumsuz bir cift olmuslar.
Ote taraftan benim iki eltim de açık. Ancak onlarda gayet mesafelerini sinirlarini bilirler. Bir gün olsun esleri kapanmalari konusunda baski yapmadılar. (Her iki abi evlenmeden önce biz tanistigimiz icin biliyorum.)
Yani bu nezaketsizligi gösterecek insan her zaman rahatsiz edici olacaktir. (Tokalasip, el opmekten bahsetmiyorum-nikahtan sonra buna göre davranilir-) hosgeldiniz dahi dememek hal hatir sormamak bence cok ayıp.
Birbirlerine saygi cercevesinde hareket edebilecekler mi?
Zihnimde soru isaretleri..
Zira biz ablamin eski nisanlisinda yasamistik. Güya cok dindar olduğu icin biz gittigimizde diğer odadan gelip hoşgeldiniz demezdi, internette bir sürü kizla rahat pozlar koyardi.
Gidip geldikten sonraki ruh halimizin igrencligini anlatmak bile istemem.
Arkadasiniz iyice düşünüp tasinsin.. 7 aylik bir iliski.. evlilik amaciyla tanistirilmislar anladigim kadariyla.. o açıdan iyice düşünmek lazim. Ileride huzursuz olacak mi olmayacak mi..
Saygi gosterecekler mi..
Eger kaoanma sinyali verdiyse hizlandirmasini isteyecekler mi bla bla bla..

Misal ben de erkeklerle tokalaşmam ama hoşgeldiniz, hoşbuldum derim. Hal hatır da sorarım evime gelmiş insana,ne biliyim konuşurum yani.

Muhafazakarlık var bir de görgüsüzlük var, bunlar hangisinden acaba?
Çok farklı iseler, ilerde eşi ile arasında sorun olacaksa hiç bulaşmasın

Bu konuda şunu demek istiyorum mesela ben gelinlik bakmaya giderken eşimin ablasini cagirmistim fikir vermesi icin o da kapali yani sülalede herkes kapali ama cogu okumus insanlar. Ablasi da ögretmen. Ben dedim ki straplez zaten sevmem ama omuzlari da hafif kapali mi alsam ki? Bana boşver be gülüm istedigini al giy hevesin kalmasin bizim sülaleye bakarsan zaten başın açık yani onlar bi sekilde alisana kadar konusur ama bu senin düğünün istedigini al dedi. Sonra eşimle gittik yine bakmaya o da aynen kafana göre takil kime ne dedi. Bende zaten yine kendime göre bi gelinlik sectim. Yani bence aile ve ailedeki insanlarin davranisi ve eşinin de bu konudaki tavri cok onemli. Ayrica kapali ve egitimli insanlar olmasi daha onemli. Cunku kapali dedigimizde toplumda hep cahil,okumamis diye bif algi var.

Birebir ben esimin ailesi de aynen boyle esim evlenmeden cok baski yapiyordu surekli kapanmam gerektigini soyluyordu bende bunun baskiyla olamayacagini benim bunu kendimin isteyip yapabilicegini soyluyordum nitekim 6yillik evliyiz ve ben su an kendim kapanmayi istiyorum ve bunu birileri istedi ortam oyle falan diye degil tamamen kendi iyiligim ve Allah'in rizasi icin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…