Aile kültürü farkı

Arkadasın sevgilisine inanıyor ve güveniyorsa sözüne itibar etsin.
Sonuçta az buçuk bilir arkasında durup duramayacağını.

Benim eşimin ailesi de muhafazakar
Benim de ailem başta bir tereddüt etti hani olur mu olmaz mı diye.
Ben eşime güvendim ve evlendim.
Gerçekten de hiç bir şekilde problem yaşamadım.

Yani kişi duruşu çok önemli.

Ama bu tarz şeyler hakkında biz ne dersek diyelim gerçeklikten
çok uzak olabilir. Çünkü ailesinin ne düşündüğünü bilemiyoruz.
Belki karışmayacaklar yada kocası izin verdikten sonra bize ne diye
düşünecekler
Yada tam tersi her giydiği olay olacak.

Arkadaşın mesela neden onlara uygun gelinlik arayışında.
Bence kendisi zaten şimdiden
onlar baskı yapmadan ben o kalıba gireyim modun da.
Sorun yaşayacak gibi görünmüyor.

Son düzenleme:
Tanidik var.damadin ailesinde acik yok gelinin ailesinde kapali yok...gelin acik ama damadin ailesine gore ayar yapiyor.calistigi icin az gorusuluyor.su ana kadar sorun olmadi.haremlik selamlik yokbama biraz acik giyinerek gelmeye basladi kazan kaynamaya basladi.
Hosgeldin denmemesi ayip simdi toz pembe gorursun.sonra hersey batar.onlara uymayi dusunuyorsan sorun yok.

Nedir bu önyargi yahu karsi taraf muhafazakarsa kizimiza baski yaparmi sende öyle ol diye...kisiye göre degisir onlarin yaşam tarzlari öyle seninki farkli sen onlari o şekilde kabul edebiliyosan git evlen baski olursada koy tavrini endisen varsa evlenme ama böyle genel bi algi olmasina sinir oluyorum ayni sey bizimde basimizdan gecti biz muhafazakar denebilicek bi aileyken karsi taraf ziddiydi soz kesilme gunu kizin arkadaslari hortlak görms gibi ay bunlar kapali sana baski yaparlarmi diye salak salak konuşmalar...sonuç herkes kendi hayatini yasiyo bize ne onun basi acikmi kapalimi neyse ney herkes kendinden sorumlu ki bizimde icimizde acigida var kapalisida ... bu kadar sıg düşünulmese keske...

Madem endisesi var arkadasınizin zamana yayip aileyi iyce tanisin gercekten olmadigini anlarsa evlenmesin yani...

Gerek duruş,gerek karakter,gerekse inanç neysen o sun!ve öyle davran!O zaman endişe duymazsın!
Kişi kendinden her anlamda emin olmalı ki, karşıda kim olursa olsun nasıl davranması gerektiğini bilsin!

Bu kişilere göre değişir ama.
Bazı erkekler evlendikten sonra aile bıdı bıdısondan eşlerine kapanmalatı için baskı yapabiliyo.
Kv gelinin evine geldiğinde evde giydiğine bile laf söyleyebiliyo.

Dışlanadabilir çokta sahipleniledebilir.

Ama her halıkadarda biraraya geldiklerinde sırıtacağı kesin.

Kız onlara uyarsa sonuç güzel olur...
Sorun kalmaz...

Yok kız böyle devam ederse bir yerde patlıyor teker...
Ayrılık kaçınılmaz...

El sıkmayı gectim.H.g bile demeyen muhafazakar aile; acık kizi nasil kabul etmis enteresan

Problem ne ben tam anlamadim?
Kadinlar arkadasinizin babasiyla tokalasip hosgeldiniz dememisler bir tek bunu anladim.
Bu bana cok buyuk bir problem gibi gelmedi, isteyen tokalasir istemeyen tokalasmaz bu neden ilerisi icin bir problem olustursun ki? Bu arada tokalasmayi gectim ama hosgeldiniz dememeleri ayip olmus.
Arkadasiniza biz muhafazakariz sen de tokalasmayacaksin erkeklerle diye dayatacaklarindan mi korkuyorsunuz ya da tesetture girmesine yonelik baskilar mi olur diye korkuyorsunuz?
Tokalasmayi problemden saymam da obur konularda bu tarz bir sey mi hissetmis arkadasiniz, zira o zaman anlasmazliklar olur.

Bu konuda çok şey yazmak isterdim fakat mevzu çok derin. Aynı şeyi bizzat yaşayan biri olarak bende sorun çıktı .arkaşının ailesini bilemem tabi. Herkes aynı değil muhafazakar ile baskıcıyı karıştırmamak lazım.

Bu arkadaşının erkek arkadaşı ile ilişkisine bağlı bir durum
El sıkmama durumu hariç bizim ailelerimizde böyle
Senede iki kez falan bir araya gelıyorlar sorun yaşamıyoruz
Bende açığım eşimin en ufak bir baskısı olmadığı saygı duyduğu için aileside bu konularda konuşamıyor
Eğer erkek arkadaşı baskı yapacak bir tipse hiç uzatmasın olmaz bu iş

Erkekler sonradan degisebiliyor ama kiz zaten onu bilerek iliskiye devam etmiyo mu benimde esimle kukturel mezhepsel fsrk vardi ve ben aciktm kapandm hic sorun yasamadk aileler arasinda birimiz karabuk birmiz malatya ama hic cakismadik kulturel olarakta din anlamindada sacma boyle seylere takilmayin

Neticede eşi olacak insan öyle kabullenmiş.Önemli olan adamın dayatma yapmaması.Bunu da kestirmeye çalışmalı.Ama yanıladabilir tabi insan

Çok büyük sorun olur.
Aynı eve girip yaşamadıkları için şimdi farketmiyorlar ama bu kültürler onların hamuruna işlenmiştir, ne olursa olsun değişmez. Bir yerden sonra bir gerginlik anında ilk burdan patlar.

Ben sevgilisiyle konuşsun baştan anlassin falan demeyeceğim. Konuşunca sözler verince oluyor mu bu iş? Kaç kişi evlenmeden önce tamam dediklerini evlendikten sonra yapıyor? Bu sadece kendini kandırmak olur. Sana kesinlikle karismayacaklar, hiç sorun yasamayacagiz dese ikna olacak mı cidden?
Hem karismasalar bile mutlaka etkilenir ortamdan, yaşam tarzından. Rahatsız olur, ister istemez kısıtlar kendini ki şimdiden onların onaylayabilecegi gelinliklere bakmaya başlamış.

Arkadaşın arkasına bakmadan kaçsın. Giyim anlatmışsın kaçtır, ama bu bir açık/kapalı giyinme mevzusu değil. Bu bir yaşam tarzı. Davranışlar, anlayışlar, beklentiler, normlar, vs. Daha ilk günden abes gelmiş davranışlar. Fragmanı görmüş arkadaşın. Evlenirse, evli olduğu zaman boyunca bu tür garipliklerle karşılaşacak ve daha kötüsü ondan da bu gariplikleri yapması beklenecek. Yapmazsa dışlanacak. Hiç iş erkekte bitiyor demeyin. Armut dibine düşermiş, siz sanıyor musunuz ki o kültürde yetişmiş adam farklı olsun? Mutlu olabileceğini sanmıyorum. İstediği kadar kapalı giyinsin, iş kapalı giyinmek değil yani. Zihniyet farklı.

Sorun olur ileride hatta gelinlik seçiminde başlar ve gider bence arkadaşın çok iyi düşünsün

sevgili kıskanabilir ama karışamaz.
arkadaşın şimdiden baskı altında. istemediği şeyler yapıyor. evlenince en üst düzeyde yaşanacak bu durumlar.
iyi düşünsün.

Ahh ahh 10 sene önce bana bu akılları veren olmadı ki. Biz çok sevdik illa evlencez dedik. Onca kültür farkına eğitim ilgi farklılıklarına rağmen.. sonra ne mi oldu 3 kez mide kanaması geçirdim tansiyon ve daha birsürü dert sahibi oldum ve alıştım nasıl mı alıştım. Hep kendimden taviz verdim ezildim ondan alıştık ve mutluyuz. Mutluyuz çünkü ben sesimi çıkarmadığım için mutluyuz çünkü kendim olmadığım için.. arkadaşın böyle benimki gibi Bi hayata razıysa buyursun herkesi karşısına alıp dik durabilir ama yok. Ben kendim olucam ezilmiycem diyosa onu da kendi bilir tabi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…