- 8 Kasım 2014
- 4.866
- 10.582
- 408
- Konu Sahibi ozgurlugum
-
Kadınların elini sıkmıyor ve hoşgeldin demek için bile konuşmuyorsa, büyük ihtimalle arkadaşının sevgilisinin ailesi ve çevresinde haremlik-selamlık şeysi var. Bu da demektir ki en basitinden düğünde bile kadın-erkek ayrı olsun diye sorun çıkabilir. En basiti bak bu.
Benim vardı benzer bi ilişkim arkama bile bakmadım 6 yıllık emeğim falan demedim iyi ki de ayrılmışız, zerre pişmanlığım da yok. Kocama aşığım onun da var kısıtlamaları ama ailemden gördüğümden fazlası değil (mini etek giyme, makyaj yapma vs). Bizim bi aile dostumuz vardı kadıncağız teyzeoğluyla evlenmiş, teyzeoğluyla diyorum aynı kültürden geliyo ama kadın bildiğin kafayı yemiş ve yıllarca tedavi görmüştü e tabi avuç avuç ilaçlar da cabası. Çok ağlasa bi sene ağlar sevgilisine ama evlenmeye kalkarsa her gün ağlayacak.Arkadaşımın sevgilisi sonuçta arkadaşımı bu haliyle gördü sevdi bu duruma geldi. Bu durumda sevgilisi suçlu olmaz mı ?
İnsallah erkek arkadasi sonradan degismez. Ben de zaten normalde açik giyinmem pek kisa kollu giysem de askili giymem yani bu kocam yokken de boyleydi. Veya çok dar pantolon giymem ama birinin demesiyle degil dedigim gibi kendi istegim zaten bu yöndeydi her zaman.
Ailesi haremlik selamlik mi oturuyor acaba bunu öğrensin bence o konu da onemli. Cunku biz oyle oturmayiz bazen cok kalabalikken iki kere falan bayramda falan bir odaya sığmadigimiz zaman kadin erkek ayri oturmusuzdur kaynanamda ama o da kalabaliktan yani mecburen. Ama normalde de öyle olsalardi bana degisik gelirdi bu durum öyle yetismedigim icin.
Nişanlanır nisanlanmaz önce tatlı dille lafa gelir eğer evlenene kadar kapanmazsa evlendikten sonra hem eşinin hem ailesinin baskıları artar. Ayrıca babasına hoşgeldin bile deneyen kadınların olduğu bir aileye gerçekten girmek istiyor mu arkadaşın? Yedi ay çok kısa bir sure. Karsindakini yıllar içinde bile taniyamiyor insan. Hic o kadar guvenmesin yani sevgilisine. Emin olsun herkesten önce o baskı yapacak. Zaten arkadaşın da hic tesettüre girmem demiyorum diyerek bu yolu açmış. Babası hakli. Kendi başını derde sokacak.
İşte sığmadiklari icin ayri oturmak bambaska yada iki kişi bile olsa ayri oturmak başka bence. O yüzden genel olarak nasil olduklarini mutlaka sorsun.Arkadaşımda sizin gibi kendisi istediği için öyle giyiniyor. Babası asla baskı yapmamış bu konuda. Şöyle giyin böyle giyin diye .ama kendisi bu şekilde tercih ediyor. evlerdeki odalara sığmadıkları için ayrı oturmuşlar ama eğer odalar büyük olsaydı nasıl olurdu bilemiyorum.
kedi tartışma çıkıp konu kitlenir
hiç sasmiyor
Merhaba
Bu konuyu arkadaşım için açıyorum.
Arkadaşımın 7 aylık bir ilişkisi var. İlişki evreleri artık ciddi olarak devam ediyor. Aileler tanıştı. Dün arkadaşım ve ailesi sevgilisinin evine gittiklerinde kendi babasına bayanlardan el sıkma veya el öpmeyi geçtim hoşgeldiniz bile dememişler. Sevgilisinin ailesi muhafazakar .Akrabalarında açık kimse yok. Arkaşadaşım tesettürlü değil. Tabi ki asla tesettüre girmem demiyor ama şuan böyle birşey istemediğini söylüyor. Ailesinde açık insanlar çok. Babası arkadaşıma bu konu hakkında düşünmesi gerektiğini söylemiş. Çünkü ilerde sevgilisinin ailesinin bu şekilde davranışlarından dolayı kendisinin öyle olabileceğini ve ailesi ile akrabalarından uzaklaşabileceğini söylemiş. İllaki arkadaşımda onların yaptığı şekilde yapacağını düşünmüyorum elbette ama sonuçta evlendikten sonra durumlar ne olur bilmiyor. Sevglisi ile konuştğunda ailesine bu benim eşim ve ben onu bu şekilde görerek evlendim diyebileceğini yanında duracağını söylemiş. Sizce bu durumun sonunda ne olur hiç başına böyle birşey gelen oldu mu
kesin dicektim de yanlis yazmışım farkedince çok geçtiTartışmayı kilitlenmeyi anladım da kedi ne alaka diye 5 kere okudum :)
arkadaşının sevgilisi de ailesi kadar muhafazakar mı yoksa o daha nötr mü? tamam arkadaşını öyle görmüş beğenmiş olabilir ama zaman içinde sorun yapabilecek tarzda bir insan olabilir. he kesin eminse benim arkamda duracaktır bana laf söyletmez diyebiliyorsa o zaman çokta sorun çıkacağını sanmıyorum. ama arkadaşınında sabırlı olması ve çoğu şeyi görmezden gelmesi gerekecektir. bu sadece kültürel farklılık değil bu bambaşka bişey.Merhaba
Bu konuyu arkadaşım için açıyorum.
Arkadaşımın 7 aylık bir ilişkisi var. İlişki evreleri artık ciddi olarak devam ediyor. Aileler tanıştı. Dün arkadaşım ve ailesi sevgilisinin evine gittiklerinde kendi babasına bayanlardan el sıkma veya el öpmeyi geçtim hoşgeldiniz bile dememişler. Sevgilisinin ailesi muhafazakar .Akrabalarında açık kimse yok. Arkaşadaşım tesettürlü değil. Tabi ki asla tesettüre girmem demiyor ama şuan böyle birşey istemediğini söylüyor. Ailesinde açık insanlar çok. Babası arkadaşıma bu konu hakkında düşünmesi gerektiğini söylemiş. Çünkü ilerde sevgilisinin ailesinin bu şekilde davranışlarından dolayı kendisinin öyle olabileceğini ve ailesi ile akrabalarından uzaklaşabileceğini söylemiş. İllaki arkadaşımda onların yaptığı şekilde yapacağını düşünmüyorum elbette ama sonuçta evlendikten sonra durumlar ne olur bilmiyor. Sevglisi ile konuştğunda ailesine bu benim eşim ve ben onu bu şekilde görerek evlendim diyebileceğini yanında duracağını söylemiş. Sizce bu durumun sonunda ne olur hiç başına böyle birşey gelen oldu mu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?