Aile kültürü farkı

benim nişanlımın ailesi de muhafazakar. ailelerinde hiç açık biri yok diyebilirim hemen hemen hepsi tesettürlü.

ben ise açık bi kadınım, kapanmayı da düşünmüyorum. ilerde düşüncelerim değişir mi bunu bilemem ama şimdilik asla böyle bi şey yok.

ailesi bana bi iki kere ''kapansan ne iyi olur'' gibi bi laf etti, ben de ''bi gün içimden gelirse olabilir, onun dışında mümkün değil, allah istediği halde bugüne kadar kapanmamışken, şimdi sırf kulları istiyor diye kapanmam hiç doğru olmaz'' gibisinden cevap verdim. o gün bugündür kimseden duymadım böyle cümleler.

yani demem o ki kendileri muhafazakar ama kendi doğrularını bana dayatmıyorlar, sen de bizim gibi olacaksın demiyorlar. o yüzden ben bi sorun görmüyorum kendi ilişkimizde.

ama eğer evlendikten sonra o arkadaşını zorlayacaklarsa, kendileri gibi yapmaya çalışacaklarsa, saygı duymayacaklarsa, hele hele eşi yanında olmayacaksa uzak dursun.

Arkadaşımın anlattığına göre zaten 2 defa düğün yapılacak biri merkezde diğeri sevgilisin köyünde olacak ve köydeki düğünde erkek bayan ayrı olacak . Arkadaşımda nasıl ayrı olacak diye düşünüyor.

Abimle yengem öyle çok farklıyız bi taraf çok açık bi taraf kapalı ama şimdiye kadar bu hiç sorun olmadi

Bana olay kültürden ziyade dini görüşlerin farkliligi olarak geldi. Bir taraf çok muhafazakar, kiz da bunu goruyor ancak evlendikten sonra nasil bir hayatlarinin olacagini erkek arkadasiyla açikça konuşmasi gerek. Ulkemizde ailelerin evlilikteki yerini de bilerek karar vermeli. Onlarin nasil yasadigi beni ilgilendirmez diyebilecek çift sayisi azdir

Arkadaşımın sevgilisi sonuçta arkadaşımı bu haliyle gördü sevdi bu duruma geldi. Bu durumda sevgilisi suçlu olmaz mı ?
Benim vardı benzer bi ilişkim arkama bile bakmadım 6 yıllık emeğim falan demedim iyi ki de ayrılmışız, zerre pişmanlığım da yok. Kocama aşığım onun da var kısıtlamaları ama ailemden gördüğümden fazlası değil (mini etek giyme, makyaj yapma vs). Bizim bi aile dostumuz vardı kadıncağız teyzeoğluyla evlenmiş, teyzeoğluyla diyorum aynı kültürden geliyo ama kadın bildiğin kafayı yemiş ve yıllarca tedavi görmüştü e tabi avuç avuç ilaçlar da cabası. Çok ağlasa bi sene ağlar sevgilisine ama evlenmeye kalkarsa her gün ağlayacak.

Baştan kesin ve net konuşsunlar, sonradan sıkıntı olmasın diye. Ama el içine girmeden bilinmiyor bu durumlar
Benim eşimin ailesi de kapalı ama kimse bana bişey demiyor, bende çok açık dekolte filan giymem ama orta halliyim, diğer eltim kapalı ama beni daha çok severler mesela , bu kafa yapılarının uyması ile ilişkili sanırım
Bi kuzenim var , onun da babası sizin anlattığınız gibi el sıkışmaz, haremlik selamlık otururlar , teyzem adıyla bile hitap etmez filan ama kuzenim benden açık giyinir, babası karışmaz ona, dedim ya pek belli olmuyor

Arkadaşımda sizin gibi kendisi istediği için öyle giyiniyor. Babası asla baskı yapmamış bu konuda. Şöyle giyin böyle giyin diye .ama kendisi bu şekilde tercih ediyor. evlerdeki odalara sığmadıkları için ayrı oturmuşlar ama eğer odalar büyük olsaydı nasıl olurdu bilemiyorum.

Erkek, kendi ailesinden tamamen kopuk yaşamayı düşünüyorsa, olabilir belki,
Ama bu söylediğiniz ciddi bir sorun...
Arkadaşınız ister istemez, zaman içinde ya onlara uymak zorunda bırakılacak, ya da o diyardan gitmek zorunda kalacak...
Çok ciddi ve önemli bir durum...

İnsanları tanımak dediğiniz gibi çok zor. İnşallah aralarında sorun olmaz diye ümit ediyorum. Babası zaten senin için uygunsa bizim için değil demiş. Sonuçta kendi hayatı olacak.

İşte sığmadiklari icin ayri oturmak bambaska yada iki kişi bile olsa ayri oturmak başka bence. O yüzden genel olarak nasil olduklarini mutlaka sorsun.

Ben şunu anlamadım. Erkek arkadaşı arkadaşınıza bir kere bile dememiş mi bizim aile böyle böyle diye. Oraya gidince mi öğrenmişler. Bence çok yanlış olmuş böyle olduysa.
Erkek arkadaşının ufak kıskançlıkları var mı? Bence hareketlerini çok çok iyi tartsın. Ne kadar ailesinden farklı olursa olsun inanın evlenip bir de üzerine 5-10 yıl geçince ailelerinin kopyası oluyor erkekler.
Her şeyden geçtim bir kızları olursa onu nasıl yetiştirecekler iyi düşünsün. Ha zaten arkadaşınız da muhafazakardır. Sorun yapmıyordur o zaman sıkıntı değil.

zor olur özellikle iki aile dünürden çok yabancı olur birbirlerine. mesela bak benim kuzenimde muhafazakar. normalde bayanlarla tokalaşmıyor vs ama beni kardeşi olarak gördüğü için bayramda sarılıp tokalaşıyor yanaktan da öpüyor.

11 yıllık evliyim, eşimin ne amcaları ve dayısı bir kez elimi sıkmış değiller, halalarının eşlerini yolda görsem tanımam çünkü yüzüne bakıp göz teması kurmuyorlar (kayınvalidemler aynı apartmanda oturduğu için sürekli biraradalar) haremlik selamlık otururlar. bir kere hiç unutmam dedesi hasta, herkes salonda, üçlü kanepenin en ucunda oturuyorum diye adamlar ayakta kaldı, koltuğun diğer ucuna bile oturmadılar, ben de kalktım, oturdular, bu kez benim kalktığım uç boş kaldı çünkü enişte bey kadının ısıttığı yere oturmazmış
neyse eşimin kendi anne babası öyle değiller, normal namazında niyazında insanlar, görümcelerimden de ikisi kapalı ikisi açık, gayet iyi anlaşıyoruz.
amaaa eşimin ailesiyle benim ailem 11 yılda en fazla 3-4 kere biraraya gelmiştir. bu benim için bir sorun mu? hayır. zaten farklı şehirlerdeyiz hepimiz, çok da biraraya gelinmesini gerektiren bir durum yok.
bu arada eşim benden, sorun yok yani, onunla aramızda en ufak görüş farkı olsa asla birlikte olmazdım.

arkadaşının sevgilisi de ailesi kadar muhafazakar mı yoksa o daha nötr mü? tamam arkadaşını öyle görmüş beğenmiş olabilir ama zaman içinde sorun yapabilecek tarzda bir insan olabilir. he kesin eminse benim arkamda duracaktır bana laf söyletmez diyebiliyorsa o zaman çokta sorun çıkacağını sanmıyorum. ama arkadaşınında sabırlı olması ve çoğu şeyi görmezden gelmesi gerekecektir. bu sadece kültürel farklılık değil bu bambaşka bişey.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…