Aile mi Bu Şimdi?

Afedersiniz ama başlarım öyle anne babaya. Benim de babam bu gibi saçma sebeplerden ötürü nikahımda yoktu ama unurumda olmadı. Kendi utansın diye düşündüm. Annem de ikili oynadı ve ikisinden de soğudum. Şimdi görünürde iyiyiz zaten uzağa taşındım ayda yılda bir görüyoruz ama soğudum artık hele de annem annemmmm diyemiyorum içimden gelerek.

Ben sizin yerinizde olsam yüzlerine vurur o küfürleri de aynen iade eder çıkartırdım hayatımdan.
bende bir ben miyim acaba ailesinden soğuyan diodum , kendimi suçluodum her defasında yapma şunu die ki hala öyleyim ama belki de sizin yaptığınız doğrudur bilemiorum sadece dini açıdan bakınca vicdanım sızlıyo ama onların hiç sızlamıo mu acaba die de düşünmüor değilim... Şu an dediğiniz gibi bende görünür de öyleyim ama içimden gelerek diyemiorum , özellikle babama... ama insanın içinde bi kırıklık kalır ya böle ailesiyle iiyi geçinen, her sıkıntısında ailesi yanında olan, annem babam diye ağzından düşürmeyen.... insan özenio be ....

Ayyy insanın ailesi böyle yaparsa başkaları ne yapmasın yani. Yazık çok yazık. Bence sen 2 ay daha sık dişini düğüne çok kalmamış bu zamanlarının da tadını çıkar Ailene bakma sen bakma ki zehir olmasın zamanin. Nisanlinin da kıymetini bil bi erkek olarak iyi çekiyor yoksa resti çekerdi şimdiye. Ailenin sinirini nisanlindan çıkarma canım. Çok mutlu olun inşallah düğünden sonra da Ailene mesafe koyarsin

Bence de ailenin bir derdi var canim ama sana onu soyleyemedikleri icin isi cirkinlige dokuyorlar. Bence bu dert para olabilir. Su an elinde ne var ne yok aliyorlar evlenince oyle olmayacak tabi. Bir de annen aciga vurmus zaten benim kizim damattan cok kazaniyor diyerek. Icleri gidiyor bence damatlarinin az kazanacak olmasina ve senin aldigin fazladan maasla ev gecindirecek olmana. Onlar icin makbul olani parani kullanmaya devam etmek hatta ustune mumkunse biraz da damattan almak ama su anki durumda bu pek mumkun gorunmuyor. Bence damadin bizzatihi kendisiyle de problemleri yok dedikleri gibi sevmislerdir de ama parasi yok iste... Bir de canim merak ediyorum da baban davetiye begenmeyip tekrar bastirttiginda sen neden mudahale edip mani olmadin?
ailenin bir derdi var

kimse durduk yerde bu şekilde davranmaz

onlara biri ya bir şey demiş ya para pul gidecek gibi bir durumdalar

yani insan kötü der vs de bunun bir dozu vardır

[QUOTE=" Bir de canim merak ediyorum da baban davetiye begenmeyip tekrar bastirttiginda sen neden mudahale edip mani olmadin?[/QUOTE]

diğer yazdıklarınıza da katılıyorum ama buraya ben de takıldım

babam nişanlıma şunu yaptı bunu yaptı

nasıl yani derim, yaptırma olmaz diye babana neden karşı çıkmıyorsun

davetiye krizi bizimki gibi olabilir

bizim davetiyenin altına ana baba adı yazmamıştık

sadece soyadları vardı X ailesi Y ailesi

benimkiler de laf etti

ben böyle istedim dedim

eşim gidip onlara yeni davetiye yaptırdı

hayır sanki posta ile dağıtacaklar

kendileri elden götürecekler, davetiyeye bakınca kimin davetiyesi diye bilip gelemezmiş insanlar

adının orada yazmasının ne önemi varsa, belki böyle bir beğenmemedir

sana tavsiyem ailen ne kadar zor olsada nişanlın ne kadar iyi olsada ailenin açıklarını yaptıklarını nişanlına çok anlatma ...
çok örneğini görüyoruz evlendiken sonra değişenleri kavga öfke anında ailenin yaptıklarını başa kalkanları

ben de anlatmamayı çok isterim ama zaten anlatmama gerek kalmıyor ki direkt ona ve bana yapıyorlar

Bence de ailenin bir derdi var canim ama sana onu soyleyemedikleri icin isi cirkinlige dokuyorlar. Bence bu dert para olabilir. Su an elinde ne var ne yok aliyorlar evlenince oyle olmayacak tabi. Bir de annen aciga vurmus zaten benim kizim damattan cok kazaniyor diyerek. Icleri gidiyor bence damatlarinin az kazanacak olmasina ve senin aldigin fazladan maasla ev gecindirecek olmana. Onlar icin makbul olani parani kullanmaya devam etmek hatta ustune mumkunse biraz da damattan almak ama su anki durumda bu pek mumkun gorunmuyor. Bence damadin bizzatihi kendisiyle de problemleri yok dedikleri gibi sevmislerdir de ama parasi yok iste... Bir de canim merak ediyorum da baban davetiye begenmeyip tekrar bastirttiginda sen neden mudahale edip mani olmadin?

Müdahale ettim kesinlikle kabul etmiyorum dedim. Nişanlım olsun filan dese de hayır dedim. Bastırdı yine de davetiyeleri. Ama ücretini onlara ödettim.

Canım çok sıkkın çok.. Uzun olabilir..

Nişanlımla tanıştığım ilk günden beri annem ve babam anlam veremediğim bir çok hareket yaptı. Annem sürekli benimle babam arasında ikili oynadı. Babam aramızı bozmak için elinden geleni yaptı. Anlatsam roman olur... Her seferinde babacım niye böyle yapıyorsun istemiyor musun diye sorduğumda "Yok biz nişanlını çok seviyoruz. O benim oğlum gibi" dedi durdu. Daha işin en başında içine sinmeyecekse olmasın dedim. Hep çok sevdiğini daha iyisini düşünemediğini söyledi durdu.

Nişanlım yetim bir çocuk, elinde avucunda çok fazla birşey yok. Ama zaten herşey benim istediğim ve hayal ettiğim gibi oluyor. Buna rağmen babam sürekli hayatında hiç elde edemediği şeyleri talep etti. İkinci bir düğün isterim diye tutturdu, basılan davetiyeleri beğenmedi yeniden davetiye bastırttı, nişanlım zor zahmet bir ev almış kendine şehir merkezinden biraz uzakta, sürekli oraya laf etti. Bir gün oraya gittik yolda sürekli söylendi, uzun yola çıktığımızı bilseydik azık alırdık diye. Eve geldik 98 m2 evi beğenmedi, kümes gibiymiş ne biçimmiş.

Nişandan sonra imam nikahınız kıyılsın diye tutturdu. Ben normalde evlilikten önce nikaha karşıyım ama ona bile müdahale etti. Ve biz de kendi aramızda konuşup tamam dedik kıyılsın. Nikahı kıyacak kişiyi nişanlım getirdi, zamanında babası vasiyet etmiş evlenirseniz o kıysın diye. Bu sefer de bizim istediğimiz hoca olmadı diye kavga çıkardı. Nikah kıyıldı, imamla kavga etti. O akşam sizin nikahınız olmadı diye üzerime yürüdü, dövmeye kalktı, küfürler etti. Günlerce konuşmadım. İmam, bir kaç gün sonra nişanlımı aradı, benim yanımdaydı o sırada, telefonda o kadar ağır konuştu ki, nişanlım kıpkırmızı oldu. Ben yerin dibine geçtim. Beni aşağılamak için mi çağırdınız oraya diye.. Haklıydı..

Sonra öğrendim ki, annem sürekli kaynanama benim kızım senin oğlundan çok kazanıyor diye laf söylüyormuş. Ev işinden anlamaz yemek yapmaz, oğlunuz yapacak artık temizlikçi mi tutar ne yapar diyormuş. Kaynanam bir gün sadece karşılık vermiş anneme, benim oğlumun da evi var arabası var elhamdülillah kimseye ihtiyacı yok diye, o gün eve gittiğimde annem ağlıyordu. Senin kaynanan bana böyle dedi beni ezmeye çalıştı sen hiç bişey yapma bizi aşağıla diye diye beynimi yedi.

Ben çalışmaya başladığımda babam o kadar yalvarmıştı ki bana ev yapalım diye, varımı yoğumu onların hayaline bağladım. Burayı anlatsam kitaplar dolusu hikaye çıkar. Elimde avucumda birşey kalmadı, aç gezdim, kimsesiz kaldım. Sesimi çıkarmadım sırf onların evi olsun diye. Beni burada yapayalnız bıraktılar. Senelerce hiç bilmediğim bir şehirde başıma neler geldi. Zerre kadar umurlarında olmadı. Bir gün bile arayıp da birşeye ihtiyacın var mı demediler. Senelerce burada yalnız yaşadım, yanıma bir kere ziyarete gelmediler. Nişanlımla ilk tanıştıklarında babam "ben ev istemedim, labfaresi ısrar etti hepimizi borca soktu, benim başıma bela açtı" demiş. Ben zaten onları yıllardır hiç takmıyormuşum, istemiyormuşum. O yüzden uzakta tek başıma yaşamışım. Arayıp telefonda ne olur bir hafta sonu yanıma gelin biletlerinizi ben alırım çok özledim diye ağladığım günleri ama eften püften sebepler bulup gelmediğini unuttu.

Zaten her kavgamızda annem sürekli arayı geren kişi oldu. Sürekli babamın sinirlerini kaşıdı. Her konuda yalan söyledi.

Dün telefonda annemle konuştum, babamla dışarıdalardı. Sonra telefonu kapatmayı unuttu. Bir anda benim hakkımda konuşmaya başladılar, ağlamaktan içim çıktı. Babam arkamdan olmadık küfürler etti. Nişanlıma bir sürü laf söyledi. Annem de haklısın ama evlat dedi. Babam kendi kendine bağırıp durdu düğünden sonra yüzüne bakmayacağım diye.

Ne yapacağımı şaşırdım artık, elim ayağım bağlandı. Kimsesiz kalmış gibi hissediyorum. Anne baba işte..

Çok kötüyüm...
Şasirdim gercekten anlattiklariniza ailen nasil bukadr sana yapabilir agzim acik kaldi vallahi okurken normalde kayanana tarafi bunlari yapar ama tersi olmus,diyecegim oki ailenden hicbir umut veya iylik bekleme ikiniz komseye muhtac olmamaya bakin nisanlinda iyi bir insan belliki allah akil fikir versin ailene yazij yani sana yapilanlar onlarin gozu hep ev vaya mattiyatta bunlarin senden hep birseyler bekleme pesindeler yazik hep isini yokusa süruyorlar diyecek baska soz bulamiyorum allahim mutlu mesut etsin seni inslalh canim yolun hep acik olsun:KK25:

Yaşadıklarına çok üzüldüm.En mutlu olman gereken zamanlarda yaptıklarına bak.Destek oluyormuşsun senin sayende ev sahibi olmuşlar.Bu değirmenin suyu kesilecek diye evlenmeni istemiyorlar bence.

Fazla bir şey kalmamış az daha sabırlı ol.Hayırlısıyla evlenirsin kendi yuvanı kurarsın.Onlarada bundan sonra kuruş verme.Hatta selam verme diyeceğim ama onu yapmak zor.Sadece zorunlu durumlarda bir telefon aç o kadar.Herkese ederi kadar

yapmayın böyle ya. anne-baba kutsaldır evet, ben onların saçını dünyalara değişmem ama her anne-baba da bir olmuyor. yalnız yaşayan kızının yanına gitmeyen anne-baba yı ben asla ve katiyetle anlayamam. yahu insan çıldırır be.
ezdirmeyin nişanlınızı, onunla mutluysanız, huzurluysanız yapmayın. günah anne-babanızın yaptığı. imam beğenmemek nedir ya? resmen eşeğin kulağına su kaçırmışlar.
çekin kendinizi. nişanlınızla hayatınızı kurun. siz sağ onlar selamet.

Ağustos'a bir şey kalmadı.
Ne kendinizi üzün ne de bunları nişanlınıza yansıtın.
Ama asla nişanlınızı ezdirmeyin, içinde kalan bazı şeyler ileride evliliğinizde sorun çıkarabilir.
Yeri gelince ailenizin yanında onu koruyun, cevaplarını verin ki adam da desin nişanlım öyle düşünmüyor, beni ezdirmiyor diye.
Evlenince elinizi ayağınızı çeker, bayramdan seyrana görüşürsünüz.
Aileniz de maşallah, iki mutlu genci üzmek için elinden geleni yapıyor, Allah akıl fikir versin ne diyeyim...

Bazı anne babaların şu maddi hırsı bitse, kül olsa keşke. Belli ki nişanlınız çok iyi biri. Yoksa hiçbir erkek bu lafları kolay kolay sindiremez. O yüzden siz yuvanız için uğraşın. Nişanlının kafasında milyon tane dert vardır, keza seninde öyle.. O yüzden yine de hata yapsalarda anne baba deyip, saygınızı bozmadan, yeri geldiğinde güzel bir üslupla cevap vermeniz en hayırlısı diye düşünüyorum.

Olmuyor bu tür anne babalar değişmiyor malesef hiçbir zaman da değişmeyecekler. Ruhunuzda açtıkları bu derin yaralardan dolayı sevgi saygı duygularını öldürüyorlar. Gerçekten artık kendi hayatınız yaşamaya bakın lütfen. Eğer bir nebze bile pişman olurlarsa ne ala. Yoksa sizi mutsuz etmeye devam etmelerine izin vermeyin. Benzer duyguları paylaşıyoruz, çok üzüldüm. Bol sabır dilerim Allah'tan.

kendi paranı kazanan bir insan olarak ailene muhtac değilsin ve baban da baba değil ayakbağı mübarek. neden tavrını koymuyorsun? gerekirse set çek. seni mutsuz etmeye ne hakkı var ki?

Kizlar allah korkusundan susuyorum gercekten. Ama burnumdan getirdiler mart ayindan beri her gun boyle her gun...

İkiyüzlülüklerine bakmayın. Her şekilde sizi ve eşinizi kötü bilecekler bence. Para verseniz de vermeseniz de, istediklerini yapsanız da yapmasanız da yine siz kötü olacaksınız. En iyisi geriye çekilmek diye düşünüyorum.

Ne yani. Yetim oldugu halde bu yasta ev araba sahibi olmus hala laf mi ediyorlar? Allah islah etsin onlari. Aileniz hep maddiyat odakli maalesef. Bir de kiz veriyoruz istedigimiz arizayi cikaririz kafasindalar. Ne yap et nisanlini ezdirme. Yazik ya elinden geleni yapiyor iste daha ne yapsin.

Inşallah Eşinizin ailesinden yana yüzünüz güler. Sanki sizden gelecek para artık yok diye kaygilaniyor gibiler . Benim aklıma bu geliyor. Evet anne baba ama işte herkes bu sıfatı hakkıyla tasiyamiyor

Back
X