Aile mi Bu Şimdi?

Ah canım aileler her zaman iyi olacak diye bir şey yok.
Benzerlerini, beterlerini yaşadım evlenirken. İşin kötüsü evlenince de kalıyor içinde bir şekilde, geçmiyor. Düzelmeyeceğini bilmek de can yakıyor.
Nişanlından yana hiç şüphen yoksa, boşver sarıl ona. İleride evin barkın ayrılınca hepten uzaklaşır rahatlarsın.

sizi o kadar çok iyi anlıyorum ki. benim de ailem eşimi istememişlerdi. düğün arifesin de bana yapmadıklarını bırakmadılar. beni çok çok üzdüler. sırf ailemin gönlü olsun diye yemekli düğün yaptık borçla. borcunu 2 sene ödedik.. düğünden sonra da annem bana, senin yüzünden tansiyon şeker hastası olduk dedi. evlendim ya, istemedikleri kişiyle.. vicdan azabı çektirmek için.. neler neler..
ben de düğünden sonra ailemi aramadım. sormadım. bayramda yanlarına gitmedim, tatile gittim.. gittiysem de misafir gibi gittim. yanlarında kalmadım bile.. baktılar elden fayda yok, benden var. 3 sene sonra akılları başlarına geldi.. haftada 2 kere aramalar.. bana kızım kızım, eşime oğlum oğlum demeler.. bizi el üstünde tutmalar. niye benim ailem kıyamıyorum onlara. geçmişi sildim attım. ama yarası hala içiim de..

konu sahibi, ailen de olsa postunu yırttırma. ne kendini, ne de eşini ezdir. biraz da dişini göster.. elbet gün gelir, devran döner akılları başlarına gelir..

Canim ya nihayetinde para yine senden cikmis oluyor : ( Eski konunu biliyorum. Diger uyeler de yazmis zaten evlenene kadar idare edip sonrasinda mesafeyi koyacaksin yoksa isiniz cok zor.
Müdahale ettim kesinlikle kabul etmiyorum dedim. Nişanlım olsun filan dese de hayır dedim. Bastırdı yine de davetiyeleri. Ama ücretini onlara ödettim.

Bir çok olumsuz huya sahipler, emin ol evlenince de para isteyecekler sizden.

sizi o kadar çok iyi anlıyorum ki. benim de ailem eşimi istememişlerdi. düğün arifesin de bana yapmadıklarını bırakmadılar. beni çok çok üzdüler. sırf ailemin gönlü olsun diye yemekli düğün yaptık borçla. borcunu 2 sene ödedik.. düğünden sonra da annem bana, senin yüzünden tansiyon şeker hastası olduk dedi. evlendim ya, istemedikleri kişiyle.. vicdan azabı çektirmek için.. neler neler..
ben de düğünden sonra ailemi aramadım. sormadım. bayramda yanlarına gitmedim, tatile gittim.. gittiysem de misafir gibi gittim. yanlarında kalmadım bile.. baktılar elden fayda yok, benden var. 3 sene sonra akılları başlarına geldi.. haftada 2 kere aramalar.. bana kızım kızım, eşime oğlum oğlum demeler.. bizi el üstünde tutmalar. niye benim ailem kıyamıyorum onlara. geçmişi sildim attım. ama yarası hala içiim de..

konu sahibi, ailen de olsa postunu yırttırma. ne kendini, ne de eşini ezdir. biraz da dişini göster.. elbet gün gelir, devran döner akılları başlarına gelir..

Bizimkilerin akillari baslarina gelmeyecek bence. Abimi tamamen uzaklstirdilar kendilerinden böyle yapa yapa. Bana da yapiyorlar...

Bu nasil bi ailedir ya.
Allahim dusmanimin basina vermesin.
Evlenince baska sehire gidiyosundur insallah?? Ben senin yerinde olsam evlendigim gunden itibaren yeni bi ailede secerdim. Ve evet, buna hakkin var. Onlari dis kapinin dis mandali saysan bile haklisin. Yeni ailende esinin annesi olsun. Ona anne de ve bir aile olun.
O kadin benim annemi hatirlatti bana nedense, yazdigindan bunu cikardim.
Insallah ondan yana yuzum guler kardesim.

Evet isteyecekler biliyorum. Simdiden zemin hazirliyorlar ona da. Evimize perdeler yapilirken annem utanmadan koydeki eve perdeler senin hediyen olsun dedi. Ben de evi zaten ben hediye ettim onu da abim yapiversin dedim. Bozuldu...
Maaşlarımı yok neyle geçiniyorlar niye kızlarına bu kadar yükleniyorlar anlamadım.Genelde tersi olur anne baba yük olmayalım hatta biz verelim o yatırımm yapsın kendine harcasın diye bakarlar.Sende evleneceksin çeyizine para lazım ,evine eşya lazım, para biriktirmen gerekiyor.O kızını değil kendini düşünüyor ne koparsam derdinde

Ya çok zor bir durum yazık günah yani ne istiyorlar ki. İnsanın böyle en güzel anlarında ailesinin yanında olmaması çok kötü bir şey.

Nişanlım hıçkıra hıçkıra ağladı yazmışsın vallahi çok üzüldüm adama yazık, yine de alttan alıp senin yanında olmuş bırakma onu iyi adammış. Bence hiç muhattap olma polemiğe de girme ailenle :(

Lütfen nişanlınızdan çıkarmayın bunların acısını..
Sizin kuracağınız ailede onların gölgesi olmasın ki mutlu olasınız..
Diyecek laf yok, anna babamızı seçemiyoruz. Sizin talihsizliğiniz olmuş onlar.
Deyim yerinde mi değil mi bilmem ama köprüyü geçene kadar sabredin, düğünden sonra da belli bir samimiyet dahilinde görüşürsünüz, böyle gider..
Siz ilişkinize yansıtmayın yeter

Canım çok sıkkın çok.. Uzun olabilir..

Nişanlımla tanıştığım ilk günden beri annem ve babam anlam veremediğim bir çok hareket yaptı. Annem sürekli benimle babam arasında ikili oynadı. Babam aramızı bozmak için elinden geleni yaptı. Anlatsam roman olur... Her seferinde babacım niye böyle yapıyorsun istemiyor musun diye sorduğumda "Yok biz nişanlını çok seviyoruz. O benim oğlum gibi" dedi durdu. Daha işin en başında içine sinmeyecekse olmasın dedim. Hep çok sevdiğini daha iyisini düşünemediğini söyledi durdu.

Nişanlım yetim bir çocuk, elinde avucunda çok fazla birşey yok. Ama zaten herşey benim istediğim ve hayal ettiğim gibi oluyor. Buna rağmen babam sürekli hayatında hiç elde edemediği şeyleri talep etti. İkinci bir düğün isterim diye tutturdu, basılan davetiyeleri beğenmedi yeniden davetiye bastırttı, nişanlım zor zahmet bir ev almış kendine şehir merkezinden biraz uzakta, sürekli oraya laf etti. Bir gün oraya gittik yolda sürekli söylendi, uzun yola çıktığımızı bilseydik azık alırdık diye. Eve geldik 98 m2 evi beğenmedi, kümes gibiymiş ne biçimmiş.

Nişandan sonra imam nikahınız kıyılsın diye tutturdu. Ben normalde evlilikten önce nikaha karşıyım ama ona bile müdahale etti. Ve biz de kendi aramızda konuşup tamam dedik kıyılsın. Nikahı kıyacak kişiyi nişanlım getirdi, zamanında babası vasiyet etmiş evlenirseniz o kıysın diye. Bu sefer de bizim istediğimiz hoca olmadı diye kavga çıkardı. Nikah kıyıldı, imamla kavga etti. O akşam sizin nikahınız olmadı diye üzerime yürüdü, dövmeye kalktı, küfürler etti. Günlerce konuşmadım. İmam, bir kaç gün sonra nişanlımı aradı, benim yanımdaydı o sırada, telefonda o kadar ağır konuştu ki, nişanlım kıpkırmızı oldu. Ben yerin dibine geçtim. Beni aşağılamak için mi çağırdınız oraya diye.. Haklıydı..

Sonra öğrendim ki, annem sürekli kaynanama benim kızım senin oğlundan çok kazanıyor diye laf söylüyormuş. Ev işinden anlamaz yemek yapmaz, oğlunuz yapacak artık temizlikçi mi tutar ne yapar diyormuş. Kaynanam bir gün sadece karşılık vermiş anneme, benim oğlumun da evi var arabası var elhamdülillah kimseye ihtiyacı yok diye, o gün eve gittiğimde annem ağlıyordu. Senin kaynanan bana böyle dedi beni ezmeye çalıştı sen hiç bişey yapma bizi aşağıla diye diye beynimi yedi.

Ben çalışmaya başladığımda babam o kadar yalvarmıştı ki bana ev yapalım diye, varımı yoğumu onların hayaline bağladım. Burayı anlatsam kitaplar dolusu hikaye çıkar. Elimde avucumda birşey kalmadı, aç gezdim, kimsesiz kaldım. Sesimi çıkarmadım sırf onların evi olsun diye. Beni burada yapayalnız bıraktılar. Senelerce hiç bilmediğim bir şehirde başıma neler geldi. Zerre kadar umurlarında olmadı. Bir gün bile arayıp da birşeye ihtiyacın var mı demediler. Senelerce burada yalnız yaşadım, yanıma bir kere ziyarete gelmediler. Nişanlımla ilk tanıştıklarında babam "ben ev istemedim, labfaresi ısrar etti hepimizi borca soktu, benim başıma bela açtı" demiş. Ben zaten onları yıllardır hiç takmıyormuşum, istemiyormuşum. O yüzden uzakta tek başıma yaşamışım. Arayıp telefonda ne olur bir hafta sonu yanıma gelin biletlerinizi ben alırım çok özledim diye ağladığım günleri ama eften püften sebepler bulup gelmediğini unuttu.

Zaten her kavgamızda annem sürekli arayı geren kişi oldu. Sürekli babamın sinirlerini kaşıdı. Her konuda yalan söyledi.

Dün telefonda annemle konuştum, babamla dışarıdalardı. Sonra telefonu kapatmayı unuttu. Bir anda benim hakkımda konuşmaya başladılar, ağlamaktan içim çıktı. Babam arkamdan olmadık küfürler etti. Nişanlıma bir sürü laf söyledi. Annem de haklısın ama evlat dedi. Babam kendi kendine bağırıp durdu düğünden sonra yüzüne bakmayacağım diye.

Ne yapacağımı şaşırdım artık, elim ayağım bağlandı. Kimsesiz kalmış gibi hissediyorum. Anne baba işte..

Çok kötüyüm...

Senin ailenin de benimkinden pek bi farki yokmus. Ben ailemle tam iki yil hic konusmadim, sonra kardesim babam evi terk etmis diyince destek olayim diye kalktim gittim. Ama ogrendim ki annem babami evden kovmus. O gunden sonra yani bir sene birkac gun once falan sozde konusuyoruz. Neyse demem o ki abuk sabuk bi sebeple benle konusmayan, telefonlarima cikmayan, evlenmeden once türlü türlü huzursuzluklari yoktan var eden onlardi. Donem donem kendimi yalniz hissettigim, degersiz hissettigim, neden daha iyi olamadilar dedigim de oldu yalana gerek yok. Ama uzulerek soyluyorum, eksiklikleri de cok bir sey goturmedi hayatimdan. Su anda ayda yilda bir annemi ararim, babami aramam. Bana yaptiklari aklima geldikce de onlar kaybetti diyorum.

Senin durumunda da bence kaybeden onlar, sen degilsin. Kac yasina gelmis insanlar, ugrassan da degistiremezsin sana olan tavirlarini. En guzeli kulagini tika, umursamamaya gayret et. Sonucta ne ektilerse onu bicecekler. Senin ya da nisanlinin parasinin olup olmamasi da onemli degil, varsin koltugun 6 olmasin 2 olsun, varsin salon takimin olmasin 1 cekyatin olsun ama 'her seyden once huzurun' olsun. Ben hem ozel hayatimda hem de is hayatimda yasadiklarimdan bunu ogrendim... Saglik olduktan sonra para sonradan da kazaniliyor. Onemli olan karsidakinin ic guzelligi, sana olan sevgisi, saygisi ve sadakati.

Bu nasil bi ailedir ya.
Allahim dusmanimin basina vermesin.
Evlenince baska sehire gidiyosundur insallah?? Ben senin yerinde olsam evlendigim gunden itibaren yeni bi ailede secerdim. Ve evet, buna hakkin var. Onlari dis kapinin dis mandali saysan bile haklisin. Yeni ailende esinin annesi olsun. Ona anne de ve bir aile olun.
O kadin benim annemi hatirlatti bana nedense, yazdigindan bunu cikardim.
Insallah ondan yana yuzum guler kardesim.

Benim yaptırdığım eve gidecekler başka bir şehire. Nişanlımın annesi de çok iyi bir kadın değil. Dün konuşuyorduk anne babalarımız resmen su koyverdi deyip ikimiz de ağladık. En son artık bizim birbirimizden başka kimsemiz yok dedi. Birbirimize sarılıp devam edeceğiz hayatımıza...

Maaşlarımı yok neyle geçiniyorlar niye kızlarına bu kadar yükleniyorlar anlamadım.Genelde tersi olur anne baba yük olmayalım hatta biz verelim o yatırımm yapsın kendine harcasın diye bakarlar.Sende evleneceksin çeyizine para lazım ,evine eşya lazım, para biriktirmen gerekiyor.O kızını değil kendini düşünüyor ne koparsam derdinde

babam emekli ama yetiremiyor parasını. sözde bana düğünde yardım edebilmek için gitti bir akrabamızdan borç aldı 5 bin tl. bana 500 tl verdiler o paradan mutfak eşyalarımı alayım diye. bir 300 tl yorgan yastık almışlar. paradan kalan 2000 tl var ellerinde. uçtu gitti... nereye harcadıkları belli değil. yarın bir gün sana düğün yapacağız diye borca girdik olacak adı...

Ya çok zor bir durum yazık günah yani ne istiyorlar ki. İnsanın böyle en güzel anlarında ailesinin yanında olmaması çok kötü bir şey.

Nişanlım hıçkıra hıçkıra ağladı yazmışsın vallahi çok üzüldüm adama yazık, yine de alttan alıp senin yanında olmuş bırakma onu iyi adammış. Bence hiç muhattap olma polemiğe de girme ailenle :KK43:

beni en çok üzen onun ağlaması zaten. içim paramparça oldu öyle görünce onu...

Lütfen nişanlınızdan çıkarmayın bunların acısını..
Sizin kuracağınız ailede onların gölgesi olmasın ki mutlu olasınız..
Diyecek laf yok, anna babamızı seçemiyoruz. Sizin talihsizliğiniz olmuş onlar.
Deyim yerinde mi değil mi bilmem ama köprüyü geçene kadar sabredin, düğünden sonra da belli bir samimiyet dahilinde görüşürsünüz, böyle gider..
Siz ilişkinize yansıtmayın yeter

zaten aramızda şu an soğukluk var ve bunun farkındalar. hatta annem biz babamla konuşmuyorken oturup yanıma nişanlın seni bizimle görüştürmeyecek biliyorum deyip ağladı. işte babam hastaymış ne yaptığını bilmiyormuş o da bize tavır alacakmış.. ben de neden görüştürmesin o karışmaz sizinle benim aramdaki ilişkiye filan dedim susturdum. yarın aramız açılsa onda da nişanlımı suçlayacaklar..

babam da hasta filan değil.. geçen yıl basit bir ameliyat oldu o zamandan beri o ameliyet sebebiyle herkes üstüne titriyor. sürekli psikolojim bozuk deyip terör estiriyor. ama hiç birşeyi yok. ben de uzmanım. biliyorum yani hasta olsa kendi babam yardım etmem mi.. tamamen işine geldiği gibi kullanıyor. azıcık sıkışsın hemen ben yurtdışına gidip çalışacağım yaşım büyük ama ne yapayım yaşlı maşlı çalışırım diyor. sürekli bir duygu sömürüsü modundalar.

Senin ailenin de benimkinden pek bi farki yokmus. Ben ailemle tam iki yil hic konusmadim, sonra kardesim babam evi terk etmis diyince destek olayim diye kalktim gittim. Ama ogrendim ki annem babami evden kovmus. O gunden sonra yani bir sene birkac gun once falan sozde konusuyoruz. Neyse demem o ki abuk sabuk bi sebeple benle konusmayan, telefonlarima cikmayan, evlenmeden once türlü türlü huzursuzluklari yoktan var eden onlardi. Donem donem kendimi yalniz hissettigim, degersiz hissettigim, neden daha iyi olamadilar dedigim de oldu yalana gerek yok. Ama uzulerek soyluyorum, eksiklikleri de cok bir sey goturmedi hayatimdan. Su anda ayda yilda bir annemi ararim, babami aramam. Bana yaptiklari aklima geldikce de onlar kaybetti diyorum.

Senin durumunda da bence kaybeden onlar, sen degilsin. Kac yasina gelmis insanlar, ugrassan da degistiremezsin sana olan tavirlarini. En guzeli kulagini tika, umursamamaya gayret et. Sonucta ne ektilerse onu bicecekler. Senin ya da nisanlinin parasinin olup olmamasi da onemli degil, varsin koltugun 6 olmasin 2 olsun, varsin salon takimin olmasin 1 cekyatin olsun ama 'her seyden once huzurun' olsun. Ben hem ozel hayatimda hem de is hayatimda yasadiklarimdan bunu ogrendim... Saglik olduktan sonra para sonradan da kazaniliyor. Onemli olan karsidakinin ic guzelligi, sana olan sevgisi, saygisi ve sadakati.

Allah nişanlımdan binlerce kere razı olsun. Beni ne kendisi ezdi ne kimseye ezdirdi. O sürekli sen üzülme yeter modunda. Çok korkuyorum bir gün sabrı taşacak diye.

Maalesef seninle aynı durumdayım ben de öyle düşünüyorum. Beni kaybedecekler, çok pişman olacaklar, ve bu pişmanlıklarının faturasını yine bana kesecekler. Biliyorum.. Evlendi gitti el oldu diyecekler, damat görüştürmüyor diyecekler... Allah görüyor...

Maalesef bazı ebeveynler çocuklarına baktiklarinin karşılığını onlar çalışmaya başlayınca alıyorlar, almak istiyorlar. Çocuğa bakımı bir lütuf olarak yapmislar sanki de çocuk büyüyünce borcunu ödetiyorlar. Sizin maasinizin üzerinden daha çok planları varmış demek ki. Maalesef çok üzücü. Resmen evladına destek değil kostek oluyorlar. Kaç kardessiniz? Varsa diğerlerine de mi böyle davranıyorlar.

ooovvvvvvvv ben olsam ardından patlamıştımkı.
sizi cok ıy anlıyorum benım aılemde oramı cok gerdıler ama karısmadılar davetıye v.sseylere onun harıcınde hersey alel acle oldu bızımkıbenım aılemın durumu ıyı ama bısey alıcakları zaman ellı dereden su getırdıler hergun delırdım 5 ay kaldım ben nısanlı .MILLET NISANLISIYLA ANLAŞAMAYIP YUZUGU ATAR,BEN KENDI AILEMIN YUZUNDEN BUNALDIM YUZUGU ATMAYA KALKTIM dusun sukurkı hepsi 3 ay once son buldu bı ara nıkah yapıp gıdıcem dugun ıptal dıyodum :)

Karşınızdaki insanlar bencil, kendini bilmez kişiler. Annelik babalık kavramını tam olarak anlayamamışlar. Sizi eşyaları, hizmetçileri gibi görüyorlar. Eşinizle mutlu olun. Vicdanınızı da susturmaya çalışın. Hayata bir daha gelinmiyor.

Maalesef bazı ebeveynler çocuklarına baktiklarinin karşılığını onlar çalışmaya başlayınca alıyorlar, almak istiyorlar. Çocuğa bakımı bir lütuf olarak yapmislar sanki de çocuk büyüyünce borcunu ödetiyorlar. Sizin maasinizin üzerinden daha çok planları varmış demek ki. Maalesef çok üzücü. Resmen evladına destek değil kostek oluyorlar. Kaç kardessiniz? Varsa diğerlerine de mi böyle davranıyorlar.

abim de geçen yıl evlendi ona da bir sürü şey yaptılar. Ve sürekli abimi bana kötülediler. Ben abimler evlendikten 4-5 ay snra onların yanına gitmiştim işlerim dolayısıyla. bir kaç gece yanlarında kaldım. O zaman öğrendim neler yaptıklarını. Şu an abim de eşi de bizimkilerle çok görüşmezler. Şu yakınlara kadar her fırsatta abime de eşine de laf söylerlerdi. Şimdi durum değişti. Haftaya "oğlumuzun yanına iftar yapmaya gdeceğiz, gitmişken de kalacağız" tarzı konuşmalar yapıyolar. bu nişan düğün işlerinde arada laf taşıya taşıya abimle aramı gerdiler. şimdi de oraya gidip iki kardeş bizi birbirimize düşürecekler.

ooovvvvvvvv ben olsam ardından patlamıştımkı.
sizi cok ıy anlıyorum benım aılemde oramı cok gerdıler ama karısmadılar davetıye v.sseylere onun harıcınde hersey alel acle oldu bızımkıbenım aılemın durumu ıyı ama bısey alıcakları zaman ellı dereden su getırdıler hergun delırdım 5 ay kaldım ben nısanlı .MILLET NISANLISIYLA ANLAŞAMAYIP YUZUGU ATAR,BEN KENDI AILEMIN YUZUNDEN BUNALDIM YUZUGU ATMAYA KALKTIM dusun sukurkı hepsi 3 ay once son buldu bı ara nıkah yapıp gıdıcem dugun ıptal dıyodum :)

Bizim de öyle oldu. Martta tanışıldı nisanda söz mayıs nişan oldu. Ağustos'ta da nikah ama bazen korkuyorum sırf bunlar yüzünden nişanı atacağım diye. Şu kurduğunuz cümleyi defalarca kurdum... Allah bizleri muhafaza eylesin. Bizim de düğün olmayacak ben istemiyorum. Nikah ve kokteyl olacak ve gerçekten çok da güzel. Ama tutturdular bir de düğün isteriz diye. Neyseki o konuyu çözdük ama ne kavgalar oldu o düzelene kadar..

Back
X