Aile olmayi sürdürememe

Birinci soru neden mıçmıç yaşamaya devam ediyorsunuz yani eşimle ilişkime karıştılar vs deyip hala da onlar ne derse onu yapmak olmamalı

Onu geçtim çocuğum hasta aramadılar vs

Kimseden böyle beklentim olmadı oğlum ameliyat oldu karşı apartmanda oturan görümceme dahi haber vermedim

Karneye vs gelince tüm sülale karne almaya mı gidiliyor o nasıl yaşam

Teyzemin oğlumun ne işi var benim karne aldığım zaman

Bence tek yaşamaya alışın geç bile kalmışsınız anneniz ablalarınız yeğen vs

Duygusalım kızım duygusal vs vs diyorsunuz da hem siz hem kızınız daha dirayetli olun

Eşinizle ayrı mısınız onu tam anlayamadım küçük kızıma babası baktı kızlarımla her cumartesi kahvaltıya gidiyoruz vs eşiniz nerede

Yani. Asıl sorun orda. Anneniz dengeyi koruyamıyor. Oğlu yarin yine başka eve çıksın devran döner yine. Çocuklarınızı bu durumda uzak tutsanız demek ki daha iyi
Annem hep gucluyu secer evi olani parasi olani .bunlar bizde yok acikcasi.soyle dusun iki kizi emekli oldu onlarin evi hepimizin pqrasiyla alindi herkes birikimini katti sira tam bana geldi.senin kocan alsin dediler.verdigim.paralari odeyin dedim bu kez de evlendin borclar silindi kocanami yedircen paralari dediler.
Esim mukemmel degil ama kotu biride degil.evi al arabayi al.bosar seni dediler.bu kadar cimri olma bu yuzden dediler.hep sustum daha konussak neler cikar unuttugum

Ev terligide olsa bende istemezdim yatagima çıkılmasını
Önceden benimde takıntılarım vardi insanlara belli etmesemde içim içimi yerdi
Kimse benim yatagima oturmamali tabagimi bardagimi kullanmamali gibi gecti sukur
Bana biraz fazla alıngan geldiniz karnede telefon beklemeler gibi cok fazla beklenti icinde gordum sizi buda insani mutsuz eder haliyle bosverin
Salonun ortasinda yataginizi acik birakirmiydiniz mesela cocuklarin geldigini bildiginiz halde .ustelik cikmadi cocuk ayaklari tersti degmedi yataga yuvarlanan oyuncagi almak istedi.karnede telefon beklemedim eksik okumussunuz.karne almaya gelirlerdi gelmediler.cocuklar hastayken aramadilar bunu bekledim

Annem hep gucluyu secer evi olani parasi olani .bunlar bizde yok acikcasi.soyle dusun iki kizi emekli oldu onlarin evi hepimizin pqrasiyla alindi herkes birikimini katti sira tam bana geldi.senin kocan alsin dediler.verdigim.paralari odeyin dedim bu kez de evlendin borclar silindi kocanami yedircen paralari dediler.
Esim mukemmel degil ama kotu biride degil.evi al arabayi al.bosar seni dediler.bu kadar cimri olma bu yuzden dediler.hep sustum daha konussak neler cikar unuttugum

Böyle durumlarda en iyisi biraz mesafeli durmak.

Birinci soru neden mıçmıç yaşamaya devam ediyorsunuz yani eşimle ilişkime karıştılar vs deyip hala da onlar ne derse onu yapmak olmamalı

Onu geçtim çocuğum hasta aramadılar vs

Kimseden böyle beklentim olmadı oğlum ameliyat oldu karşı apartmanda oturan görümceme dahi haber vermedim

Karneye vs gelince tüm sülale karne almaya mı gidiliyor o nasıl yaşam

Teyzemin oğlumun ne işi var benim karne aldığım zaman

Bence tek yaşamaya alışın geç bile kalmışsınız anneniz ablalarınız yeğen vs

Duygusalım kızım duygusal vs vs diyorsunuz da hem siz hem kızınız daha dirayetli olun

Eşinizle ayrı mısınız onu tam anlayamadım küçük kızıma babası baktı kızlarımla her cumartesi kahvaltıya gidiyoruz vs eşiniz nerede
Bu yasananlar benim tercihim degildiki onlar gelmek istedi ve geldiler kimseye gelmeyin demedim ben.
Fazla icice olma gibi bir hevesim hic olmadi bu annemin kontrolu kaybetme korkusundan dolayi boyle oldu
Esimle birlikteyim kahvaltilara esim katilmaz pek hoslanmazlar esimden bayramlarda gider sadece.

suan sadece buyuk ablamla.konusuyorum.arar ve gelirse.oda surekli uzatma gelin diyor.bende bu israri anlamiyorum cocuk gitmek istemiyor dedim.bilmiyorum karisik

Vallaha insan hep "aman aile işte uzatma" diye insanların değişik hallerini cekmek zorunda degil. Ben mesela benim ailemde hep senelerce herseye sustum. Sonra canıma tak etti pat pat söylemeye basladim. Belli konusmalar ve hareketler istemediğimi net söyledim, hatta kavgasını yaptım. Artik yanımda yapamıyorlar. Aile olduğu için sağlıksız veya huzursuz edici hareketleri çekmemek lazım.

Bu yasananlar benim tercihim degildiki onlar gelmek istedi ve geldiler kimseye gelmeyin demedim ben.
Fazla icice olma gibi bir hevesim hic olmadi bu annemin kontrolu kaybetme korkusundan dolayi boyle oldu
Esimle birlikteyim kahvaltilara esim katilmaz pek hoslanmazlar esimden bayramlarda gider sadece.

İşte neden tüm seçimler onlarda

Annemin kontrol altında tutma isteği olursa beni hiç göremez

Örneğin kimseyi her hafta aynı gün aramam kimseye hep aynı gün gitmem görev olur yoksa

Eşimden hoşlanmıyorlarsa ben de bayramdan bayrama giderim bize gelin derim alışsınlar eşime

En az 10 yıl olmuş hala eşiniz hakkında konuşamazlar

Bence hatanın büyüğü sizde ben değil onlar istedi vs ayrı

Anneniz baskın ve bağımsız olamamışsınız

Diğer iki kızı yanında siz ise evlisiniz sizi tam yönetemiyor bu nedenle elinden geldiği kadar hükümranlık kurmaya çalışıyor

İlk falsosunda eşinizden boşanmanız için baskı da yapar bence

Özetle çekin resti

Bu arada annem ablam kv dem ya da görümcem karne almaya gelmeye kalksa durun derim

Gerek yok dersiniz biter

Örneğin çocuk karne almaya gidemeyecek kadar hasta ise gitmez gidecek durumdaysa gider ablamla kaldırdık götürdük vs çok dramatize ediyorsunuz hayatı

Vallaha insan hep "aman aile işte uzatma" diye insanların değişik hallerini cekmek zorunda degil. Ben mesela benim ailemde hep senelerce herseye sustum. Sonra canıma tak etti pat pat söylemeye basladim. Belli konusmalar ve hareketler istemediğimi net söyledim, hatta kavgasını yaptım. Artik yanımda yapamıyorlar. Aile olduğu için sağlıksız veya huzursuz edici hareketleri çekmemek lazım.
Bende uyariyorum ara ara ama olmadi basaramadik.tabii yitirmek istemiyor insan bazi degerleri .herkesin kizima birgun kotu davranabilecegi ve buna alismasi gerektigini soyluyorlar.bense kizima sana kotu davranilan bir ortamda bulunmama ozgurlugu taniyorum

İşte neden tüm seçimler onlarda

Annemin kontrol altında tutma isteği olursa beni hiç göremez

Örneğin kimseyi her hafta aynı gün aramam kimseye hep aynı gün gitmem görev olur yoksa

Eşimden hoşlanmıyorlarsa ben de bayramdan bayrama giderim bize gelin derim alışsınlar eşime

En az 10 yıl olmuş hala eşiniz hakkında konuşamazlar

Bence hatanın büyüğü sizde ben değil onlar istedi vs ayrı

Anneniz baskın ve bağımsız olamamışsınız

Diğer iki kızı yanında siz ise evlisiniz sizi tam yönetemiyor bu nedenle elinden geldiği kadar hükümranlık kurmaya çalışıyor

İlk falsosunda eşinizden boşanmanız için baskı da yapar bence

Özetle çekin resti

Bu arada annem ablam kv dem ya da görümcem karne almaya gelmeye kalksa durun derim

Gerek yok dersiniz biter

Örneğin çocuk karne almaya gidemeyecek kadar hasta ise gitmez gidecek durumdaysa gider ablamla kaldırdık götürdük vs çok dramatize ediyorsunuz hayatı
Cunku bu sekilde yetistirildim.yada kiramadim zinciri .evlilik bir anlamda kendi hayatimi insaa etme cabamdi benim .kendimi ispatlama zorunlulugum gibi kendime ozel bir hayat istegi ama hic olmadi.tabii dediginiz gibi karsi tarafi suclamak kolay hep mudahil oldular.sen neden izin verdin diyeceksin.bununla buyudum cunku baska turlusunu ogrenmem zaman aldi.
Kizimi sirtimda cikardim sinifa gitmese daha cok uzulurdu o yizden kaldirdik goturduk evet zor oldu.
Birde surekli sikayet ve olumsuzluk icinde gecen bir hayat etrafima dost arkadas alamami da istemeyen izin vermeyen mudahale eden direnirsem surat asan kavga eden hic olmadi aglayan bir anne ornegi.
Dramatize etmekten ziyade gercek bir hayat bu

Cunku bu sekilde yetistirildim.yada kiramadim zinciri .evlilik bir anlamda kendi hayatimi insaa etme cabamdi benim .kendimi ispatlama zorunlulugum gibi kendime ozel bir hayat istegi ama hic olmadi.tabii dediginiz gibi karsi tarafi suclamak kolay hep mudahil oldular.sen neden izin verdin diyeceksin.bununla buyudum cunku baska turlusunu ogrenmem zaman aldi.
Kizimi sirtimda cikardim sinifa gitmese daha cok uzulurdu o yizden kaldirdik goturduk evet zor oldu.
Birde surekli sikayet ve olumsuzluk icinde gecen bir hayat etrafima dost arkadas alamami da istemeyen izin vermeyen mudahale eden direnirsem surat asan kavga eden hic olmadi aglayan bir anne ornegi.
Dramatize etmekten ziyade gercek bir hayat bu

İşte hemen bugün başlayın dik durun

Resti çekin zararın neresinden dönerseniz kardır

Fazla taviz vermişsiniz dur deyin işte

Örneğin bir dahaki karneye gelecekleri zaman hayır deyin ya da arayın öğretmen kimse gelmesin dedi deyin x istemiyor deyin ki istemiyor zaten

Kızlarınız da sizin gibi zorunda hissetmesinler

Bu arada o nasıl hastalık geçmiş olsun çok ağır sürüyor demek ki

İşte hemen bugün başlayın dik durun

Resti çekin zararın neresinden dönerseniz kardır

Fazla taviz vermişsiniz dur deyin işte

Örneğin bir dahaki karneye gelecekleri zaman hayır deyin ya da arayın öğretmen kimse gelmesin dedi deyin x istemiyor deyin ki istemiyor zaten

Kızlarınız da sizin gibi zorunda hissetmesinler

Bu arada o nasıl hastalık geçmiş olsun çok ağır sürüyor demek ki
Bu dik durusu acikcasi kizimdan ogrendim.daha onceki birkac konuda da anne neden bizi korumuyorsun demisti bakti ki benden bisey olmayacak anne biz cok hastalandik bizi hic aramadilar ben neden ananemin dogum gununu kutlamak zorundayim dedi ve uyandim ben .
Hastalik once atesle basladi 40 dereceye kadar cikti gunlerce surdu.sonra tekrar doktora goturduk antibiyotik basladilar oda bize zaman kaybettirdi bu kez ust solunum yolu enfeksiyonu kulaga sicradi ve yine ates basladi bu arada kucuk kizima sicradi o ateslenince gece nobetlestik esimle bu sefer bagisikligim dustu uykusuzluk ve yorgunluktan 3 gun 40 derece atesle idare ettim sonunda bende hastanelik oldum bu arada yemek yapamadim esimin yaptiklarinida kizim yemedi iyice zayif dustu yataktan kalkamaz hale geldi.simdi bende antibiyotik kullaniyorum bu arada kucuk kizimin burnunun kanamalari huysuzlugu istahsizligini bunlarin yatattigi kaos ve uzuntuyu saymiyorum.buyuk kizim cok zor gunler gecirdi belki bir iki kapris yapacagi simaracagi birilerini aradi gozleri bilmiyorum mutsuzdu hastaydi bizim ilgilenmemiz gereken bir cocugumuz daha vardi ilgi bolundu vs.yarin 3.haftaya giriyoruz cocuk bunaldi tabii hakli olarak.
Son olarak haklisiniz dik durmaliyim oraya gitmek bir gorev bir aliskanlikti belki.banada degisik bir ortam oluyordu ne olursa olsun ama bedeli agirdi cok agir

Yok hayir annem ve ablqm cagiriyor genelde.tabiki olumlu birsey ogretmek adina uyaranlara karsi degilim zaten.
Ama simdi soyle dusun 8 yasindasin anane ziyaretine gidiyorsun ve adim atsan uyari geliyor mutlu olman gereken yerde surekli agliyorsun.
Ev harici gittigin tek farkli ortam bunu yitirmemek icin mucadele ediyorsun ama olmuyor
adım atsa uyarıyorsa sıkıntı, ben olsam gitmem. çağırdıklarında da bunun sebebini söylerim. ama arada sırada oluyorsa normal yani ben de yeğenime kızmışımdır yeri gelince. ayrıca dediğim gibi sürekli ağlıyor olması sıkıntı çünkü ortada sadece uyarı var.

adım atsa uyarıyorsa sıkıntı, ben olsam gitmem. çağırdıklarında da bunun sebebini söylerim. ama arada sırada oluyorsa normal yani ben de yeğenime kızmışımdır yeri gelince. ayrıca dediğim gibi sürekli ağlıyor olması sıkıntı çünkü ortada sadece uyarı var.
Hic cocukken birini cok sevdinizmi bu sevdiginiz kisiden beklemediginiz tepkiler gordunuzmu .kendinizi kizimin yerine koyun.ne hissederdiniz.
Tabiki gitmemek en dogru secenek suan bende oyle yapiyorum.sureci dogru yonetmek ve yapilanlari unutmamak icin bu konuyu actim.
Cunku kindar degilim affederim unuturum sirtimda yuk tasimak istemem.ornek vereyim yegenim haftaya askere gidecek ve ben konusmuyorum gitmiyorum onlarda bana gelmiyor.bu baglamda ne yapmam gerektigini pek bilemiyorum.bu dusunceler bunaltiyor beni.
Bir yandan onlar benim.cocugumu onemsemedi diyorum bir yandan buyukluk sende kalsin diyorum

Back
X