- 22 Mart 2017
- 204
- 704
- 103
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Mesaj gonderme gibi bir niyetim yok zaten.Bu dediklerinizi bende hiç yapmıyorum.kimsede alınmadı şuana kadar.bir sürü küçük kuzenim var ciddi bir durum olsa ararım tabiki ama her hastalandıklarında,karne aldıklarında falan aramam görürsem sorarım,hasta olmuşsun geçmiş olsun derim.annem arada arar sorar teyzeleri olarak.bize geldiklerinde bende yanlış birşey görürsem uyarırım.alınanda gelmez.tabak meselesinide takmazdım.belki yeğeniniz biraz titiz ve kuralcı bir tiptir.bu nedenlede çocuklara tahammülü azdır.tepkinizi mesafe koyarak gösterin ama mesaj atıp sitem etmek olayı büyütür.bunlar uzak akraba değilki kestirip atın.kırıldığınızı anlasalar yeter.
Realist bir yaklasim saygi duyuyorum.sizin cocugunuz boyle sikayetlerle size gelse ne olurdu.gitmeyemi zorlardinizGereksiz duygusallık bence bunlar
her yıl olmaz zaten yavaş yavaş azalır.ilk zamanlar heves ediliyor çocuğunda ilkleri vs diye sonraları azalıyor böyle şeyler.az beklenti daha çok mutluluk inanın.kızınızda aşırı duygusal bir çocuksa bu yanını biraz törpülemeye çalışın veya daha rahat olması konusunda telkin edin yoksa ileride çok üzülür.en iyisi evinize davet etmeniz belki kendileri orada yaşadığı için çocuklardan rahatsız oluyorlardır.arada annenizi siz davet edin.bende birara babaannemle yaşıyordum orada toplanınca çoluk cocuk mesela ders çalışmam vs gerektiğinde ertesi gün sınavım varsa çok geriliyordum.çocuklar gittikten sonra zaten saat 22 falan oluyordu ve ev savaş alanı gibi bir hal alıyordu.herkesin çocuklara tahammül seviyesi bir olmuyor.evime çocuk gelince 1-2 saatten sonra bunalıyorum.birde yatağa çıkınca uyarması normal zaten.testi kırılmadan uyarıyı yapacaksın.sakıncalı birşey görünce daha birşey olmadan uyarı yapıyorum bende.bu anlattıklarınızda tek alınacak şey belki hasta olunca aramamaları olur benim için onun dışında herşey normal geldi.Mesaj gonderme gibi bir niyetim yok zaten.
Diger yillarda aradiklari icin bu kezde arayip gelmelerini bekledik dogal olarakk.
Sitemim yok kimseye sadece cocuklarim cok kucuk ve evimiz disinda aile evi birtek orasi vardi karar almak zor oldu bu nedenle
Iyi aksamlar.son gunlerde kizlarimin hasta olmasindan kaynakli epey gerginim.yorgun uykusuz ve uzgunumde tabii.
Konu kizlarim;her cumartesi kahvaltiya annem iki ablam ve yegenimin yasadigi eve gideriz.yegenim 25 yasinda ve erkek.
Baska bir sehirde sevgilisiyle yasiyordu ayrildilar buraya yerlesti yakin zamanda.surekli kizlarima uyaran gonderen bir yapisi var.birkac defa kizim aglayarak eve gitmek istedi bu sebeplerden.
Ornek olarak ev terlikleri ile yataga cikmasi terlikleri yataga degmedigi halde uyardi.ikincisi puzzle parcalarini yanlislikla devirmesi ve kizimin soylemesi ve tarifi ile kotu bakmasi vs.kucuk olaylar.
Son hafta yine oldu ve kizim yine agladi 8 yasinda duygusal bir cocuk.yemekten sonra donelim dedim sofrayi kurarken yegenimin annesi koydugum tabaklari gostererek bunlar oglumun tabaklari kaldir istersen dedi.sasirdim nedenini sordum oglumun dedi.kaldirdim.sonra sakince kavga cikartmadan eve geldik.
Akabinde kizim ateslendi 1hafta okula gidemedi annem yegenim ve annesi hic aramadi sadece buyuk ablam aradi ve geldi.
Karne gunu de kimse aramadi kizimi sadece karne alacak kadar kaldirdik buyuk ablamla okula goturduk kizimin babasida kucuk kizimiza bakti.normalde heryil kosarak gelirler.
Donus yolunda yegenim mesaj atmis karne ne olacak gec uyandim vs.cevap vermedim.sonucta 1haftadir bu cocuk hastanelerde ve kimse aramamis.cunku ablam hasta olduklarini soyledim ama arayin diyemem demisti.
Sonra sirasiyla kucuk kizim ve bende hastalandik.igneler hastaneler uykusuz geceler.
Nihayetinde bugun annemin dogum gunu buyuk ablam bize geldi sizde gelin dedi.bende cocuklarimi hasta olduklari halde aramayan birinin evine gitmeyecegimi soyledim.ve annemide aramadim.kizima gitmek istermisin diye sordum ama istekli degildi.aslinda cok kirginim olanlar icin.
Yegenim 6 aylikken bosandi annesi ve biz omur boyu hep sahip ciktik ve asla kotu davranmadik ekstra ozen gosterdik.haftada 1 gun birkac saat misafir cocugum ve 8 yasinda surekli uyari ve kotu bakislar normalmi alinganlikmi.cocuk icin ipler atilmali mi yoksa kol kirilir yen icinde mi kalir denmeli.detay unutmus olabilirim.hala saglikli dusunme yetim yok.bilemiyorum ilerisi icin bir hatirlatma olsun kendime. iyi ki dogdunmu anne nice 70 yaşlar bizi yok saydiniz bizi yaraladiniz bizi incittiniz bizi kimsesiz biraktiniz.
Sorun degil anne basarabilirim.iki guzel kizim icin.
Suan annem.ile bir gorusmem yok acikcasi.sebebi de kizlarimi aramamis olmasi.buyuk kizim cok mantikli bir aciklama yapti ve gorusmek istemedigini soyledi.aslinda uzuluyor cocuk farkindayim ama sizinde belirttiginiz gibi fazla duygusallik ona zarar verecek sonunda.bu konuda konustuk biraz .her yıl olmaz zaten yavaş yavaş azalır.ilk zamanlar heves ediliyor çocuğunda ilkleri vs diye sonraları azalıyor böyle şeyler.az beklenti daha çok mutluluk inanın.kızınızda aşırı duygusal bir çocuksa bu yanını biraz törpülemeye çalışın veya daha rahat olması konusunda telkin edin yoksa ileride çok üzülür.en iyisi evinize davet etmeniz belki kendileri orada yaşadığı için çocuklardan rahatsız oluyorlardır.arada annenizi siz davet edin.bende birara babaannemle yaşıyordum orada toplanınca çoluk cocuk mesela ders çalışmam vs gerektiğinde ertesi gün sınavım varsa çok geriliyordum.çocuklar gittikten sonra zaten saat 22 falan oluyordu ve ev savaş alanı gibi bir hal alıyordu.herkesin çocuklara tahammül seviyesi bir olmuyor.evime çocuk gelince 1-2 saatten sonra bunalıyorum.birde yatağa çıkınca uyarması normal zaten.testi kırılmadan uyarıyı yapacaksın.sakıncalı birşey görünce daha birşey olmadan uyarı yapıyorum bende.bu anlattıklarınızda tek alınacak şey belki hasta olunca aramamaları olur benim için onun dışında herşey normal geldi.
Biz hep birlikte yasadik onlarla ayrildiklari gun bize tasindilar.aslinda evlendigim zaman sinir koymayi denedim fakat annem izin vermedi afedersiniz esimle birlikte olup olmadigima gece neden aramadigima hergun hem esimin hem benim aramam gerektigine kadar baskiya maruz kaldim.eşiniz, çocuklarınız ve siz bir ailesiniz.
annemiz dahi olsa diğerleri artık bu çekirdeğin bir parçası değil.
Önce bunu kabullenin.
Sonra bu kuralın herkes için olduğunu...
Yeğeninizin annesinin 8’den 25 yaşa dek neler yaşadığını oğluyla bilemezsiniz; tıpkı sizin kızınız yaştayken ne yaşadığınızı onların bilmediği gibi.
Gitmeyin, ama bu aramanıza engel degil
Çocuklar istemiyorsa zaten görüştürmeyin zorla biraz kendinizi geri çekin onlar çaba harcasınlar görmek istiyorlarsa istemiyorlarsa da kendileri bilir.anneniz dominant bir karakter sanırım ama siz artık yetişkin bir insansınız onun etkisi altında kalmayın.neden gitmek istemediğinizi de sorarsa söylersiniz.bizim evde görüşelim deyin yani başka yapacak birşey yok.herkesin torun sevgisi bir olmuyor.Suan annem.ile bir gorusmem yok acikcasi.sebebi de kizlarimi aramamis olmasi.buyuk kizim cok mantikli bir aciklama yapti ve gorusmek istemedigini soyledi.aslinda uzuluyor cocuk farkindayim ama sizinde belirttiginiz gibi fazla duygusallik ona zarar verecek sonunda.bu konuda konustuk biraz .
Annem olaylari kendi keyfine gore yonetebilen bir kadin ornek vereyim bize surekli sunu soyler.benimle arasi kotu olanin isi duz gitmez olacaksa bile isine engel.cikar omur boyu bize bunu soyledi.ve islerimizi onun istegi dogrultusunda yapmazsak felakete ugrayacagimiza inandirdi bizi.40 yasindayim ancak farkedebiliyorum bazi seyleri.
Ornek vereyim pazara cikar bizim evin onunden gecer 2saat pazarda gezer ama cocuklari gormeye eve cikmaz bacaklarim agriyor sen getir der.giderim beni inciten davranislar yapilir susar eve gelirim.gitmesem suc gitsem ben inciniyorum.bu sekilde devam etti ama cocuklar buyudu ve kabullenmedi.bu baglamda bocaliyorum
Evet bunlari bende dusundum ama yegenim inanilmaz asosyal hicbir sosyal hayati olmayan bilgisayar tv telefon uclusu ile yasayan biridir.bencil ve umursamaz ayni zamanda onu daha oncede uyardim kizim yanlis birsey yaptiginda bana iletebilirsin cunku sert soyluyorsun senden boyle bir tepki beklemedigi icin kiriliyor dedim ama olmadi.rahatsiz etmeyelim gelmeyelim bu hafta dedim ozluyoruz dediler.iki haftadir gormuyorlar ve aramiyorlar bende aramiyorum hicbiriniHer cumartesi oraya gitmenizden sıkılmış olup bu şekilde tepki veriyor olabilir mi yeğeniniz? 25 yaşında bir bireyin eminim ki farklı planlari vardir haftasonlari için
Aramama konusunda haklısınız, hastalık bu sonuçta. En yakınlarınız olarak arayıp sormalari gerekirdi. Bir süre gitmeyerek tepkinizi koyabilirsiniz, buarada çocuğunuz gitmek istemiyorsa kesinlikle zorlamayın
20 yaşına kadar annemin bir akrabasıyla zorunlu olarak görüşmek zorunda kaldim. Sonuç; kavga kiyamet, şuan yüzüme bile bakacak durumda değil. Boyle seyleri yaşamamak için en guzeli zorlamamak
O kadar bencil bir kadin ki anlatamam.bir ornek daha vereyim bunu bana ananemin kardesinin kizi anlatti.Çocuklar istemiyorsa zaten görüştürmeyin zorla biraz kendinizi geri çekin onlar çaba harcasınlar görmek istiyorlarsa istemiyorlarsa da kendileri bilir.anneniz dominant bir karakter sanırım ama siz artık yetişkin bir insansınız onun etkisi altında kalmayın.neden gitmek istemediğinizi de sorarsa söylersiniz.bizim evde görüşelim deyin yani başka yapacak birşey yok.herkesin torun sevgisi bir olmuyor.
Israrla davet etmeyecekler o zaman benim kizim kimsenin kum.torbasi degilki.ben bayilmiyorum zaten gitmeye .her hafta gitmenizden sıkılmış olabilir. asosyal vs demişsiniz de size ne, konu ile alakası ne asosyal olmasının?
ayrıca anlattığınız şey 3 olay. bunu büyütmenin manası yok. yatağa çıkma dedi diye ağlamasın çocuğunuz da yani inanın dışarısı kendisine prenses gibi davranmayacak, bunu siz de biliyorsunuz.
yeğen mi arayıp davet ediyor?Israrla davet etmeyecekler o zaman benim kizim kimsenin kum.torbasi degilki.ben bayilmiyorum zaten gitmeye .
Fakat hastalik aninda insan bekliyor aranmayi .asosyalligi tabiki beni ilgilendirmez sadece farkli planlari olabilir dedigi icin anlattim durumu.
Pasaya kimse bisey soyleyemez.uyaramaz birsey isteyemez annesi kapi gibi karsimiza dikilir.Söyle birsey var: çocuklu hatalı davransa uyarilabilir sakince. Ama öyle ivir zıvır herseye burnunu sokuyorsa sizin o küçük paşayı uyarmaniz lazim. Galiba gelip orda kendine hakimiyet kurmus (oglumun tabaklari kaldir en iyisi ne demek ya). Sonuc olarak kendinizi iyi hissetmediginizi yere gitmenize gerek yok. Insanlar bazen cok düşüncesiz oluyor. Sizin de yorulduğunuz destek görmek istediğiniz dönem. Bende bazen ailem yakında olduğu hald cok yalnız kaldim. Sizin anlıyorum
Yok hayir annem ve ablqm cagiriyor genelde.tabiki olumlu birsey ogretmek adina uyaranlara karsi degilim zaten.yeğen mi arayıp davet ediyor?
ayrıca yanlış düşünüyorsunuz yani o arayıp davet etse bile bişey olduğunda söylemesi normal.
Pasaya kimse bisey soyleyemez.uyaramaz birsey isteyemez annesi kapi gibi karsimiza dikilir.
Normal uyarilara elbette bende karsi defilim ama surekli ve cocugu incitici sekilde olunca cocuk rahatsiz oldu bende oluyordum ama aile butunlugu icin sesimi cikartmadim.fazla sadece hatasi olursa bana soyle dedim.
Annem zaten kendi halinde kimin gemisine binerse onun dudugunu calar.
Dun mesela hicbirsey yokmus gibi dogum gunu kutlamislar biz burda ne haldeyiz kimsenin umrunda degil.
Kizimda diyorki biz hasta olduk hem gelmediler hem aramadilar ben onun dogum gunune neden gitmek zorundayim.
Bende zorunda degilsin dedim goturmedim
Ev terligide olsa bende istemezdim yatagima çıkılmasınıEvet takintili olsa bilirdim cunku evimize 6 aylikken geldi ve 20 yil birlikte yasadik.benim fincanimda cay icer ornegin.
Daha cok annesi yapiyor bu ayrimcilik islerini.terlik ev terligi idi alti temiz idi.
Cocugu askere gidecekmis rahat etmesini istiyormus evde bu tur konusmalar olmustu belkide istemiyorlar cocuk gurultusu ve cok normal.karsilarim.cocuklari incitmelerine gerek yoktu