- 12 Temmuz 2006
- 60.171
- 229.587
- 1.223
- 53
cidden merak ettiğim için bir soru soracağım buna konu sahibi hariç de cevaplar gelebilir.
hanımlar şimdi özel hastaneye gidiyorsunuz evet ama sonra tahlil vs istendiği zaman para vermemek veya az vermek için devlete gidiyorsunuz. e ama bunu o doktor anlamıyor mu? ve hangi meslekte olursa olsun gidip de birisine "benim doktorum/öğretmenim bunu istedi, bunu yaptırmak istiyorum" dediğinizde yine aynı sıfata sahip birine bunu derseniz bozulur o çünkü siz ona gidebilecekken başkasına gitmişsiniz ama sonra çıkarlarınıza ters düştüğü için bu insana geliyorsunuz.
gözünüzü seveyim biraz empati doktorların da insan olduğunu unutmayalım. paranız varsa gider özelde çatır çatır bütün testleri yaptırırsınız, ha yok tahlil için devlete gidecekseniz de bir zahmet doktora "benim özeldeki doktorum istedi, şu da yüksekmiş bu da düşükmüş bakılsın" demek yerine "hocam hamilelik düşünüyorum da kan değerlerime baktırmak istiyorum bir de siz değerlendirin" diyin ondan sonra doktor bağırıp çağırırsa gerekirse televizyona çıkıp savunun hakkınızı. tamam doktor bağırabilir demiyorum zaten bağırıp bağırmadığını da burda konu sahibi hariç kimse bilemez ama millet olarak duygusalız doktorun yüzü düşse "bana güleryüz göstermedi" diyenlerimiz çıkar.
yanlış düşünüyorsam düzgünce gelecek her uyarıya ve düzeltmeye açığım.
Ben aile hekimliğinde toplum sağlığı merkezlerinde işleyiş nasıl bilmiyorum, devlet hastanesinde de hasta tahlil isterse yapılıyor mu bilgim yok, konu için yazmıyorum, son zamanlarda aile hekimleri, toplum sağlığı merkezleriyle ilgili konular açılıyor, kim haklı, kim haksız olaya birebir şahit olmadan birşey diyemeceğim lakin kısmen yazdıklarınıza katılıyorum, genel olarak karşımızdaki kişiye konuşma tarzımız olayları farklı şekillendirmeye yardımcı olabiliyor.