Aile Tanışması

catlovefor

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
14 Haziran 2022
902
1.132
63
Merhabalar, tecrübeli olanlarınızın fikirlerini bekliyorum.
Yaklaşık 1 ay sonra erkek arkadaşımın yaşadığı şehire ailesiyle tanışmak için gideceğim.
Ayrica 2 gun boyunca orada sınava girecegim için bir gece onlarda kalmamı istiyorlar.
Daha önce karşılıklı binalarda oturduğumuz için ailesi beni bende ailesini az çok tanıyoruz.
Fakat ciddi şekilde tanışmaya gideceğim için biraz gerginim.
Ne giymeliyim (Tesettürlü değilim), giderken bir çicek veya çikolata götürmeli miyim ,nasıl hitap etmeliyim, sofra kaldırma gibi durumlarda hemen yardım etmeli miyim ?
Yani bu gibi şeylerde ne yapacağımı bilemiyorum.
Yapı olarak çok heyecanlı bir insanım.
Bu konudaki tecrübe ve yönlendirmelerinizi okumaktan memnuniyet duyacağım.
 
Hepsi size ve karşı tarafa bağlı. Ben kasten değil ama bi anda çıkan bi sorun sebebiyle eşimin annesiyle tanışmıştım ve beraber kalmıştık. Hatta sonra baya da beraber kaldık, neredeyse ondan fazla kayınvalidemi görüyordum sevgililik döneminde. Erken kalktığımda ben o erken kalkarsa kayınvalidem kahvaltı hazırlardı falan. Bizde sorun olmadı ama karşı tarafı biraz tartıp ona göre ilerlemeniz daha iyi olur.

Eliniz boş gitmeseniz daha iyi, çiçek çikolata değil de memleketinizin ya da yaşadığınız şehrin ünlü bi şeyi varsa o olabilir.
 
Bu tur şeyler size ve karsidaki aileye gore degisir aslinda ama erkek arkadasiniz sizin ailenizle tanisti mi ve sizin ailenizin haberi var mi bu yatili kalma işinden.
Genelde kizlarin ailesinin haberi olmuyor cunku hiç hoş gorunmuyor bu durum tabi yine siz bilirsiniz.

Ben tanişmaya giderken minik bir cikolata goturmustum. Sofra kurma toplama işine elimi sürmemiştim. Normalde nasıl giyiniyorsam oyle giyinmiştim.
 
Karşı tarafla 3 yıl boyunca sürekli iletişim halindeydik diyebilirim. Kız kardeşi çocukluk arkadaşım. Kendi annemin durumdan haberi olacak orada kalsam da kalmasam da. 2 3 ay sonra da erkek arkadaşım tanışmaya gelip daha sonrasında isteme durumlari olacak. Gün boyu sınav ve dışarıda gezme ile gezip akşam ailesi ile olacağız. Kalma konusunda henüz kararimi vermedim tabi ki.
 
Gidin tanışın tabi bi gece kalmanında bi mahsuru yok bence. Çok açık yada çok kapalı giyinmeyin zaten havalarda soğudu. Çiçek alın mutlaka anneler severler öyle şeyleri birde çikolata değilde yukarıda da dendiği gibi bulunduğunuz bölgede meşhur olan şey neyse ondan alabilirsiniz.
Yardım konusuna gelince evet yardım edin mutlaka sofra kurup sofra kaldırmaya yada çay servisi vs. bunlarda hoşlarına gider genelde annelerin
 
Bence kalmayın, ne kadar rahat insanlar da olsa sonradan bu tarz şeylerin lafı yapılıyor. Benim oğlumun kız arkadaşı tanışmaya diye gelse yatıya kalmasını kabul etmezdim. Ailesi mi kalmanızı istedi sevgiliniz mi?
 
Siz erkek arkadaşınızı aileniz ile tanıştırmaya götürdünüz mü?
Bence gitmeyin evlerine.
Dışarıda plan yapabilirsiniz. Kalmak için de otel en akla yatkın seçenek ve erkek arkadaşınız lütfen o otele uzak olsun.
Aşırıya kaçmadan özenli ve zarif ve en doğrusu tarzınıza yakın giyinin ki ileride biz bu kızı böyle tanımamıştık tribine girmesin hiç kimse, giderken yaş pasta alın ki hazır tatlıları gören kayınvalide adayları daha ilk dakikadan başlayabilir bunların evde yapılanı makbul falan demeye, hiç o topa girmemiş olursunuz.
Zaten heyecanlı biriyim diyorsunuz, evde yardım ederken istem dışı bir sakarlık yaparsınız ve o etiket sırtınıza yapışır.
Çünkü iki kez evlenmiş biri olarak söylüyorum; erkek aileleri genellikle beğenmemeye programlı, bunu anladım.
Asil durun, onlar sizinle ilgilensin. Tarafsız bir yerde olun.
Asla evlerinde kalmayın, asla.
Kazanan siz olursunuz.
 
Sevgilim ailesine tanışma ve sınav mevzusunu açınca ailesi bu şekilde bir teklif sundu.
 
Sevgilim ailesine tanışma ve sınav mevzusunu açınca ailesi bu şekilde bir teklif sundu.
Ayıp olmasın diye sunmuş olabilirler, kimsenin gerçekten çocuğunun sevgilisinin yatıya kalmasını isteyeceğini sanmıyorum. Ya da ben evimde yatılı kalınmasını sevmiyorum diye de olabilir Ama bana garip geliyor yine de, yıllardır aileyle içli dışlı olunsa evlerine sürekli girip çıkılıyor olsa belki ama tanışma gibi olduğu için hiç uygun gelmiyor bana.
 
Evet bu sebeple biraz gözüm korktu iyice arada kaldım açıkçası
Yani ben ortada bi yorum yaptım, asla diyemem hiçbir şey için 1 senelik evliyim hiç bu tarz bi laf sokma vs yaşamadım. Hala kayınvalidemle kalmaktan keyif alırım mesela o da benle sohbetten keyif alır öncesinde aynı evde kalmış olmamız beni kötü gelin mi yaptı ki :/ Ha böyle düşünenler yok mu var ama onu siz değerlendireceksiniz yine de.
 
Kesssiiinnn linç yicem ama ben kendi bakış açım ve tecrubeme dayanarak erkek ailesine buzzz gibi, duvarlar orerek yaklasikmasi taraftariyim. Zamanla ister istemez bir takim sınırlar zaten aşılacak, bu asılan sınırları minimumda tutmak icin en bastan cok daha agresif bir mesafe koyulması gerektiğini düşünüyorum. Duruma yorumum, eli bos gitme ama cok degerli bisey olmasin, yalakalik gibi algılanabilir(kaynanalarin kafa biraz tuhaf çalışıyor), ki ne alsan da begenilmeme ihtimali cok yuksek. Bence gece kalmamalisin, hemen evlerinin kizi moduna girme, sonra önünü alamazsin. Her seye atlayip yardim etmeye çalışıp gelinciklik oynamaya kalkisma, yarin bir gün ben bunu cagirir evimi temizletirim kerize benziyo bu biraz kafasina girmesin kv. Cok konusma, her konuda fikrini soyleme. Ki en baştan ben olsam asla kendi ailem olmadan sevgilimin ailesiyle tanismaya gitmezdim ama sınav icin gidip mecbur kalacaksan durum ayri tabi
 

Buuuzz gibi agresif bir tavir sergilenirse sorun cikmayacaksa da cikar, adamin da kalbi kirilir. Eşimi ailemin onune cikarttigim ilk dakika boyle yaparsa beni rezil etmiş olur, aileme mahcup olurdum herhalde. Evlilik dusunmeyinde ertelerdim.

Ortalarda bi yerde durmak lazim diye dusunuyorum. Ben mesela tanişmaya giderken agresif veya buz gibi mesafeli degildim ama kendimi ekstra begenmedirme çabam ve asiri samimi olma durumu hiç olmadi.

"Ekleme olarak önce eşim benim ailemle tanişti, eşim tanismadan kostur kostur ailesine kendimi tanitmaya gitmezdim ben."
 

Evime gelip de buz gibi agresif tavır sergiyeleyecek insanı da bir daha kapıdan içeri sokmam Bazı noktalarda haklı olsanız da abartmışsınız. Ben güler yüzlü ama mesafeliyimdir. Evlenmeden önce kaynanamın evinde kalan eltim kaynanamın evini temizlemiştir ama ben elimi sürmemişimdir kimse de bir şey demez. Gereksiz samimiyet kurmayıp kibar bir şekilde sınırları çizmek yeterli olacaktır.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…