- Konu Sahibi catlovefor
-
Malasef her şeyi gözlemliyorlar ve izliyorlar kendin ol doğal ol eğer muhafazakar bir aileyse biraz daha usturuplu giyinebilirsin pantolon badi veya kazak gibi onlarla otur onlarla kalk der büyükler. Çok fazla konuşmana gerek yok tabiki ev işlerinde yardımcı olursan bir artı puan hanene eklenirMerhabalar, tecrübeli olanlarınızın fikirlerini bekliyorum.
Yaklaşık 1 ay sonra erkek arkadaşımın yaşadığı şehire ailesiyle tanışmak için gideceğim.
Ayrica 2 gun boyunca orada sınava girecegim için bir gece onlarda kalmamı istiyorlar.
Daha önce karşılıklı binalarda oturduğumuz için ailesi beni bende ailesini az çok tanıyoruz.
Fakat ciddi şekilde tanışmaya gideceğim için biraz gerginim.
Ne giymeliyim (Tesettürlü değilim), giderken bir çicek veya çikolata götürmeli miyim ,nasıl hitap etmeliyim, sofra kaldırma gibi durumlarda hemen yardım etmeli miyim ?
Yani bu gibi şeylerde ne yapacağımı bilemiyorum.
Yapı olarak çok heyecanlı bir insanım.
Bu konudaki tecrübe ve yönlendirmelerinizi okumaktan memnuniyet duyacağım.
Erkek kendi ailesine getirmeye niyetlenmeden kendisi kosa kosa gidip tanisan kizlar zaten ne tavir koyarsa koysun hic sanslari yok. Ben yanimda ailem olmadan asla erkek arkadasimin ailesiyle tanismazdim. Oyle de oldu. Esim ailemle tanismisti az da olsa, beni tanistirmak istedi , en azindan telefonda tanışın dedi, kimseyle telefonda falan konusamam, buyursuar gelsinler evimizde agirlariz dedim. Sonrasinda memlekete davet ettiler beni, ailemle gelecegimi soyledim. Evlenene kadar esimin ailesiyle yalniz hic gorusmedim. Almalari gereken mesaji alsinlar diye. Cunku geleneksel yapida ailelerimiz var ve horucu usulu veya birilerinin tanistirmasi ile degil de kendi kendimize birbirimizi bulup karar aldigimiz icin, beni kaale almayip, bir ayiplari oldugunda ailemin arkamda olmadigini vs dusunmemeleri icin hep boyle bi tavir sergiledim. Bence en iysiini de yaptim. Asla hicbir saygisizligim olmadi. Aksine bana saygi duymayi ogrettim onlaraBuuuzz gibi agresif bir tavir sergilenirse sorun cikmayacaksa da cikar, adamin da kalbi kirilir. Eşimi ailemin onune cikarttigim ilk dakika boyle yaparsa beni rezil etmiş olur, aileme mahcup olurdum herhalde. Evlilik dusunmeyinde ertelerdim.
Ortalarda bi yerde durmak lazim diye dusunuyorum. Ben mesela tanişmaya giderken agresif veya buz gibi mesafeli degildim ama kendimi ekstra begenmedirme çabam ve asiri samimi olma durumu hiç olmadi.
Ek olarak önce eşim benim ailemle tanişti, eşim tanismadan kostur kostur ailesine kendimi tanitmaya gitmezdim ben.
Yani ben ortada bi yorum yaptım, asla diyemem hiçbir şey için 1 senelik evliyim hiç bu tarz bi laf sokma vs yaşamadım. Hala kayınvalidemle kalmaktan keyif alırım mesela o da benle sohbetten keyif alır öncesinde aynı evde kalmış olmamız beni kötü gelin mi yaptı ki :/ Ha böyle düşünenler yok mu var ama onu siz değerlendireceksiniz yine de.
Ama şu unutma orda kalmana da ileride laf edecekler şimdi kal dediklerine bakma . Oğulları olmasa neyse ama varken kalmana laf edecekler ailesi nasıl izin verdi falan diyeMerhabalar, tecrübeli olanlarınızın fikirlerini bekliyorum.
Yaklaşık 1 ay sonra erkek arkadaşımın yaşadığı şehire ailesiyle tanışmak için gideceğim.
Ayrica 2 gun boyunca orada sınava girecegim için bir gece onlarda kalmamı istiyorlar.
Daha önce karşılıklı binalarda oturduğumuz için ailesi beni bende ailesini az çok tanıyoruz.
Ne giymeliyim (Tesettürlü değilim), giderken bir çick veya çikolata götürmeli miyim ,nasıl hitap etmeliyim, sofra kaldırma gibi durumlarda hemen yardım etmeli miyim ?
Erkek kendi ailesine getirmeye niyetlenmeden kendisi kosa kosa gidip tanisan kizlar zaten ne tavir koyarsa koysun hic sanslari yok. Ben yanimda ailem olmadan asla erkek arkadasimin ailesiyle tanismazdim. Oyle de oldu. Esim ailemle tanismisti az da olsa, beni tanistirmak istedi , en azindan telefonda tanışın dedi, kimseyle telefonda falan konusamam, buyursuar gelsinler evimizde agirlariz dedim. Sonrasinda memlekete davet ettiler beni, ailemle gelecegimi soyledim. Evlenene kadar esimin ailesiyle yalniz hic gorusmedim. Almalari gereken mesaji alsinlar diye. Cunku geleneksel yapida ailelerimiz var ve horucu usulu veya birilerinin tanistirmasi ile degil de kendi kendimize birbirimizi bulup karar aldigimiz icin, beni kaale almayip, bir ayiplari oldugunda ailemin arkamda olmadigini vs dusunmemeleri icin hep boyle bi tavir sergiledim. Bence en iysiini de yaptim. Asla hicbir saygisizligim olmadi. Aksine bana saygi duymayi ogrettim onlara
Ben kendi ailemle tanıştırmadan önce tanışmıştım doğru olanın da bu olduğunu düşünüyorum. Kayın aile sebebiyle ayrılıkların bu kadar yüksek olduğu bir dönemde her şeyinden emin olmam gerekiyordu çünkü benim ailemle tanışılması bir resmiyet kazandırıyordu benim için.Erkek kendi ailesine getirmeye niyetlenmeden kendisi kosa kosa gidip tanisan kizlar zaten ne tavir koyarsa koysun hic sanslari yok. Ben yanimda ailem olmadan asla erkek arkadasimin ailesiyle tanismazdim. Oyle de oldu. Esim ailemle tanismisti az da olsa, beni tanistirmak istedi , en azindan telefonda tanışın dedi, kimseyle telefonda falan konusamam, buyursuar gelsinler evimizde agirlariz dedim. Sonrasinda memlekete davet ettiler beni, ailemle gelecegimi soyledim. Evlenene kadar esimin ailesiyle yalniz hic gorusmedim. Almalari gereken mesaji alsinlar diye. Cunku geleneksel yapida ailelerimiz var ve horucu usulu veya birilerinin tanistirmasi ile degil de kendi kendimize birbirimizi bulup karar aldigimiz icin, beni kaale almayip, bir ayiplari oldugunda ailemin arkamda olmadigini vs dusunmemeleri icin hep boyle bi tavir sergiledim. Bence en iysiini de yaptim. Asla hicbir saygisizligim olmadi. Aksine bana saygi duymayi ogrettim onlara
Biz de cok fazla gorusmedik Hepsinde ailem de vardi. Dugunden sonra aileler hic gorusmedi. Ne gerek var ki gorusmelerine zatenAile yapisina gore degisiyor ben ailemi peşime takmadim mesela devamli. Sadece ailem once eşimi gordu sonra ben eşimin ailesini gordum ve en son da aileler bir araya geldi o kadar.
Zaten zirt pirt birbirini yemeğe davet etmeler buluşmalar olmuyor bizde.Dugune kadar maximum 3 kere goruşulmustur o da mecburiyetten. Dugunden sonra 8 sene oldu 8 kere goruşmemiştir aileler.
Gayet mesafeli herkes.
Aileler tanistiktan sonra da ayrilabilirim gerekirse. Ki onemli olan sevgilimle iliskim. Sevgilimin adamligina guveniyorsam es ailesinin nasil insanlar oldugu cok da onemli degil bence. Ki oyle de oldu Simdi de asla yanimda esim olmadan gorusmem mesela. Cunku onlarla muhatap olma sebebim esim, baska bagim yok onlarlaBen kendi ailemle tanıştırmadan önce tanışmıştım doğru olanın da bu olduğunu düşünüyorum. Kayın aile sebebiyle ayrılıkların bu kadar yüksek olduğu bir dönemde her şeyinden emin olmam gerekiyordu çünkü benim ailemle tanışılması bir resmiyet kazandırıyordu benim için.
Yani ben ortada bi yorum yaptım, asla diyemem hiçbir şey için 1 senelik evliyim hiç bu tarz bi laf sokma vs yaşamadım. Hala kayınvalidemle kalmaktan keyif alırım mesela o da benle sohbetten keyif alır öncesinde aynı evde kalmış olmamız beni kötü gelin mi yaptı ki :/ Ha böyle düşünenler yok mu var ama onu siz değerlendireceksiniz yine de.
Simdi de asla yanimda esim olmadan gorusmem mesela. Cunku onlarla muhatap olma sebebim esim, baska bagim yok onlarla
Kot ince şık bir triko yeterli çikolata değilde bir tatlı pasta vs hoş olurMerhabalar, tecrübeli olanlarınızın fikirlerini bekliyorum.
Ne giymeliyim (Tesettürlü değilim), giderken bir çicek veya çikolata götürmeli miyim ,nasıl hitap etmeliyim, sofra kaldırma gibi durumlarda hemen yardım etmeli miyim ?
neden kalmasınEvlerinde kalmayın.....
Neden kalsın?,neden kalmasın
Kesinlikle katılıyorum. ASLA ASLA ASLA kalmayın evlerinde. Malesef değer düşüyor. Gelinin hafif ulaşılamaz bir pozisyonda olması her zaman +5dir. Bu işlerde çok rahat bir kafayım gelenekçi asla değilim ama gerçekler bunlar malesef.Siz erkek arkadaşınızı aileniz ile tanıştırmaya götürdünüz mü?
Bence gitmeyin evlerine.
Dışarıda plan yapabilirsiniz. Kalmak için de otel en akla yatkın seçenek ve erkek arkadaşınız lütfen o otele uzak olsun.
Aşırıya kaçmadan özenli ve zarif ve en doğrusu tarzınıza yakın giyinin ki ileride biz bu kızı böyle tanımamıştık tribine girmesin hiç kimse, giderken yaş pasta alın ki hazır tatlıları gören kayınvalide adayları daha ilk dakikadan başlayabilir bunların evde yapılanı makbul falan demeye, hiç o topa girmemiş olursunuz.
Zaten heyecanlı biriyim diyorsunuz, evde yardım ederken istem dışı bir sakarlık yaparsınız ve o etiket sırtınıza yapışır.
Çünkü iki kez evlenmiş biri olarak söylüyorum; erkek aileleri genellikle beğenmemeye programlı, bunu anladım.
Asil durun, onlar sizinle ilgilensin. Tarafsız bir yerde olun.
Asla evlerinde kalmayın, asla.
Kazanan siz olursunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?