Aile terbiyesi almayan çocuklar!

Lafı dolandırma,ağzına çarparım deyince sen çok mu terbiyeli oluyorsun. Tepkiler artınca yan çizmeye başladın.

Acaba kaç tane çocuk yetiştirdin de bu kadar net konuşuyorsun.
Evet o çocuk ailesi tarafından terbiye alamamış bir terbiyesiz sen ağzına bir tane çarpınca terbiyeli oluyorsun

Ağzına bi tane çarpsaydım öyle olurdum, lafın gelişi söylediğim şeyden ben haksız oldum ama çocuğuna bi sus bile demeyen umursamaz anne sırf anne olduğu için baya haklı yani. Ben de o kadar para verip oyun izlemeye gittim izleyemedim falan ama ne olacak canıııım 10 yaşında da olsa hala çocuk o, ailesi de niye sustursun o çocuk onların prensesi ben de çekmek zorundayım. Oldu o zaman

hımmmm anlıyorum

Lafı dolandırma,ağzına çarparım deyince sen çok mu terbiyeli oluyorsun. Tepkiler artınca yan çizmeye başladın.

Sizin gibi birine laf anlatmaya çalışmayacağım, yan falan da çizdiğim yok. Ama ciddi anlamda bu derece kendinizden geçerek sinirlenmenizden acaba bugünkü o umursamaz kadın siz miydiniz diye düşünüyorum Yoksa bu kadar at gözlüklü olamazdınız da en azından bu insan da tiyatro izlemeye gitmiş çlocuğun annesi bi sus demeliymiş özgürlüklerini kısıtlamaya hakkı yokmuş falan gibi "normal" şeyler düşünebilirdiniz herhalde.

Pardon da kizin ustune niye gidiyorsunuz bu kadar. Tamam yanlis bi cumle kurmus olabilir. Gun oluyor ki kizimin simarikligina
Dayanamayip bnmde seytan diyor cak bitne dedigim oluyor. Ama oyle demeklede oyle yapilmiyor daha bi kere el kaldirmisligim yok abartmayin bnce
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

seni ayakta alkışlıyorum.
benim kızım bazen beni aglamakla yola getireceğini sanıyor.

ağlıyor ağlıyor ağlıyoreşim hemen kükrüyor"çocuğu neden aglatiyorsun.ne istiyorsa versene bla bla bla"
bırak ağlar ağlar usanir diyorum.sonuçta dovmedim etmedim.

eşime engel oluyorsam kızım süt dokmus kediye dönüp yanıma geliyor.
ama kucağına alıp simartirsa istediğini de yapsa ağlıyor.tabi ben i zaman deli oluyorum

Ben evli değilim,çocuğum da yok ama büyük konuşmuyorum sizin gibi.

İyi madem,daha iyisini sen yap yetiştir.

çocuğm var 3 buçuk yaşında ama durmuyorsa uyarırdım dinlemiyorsa çıkardım salondan insan utanır,ama günümüzde çocuk yetiştirmek çok zor,eskiden 3,4 çocuğu sert davranarak idare ediyorlarmış..şu an bence iki çocuğa bile insan yardımcısız zor bakar..tahammüllü olmak zorundayız,tabii bu şımartmak olmamalı..

Son düzenleyen: Moderatör:
hımmmm anlıyorum

Pek sanmıyorum....Yazdıklarımdan bir şey anladığınızı düşünmüyorum açıkçası. Herhalde siz yerimde olsaydınız hiç sinirlenmeyecektiniz. Çok takdir ediyorum gerçekten, demek burdaki bayanlar tiyatroya gidip tiyatroyu izlemek yerine yandaki koca çocuğun sesini dinleseler "Ayyy o daha çocuuuuuuuuuuuk" diyip ailesine de hiç kızmayacaklarmış uyarmadı diye. Ayy gerçekten melek gibisiniz

Çocuk bu.. Apırsan da köpürsen de yapacağını yapıyor ki.. Engellemek çok güç..

Kardeşime spor ayakkabı alınacak, 13-14 sene önce, Mahmutpaşadayız.. İstanbulda olan arkadaşlarım bilir, acayip kalabalık bi yer.. Kardeşim bir ayakkabı beğendi, babam sadece; 'biraz daha bakalım hemen karar verme' dedi diye, kardeşim öfke krizine girdi.. Ayakkabılarını fırlattı caddede, ağladı.. Bizde dövmedik, sövmedik haliyle.. Buna göre biz de terbiyesiz aile mi olduk şimdi? Bence çok yanlış düşünüyorsunuz... Çocuklara söz geçirmek zor, ki adı üstünde çocuk, aklı erseydi çoğu şeye çocuk değil yetişkin derdik..

Valla ne okuyorsun bilmiyorum ama ben eğitimciyim ve malesef çocuklara lafın da dur demenin de kar etmediğini en iyi bilenlerdenim.

evet.. anne olunca yeri gelir etraftan çocuğunu yeri gelir etrafı çocuğundan korumak zorunda kalırsın..

rahatsızlığın gayet doğal.. anne baba uyarmalı ve o salondaki insanlara saygı göstermeliydi..

ben çocuğumu "ne o üzsün birini ne onu üzsün biri" şeklinde yetiştirmeye çalışıyorum.. yani ona bağırılmasını istemediğim gibi onun da insanlara bağırmasını onaylamıyorum gibi..

tabi her zaman istediğimiz doğruları veremeyeceğiz ama yanlışlarına da sessiz kalamayız.. onun iyiliği için..

sevgiler

Hicbirimiz o anneye hakli demiyoruz. Anne hatali, muhakkak ki o da rahatsiz olmustur cocugunun davranisindan (her normal anne olur, hatta yerin dibine girer). Ama sizi rahatsiz etmemek adina cikmaliydi ordan. Buna evet.

Ama sen konuya direk cocuk hakkinda konusarak basladin, anneden cok cocuktan bahsettin, bizim cevaplarimiz da buna yonelik oldu.

Ne dersen de, canim istemeden de olsa kinadin, ben de sadece sana kinama bak basina gelebilir dedim, onda da bana kizdin.

Sanki cocuk bir sirk hayvaniymis gibi egitilimez ki demeye calisiyordum ben sadece. Simdi de tepkilerden dolayi isi anneye ceviriyorsun.

Teşekkür ederim yorumunuz için. Fakat buradaki bayanlar öyle muhteşem anneler ki onlar asla akıllarından böyle şeyler geçirmemişler herhalde, seslerini de yükseltmemişler, sonra çok da saygılılar benim gibi saygısız değiller o sebeple tiyatro, sinema bu tarz yerlerde çığlıklar atan falan bir çocuk varsa ailesine hiç sinirlenmiyorlar, orada öööyle oturup o çocuğu dinliyorlar. Evet öyle oluyormuş.

tamam bu ülkeye senin gibi düşünenlerin çocukları lazım
çok biliyosan yap yetiştir bakalım
ama o zaman bu sayfayı açıp okumayı unutma

bir öğretmen olarak fikrinize şiddetle destek veriyorum.bu tür anne babalar yüzünden sınıfta da huzur kalmadı.

Sıra arkadaşını beğenmiyor diye ( sessiz çocuk diye çene yapamıyor da ) ağlayan, öğretmene söyle beni Tuğçe ile oturtsun diyen
kızına saçmalama kızım öğretmen kiminle oturttuysa otur, sınıf senin evin değil,dersine bak sadece
diyemeyen ve gerçekten öğretmenden Tuğçe ile oturmak istiyormuş oturtsanız diye rica eden
anneler var yahu...

Çocuktan ne bekleyelim?

Biz komşuluğa gittiğimizde annemizin bakışlarıyla yerimizden kalkmaya onay beklerdik.
Şimdi yan komşu dört çocuğunu eve bir salıyor, bir daha ardından bakıp şişşşttt demiyor.
Küfür eden çocuğa kahkaha atıppp hahahahh bir daha de bakayım oğlum diyen ana gördüm!

Çocuk bir hamur, şekil veren bizleriz.
Kimse elimizde değil, falan demesin.
Yukarıdakine benzer çokça örnek verebilirim.

Gerçekten o çocuk için çaresizler madem, gerçekten ne yapsalar boş dinlemiyor.
Ben o tiyatroda durmazdım valla alır çocuğu çıkardım. İnsanlara rahatsızlık vermeye utanırım.

tamam bu ülkeye senin gibi düşünenlerin çocukları lazım
çok biliyosan yap yetiştir bakalım
ama o zaman bu sayfayı açıp okumayı unutma

Evet hem bize kiziyor, isine gelmeyen yorumculara da size laf anlatamiyacagim diyor. Bir cocugun burdaki kac yorumcuya bedel oldugunu bile daha bilmiyor.

Umarim zor bir cocugu olmaz.

Başlığımda bile aileden bahsediyorum. Herhalde çocuğun hareketine odaklanıcam, rahatsızlık veren çocuğun çığlıkları olduğuna göre bunu anlatıcam. Ne tepkisinden bahsediyosunuz tepki veren insanlar kadar haklısın diyenler de var haliyle böyle bir şeye ihtiyacım yok. Bir şeyi çevirmedim, ilk mesajımdan beri aileden bahsediyorum. Siz anlamadıkça tekrar bahsediyorum. Bu sefer de yok sen çevirdin falan diyorsunuz. Yani anlamıyorsanız tekrar okuyun ne diyebilirim şu an size? Hayır bir de kaç yaşında üniversite okuyan insanım, şurda kendimi kimseye ispatlamaya ihtiyacım yok ki gelip de ayy bana tepki verdiler tüh napıcam diyim. Tepki verilen şey anormal bi şey, istediğiniz kadar verebilirsiniz tepki. Ben tiyatro izlemeye gittiysem ve çocuğunuz yerlerde yuvarlanıyor bağırıyorsa alıp çıkacaksınız bu kadar. Tepki göstermeye devam edin siz.

Anne babanın ortak tutumu o kadar önemli ki..
Üzüldüm sizin için çok zorlanacaksınız bu şekilde.
Sizden istediğini alamayan çocuk babaya koşacak..

Ah çocuğa en büyük kötülük bu aslında bilseler..
Senin prenses gibi yok nedir bilmeden büyüttüğün çocuk topluma daha çok girdiğinde
o prenseslik elinden gittiğinde neler olacak biraz düşünmeye davet ediyorum bu tip ebeveynleri..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…