Arkadaşlar uzun zamandır gözlemlediğim bir şey var, bugün de canlı örneğini gördüm dayanamayıp buraya yazmak istedim. Bazı aileler çocuklarına gerçekten de toplum içinde nasıl davranılması gerektiğini öğretmiyor. Tiyatroya gitmiştik bugün kuzenimle. Neyse yanımıza da bir aile oturdu anne baba çocuk şeklinde. Çocuk da 10 yaş civarı. Herkesin bileceği üzre tiyatroda sessiz olunur. Ve on yaşına gelmiş bir çocuğun bunu bilmesi gerekir. Çocuk bir buçuk saat boyunca yanımızda tepindi gerçekten. Bir şeyler istiyor annesi babası tepki vermedikçe bağırıyor ve kendini yere falan atıyor. Ve ailesi kızı uyarmıyor bile. Sanki dünya o 10 yaşındaki şımarık çocuğun etrafında dönüyor. Aynı şekilde dolmuşta, sinemada veya bu gibi toplumsal alanlarda nasıl davranılması gerektiğini hiç bilmiyorlar. Ben henüz üniversitede okuyorum fakat böyle çocukları gördükçe korkuyorum çocuğum olunca nasıl bir eğitim vermem gerektiği konusunda, yanılıyor muyum? Ve kendimi çok zor tutuyorum açıkçası bu tarz çocukları aileleri hiç uyarmazken dönüp uyarmamak için. Ama bi gün fena patlıycam birine bence
Haklisin ama kinadigin burnunda bitermis, bunu unutma.
Arkadaşım çocuk bu. İstediğin eğitimi ver yeri gelir kendi bildiğini okur. Bunun terbiyesizlikle ne alakası var
Arkadaşlar uzun zamandır gözlemlediğim bir şey var, bugün de canlı örneğini gördüm dayanamayıp buraya yazmak istedim. Bazı aileler çocuklarına gerçekten de toplum içinde nasıl davranılması gerektiğini öğretmiyor. Tiyatroya gitmiştik bugün kuzenimle. Neyse yanımıza da bir aile oturdu anne baba çocuk şeklinde. Çocuk da 10 yaş civarı. Herkesin bileceği üzre tiyatroda sessiz olunur. Ve on yaşına gelmiş bir çocuğun bunu bilmesi gerekir. Çocuk bir buçuk saat boyunca yanımızda tepindi gerçekten. Bir şeyler istiyor annesi babası tepki vermedikçe bağırıyor ve kendini yere falan atıyor. Ve ailesi kızı uyarmıyor bile. Sanki dünya o 10 yaşındaki şımarık çocuğun etrafında dönüyor. Aynı şekilde dolmuşta, sinemada veya bu gibi toplumsal alanlarda nasıl davranılması gerektiğini hiç bilmiyorlar. Ben henüz üniversitede okuyorum fakat böyle çocukları gördükçe korkuyorum çocuğum olunca nasıl bir eğitim vermem gerektiği konusunda, yanılıyor muyum? Ve kendimi çok zor tutuyorum açıkçası bu tarz çocukları aileleri hiç uyarmazken dönüp uyarmamak için. Ama bi gün fena patlıycam birine bence
Ben çocukları kınamadım. Çocuk dediğiniz yaş ağaç gibi, nasıl şekillendireceğiniz size bağlı. Açıkçası hiç sanmıyorum böyle bir anne olacağımı, en azından uyarmak gerekir bi ne bileyim...Ama yine de yeni nesil çocuklar böyle oldukça birbirlerini de etkilerler herhalde şımarıklık konusunda. Bilmiyorum ya o kadar çocuk seven ben "bi tane çarpsam ağzına" diye düşünüyorum böyle durumlarda
Bazı durumlarda aile bir yere kadar etkili olabiliyor... kimi boşvermişlikten böyle, kimi çocukta hiperaktiviteden ... İnan ailelerin çoğununda bu konudan mutlu olduklarını sanmıyorum. belki çoğu neyi nasıl yapacağını sorunu nasıl düzelteceğini bile bilmiyorlar...
Ben çocukları kınamadım. Çocuk dediğiniz yaş ağaç gibi, nasıl şekillendireceğiniz size bağlı. Açıkçası hiç sanmıyorum böyle bir anne olacağımı, en azından uyarmak gerekir bi ne bileyim...Ama yine de yeni nesil çocuklar böyle oldukça birbirlerini de etkilerler herhalde şımarıklık konusunda. Bilmiyorum ya o kadar çocuk seven ben "bi tane çarpsam ağzına" diye düşünüyorum böyle durumlarda
Şımarık olan çocuk mu acaba sen misin ? 10 yaşında yahu.Çocuk,adı üstünde.
Başkasının anneliği,terbiyesine not verdin bir de bravo. Bekara karı boşamak kolay dedikleri bu olsa gerek.
Bu güzel yazıda ipuçları gizli saygı konusunda.
Evet "AĞAÇ YAŞ İKEN EĞİLİR"
Ama herkesin çocuğu aynı ne yapalm yeni nesil yapacak birşey yok.
Hayrı! bu sadece çabuk pes ediş ve geleceğinizi ve bir geleceği karartarak yanlışlarla dolu bir dünyaya giden yolu açmaktır.
Herkesle aynı olmak zorunda değiliz,edeb her zaman bir şereftir insan için.
Çok edebli diyerek süt çocuğu densin ama yaka silkinecek ve yüzünüzü kızartacak evlatlarımız olmasın.
Türk aile tatile gider, ailece açık büfenin önünde dikilir. Çocuğun yiyeceklerini babası alır, annesi yedirir, halası ağzını siler. Bireysellik sıfır. Bu durumda agresif, laftan anlamayan, sosyal zekası kıt çocuklar yetişiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?