Aile terbiyesi almayan çocuklar!

Bu kadar ilimli, bu kadar yapici ve yerinde bir mesajdan sonra daha neyin gerginligi oluyor, zerre anlamadim...

Konuya gelince cocuk evet egitimle sekillenir ama hem karakteri, hem genler, hem cevre, hem anne babanin yanlis ya da dogru yaklasimi cocugun huyunu, suyunu belirler, yani ben harika egittim, biblo gibi evladim var kimse diyemez...
Tabi ki bu insanlarin tiyatro keyfini kacirma hakkin oldugunu da gostermez, o cocugun anne, babasi isen ve o cocuk insanlari rahatsiz ediyorsa uyarirsin, yok olmadi pardon der, cocugu alir cikarsin... Sanirim o anne babada bunu dusunebilir ama galiba belli bir zaman sonra cocugun gurultusu, kendini yerden yere atmasi anne baba gozunde normallesiyor, doktorun bana bak olursun 1 aya demesi gibi, farketmiyorlar bile bence...
Bence her iki tarafta hakli, kimse o gurultuyu cekmek zorunda da degil ama cocuk sahibi olmak evde oturmak da degil...
Yani goruldugu gibi isler o kadar dumduz dusunme ile cozulmuyor...

Yerim onu :)
İşte aslında çok kolay öğreniyorlar.
Öğrenmeye o kadar açıklar ki bu yaşta..

Tam da üstüne yazdınız, anlattığınız durumla ilgili bahsetmek istiyorum..
Ben öğretmenim. 1. sınıftan itibaren iki yıl okutup bu yıl bıraktım öğrencilerimi.
Bir kız öğrencim vardı. Anne baba çalışıyor, babaanne büyütüyor. İnanılmaz Nazlı,
huysuz, bir o kadar tatlı ama hep bana hep bana diyen bir çocuk.
40 kişilik sınıfta bile hep öncelik istiyor, bekliyor yapmayınca küsüyor.
İstediği hele bir olmasın.
Hırçınlaşıyor hatta karşı gelip saygısızlık yapıyordu.
Ben her çocuğun dili farklı diyerek çoğu zaman sabırla, anlayışla, sevgiyle yaklaşarak idare ediyordum.
Benim sevgimi kaybetmemek için kızdığımda kendini düzeltiyordu.
Bu yıl gelen öğretmen daha tahammülsüz, tutumu değişti diye çocuk o bağı kuramadı ve çok daha beter olmuş.
Bugün velilerim aradı öğretmen bıktım terbiyesizliğinden diyormuş.
Çünkü arkadaşlarını küçük görme, tehdit etme.
Parmak kaldırıp soruyu ondan önce cevaplayan arkadaşına yumruk gösterme...
Harçlıklarını ellerinden alma gibi davranışlar başlamış..
Daha 3. sınıf. Bakar mısınız?

Yine duruma el atma gereği duydum hala görüşüyorum, bağımı koparamadım.
Aradım bu kızımla eskisi gibi yarım saat konuştum, babaannesi ile ayrı..
Söz verdi özür diledi yapmayacağım bir daha diye ama göreceğiz...

Çok önemli çocuk yetiştirmek çokkk...

Çok teişekkür ederim ne demeye çalıştığımı anlayan birilerini görünce mutlu oluyorum gerçekten. Öyle şeyler söylüyor ki arkadaşlar, yanlış anlaşılmamak adına kendimi açıklamaya çalışıyorum(mecbur olmadığım halde), bu defa da hıı tepki aldın kıvırdın deniyor falan cidden anlam veremedim, hatta şok oldum. O yüzden bence artık yorum yapmaya gerek yok. Konu nasıl kapanıyor bilmiyorum da:44:

Bugün arkadaşım evime geldi, yanında 6 yaşında kızıyla.Yeni tv aldık. Zamanında kendisi tv aldığında, görümcesi kumandayı eline almış ve elinden yanlışlıkla düşürmüş. Kadına çok kızmıştı arkasından, işte ne demeye kumandayı eline alıyormuş falan, başkasının kumandası ele alınmazmış v.s.

Bügün bana geldiğinde, akıllı kumanda çocuğun dikkatini çekti ve başladı kumandayla oynamaya.Bir oynadı iki oynadı ses etmedim, sonra dedim ki ececiğim sen kumandayı bana ver istersen, ben istediğin kanalı açayım dedim.Yok ben kanalları değiştiriyorum, oynuyorum bununla dedi.

Biraz daha zaman geçti, bak x abin gelirse bize kızar, sen kumandayı bana ver istersen dedim. Annesi de diyor ki mouse gibi ya, ondan hoşuna gitti.

Kızım kumandayla oynanmaz,yapma etme hiç bir şey dediği yok. Yav hani sen görümcene saydırıyordun nasıl kumandayı eline alır diye. Kendi malına gelince kıymetli de, benim malıma gelince mi, oynasın çocuk. Çok sinirlendim. Hani çocuğa bi dur bi sus dese, ben belki boşver oynasın diyeceğim.

Sen çocuğuna bi sus de bi dur de, durmazsa ben anlayışla karşılayayım gene ama nerdee

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…