Evet hem bize kiziyor, isine gelmeyen yorumculara da size laf anlatamiyacagim diyor. Bir cocugun burdaki kac yorumcuya bedel oldugunu bile daha bilmiyor.
Umarim zor bir cocugu olmaz.
Sıra arkadaşını beğenmiyor diye ( sessiz çocuk diye çene yapamıyor da ) ağlayan, öğretmene söyle beni Tuğçe ile oturtsun diyen
kızına saçmalama kızım öğretmen kiminle oturttuysa otur, sınıf senin evin değil,dersine bak sadece
diyemeyen ve gerçekten öğretmenden Tuğçe ile oturmak istiyormuş oturtsanız diye rica eden
anneler var yahu...
Çocuktan ne bekleyelim?
Biz komşuluğa gittiğimizde annemizin bakışlarıyla yerimizden kalkmaya onay beklerdik.
Şimdi yan komşu dört çocuğunu eve bir salıyor, bir daha ardından bakıp şişşşttt demiyor.
Küfür eden çocuğa kahkaha atıppp hahahahh bir daha de bakayım oğlum diyen ana gördüm!
Çocuk bir hamur, şekil veren bizleriz.
Kimse elimizde değil, falan demesin.
Yukarıdakine benzer çokça örnek verebilirim.
Gerçekten o çocuk için çaresizler madem, gerçekten ne yapsalar boş dinlemiyor.
Ben o tiyatroda durmazdım valla alır çocuğu çıkardım. İnsanlara rahatsızlık vermeye utanırım.
Evet hem bize kiziyor, isine gelmeyen yorumculara da size laf anlatamiyacagim diyor. Bir cocugun burdaki kac yorumcuya bedel oldugunu bile daha bilmiyor.
Umarim zor bir cocugu olmaz.
tamam bu ülkeye senin gibi düşünenlerin çocukları lazım
çok biliyosan yap yetiştir bakalım
ama o zaman bu sayfayı açıp okumayı unutma
Of of of ciidden laf anlatmak ne zor konu açtığıma bile pişman oldum. Ciiddi anlamda yazılanları okuyor musunuz yoksa muhalefet olma fırsatı olmuşken değerlendirelim mi diyorsunuz? Benim de zor bi çocuğum olabilir elbette olamaz mı dedim? Hayır sanki buradaki herkes çocuk gelişimi uzmanı falan. Diyelim ki çocuğumla ben aynı şeyi yaşadık. Ben alırım çocuğumu çıkarım dışarı. Anlatabiliyor muyum? Bence siz de bu düşünce yapınızdan vazgeçip insanlara saygı gösterin, sizin veya benim çocuğumun şımarıklığını kimse çekmek zorunda değil.
lütfen samimiyetle cevap verin anne ya da baba o çocuğa hiç dur demedi mi?
el hareketiyle bile sus falan yapmadı mı?
gerçeken merak ediyorum ama doğruyu söyleyin.
Cok haklisiniz 10 yasinda bir cocuk nerde ne yapacagini bilir,bilmiyorsa da suc ailesindedir.Ailenin cocugu uyarmasi gerekirdi, susmuyorsa da alip disari cikarmaliydilar.
Konunun basligi bile," aile terbiyesi almayan cocuklar" Bu baslik neyi ima ediyor, cocuklari. Ama baslik soyle olsaydi "cocuguna terbiye verememis aileler" o zaman anneyi babayi ima edicekti.
Bizde konuyu okuyunca direk cocuklar hakkinda yorum yaptik, ki sikayeti arkadasin cogunlukla cocuktan di.
kac defa da soyledik benim cocugum olsa kimseyi rahatsiz etmesine izin vermezdim diye.
Meselemiz en azindan kendi adima konusuyum, o aileyi savunmak deyil, sadece bazi gerceklerden bahsetmek. Tek soyledigimiz sey, uzgunuz, ama kinama, cunku ilerde senin de yetistirmesi cok zor olan bir cocugun olabilir demek.
Demez olsaymisiz. Umarim sizler super davranan harika cocuklar yetistirebilirsiniz arkadaslar.
PS: Acikcasi, ben sansli annelerdenim, kizim sahip olabilecegim en kolay, en tatli, en uyumlu cocuklardan biri. Kucucukken bile onunla kitap okuma kluplerine katilabiliyordum, iki bucuk yasindayken de gidebiliyorum. Yani kendimi savunmaya bile calismiyorum, cunku kotu davranisli cocugum bile yok.
Evet yapmadı. Çocuğu susturmaya çalışsalar herhalde eğlence olsun diye "susturmaya çalışmadılar" diyecek halim yoktu. Fakat buradaki bayanlar gerçekten tüm anneler harikadır, onlar ne yapsa doğrudur, sen anne olmadığın için bilmezsin gibi bir bakış açısındalar. Haliyle çok sıkıldım ve konuya bakmayacağım artık insanlar takılsınlar bence. Hala anlayamadığımsa bu eleştiren insanların tiyatro gibi bir ortamda bu ailenin çocuğuna en ufak bir uyarıda dahi bulunmamasını bu kadar doğal karşılıyor oluşu. Bir kısmı da sen çocuktan rahatsız olmuşsun diye sinirleniyor. Evet çocuk bağırıyordu tabii ki çocuktan rahatsız oldum? Bunun suçlusu da ailesidir diyorum, çünkü çocuğu uyarmadılar veya dışarı çıkarmadılar. Bu kadar.
Sıra arkadaşını beğenmiyor diye ( sessiz çocuk diye çene yapamıyor da ) ağlayan, öğretmene söyle beni Tuğçe ile oturtsun diyen
kızına saçmalama kızım öğretmen kiminle oturttuysa otur, sınıf senin evin değil,dersine bak sadece
diyemeyen ve gerçekten öğretmenden Tuğçe ile oturmak istiyormuş oturtsanız diye rica eden
anneler var yahu...
Çocuktan ne bekleyelim?
Biz komşuluğa gittiğimizde annemizin bakışlarıyla yerimizden kalkmaya onay beklerdik.
Şimdi yan komşu dört çocuğunu eve bir salıyor, bir daha ardından bakıp şişşşttt demiyor.
Küfür eden çocuğa kahkaha atıppp hahahahh bir daha de bakayım oğlum diyen ana gördüm!
Çocuk bir hamur, şekil veren bizleriz.
Kimse elimizde değil, falan demesin.
Yukarıdakine benzer çokça örnek verebilirim.
Gerçekten o çocuk için çaresizler madem, gerçekten ne yapsalar boş dinlemiyor.
Ben o tiyatroda durmazdım valla alır çocuğu çıkardım. İnsanlara rahatsızlık vermeye utanırım.
Evet yapmadı. Çocuğu susturmaya çalışsalar herhalde eğlence olsun diye "susturmaya çalışmadılar" diyecek halim yoktu. Fakat buradaki bayanlar gerçekten tüm anneler harikadır, onlar ne yapsa doğrudur, sen anne olmadığın için bilmezsin gibi bir bakış açısındalar. Haliyle çok sıkıldım ve konuya bakmayacağım artık insanlar takılsınlar bence. Hala anlayamadığımsa bu eleştiren insanların tiyatro gibi bir ortamda bu ailenin çocuğuna en ufak bir uyarıda dahi bulunmamasını bu kadar doğal karşılıyor oluşu. Bir kısmı da sen çocuktan rahatsız olmuşsun diye sinirleniyor. Evet çocuk bağırıyordu tabii ki çocuktan rahatsız oldum? Bunun suçlusu da ailesidir diyorum, çünkü çocuğu uyarmadılar veya dışarı çıkarmadılar. Bu kadar.
Anne babanın ortak tutumu o kadar önemli ki..
Üzüldüm sizin için çok zorlanacaksınız bu şekilde.
Sizden istediğini alamayan çocuk babaya koşacak..
Ah çocuğa en büyük kötülük bu aslında bilseler..
Senin prenses gibi yok nedir bilmeden büyüttüğün çocuk topluma daha çok girdiğinde
o prenseslik elinden gittiğinde neler olacak biraz düşünmeye davet ediyorum bu tip ebeveynleri..
çok çok haklısın.eşimle kavga sebebi bile oluyor bu durum.
eşime diyorum BEN ANNEYİM INAN SENDEN ÇOK EMEGİM VAR.
BELKİDE SENDE ÇOK SEVİYORUMDUR.O HASTA OLUNCA ETİMDEN ET KOPARIYORLAR.
AMA YARIN BİR GÜN TOPLUM İÇİNE ÇIKACAK VE DÜNYA ONUN ETRAFINDA DÖNMÜYORMUŞ ONU FARKEDECEK.BELKİDE
HEP BANA HEP BANA DEDİĞİ İÇİN ARKADAŞLIKLARI OLMAYACAK.
DÜŞÜNSENE OKULA GİDİNCE ARKADAŞIYLA SİLGİSİNİ BİLE PAYLAŞMAYAN(DAHA DOĞRUSU PAYLAŞMAYI BİLMEYEN)ÇOCUK OLACAK...
EEE SONRA???BELKİDE ARKADAŞLARI TARAFINDAN DİSLANACAK diyorum.ama nafile.
eşimde aynı burda ki bazı arkadaşlar gibi O ÇOCUK BÜYÜYÜNCE ANLAR DOĞRUYU YANLISI diyor başka birşey demiyor.
valla kızım 3 yaşında ama...bana göre çocuk değil....
tabiki bazı şeyleri idrak edemiyor.mesela günahi-sevabi bilmiyor.
ama öğretiyorum.hemen alışıyor.örneğin bur keresinde altını değiştim belden aşağı çıplak vaziyette salona kaçtı.
eltimin 14 yaşında ki oğlu onu gördü.
kızima bir kez günah ve ayıp olduğundan bahsettim.
şimdi lazimligina çişini yaparken bana ANNECİM SEN GİT.BEN SENİ BİTİNCE ÇAĞIRIRIM.BURDA BEKLEME ÇOK AYIP diyor
sakin.
ben gayet sakin sordum çünkü.
eh madem hiç susturmadılar en ufak bir hareketleri dahi olmadı o halde o anne baba sucludur.
ama sizin görmediğiniz şekilde en ufak bir durdurma hareketleri olduysa da vebal alırsınız
insanların size tepki vermesinin sebebi çocuga yetişkin insanmış gibi başta sayıp dökmeniz oldu.
yoksa kimse istmez öyle ortamda tiyatro izlemeyi.
Arkadaşlar uzun zamandır gözlemlediğim bir şey var, bugün de canlı örneğini gördüm dayanamayıp buraya yazmak istedim. Bazı aileler çocuklarına gerçekten de toplum içinde nasıl davranılması gerektiğini öğretmiyor. Tiyatroya gitmiştik bugün kuzenimle. Neyse yanımıza da bir aile oturdu anne baba çocuk şeklinde. Çocuk da 10 yaş civarı. Herkesin bileceği üzre tiyatroda sessiz olunur. Ve on yaşına gelmiş bir çocuğun bunu bilmesi gerekir. Çocuk bir buçuk saat boyunca yanımızda tepindi gerçekten. Bir şeyler istiyor annesi babası tepki vermedikçe bağırıyor ve kendini yere falan atıyor. Ve ailesi kızı uyarmıyor bile. Sanki dünya o 10 yaşındaki şımarık çocuğun etrafında dönüyor. Aynı şekilde dolmuşta, sinemada veya bu gibi toplumsal alanlarda nasıl davranılması gerektiğini hiç bilmiyorlar. Ben henüz üniversitede okuyorum fakat böyle çocukları gördükçe korkuyorum çocuğum olunca nasıl bir eğitim vermem gerektiği konusunda, yanılıyor muyum? Ve kendimi çok zor tutuyorum açıkçası bu tarz çocukları aileleri hiç uyarmazken dönüp uyarmamak için. Ama bi gün fena patlıycam birine bence
Tutamadim gene kendimi. Yahu ne zaman oyle dedik biz su kirmiziyla isaretledigimiz yeri?
Goster bir tane, alintila.
Kusura bakmayın bazı arkadaşların yorumlarının üstüne geldi. On yaşındaki çocuğa sayıp dökmedim ben, çocuk olduğu doğrudur fakat 10 yaşında temel şeyler artık oturmuş olmalıdır, 4. sınıfa gidiliyor on yaşında. Çocuğu yetiştiren de ailedir, bunu birçok defa yazdım fakat anlamak istemeyen anlamıyor hala çocuğa laf ettin falan deniyor. Banane küçük çocuktan. Ama dert anlatamıyorum yani, ilgilenmiyorum da yeterince açıklama yaptım çünkü. İsteyen istediğini düşünebilir. Hayatımda hiç bu kadar kısır döngü şeklinde ilerleyen bir tartışmanın içinde bulunmamıştım. Bir dert bu kadar açık anlatılır da nasıl hala aynı şeyi söyleyen bayanlar olur anlayamıyorum. Neyse lafım size değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?