Aile terbiyesi almayan çocuklar!

Evet hem bize kiziyor, isine gelmeyen yorumculara da size laf anlatamiyacagim diyor. Bir cocugun burdaki kac yorumcuya bedel oldugunu bile daha bilmiyor.

Umarim zor bir cocugu olmaz.

Of of of ciidden laf anlatmak ne zor konu açtığıma bile pişman oldum. Ciiddi anlamda yazılanları okuyor musunuz yoksa muhalefet olma fırsatı olmuşken değerlendirelim mi diyorsunuz? Benim de zor bi çocuğum olabilir elbette olamaz mı dedim? Hayır sanki buradaki herkes çocuk gelişimi uzmanı falan. Diyelim ki çocuğumla ben aynı şeyi yaşadık. Ben alırım çocuğumu çıkarım dışarı. Anlatabiliyor muyum? Bence siz de bu düşünce yapınızdan vazgeçip insanlara saygı gösterin, sizin veya benim çocuğumun şımarıklığını kimse çekmek zorunda değil.

lütfen samimiyetle cevap verin anne ya da baba o çocuğa hiç dur demedi mi?
el hareketiyle bile sus falan yapmadı mı?
gerçeken merak ediyorum ama doğruyu söyleyin.

Konunun basligi bile," aile terbiyesi almayan cocuklar" Bu baslik neyi ima ediyor, cocuklari. Ama baslik soyle olsaydi "cocuguna terbiye verememis aileler" o zaman anneyi babayi ima edicekti.

Bizde konuyu okuyunca direk cocuklar hakkinda yorum yaptik, ki sikayeti arkadasin cogunlukla cocuktan di.

kac defa da soyledik benim cocugum olsa kimseyi rahatsiz etmesine izin vermezdim diye.

Meselemiz en azindan kendi adima konusuyum, o aileyi savunmak deyil, sadece bazi gerceklerden bahsetmek. Tek soyledigimiz sey, uzgunuz, ama kinama, cunku ilerde senin de yetistirmesi cok zor olan bir cocugun olabilir demek.

Demez olsaymisiz. Umarim sizler super davranan harika cocuklar yetistirebilirsiniz arkadaslar.

PS: Acikcasi, ben sansli annelerdenim, kizim sahip olabilecegim en kolay, en tatli, en uyumlu cocuklardan biri. Kucucukken bile onunla kitap okuma kluplerine katilabiliyordum, iki bucuk yasindayken de gidebiliyorum. Yani kendimi savunmaya bile calismiyorum, cunku kotu davranisli cocugum bile yok.

Son düzenleme:
Evet hem bize kiziyor, isine gelmeyen yorumculara da size laf anlatamiyacagim diyor. Bir cocugun burdaki kac yorumcuya bedel oldugunu bile daha bilmiyor.

Umarim zor bir cocugu olmaz.

Bdv'nin vazgeçilmezidir iyi yoruma nevriye kötü yoruma cevriye olmak

tamam bu ülkeye senin gibi düşünenlerin çocukları lazım
çok biliyosan yap yetiştir bakalım
ama o zaman bu sayfayı açıp okumayı unutma

Saygıdan bahseden sizin benle 10 yıllık ahbapmışız gibi laubali bir üslupla "çok biliyosan" demeniz de sözlerinizin ne kadar ciddiye alınması gerektiğinin kanıtı olmuş. Bence artık yazmayın, başka bir yerde muhalefet olup eğlenin derim ben.

Cok haklisiniz 10 yasinda bir cocuk nerde ne yapacagini bilir,bilmiyorsa da suc ailesindedir.Ailenin cocugu uyarmasi gerekirdi, susmuyorsa da alip disari cikarmaliydilar.

Farkindamisin, herkese bir sey soyledin (sana biraz farkli soyleyen herkese). Bana da muhalefet etmek icin mi yazdigimi sormussun.

Cevap vereyim. Salakligimdan yaziyorum. Tek istedigim kinadigin seyin basina gelmemesiydi (benim kinadiklarim burnumda biter cunku). Sana anlatmaya calistim gercekten de ne dusundugumu. Ve bir cok dedigimize bence icten ice hakversen de evet belki haklisiniz, bu kadar kizmayim demeyi kendine yediremiyorsun, bize turlu turlu ithamlarda bulunuyorsun.

neyse amacim sana muhalefet deyil, seni uzmek te deyil. Ama artik salakligima son veriyorum, daha fazla anlatmiyacam ne dusundugumu cunku cok gereksiz oldugunu goruyorum.

Hayirli geceler canim.

lütfen samimiyetle cevap verin anne ya da baba o çocuğa hiç dur demedi mi?
el hareketiyle bile sus falan yapmadı mı?
gerçeken merak ediyorum ama doğruyu söyleyin.

Evet yapmadı. Çocuğu susturmaya çalışsalar herhalde eğlence olsun diye "susturmaya çalışmadılar" diyecek halim yoktu. Fakat buradaki bayanlar gerçekten tüm anneler harikadır, onlar ne yapsa doğrudur, sen anne olmadığın için bilmezsin gibi bir bakış açısındalar. Haliyle çok sıkıldım ve konuya bakmayacağım artık insanlar takılsınlar bence. Hala anlayamadığımsa bu eleştiren insanların tiyatro gibi bir ortamda bu ailenin çocuğuna en ufak bir uyarıda dahi bulunmamasını bu kadar doğal karşılıyor oluşu. Bir kısmı da sen çocuktan rahatsız olmuşsun diye sinirleniyor. Evet çocuk bağırıyordu tabii ki çocuktan rahatsız oldum? Bunun suçlusu da ailesidir diyorum, çünkü çocuğu uyarmadılar veya dışarı çıkarmadılar. Bu kadar.

Cok haklisiniz 10 yasinda bir cocuk nerde ne yapacagini bilir,bilmiyorsa da suc ailesindedir.Ailenin cocugu uyarmasi gerekirdi, susmuyorsa da alip disari cikarmaliydilar.

Yok ben yanlış biliyormuşum, baya ağzımın payını aldım yani O hala bilmeyebilirimiş ne yapması gerektiğini ve ben hatalıymışım bu durumda. O yüzden bi şey diyemiyorum

Aslında ikisi hemen hemen aynı şey..
Ben bir çocuğa ısrarla verilmek istenen şeyin çocuk tarafından 10 yaşına kadar alınabileceğine inanıyorum.
Ama kararlılık çok önemli.... Anneler, babalar çabuk pes ediyor maalesef..
Bir davranış çocukta hemen oturmuyor diye aman sussun yeter ki ver ver mantığı var genel olarak.

Kulakları çınlasın üniversite hocamız vardı pdrci, çocuk ruh sağlığı dersinde bir örnek vermişti.
Ağlayarak yemek yemek istemiyorum diyen çocuğa 1 saat yalvarmak yerine,
Üstüne gitmeyin ama yemek yerine abur cubur istiyorum açım diyorsa da yemeden vermeyin asla.
O çocuk acıkınca dayanamaz paşa paşa gelir acıktım der ve yemeğini yer, emin olun demişti.

Okula her gün evden beslenme artı para ile gelen çocuklar var.
Annesi, diyor ki beslenmesini yemiyor kantinden alıyor, ne yapsam vazgeçiremedim.
Para vermeyeceksin o zaman acıkan çocuk mecbur yiyecek beslenmesinde ne varsa.
Ama para varsa direk kantinin yolunu alıyor işte bunu düşünmek çok mu zor?
Para vermeyince ağlıyor, yerlere yatıyor diyorlar.
Bu kadarı normal değil ama yaa..
Yatarsa yatsın. Kararlılıkla verilmeyecek o çocuk da ağlayarak isteklerini elde edemeyeceğini öğrenip
duruma uyum sağlayacak er ya da geç..

Çocuğunuzun uyumlu bir çocuk olmasında emin olun sizin de katkınız vardır..

sakin.
ben gayet sakin sordum çünkü.
eh madem hiç susturmadılar en ufak bir hareketleri dahi olmadı o halde o anne baba sucludur.
ama sizin görmediğiniz şekilde en ufak bir durdurma hareketleri olduysa da vebal alırsınız

insanların size tepki vermesinin sebebi çocuga yetişkin insanmış gibi başta sayıp dökmeniz oldu.
yoksa kimse istmez öyle ortamda tiyatro izlemeyi.

10 yaşında çocuk küçük değil bebekmiki bu laf dinlemesin bende katlanamazdım o tiyatroda

Tutamadim gene kendimi. Yahu ne zaman oyle dedik biz su kirmiziyla isaretledigimiz yeri?
Goster bir tane, alintila.

çok çok haklısın.eşimle kavga sebebi bile oluyor bu durum.
eşime diyorum BEN ANNEYİM INAN SENDEN ÇOK EMEGİM VAR.
BELKİDE SENDE ÇOK SEVİYORUMDUR.O HASTA OLUNCA ETİMDEN ET KOPARIYORLAR.
AMA YARIN BİR GÜN TOPLUM İÇİNE ÇIKACAK VE DÜNYA ONUN ETRAFINDA DÖNMÜYORMUŞ ONU FARKEDECEK.BELKİDE
HEP BANA HEP BANA DEDİĞİ İÇİN ARKADAŞLIKLARI OLMAYACAK.

DÜŞÜNSENE OKULA GİDİNCE ARKADAŞIYLA SİLGİSİNİ BİLE PAYLAŞMAYAN(DAHA DOĞRUSU PAYLAŞMAYI BİLMEYEN)ÇOCUK OLACAK...
EEE SONRA???BELKİDE ARKADAŞLARI TARAFINDAN DİSLANACAK diyorum.ama nafile.

eşimde aynı burda ki bazı arkadaşlar gibi O ÇOCUK BÜYÜYÜNCE ANLAR DOĞRUYU YANLISI diyor başka birşey demiyor.
valla kızım 3 yaşında ama...bana göre çocuk değil....

tabiki bazı şeyleri idrak edemiyor.mesela günahi-sevabi bilmiyor.

ama öğretiyorum.hemen alışıyor.örneğin bur keresinde altını değiştim belden aşağı çıplak vaziyette salona kaçtı.
eltimin 14 yaşında ki oğlu onu gördü.

kızima bir kez günah ve ayıp olduğundan bahsettim.
şimdi lazimligina çişini yaparken bana ANNECİM SEN GİT.BEN SENİ BİTİNCE ÇAĞIRIRIM.BURDA BEKLEME ÇOK AYIP diyor

Yerim ben o kucuk prensesi :)

Kusura bakmayın bazı arkadaşların yorumlarının üstüne geldi. On yaşındaki çocuğa sayıp dökmedim ben, çocuk olduğu doğrudur fakat 10 yaşında temel şeyler artık oturmuş olmalıdır, 4. sınıfa gidiliyor on yaşında. Çocuğu yetiştiren de ailedir, bunu birçok defa yazdım fakat anlamak istemeyen anlamıyor hala çocuğa laf ettin falan deniyor. Banane küçük çocuktan. Ama dert anlatamıyorum yani, ilgilenmiyorum da yeterince açıklama yaptım çünkü. İsteyen istediğini düşünebilir. Hayatımda hiç bu kadar kısır döngü şeklinde ilerleyen bir tartışmanın içinde bulunmamıştım. Bir dert bu kadar açık anlatılır da nasıl hala aynı şeyi söyleyen bayanlar olur anlayamıyorum. Neyse lafım size değil.

Siz ne kadar soylersenız soyleyın cocuklar laftan anlamayabiliyor. Burada olması gereken ailenin çocuğun ılgısını cekmeyecek olan tıyatro oyununa onu getırmesı bence. Aile düşünmeliydi bu cocuk orada gurultu yapar ınsanları rahatsız eder dıye, yoksa çocuk bu naz da yapar şımarıklık da daha küçük 10 yaşında cocuk laftan anlamaz kı, dediğiniz kadar büyük değil söz dinleyecek kadar bence.

Aynı düşünceleri savunurken bile birbirimizle sayfalarca kavga edebilen bir tür olmak sadece biz kadınlara özgü mu acaba merak ettim şu an

Hanımlar sakin olun biraz cowgirll kötü bir şey söylememiş ki sadece bir sus dememekten ya da susmayacağı bilinen bir çocuğu dışarıya çıkarmamaktan bahsetmiş ve bu durumdan duyduğu rahatsızlıktan. Eminim ki çocuk yetiştirmenin zorluğundan kendisi de haberdar. Bu kadar uzatmaya ne gerek var ben anlamadım :26:

Tutamadim gene kendimi. Yahu ne zaman oyle dedik biz su kirmiziyla isaretledigimiz yeri?
Goster bir tane, alintila.

Hanımefendi yazdıklarımı gerçekten anlayamıyorsunuz, size teker teker kelime anlamlarını mı açıklayayım? Ben dedim ki böyle bir "bakış açıları" var. Bakış açısı ne demek biliyor musunuz? Yazılanlardan çıkardığım şey sizin böyle düşündüğünüz demek. Yani bana kelimesi kelimesine böyle yazıldı demek değil. Çok rica ediyorum şu gereksiz tartışmayı uzatmayın, ben size cevap vermiyorum fakat siz sürekli bir şeyler yazıyorsunuz ve çok açık yazdığım şeyleri falan açıklatmaya çalışıyorsunuz. Rica ediyorum akşam akşam kırmayalım birbirimizi de siz artık benimle ilgili bir şey yazmayın şuraya. Zaten iyi akşamlar da dilemiştiniz?

Ben eğitimciyim.Dışardan davulun sesi çok hoş geliyor.Anlamıyor çocuk,bildiğini okuyor.Yani o işler dur,yapma,etmeyle çözülecek kadar basit değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…