aile yanında çalışmak/çalışamamak

Daha mezun olmadan, bir süre yanlarında çalıştım. Hatta okulum uzadı bu sebepten, akademik olarak ilerlememi pek umursamaz hatta benim için daha da zorlaşır her şey.
ahh böyle her söylenene bahanem varmış gibi gelmesi o kadar üzdü ki şu anda :KK43:
Hayır tersine seni çok iyi anlıyorum. Ama sonuçta bu senin geleceğin. Alıp karşına konuşmalısın. Seni çok seviyorum ama hayalim bu kadar bir yer değil. İşi büyütmek istiyorum ve kesinlikl tam zamanımı bu işe ayiramam de. Kırıcı değil ama net ol.

Hayır tersine seni çok iyi anlıyorum. Ama sonuçta bu senin geleceğin. Alıp karşına konuşmalısın. Seni çok seviyorum ama hayalim bu kadar bir yer değil. İşi büyütmek istiyorum ve kesinlikl tam zamanımı bu işe ayiramam de. Kırıcı değil ama net ol.
sakin ve onun hoşuna gidecek bir ortam yaratıp ben de bitkisel sakinleştiricilerden alıp, oturup konuşacağım. Arkama bakmadan topuklarımı vura vura bu konuşmadan kaçmak istiyorum, ama başka çarem yok.
Beni en çok üzen konulardan biri babamı hayal kırıklığına uğramış hissettirecek olmak. Kendisi iyiliğimi düşünerek adımlar atıp, hayaller kuruyor. Bu sıradaki tavırlarının ise benim için ne kadar yıpratıcı olabildiğinin farkında değil. Düşündüğü tek şey programlanmış bir makina gibi çalışıp işimde daha iyi, daha başarılı olmam. Bir de mümkün olduğu kadar onun üzerinden iş yükünü almam. Hak veriyorum artık eskisi gibi genç değil ve yoruluyor bir an önce köşesine çekilip dinlenmek istiyor, istiyor da işte bunu iki taraf için de maksimum güzellikte ve katlanılabilirlikte yapmıyor, aksine zorlaştırdıkça zorlaştırıyor. Ama çözeceğim, onun hoşuna gidecek vaatlerle (dediğiniz gibi işi büyütmek v.b) tatlı tatlı orta yolu bulmaya çalışacağım.

Babanizi alt etmenin tek yolu onun gibi davranmak bence. Sizin karakterinize uygun olmayan bir davranis turu olabillir bu ama anneniz gibi sessiz kalirsaniz anneniz gibi bir kariyeriniz olur. Erkekten daha yetkin ama sesini cikarmadigi icin ezilen. Birlikte calissaniz bile biraz asi olun, sizi ezmeye calistiginda boyle olacaksa ben kendime baska is bulucam deyib.

Ben olsam babamla calisirdim is yukunu mumkun mertebe alirdım. İlerde isler size kalacak belliki. Yeni mezun biri icin guzel firsat. Ha bastan konuşurdum boyle olaylar yasadım tekrar yasamak istemiyorum duye . Calisırken de en ufak azarlamasinda ben cikicam işten yoksa ramız acilacak derdim duruma gore ayrilirdım. Adama kimse dememiş bizi azarlama rahatsiz oluyoruz diye anladigim. Once söylemek daha iyi olur. Sonra olmazsa hakli olarak ayrilirsiniz babaniz da size kırilmamis olur

Ben asla çalışmazdim. Sonuçta bu işi kurarken öyle düşünmüş,sen yardım edersin diye hesaplar yapmış olması seni bağlayan bir şey değil ki . Zamaninda 'evet babacığım,ne iyi olur. Sen kur dükkanı,beraber calisiriz' demediysen senlik bir şey yok.
Açık açık söyle istemiyorum çünkü böyle böylesin diye. Kendisini tanıyordur heralde. Zorla çalıştıracak değil ya.
Bahane bulmak istiyorsan da "tek bir alanda çalışmak istemiyorum ,deneyim kazanıp kendimi geliştirmek istiyorum..başka firmalarda çalışıp pişeyim,sen işi bırakmaya karar verdiğinde altı ay önceden gelip senden işleri öğrenip orayı idare edeyim" diyebilirsin.

Babanizi alt etmenin tek yolu onun gibi davranmak bence. Sizin karakterinize uygun olmayan bir davranis turu olabillir bu ama anneniz gibi sessiz kalirsaniz anneniz gibi bir kariyeriniz olur. Erkekten daha yetkin ama sesini cikarmadigi icin ezilen. Birlikte calissaniz bile biraz asi olun, sizi ezmeye calistiginda boyle olacaksa ben kendime baska is bulucam deyib.
onun gibi davranmak işleri içinden çıkılmaz bir hale getirebiliyor, ama yanlarında çalışacak olursam pek de yumuşak başlı olabileceğimi sanmıyorum zaten.

Ben olsam babamla calisirdim is yukunu mumkun mertebe alirdım. İlerde isler size kalacak belliki. Yeni mezun biri icin guzel firsat. Ha bastan konuşurdum boyle olaylar yasadım tekrar yasamak istemiyorum duye . Calisırken de en ufak azarlamasinda ben cikicam işten yoksa ramız acilacak derdim duruma gore ayrilirdım. Adama kimse dememiş bizi azarlama rahatsiz oluyoruz diye anladigim. Once söylemek daha iyi olur. Sonra olmazsa hakli olarak ayrilirsiniz babaniz da size kırilmamis olur
ahaahhaha yok yok çok söyledik, neden böyle yapıyorsun, kendini başka şekilde de ifade edebilirsin azarlaman şart mı diye. karakteri böyle engel olamıyor. şimdilik görünen yanlarında çalışacağım gibi zaten. Teşekkür ederim cevabınız için

ahh işte benimki maaş garantisi vermiyor, izin garantisi vermiyor. Resmi olarak yanlarında çalışmıyorken bile, saat 5 oldu evime gideyim kocam gelmeden yemek yapayım dediğimde "işler bitti mi de gidiyorsun, anca kaytar sen" diyen bir adam.

Ama tabi başkasının ağız kokusunu çekeceğime 30 yıldır tanıdığım babamınkini çekmek daha iyidir belki diye de düşünüyorum. Bunu düşünürken akıl ve ruh sağlığım için endişeleniyorum. artı ve eksiler listesi yapacağım en sonunda oturup galiba :KK70:
Merhaba; başkasının ağız kokusu diye düşünmeyin. Başka bir yerde çalıştığınızda maaş garantiniz olacak, izin garantiniz olacak ve ilk etapta olmasa da ileride çalıştığınızın karşılığını alacaksınız. Tam olarak ne iş yaptiginizi bilmiyorum ama bu söylediklerim düzgün ve kurumsal sayılabilecek şirketlerde tabi. Ben aile yanında çalışmanın özgürlüğü, hakkaniyeti, disiplini ve iş yerinde korunması zorunlu olan mesafeli çalışma rahatlığını baltaladigini düşünenlerdenim. Bence iş arayın ve düzgün bir yerden teklif aldığinizi söyleyin babanıza. Tabi bu süreçte biraz çalışın.

Babamla çalıştığım 3 ay geldi aklıma :D 3 sene gibiydi. Benim babam böyle değil ama o da başka bir versiyon. Biriyle gülerek konuşsam hemen başımda beliriyordu :D
Sonra baktım olmayacak , iş buldum ve iş kesinleştikten sonra istifa ettim hdjdjdj
Asla çalışmam babamla.

Babamla çalıştığım 3 ay geldi aklıma :KK70: 3 sene gibiydi. Benim babam böyle değil ama o da başka bir versiyon. Biriyle gülerek konuşsam hemen başımda beliriyordu :KK70:
Sonra baktım olmayacak , iş buldum ve iş kesinleştikten sonra istifa ettim hdjdjdj
Asla çalışmam babamla.
ayyy o da fenaymış ben şimdilik çalışma başlangıcını erteliyorum ufak ufak. Sonra da yerinde durum değerlendirmesini tekrar yapıp olmadı basıcam istifayı :D

ayyy o da fenaymış ben şimdilik çalışma başlangıcını erteliyorum ufak ufak. Sonra da yerinde durum değerlendirmesini tekrar yapıp olmadı basıcam istifayı :KK70:
Sonunu yazdım sana :D ben dava edecektim mobbingden de patron babam olduğu için yapamadım :D üstelik son maaşımı da vermedi. Bana kelek attın diye djjd

peki neden kimse babaniza bu sekilde yoneticilik yapamayacagini soylemiyor?

sekreter, anneniz, siz?

bana bazi konular cok cok enteresan geliyor.
Demek ki gercekten de egitim ise yaramiyormus diye dusunduruyor.

Hesap yapmayi ogrendigim yastan beridir babama islerinde yardim ediyorum, babam ilkokul mezunu bir adam, asla boyle bir muameleye maruz kalmadigim gibi her zaman kendi fikrimi beyan etmem konusunda da cesaretlendirildim. Simdi de muhendis olarak calisiyorum. Siz zaten elinizdeki imkanlarla gelebileceginiz yerdesiniz. Babaniz anneniz sizi biraz daha girisken, biraz daha kendi haklarini savunur yetistirmis olsaydi eger kimbilir suan nerelerde olacaktiniz, cok daha iyi bir kariyeriniz olacakti belki de.

O yuzden bence babanizi yine sevin, ama hayatinizi onun yonetmesine izin vermeyin, cunku kendisi ne iyi bir baba, ne de iyi bir patron.

Ben yerinizde olsam babamla bir kac yil calisirdim, deneyim kazanmak icin, ama tum kariyerimi bu sirket uzerine bina etmezdim.

Ben avukatım süreci biliyorum, benim tavsiyem şu staj dönemini babanızın yanında atlatın çünkü başka yerde çalışsanız da yasal stajda maaşlar çok düşük hatta resmen yol yemek harçlığı minvalinde. Hem de evraklarınızı imzalatmada, adliye değişimlerinde vesaire rahat edersiniz. Ruhsatı alınca da babanıza dersiniz ben senin yanında öğreneceğimi öğrendim, şimdi başka bir yerde çalışıp oradan da farklı tecrübeler kendime katmak istiyorum diyip tanıdıksız bir yere girersiniz.

Ben avukatım süreci biliyorum, benim tavsiyem şu staj dönemini babanızın yanında atlatın çünkü başka yerde çalışsanız da yasal stajda maaşlar çok düşük hatta resmen yol yemek harçlığı minvalinde. Hem de evraklarınızı imzalatmada, adliye değişimlerinde vesaire rahat edersiniz. Ruhsatı alınca da babanıza dersiniz ben senin yanında öğreneceğimi öğrendim, şimdi başka bir yerde çalışıp oradan da farklı tecrübeler kendime katmak istiyorum diyip tanıdıksız bir yere girersiniz.
Staj yapabilecek iyi bir yer bulmak da hayli zor zaten. Staj aşamasında maddi getiriyi geçtim, ofis boy veya icra takipçisi gibi görmeyip gerçekten bir meslektaşı eğitme niyetinde bir Avukat bulmak için epppeeyy şanslı olmak gerekiyor, o yüzden bu aşamada ben de yanlarında kalmaya daha sıcak bakmaya başladım.

sekreter, anneniz, siz?

Hesap yapmayi ogrendigim yastan beridir babama islerinde yardim ediyorum, babam ilkokul mezunu bir adam, asla boyle bir muameleye maruz kalmadigim gibi her zaman kendi fikrimi beyan etmem konusunda da cesaretlendirildim. Simdi de muhendis olarak calisiyorum. Siz zaten elinizdeki imkanlarla gelebileceginiz yerdesiniz. Babaniz anneniz sizi biraz daha girisken, biraz daha kendi haklarini savunur yetistirmis olsaydi eger kimbilir suan nerelerde olacaktiniz, cok daha iyi bir kariyeriniz olacakti belki de.

O yuzden bence babanizi yine sevin, ama hayatinizi onun yonetmesine izin vermeyin, cunku kendisi ne iyi bir baba, ne de iyi bir patron.

Ben yerinizde olsam babamla bir kac yil calisirdim, deneyim kazanmak icin, ama tum kariyerimi bu sirket uzerine bina etmezdim.
bu şekilde olacak gibi duruyor zaten, geri kalanını ise bize hayat gösterecek.

sekreter, anneniz, siz?

Benim babam hakaret etmezdi ama peşimden düşmüyordu 😂 Herkes babasına söz geçiremiyor ki bende geçiremedim. Aile şirketi adı altında hepimiz yüz göz olduk :D

Benim babam hakaret etmezdi ama peşimden düşmüyordu 😂 Herkes babasına söz geçiremiyor ki bende geçiremedim. Aile şirketi adı altında hepimiz yüz göz olduk :KK70:

valla benim babam erken yasta isleri bana devretmeye niyetliydi, gunluk hayatta da hep isleri bana birakip kaytarma derdindeydi, kismet olamadi, batti :KK47:

Sanırım mimarsınız öyle anladım nedense. Eğer öyleyse inşaat piyasası ortada.
Ama her halükarda bir başkasının yanında çalışmak ilk etap için daha mantıklı. İşi öğrenmek özgürlük ister.

Hukukçuyuz. Aslında zaten 1 yıllık staj dönemim var ama aile yanı olunca staj yapıyor olmamın pek bir farkı olmayacağı için direkt olarak çalışma hayatı şeklinde yorumluyorum.
O zaman mantıklı olan zaten aile yanında staj yapmamanız. Kuzenim var avukat şu an stajını yapıyor, ablası da avukat kendi ofisi falan var ama hiçbir zaman gel benimle çalış demedi kardeşi de istemedi,bir yere girdi şartları ağırdı devam edemedi şimdi başka bir yerde gayet iyi ve mutlu. Hem aile şirketinde yeteri kadar tecrübe edinemezsiniz bence. Ayrıca uzmanlık anlamında sizin ilgi duyduğunuz alan farklı olabilir, farzı misal siz ceza yı tercih edersiniz aileniz ticaret hukunu gibi gibi...

Back
X