Ailede engelli birey

hayattanbikmiskiz

Üye
Kayıtlı Üye
17 Mayıs 2023
37
-32
6
19
Ben 19 yasinda üniversiteye gidiyorum. Pek sosyal çevresi olan biri değilim. Çocukluğumdan beri hep dışlandım. Kardeşim yürüme engelli 13 yaşında. Ailemde hep onun yanındaydı yani anlayacağıniz hep arka plana atıldım. Genelde dışarı çıkınca herkes bize bakıyor sanki Kardeşim bir suç işlemiş gibi ben bu bakışlardan dolayı anksiyete sahibi bir birey oldum artık dayanamıyorum. Kardeşimi seviyorum ama annem çok yoruluyor kendini sürekli hirpaliyor adeta kendini ona adamış. Banada surekli ilerde bana bisey olursa kardeşine bak diyor ama ben nasıl bakarım bilmiyorum çünkü Kardeşim tuvalet işini bile kendi yapamaz annem temizliyor ve bu benim canımı çok yakıyor annem çok yoruluyor ilerde baş başa kalırsak napicaz bilmiyorum artık yasama sevincim bile yok çok mutsuzum. Hiç bir zaman dışarı çıkmıyorum hep mutsuzum derdimi anlatacak kımsem yok. Eğer ilerde evlenirsem nasıl olacak bilmiyorum evlendiğim kişi kardeşimi ister mi hem niye istesin orasını da var ailem ölürse kardeşim benimle kalicak tabi kimin ölüceni allah bilir. Ama için içimi yiyor ders bile çalışasım gelmiyor eninde sonunda kardeşime bakicam calismiycam bile napicami nereye gidecegimi bilmiyorum ölmek istiyorum sürekli bu dertler beni çok yordu.

Çok küçüksün o yüzden bu tip şeylerin sana şu an zor gelmesi normal. Büyüyeceksin, güçleneceksin o zaman her şeyin üstesinden gelebileceksin.

Niye çalışmayıp kardeşine bakasın ki, kardeşinin kendi engelli aylığı vardır, allah gecinden versin annen baban gittiğinde onlardan gelen geliri de olacak. Sen de çalışır, okulunu bitirir, güzel işler bulur kardeşine bakıcı tutarsın gül gibi yaşar gidersiniz. Şimdiden geleceği bu kadar düşünme.

Hele bi büyü, annene Allah korkusunu da bir şey olsun, hele bi evlen, kardeşinin senden başka kimsesi kalmasın o zaman düşün. Şu an dert edeceğin son şey bile değil bu. Ayrıca hepimiz engelli adayıyız, umarım bu tavrını kardeşine de belli etmiyorsundur...

Canim ben 32 yasindayim benzer ailelerimiz var. Sana verecegim tavsiye oku calis cok calis. Para bu devirde her derdi cozuyor. Tutarsin bakici yada ozel bakim evi baktirirsin. Sen kardesinin annesi degilsin. Sana sorup yapmadilar. Hayatini ona adamak zorunda degilsin. Elbet destek olacaksin ama kendi hayatin once gelcek. Sana ne derlerse desinler şunu tekrar “BEN KIYMETLİYİM”

Evlenmeyi düşüneceğinize geçer akçe bi meslek sahibi olmayı düşünün ve çabalayın. İleride maddi durumunuz iyi olursa anneniz olmasa bile kardeşinize bakması yardımcı filan tutarsınız böylece hem kendi hayatınızı yaşarsınız hem de kardeşinizin sorumluluğunu ihmal etmezsiniz. Daha şimdiden evlenme diye düşünüp karalar bağlamanıza inanamadım ya. İleride meslek para olmazsa herşey eziyete dönüşür zaten, para her sorunu hafifletir

Çalışıp, okuyup meslek sahibi ol önce kuzu. Gerisi çözülür.

Annene kızma, hasta olan evlada ayrımcılık oluyor. Belki hakkımız değil ama ana yüreği işte hasta olanı tutuyor. Benim kızımda ağır bir hastalık atlattı, ona ayrı bir düşkünüm. Bu oğullarımı daha az sevmekten değil. Hepsi canım, hepsini aynı seviyorum. Ama kızım da yürek yangınım.

Güzel kardeşim korkularını anlıyorum ama oturup hiç birşey yapmamakta olmaz. Asıl şimdi ders çalışmalısın. Güzel bir mesleğin olsun güzel maaşın olsun. Kardeşine bakıcı tutarsın. Yardımcı tutarsın veya gücün yetmezse yatılı verirsin nasıl bakıldığını takip edersin. Bu kadar karamsar olma hayırlısını iste Allahtan.

madem bu kadar korkun var
ders bile çalışmayıp olayları daha zor hale neden getiriyorsun ki?

kuzenim var benim de zihinsel engelli
kardeşi hem de ikizi var
anne karnında biri diğerinin beslenmesini engellemiş, doğuştan yani

kız hacettepe bitirdi, güzel bir işi var
gayet zengin bir ailenin oğluyla da evlendi
son derece de kalabalık bir çevresi var, eşi liseden arkadaşı zaten -ki fakir bir aile bu dediğim, okuması için ben burs verdim de öyle okudu bu kız.

olur da ileride anne babası ölürse bile bakıcı tutar kardeşine yine bakar yani

biraz bahane diyorsun sanki...

Gelecek kaygısı inan hemen hemen herkesde var ama yarın ne olacağını bilemeyiz.bizler sapasağlam insanlar bir kaza geçirip kardeşinin yerinde olabiliriz.Sana zor geliyor haklısın da tamamen size muhtaç bir insanla ilgilenmek çok zor ama ya kardeşin? Bir de onun açısından bak. O istemez mi her işini kendi yapmayı, senin gibi sağlıklı olmayı.belki içten içe sana özeniyordur bile...herseyden önce ona arkadaş ol ,yoldaş ol ama kendini de ihmal etme. Oku ve çalış...Kendi kazancın, iyi bir işin olursa kardeşinle ailenle ilgilenmen de daha kolay olacak emin ol.
Sana kızdığım tek nokta "ileride eşim kardesimi istemezse niye istesin " şeklinde düşünmen...o karakterde bir insanı hayatına bile almamalısın zaten kaldı ki bunları düşünmen için şu an çok çok erken...
Psikolojik destek al,terapi iyi gelecek.Allah yardımcın olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…