Ailede sahip çıkmıyorsa... son çare...

Hayrunnisa3

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
15 Mayıs 2025
59
18
3
24
Merhaba hemen konuya gireceğim ailem zamaninda ailem ben 13 yaşındayken beni halamın oğluyla evlendirmek istediler başta karşı çıktım ama belliydi yaşımın 15 olmasını beklediler tek hayalim okuyup meslek sahibi olmaktı ama yaşadığım yerde kızlar en fazla 15 yaşında evlendiriliyordu bende o korkuyla halamın oğlu yerine instagram da bulduğum ve tanıdığımı zannettiğim birini buldum daha çocuktum böylece ailemin beni evlendirmicegini düşündüm ama olmadı bu sefer şimdiki eşimle evlendirmek istediler evlendim liseyi zar zor bitirebildim karsiydilar çünkü
16 yaşımda evlendim eşimle ama gerçek yüzü hemen ortaya çıktı beni gergun aldattı 2 çocuğum var 3 ve 4 yasindalar 8 yıldır çekiyorum bu adamı ailem asla bosanmami istemiyor or.... olacağına kahrından öl diyorlar birsey olmaz bütün erkekler böyle diyorlar babamın beni sevdiğini düşünmüyorum bir gün arayip da kızım bugün nasılsın demez naptin demez 3 defa kadın sığınmaya gittim ama çare değildi ger defasında perisan olup geri döndüm eşim ailemin arkamda olmadığını bildiği için alenen artık aldatıyor beni keriz yerine koyuyor tek o olsa evin ihtiyacını almiyor ayın 1 de alır tamam bitti ayın sonuna kadar idare etmek zorunda kalıyoruz o zaten anasında karnını doyuruyor sagolsun arkadaşlarım olsun üniversitede ki hocalarım olsun yardım etmek istiyorlar maddi olarak etkilerde ama bu çözüm değil ben okulda caliskanligimla bilinmek isterdim fakirligimle değil geçen sefer telefonum bozuldu eşim 3 ay yaptırmadı tabletle hep derslere çalıştım okuldaki arkadaşım anladı beni aradı okuldaki yöneticiler le birlik olup telefon alacaklardı karşı çıktım artık çevreme karşı bile çok utanıyorum bunları anlayın diye yazdım mutfak hariç asla birsey almiyor hatta elime 2 kuruş geçse benim eve harcamam lazımmış hep başıma belasın diyor
Ben baktım böyle olmicak üniversiteyi kazandım şuan 4 sınıfın başındayım 1 yılım var daha 2026 için ags ye hazırlanıyorum ama olurmu bilmiyorum ruhum tükendi iyi değilim çocuklarıma dahi iyi olamıyorum kendimi taniyamiyorum beni hasta etti resmen hergun iftira atıyor sen bsni aldatiyorsun diye yediğim yemeğe gözünü dikiyor evi bitirdin yedin şimdi kendin al diye isim yok maddi durumum da yok aile zaten yok üniversitedeki hocamla konuştum büyük oğlun babasına çok düskun onu babasına bırak herseyin altından kalkamiyorsun küçük oğlunu kreşe verip bir düzen kurabilirsin daha nereye kadar dedi belki yargilayacaksiniz ama artık onu düşünüyorum oğlumu versem ama geçici bir düzen kursammi ama sonra vicdanim hiç bir ana çocuğunu bırakmaz diyor. Ama olmuyor yemin ederim çocuklarıma zerre faydam yok robot misali ders çalışıyorum ki kazanabileyim aynı zamanda sınavları geçebileyim diye Allah rızası içn akıl verin ben ne yapacağım sonuçta çocuk onunda çocuğumu sokağa atmış olayacam oğlum babası için olup bitiyor onun bu haliyle ben ayrı eve çıkamam ama artık kalamam da boğuluyorum hergun ağlama krizlerindeyim adam hegun assagiliyor yokmu bir çaresi o kadar mı kimsesizim

Biraz birikim yapma imkanın var mı?
Sen okuldayken çocuklara kim bakıyor?
Açıktan okuyorum sınav günleri gidip giriyorum sınavlara
Birikim asla yok çevremdeki arkadaşlarım yardımcı olmaya çalışıyorlar ama gelen 2 kuruş da mutfak ihtiyacını eşim doğru dürüst karşılamadıgi için öyle duruyor
Hali hazırda da agsye çalıştığım için kitap işini de öyle hallediyorum

Zor bir durumdasın Allah yardımcın olsun.
Kendine güveniyorsan,yapabilirim diyorsan boşan bi ceserat.
Maalesef başka yolun yok gibi.

Siz okuldayken çocuklara kim bakıyor?

Canınızla tehdit eden var mı? Size şiddetle zarar verecek olan var mı? Güvende misiniz? Şehir değiştirseniz karşı çıkarlar mı, peşinizden gelen olur mu?
Ailem peşimi bırakmaz bizi rezil ettin diye hatta 4 ay önce kadın sığınmaya gittim diye peşime düştü babam yalvardı gel senin arkandayım diye güvendim gittim karısı hep zehir etti hayatı çocuklarıma verdiğim yemek bile laf oldu 1 ay olmadan dediki Kocan gelecek kocana dön öyle geri getirdi beni babama dedim ayrı ev açacağım sadece arkamda ol bu adam hasta ama dinlemedi arkamda olmadı ama benim onlardan ayrı adım atmamı da istemiyor mazallah rezil olurlarmis isimleri çıkarmış

Zor bir durumdasın Allah yardımcın olsun.
Kendine güveniyorsan,yapabilirim diyorsan boşan bi ceserat.
Maalesef başka yolun yok gibi.
Benim akıl almak istediğim konu büyüğünü eşime bıraksam xokmu kötü bir anne olurum 2 çocukla olmaz büyüğü zaten babasına çok düşkün

Benim akıl almak istediğim konu büyüğünü eşime bıraksam xokmu kötü bir anne olurum 2 çocukla olmaz büyüğü zaten babasına çok düşkün
Yani bazı şartlarda bazen böyle kararlar almak gerekebilir. Babası büyük oğluna iyi bakabilir mi? Ya da babasına bırakırsanız sizin görmenize müsade eder mi? Yoksa oğlunuzu hepten kaybetmiş mi olursunuz? Eşiniz madem sizi sevmiyor aldatıyor ayrılmaya niye karşı çıkıyor?

Yani şartları ayarlarsanız bana kalırsa 2 çocuğunuzla da gidebilirsiniz başta çok zorlanacağınız kesin tabiiki ama en fazla 1 yıl düzen kurana kadar zorlanırsınız. Yine de şartları en iyi siz biliyorsunuz büyük oğlunuzla bağımızı koparmayacaksa bu adım tek çocuk iki çocuktan daha kolay bu bi gerçek

Avukata bir gün gittim eve dondumde hemen oğlumu alıp parka kaçmıştı beni millete rezil etme bosanmicam vs diye göstermez ama 2 çocukla da yapamam halihazırda daha bu sınav 2 çocukla okula gittim perisan oldum büyük oğlum öyle duran biri değil ağladım resmen yani diğer türlü ayrı eve çıksam 2 küçük çocukla yapamam hem oğlum 3 günden sonra yemek yemeyi bile keser babası olmadığı içn ama küçüğü öyle değil

Allah yardımcınız olsun. Siz kararınızı vermişsiniz aslında. Burdan onay istiyorsunuz sadece.
Bir de aklıma takıldı açıktan okuyorsanız nasıl üniversite arkadaşlarınız ya da hocalarınızla iletişim kuruyorsunuz

Evet aldatma çok çok kötü ama sizi dövüyor mu? Fiziksel bir zarar var mı? Bana kalırsa karı koca ilişkisine devam etmezsiniz eğer fiziksel hiçbir zarar yoksa ama aynı evde kalırsınız . Çocuklar kreş çağına gelene kadar. Hem okulunuz da biter bir işe girer para biriktirirsiniz. Çocuklar için biraz dişinizi sıkamaz mısınız?

Ac kalcak kadar babasina merakliysa birakin dursun. Babasi sonucta

Grubumuz var vatsabtan her dersin ayrı bir grubu canlı derslerde oluyor ayriyeten sınav günü okulda hocalarimiz da oluyor bir hocam yüksek lisans teklif etmişti arkadaşımın biri durumumu anlatmış ondan da yardımcı olmaya çalıştılar

Onu teklif ettim rizam olmadan zorla da olsa istediğini yapıyor

3 defa fiziksel zararı oldu 3 dede kadın sığınmaya gittim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…