- 31 Mayıs 2022
- 576
- 2.864
- 63
- Konu Sahibi Hayrunnisa3
-
Galiba şimdilik erteleyecem bu durumu 1 yıl dişimi sıkacağımYa geri vermezse karaktersiz kocan?
Galiba şimdilik erteleyecem bu durumu 1 yıl dişimi sokacağım
Simdi ilk önce onlisansi kazandım hemen üstten ders alıp 2 sınıfın son bölümünü okurken dgsye girip lisansa tamamladımAçık öğretimde öğretmenlik mi var atanma yok 2 yıllık oku bence
Azmini taktir ediyorum hemcinsim yolun acik olsun şurada tas catlasin iki seneye insallah meslegin de elinde olur bosanır sin merak etme sende bu azim oldukca biraz daha sık dişini kurtlulacaksin yuzmus yuzmus kuyruguna denk gelmissin hakikaten kurban rolüne girip sadece oturan kadinlardan olmadığın icin herkese ışık olacak bir kadınsın öyle bir parla ki tüm kadınlar ilham alsin sendenMerhaba hemen konuya gireceğim ailem zamaninda ailem ben 13 yaşındayken beni halamın oğluyla evlendirmek istediler başta karşı çıktım ama belliydi yaşımın 15 olmasını beklediler tek hayalim okuyup meslek sahibi olmaktı ama yaşadığım yerde kızlar en fazla 15 yaşında evlendiriliyordu bende o korkuyla halamın oğlu yerine instagram da bulduğum ve tanıdığımı zannettiğim birini buldum daha çocuktum böylece ailemin beni evlendirmicegini düşündüm ama olmadı bu sefer şimdiki eşimle evlendirmek istediler evlendim liseyi zar zor bitirebildim karsiydilar çünkü
16 yaşımda evlendim eşimle ama gerçek yüzü hemen ortaya çıktı beni gergun aldattı 2 çocuğum var 3 ve 4 yasindalar 8 yıldır çekiyorum bu adamı ailem asla bosanmami istemiyor or.... olacağına kahrından öl diyorlar birsey olmaz bütün erkekler böyle diyorlar babamın beni sevdiğini düşünmüyorum bir gün arayip da kızım bugün nasılsın demez naptin demez 3 defa kadın sığınmaya gittim ama çare değildi ger defasında perisan olup geri döndüm eşim ailemin arkamda olmadığını bildiği için alenen artık aldatıyor beni keriz yerine koyuyor tek o olsa evin ihtiyacını almiyor ayın 1 de alır tamam bitti ayın sonuna kadar idare etmek zorunda kalıyoruz o zaten anasında karnını doyuruyor sagolsun arkadaşlarım olsun üniversitede ki hocalarım olsun yardım etmek istiyorlar maddi olarak etkilerde ama bu çözüm değil ben okulda caliskanligimla bilinmek isterdim fakirligimle değil geçen sefer telefonum bozuldu eşim 3 ay yaptırmadı tabletle hep derslere çalıştım okuldaki arkadaşım anladı beni aradı okuldaki yöneticiler le birlik olup telefon alacaklardı karşı çıktım artık çevreme karşı bile çok utanıyorum bunları anlayın diye yazdım mutfak hariç asla birsey almiyor hatta elime 2 kuruş geçse benim eve harcamam lazımmış hep başıma belasın diyor
Ben baktım böyle olmicak üniversiteyi kazandım şuan 4 sınıfın başındayım 1 yılım var daha 2026 için ags ye hazırlanıyorum ama olurmu bilmiyorum ruhum tükendi iyi değilim çocuklarıma dahi iyi olamıyorum kendimi taniyamiyorum beni hasta etti resmen hergun iftira atıyor sen bsni aldatiyorsun diye yediğim yemeğe gözünü dikiyor evi bitirdin yedin şimdi kendin al diye isim yok maddi durumum da yok aile zaten yok üniversitedeki hocamla konuştum büyük oğlun babasına çok düskun onu babasına bırak herseyin altından kalkamiyorsun küçük oğlunu kreşe verip bir düzen kurabilirsin daha nereye kadar dedi belki yargilayacaksiniz ama artık onu düşünüyorum oğlumu versem ama geçici bir düzen kursammi ama sonra vicdanim hiç bir ana çocuğunu bırakmaz diyor. Ama olmuyor yemin ederim çocuklarıma zerre faydam yok robot misali ders çalışıyorum ki kazanabileyim aynı zamanda sınavları geçebileyim diye Allah rızası içn akıl verin ben ne yapacağım sonuçta çocuk onunda çocuğumu sokağa atmış olayacam oğlum babası için olup bitiyor onun bu haliyle ben ayrı eve çıkamam ama artık kalamam da boğuluyorum hergun ağlama krizlerindeyim adam hegun assagiliyor yokmu bir çaresi o kadar mı kimsesizim
Çok teşekkür ederim . Hata olarak evet hatalarım var bazı yerlerde seçimlerim devreye girmiş ama o psikolojide önceliğim o durumu kurtarmak olduğu için yağmurdan kaçarken doluya tutuldum oldu ama pes etmedim çok zor hala da zorlanıyorum insan sarılacağı kötü günde ben varım kızım arkandayım diyeceği bir aile arıyor ama olmayınca mecbur dik durmak durumunda kalıyor çocuklarım için benim yaşadığım hayatın aynısını yasatmamak için çabalıyorum umarım yolun sonunda başarırım.Normalde bu çağda, bu tarz şeyler yapan kızlara kızıyorum ama sebebi ise mücadele etmeyip sadece dertlenen oturduğu yerden mucize bekleyen kişiler oluyor. Onların yaptığına hata demiyorum çünkü hatasını anlayan düzeltmeye çalışır.
Sizinkisi düzeltme yapmak olmuş ve bu kadar şeye rağmen okumuşsunuz, devlete sığınmışsınız vs. Bu demek oluyor ki siz güçlü bir kadınsınız ve başaracak kapasiteniz var.
Hatta bir çok kadından daha güçlü gördüm sizi. Öğretmenleri kaderini, kasiyerliğe mahkum edenler utansın şu an daha çok kızdım yani.
Bir de şu aşamada üniversite, arkadaş vs. Kişilerin destek olma isteklerini geri çevirmeyin. Tamam gururlu olmak lazım ama siz zaten talep etmiyorsunuz. Zaten talep edene değil, dik durana insan yardımcı olmak istiyor. Bu kişileri zaten biliyorsunuz ilerde bir yere vardığınızda telafi edersiniz ve eminim isteyerek karşılıksız yapacaklardır.
Kamuda bile böyle birisiyle karşılaşsak emin olun olmayanı olduruyoruz. (Bulunduğum şehirde) Yani belki usulsüz gelecek ama kılıfına uyduruluyor çünkü bu ülkede usulsüz her şeyin bir kılıfı varsa, arka sağlamsa kimseye bir şey olmuyor ama bunu pozitif kullanmak gerekir.
Sizin gibi bir kadın var bizim kurumda baştan aşağı herkes bazı şeylerin üstünü örttü yani olmayanı oldurdu kadın çalışıyor halen örtmek derken çalışması sağlandı pozitif bir ayrımcılık oldu. Bunun dışında kardeşim talep etse yapmazdım yani benimde imzam var. Çok gururlu bir kadın ve neler çekmiş çocukla ayakta kalmaya çalışıyor ve güzelde bir kadın olması gereken oldu.
Yani lütfen şu aşamada yardımı asla geri çevirmeyin. Siz dilenci değilsiniz ve savaşan bir kadınsınız. Biz millettce severiz böyle ruhu asıl kadınları.
Çok teşekkür ederimAzmini taktir ediyorum hemcinsim yolun acik olsun şurada tas catlasin iki seneye insallah meslegin de elinde olur bosanır sin merak etme sende bu azim oldukca biraz daha sık dişini kurtlulacaksin yuzmus yuzmus kuyruguna denk gelmissin hakikaten kurban rolüne girip sadece oturan kadinlardan olmadığın icin herkese ışık olacak bir kadınsın öyle bir parla ki tüm kadınlar ilham alsin sendenumarim hersey gönlüne göre olur meslegini eline alip çocuklarınla yeni bir hayat kurarsin bu arada bu tarz insanlar elini kolunu bağlamak icin hamile bırakabilir önlemini saglam al
Onada girecemDüz memurluk için çalış sadece kendi bölümüne odaklanma.
Eşim çalistigi için yardım yapilamazmisBulunudugunuz sehrin belediyesine ya da kaymakamligina gittiniz mi yardim icin. Belki maddi olarak bir yardimda bulunabilirler kocanizin haberi olmadan. En azindan 1 sene daha sabredip birikim yapabilirsiniz.
Of offf üzülüyorum çok üzülüyorum ama elimden bir şey gelmeyince, insanlara yardım edemeyince daha da üzülüyorum. 3 kere fiziksel şiddet gördüm yazmışsınız. Hiç darp raporu aldınız mıMerhaba hemen konuya gireceğim ailem zamaninda ailem ben 13 yaşındayken beni halamın oğluyla evlendirmek istediler başta karşı çıktım ama belliydi yaşımın 15 olmasını beklediler tek hayalim okuyup meslek sahibi olmaktı ama yaşadığım yerde kızlar en fazla 15 yaşında evlendiriliyordu bende o korkuyla halamın oğlu yerine instagram da bulduğum ve tanıdığımı zannettiğim birini buldum daha çocuktum böylece ailemin beni evlendirmicegini düşündüm ama olmadı bu sefer şimdiki eşimle evlendirmek istediler evlendim liseyi zar zor bitirebildim karsiydilar çünkü
16 yaşımda evlendim eşimle ama gerçek yüzü hemen ortaya çıktı beni gergun aldattı 2 çocuğum var 3 ve 4 yasindalar 8 yıldır çekiyorum bu adamı ailem asla bosanmami istemiyor or.... olacağına kahrından öl diyorlar birsey olmaz bütün erkekler böyle diyorlar babamın beni sevdiğini düşünmüyorum bir gün arayip da kızım bugün nasılsın demez naptin demez 3 defa kadın sığınmaya gittim ama çare değildi ger defasında perisan olup geri döndüm eşim ailemin arkamda olmadığını bildiği için alenen artık aldatıyor beni keriz yerine koyuyor tek o olsa evin ihtiyacını almiyor ayın 1 de alır tamam bitti ayın sonuna kadar idare etmek zorunda kalıyoruz o zaten anasında karnını doyuruyor sagolsun arkadaşlarım olsun üniversitede ki hocalarım olsun yardım etmek istiyorlar maddi olarak etkilerde ama bu çözüm değil ben okulda caliskanligimla bilinmek isterdim fakirligimle değil geçen sefer telefonum bozuldu eşim 3 ay yaptırmadı tabletle hep derslere çalıştım okuldaki arkadaşım anladı beni aradı okuldaki yöneticiler le birlik olup telefon alacaklardı karşı çıktım artık çevreme karşı bile çok utanıyorum bunları anlayın diye yazdım mutfak hariç asla birsey almiyor hatta elime 2 kuruş geçse benim eve harcamam lazımmış hep başıma belasın diyor
Ben baktım böyle olmicak üniversiteyi kazandım şuan 4 sınıfın başındayım 1 yılım var daha 2026 için ags ye hazırlanıyorum ama olurmu bilmiyorum ruhum tükendi iyi değilim çocuklarıma dahi iyi olamıyorum kendimi taniyamiyorum beni hasta etti resmen hergun iftira atıyor sen bsni aldatiyorsun diye yediğim yemeğe gözünü dikiyor evi bitirdin yedin şimdi kendin al diye isim yok maddi durumum da yok aile zaten yok üniversitedeki hocamla konuştum büyük oğlun babasına çok düskun onu babasına bırak herseyin altından kalkamiyorsun küçük oğlunu kreşe verip bir düzen kurabilirsin daha nereye kadar dedi belki yargilayacaksiniz ama artık onu düşünüyorum oğlumu versem ama geçici bir düzen kursammi ama sonra vicdanim hiç bir ana çocuğunu bırakmaz diyor. Ama olmuyor yemin ederim çocuklarıma zerre faydam yok robot misali ders çalışıyorum ki kazanabileyim aynı zamanda sınavları geçebileyim diye Allah rızası içn akıl verin ben ne yapacağım sonuçta çocuk onunda çocuğumu sokağa atmış olayacam oğlum babası için olup bitiyor onun bu haliyle ben ayrı eve çıkamam ama artık kalamam da boğuluyorum hergun ağlama krizlerindeyim adam hegun assagiliyor yokmu bir çaresi o kadar mı kimsesizim
Hiç duymadım ilk defa duyuyorumBelediyeler haricinde benimde destek olduğum oh be dünya varmış derneği var, ulaşmayı deneseniz? Size maddi olarak destek olacaklarına inanıyorum
Hem hangi dernek istesin kiBelediyeler haricinde benimde destek olduğum oh be dünya varmış derneği var, ulaşmayı deneseniz? Size maddi olarak destek olacaklarına inanıyorum
Aldım 1 defa hatta oradaki polis yasin başın kaç çocuğu bırak babasına dünya kaç bucakmis görsün o kadar duygusal olma sen anaysan oda babasına demiştiOf offf üzülüyorum çok üzülüyorum ama elimden bir şey gelmeyince, insanlara yardım edemeyince daha da üzülüyorum. 3 kere fiziksel şiddet gördüm yazmışsınız. Hiç darp raporu aldınız mı
Onu 2 defa söyledim laf arasında ben bakamam dedi ama bıraksam bakar aslında onun derdi çocuklarla daha perisan olacağımı bildiği için bunu istemiyorAilen arkanda durmamış yaşadığın evliliğe katlan , sus demişler resmen... Eşin olacak herif desen aldatıyor, fiziksel ve maddi olarak şiddet gösteriyor, evi her şeyi ihmal ediyor bekar gibi yaşıyor!
Bu son senende bitirir mezun olur çalışırsın umarım kendine güzel bir hayat kurarsın. Üniversite hocanın dediği bana mantıklı geldi. Babasına düşkün olan oğlun onda kalsın, sonuçta onların tek ebeveyni sen değilsin, babası var. Küçük oğlun da kreşe gider ama çalışma saatini ona göre düzenlemen lazım.
Evet haklı. Doğru demiş sen anneysen, o da baba. Tüm yükü üstüne almışsın. Utanmaz herif annesinin evinde yemek yiyip seni , çocukları ihmal ediyor yazık günahtır yaAldım 1 defa hatta oradaki polis yasin başın kaç çocuğu bırak babasına dünya kaç bucakmis görsün o kadar duygusal olma sen anaysan oda babasına demişti
Ne kadar kötü bir eşiniz var Allah yardımcınız olsun. Utanacaği yerde yaptığına bak.Çok teşekkür ederim . Hata olarak evet hatalarım var bazı yerlerde seçimlerim devreye girmiş ama o psikolojide önceliğim o durumu kurtarmak olduğu için yağmurdan kaçarken doluya tutuldum oldu ama pes etmedim çok zor hala da zorlanıyorum insan sarılacağı kötü günde ben varım kızım arkandayım diyeceği bir aile arıyor ama olmayınca mecbur dik durmak durumunda kalıyor çocuklarım için benim yaşadığım hayatın aynısını yasatmamak için çabalıyorum umarım yolun sonunda başarırım.
Yardım konusuna gelince inanın bazılarını zaten istemesemde kabul etmek durumunda kalıyorum. Eşim çok kurnaz biri olduğu için bu sefer elini eteğini tümden çekiyor yani bunu kötüye kullanıyor istediği kadar haberi olmasın anlıyor . Nede olsa bu kadın başının çaresine bakıyor ondan burdan yardım geliyor desin istemiyorum hemen o moda giriyor çünkü
Sadece kitap ve çok kotu durumda olduğum zaman kabul ediyorum
Sizi iyi niyetiniz için de tebrik ederim sizin gibi insanlar sayesinde mağdur insanlar tutunuyor zira turkiyede kadın olmak zaten zor
2 gün önce kaza yaptı ama kötülere hiç birsey olmuyor bu hayatta gördüğüm birsey varsa gerçekten kötülere hiç birsey olmuyorNe kadar kötü bir eşiniz var Allah yardımcınız olsun. Utanacaği yerde yaptığına bak.İnsan yabancıya merhamet ediyor ama bunlar insan değil. Dilerim Allah'tan bu adamdan tez zamanda kurtulursunuz.
Allahim, bu sistemin icine tukureyim ben ya. Her turlu kadin magdur oluyor ya sinirlerim oynuyor resmen.Eşim çalistigi için yardım yapilamazmis
Boşanmış yada eşi ölen biri olsaydım yapılırmış
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?