Evet malesef annem için normal değil istediğim gibi geziyorum istediğimi giyiyorum bu konuda karışmıyor sevgilime karışmıyor ama açık açık uyarıyor kendini koru değerlisin tenin böyle şöyle kendini kullandırtma diye. Takıntılı değil benimle kadın doğuma vs gelmez ama biliyorum ki normal karşılamaz. evde babam dedem var onların haberi olur mutlaka. Yaşı daha genç 43 yaşında ama düşüncesi bu değişmez drama yapacak babanın başını öne eğdin beni utanırdın ettin ben annemi tanıyorum. Burada herkesin ailesi aşırı açık görüşlü herhalde söyle diyip duruyorlar. Arkamda olur biliyorum daha yeni babamın kuzeninin kızı ailesinden gizli evlendi hamile kalmış ama evliliğinde mutsuzmuş.Onunla konuştuğunu duydum altın çamura düşse de altındır evlat bu ne olursa olsun kızını koru çek al bebeğine de bakarsın kızına da yapmış bi hata cahil o diye konuşuyordu. Ama ne gerek var durup dururken onları üzeyim ev huzurunun içine edeyim zaten bir sürü sıkıntı var. Açık açık konuşuyoruz sevgilimi tanımak istemiyor. Kendini kullandırtma akıllı ol diyor bu çocuk seni sevse evlenmeyi bekler diyor. Aynı zamanda da evlilikle gelme küçüksün daha diyor. İrdeleyecek irdeleyecek duracak durup dururken delirecek. Ailemle ilişkim iyi babamla çok iyi boşu boşuna güvenleri kırılacak üzülecekler. Evet üzülürler böyle ailem var yapacak bir şey yok.
tanıyorum diyorsanız öyledir- yoksa ben de anneden gizlemeyin derim (Allah korusun da işlemde bir sorun çıksa diye korkarım herşeyden önce) ama öğrenirse bi sürü üzüntü gerginlik olacaksa ve gerek yok diyorsanız, siz bilirsiniz.
benim verdiğim örnekte de kadın gayet gezin yiyin için flört edin flört çok güzel şey, gençlikte yapılmalı vs. diyen bir kadın
daha kızları 13-15 iken de böyle derdi
artık 18-20 yaşlardalar hayli hayli diyordur (yakın zamanda görüşmedim)
kendisi de bol bol evlenmeden flörtler etti, gece de çıkardık birlikte çok eskilerden biliyorum. bekarlığı zamanlarını da biliyorum. kızları da boy boy çok güzel de kızlar, sevgilileri de vardır belki, ama seks olabilemez. (oluyorsa gizlidir yani)
tanıdığım, içini bildiğim, bekarlıklarını, ilişkilerini bildiğim pek çok aile için de durum bu ha bu arada. pek kimse de flört etmesin, giyinmesin, gezmesin, evde otursun, evlenecekse de biz görücü usulü başgöz edecez (!) filan demiyor ki zaten artık. erken evlenme, evlenene kadar iyice tanı, risk alma, flört et (ha sayıyı abartma diyen olabilir), olmuyorsa başka bul diyor çoğu. ama seks hala olmazlar arasında. kızlar sevişiyo olabilir ama ailesi bilmiyor.
bu sitede sanki toplum 2 kısımmış, bir kısım direkt yobaz, ultra baskıcı aile, o kadar ki kızlar katiyen nefes alamıyor
bir kısım da aile kızına doğum kontrolünü prezervatifi kendi alıp veriyormuş, gibi bir ambiyans var.
oysa memleketin büyük kısmı ne o ne de öbürü, bence...aralarda bir yerlerde çoğunluk.
o yüzden konudaki yorumlara ben de normalde şaşırırım ama buradaki bu genel ambiyans yüzünden şaşamıyorum artık.