Aileden uzak şehirde evlilik.

Merhaba, ailesinden uzak bir şehirde evlenip mutlu/mutsuz olan arkadaşlardan tecrübelerini paylaşmalarını rica ediyorum.
Şu an böyle bir düşünce içerisindeyim fakat emin değilim. Uyku uyuyamıyorum bu kararı nasıl vereceğim diye. Ailem istemiyor aslında, daha önce bir konumda yazmıştım, İstanbul'dan küçük bir şehire gitme durumum var. Hiçbir sosyal aktivite yok. İşimi de bırakacağım, orada iş imkanı yok. Karşımdaki kişi memur olduğu için başka bir şehre atanırsa orada iş bulabilirsem mesleğime devam edeceğim. Ailemden 9 saat uzaklıkta bir yerde olacağım. Eksileri bunlar.

Artıları, karşımdaki kişiye karşı daha önce hissetmediğim duyguları hissettim. Bana değer veriyor. Ailesi de şu an gördüğüm kadarıyla anlayışlı, sorun çıkarmayan, uyumlu insanlar. Bir daha bu duyguları hisseder miyim bilmiyorum.
Siz olsanız ne yapardınız?
ne kadar heyecansız yazmışssın, sen aileni dinle, yapamassın...

Merhaba, ailesinden uzak bir şehirde evlenip mutlu/mutsuz olan arkadaşlardan tecrübelerini paylaşmalarını rica ediyorum.
Şu an böyle bir düşünce içerisindeyim fakat emin değilim. Uyku uyuyamıyorum bu kararı nasıl vereceğim diye. Ailem istemiyor aslında, daha önce bir konumda yazmıştım, İstanbul'dan küçük bir şehire gitme durumum var. Hiçbir sosyal aktivite yok. İşimi de bırakacağım, orada iş imkanı yok. Karşımdaki kişi memur olduğu için başka bir şehre atanırsa orada iş bulabilirsem mesleğime devam edeceğim. Ailemden 9 saat uzaklıkta bir yerde olacağım. Eksileri bunlar.

Artıları, karşımdaki kişiye karşı daha önce hissetmediğim duyguları hissettim. Bana değer veriyor. Ailesi de şu an gördüğüm kadarıyla anlayışlı, sorun çıkarmayan, uyumlu insanlar. Bir daha bu duyguları hisseder miyim bilmiyorum.
Arkadaşım hem eşinin ailesinden hem kendi ailesinden uzakta tam tersi güzel bir şehire yerleşti.Fakat yinede zorlukları oluyor,doğum yaptığı zaman kimse yanında yoktu eşinin arkadaşları yetişti doğuma erken doğum olmuştu.Senede en fazla iki kez geliyordur ailesinin yanına.Annesi hep der keşke yakın yer olsaydı böyle zor oluyor diye

5 yıldır ailemden uzak yaşıyorum. Eşimle birbirimizden başka kimsemiz yok. Evet biraz oldu ilk zamanlar ama sevgi olduktan sonra mesafe önemli değil. Sonucta kendi aileni kurcaksın. Bi yandan da uzak olmak çook iyi. Karışan yok eden yok. Miss.

Eşin insansa, sana gercekten aile olabiliyosa bi şekilde alışıp mutlu olabilirsin.. Yok eşte sorun varsa ister Paris'te yaşa ister Roma'da, yine mutsuz oluyorsun..
Elbette sosyal imkanlar önemli ama dedigim gibi, mutlu olursan bi süre adapte problemi çekip sıkılsan bile eninde sonunda yapacak bi seyler bulursun.. Ailene takıntı derecesinde bagli degilsen cok sorun olmaz..

Bu noktada karsi tarafi iyi tanimak ve duygularindan da emin olmak önemli..

Bir de gittigin yerde is imkanin hic mi olmayacak?

Arkadaşım aynı konuyu en az üç kere açtın sayfalarca yazıldı, dön onları yeniden oku

Hala aynı yerdeyim :işsiz: en sonunda aileme açtım konuyu belki onların düşüncesi etkili olur diye düşündüm ama yok hala kararsızım. Eski konularımı açarken daha katıydım bu konuda aslında eski konumdaki cevapları okursam kesinlikle gitmem :) şimdi herşey daha yolunda sanki ama ben hala aynı kararsızlıktayımo_O

Ben evlendim. İki aileden de uzağız. Yapı gereği ille de bir yer olsun diye tutturan memleketim, toprağım diyen biri hiç olmadım. Bize karışan eden yok. Akraba dedikodusu yok. Çat kapi misafir yok. Çocuk olduktan sonra zorlaşıyor tabi. Acil bir durum olduğunda çocuğu bırakacak kimse yok hepimiz hastalanmistik bir keresinde çok zordu. Allah tan ağır dönemlerimiz nöbetleşe olmuştu da birbirimize baktık. Tabi eş burada çok önemli anlayışlı, şefkatli, kimseye muhtaç etmeyecek biri olmalı. Bir de ben çalışıyorum çalışmasam çok zorlanirdim onu belirteyim.

Ailelerden uzaktayız, çok şükür mutlu bir evliliğim var. Bu tamamen aranızdaki sevgiye bağlı. Aileye çok yakın oturup boşananlarda var.

Evlenmeyin. Eski konularinizi ben de okudum şimdi. Bu kadar karasızlikla evlenirseniz iki tarafta mutsuz olur. Ben de ailemden ayrilmam asla diyordum ama eşimi gördüm ve olay bitti. Evlenseniz her ufak sorunda ben senin icin ailemi biraktım da dersiniz. Şimdiye kadar fikriniz oluşmadiysa bundan sonra olusmaz

Özleyince gdiyoruz yada geliyolar. Sürekli yan yana olup cıvkını çikartacak kadar bi durum olmadgi icin kawgada yok aileler mutlu biz mutlu

her iki aileye de uzak olmak bence en iyisi ama şunu eklemek isterim hiçkimse için işinizden,sosyal yaşantınızdan taviz vermeyin.unutmayın taviz tavizi doğurur

Hala aynı yerdeyim :işsiz: en sonunda aileme açtım konuyu belki onların düşüncesi etkili olur diye düşündüm ama yok hala kararsızım. Eski konularımı açarken daha katıydım bu konuda aslında eski konumdaki cevapları okursam kesinlikle gitmem :) şimdi herşey daha yolunda sanki ama ben hala aynı kararsızlıktayımo_O
Eski konularınıza ve yorumlara bakmadım ama yıllardır ailesinden ayrı yaşayan biri olarak diyebilirim ki, çok çok çok zorlanacaksınız.. O mesafeden nasıl derin duygular beslediniz bilemiyorum ama aynı eve girince rüya bitiyor... Çok iyi tanıdığınızı sandığınız adam bir anda farklı bir insan olup çıkıyor...
Ayrıca bunun hastalığı var, doğumu var, ihtiyacı var.. Var da var.. O yüzden siz siz olun, mesleğinizi bırakıp başkasının (eşin bile olsa) eline bakmayın.. Alıştığınız düzeni bırakıp apayrı bir hayata yelken açmayın... İnanın ki değmiyor...
O uzaktan uzağa uyumlu görünen ailesi de işin içine girince, imzalar atılınca çok farklı bir tavır içine giriyor emin olun (istisnalar kaideyi bozmasa da genelde durum bu)

1 yıl her iki aileden de uzaktaydik. Hiç kimse karışmıyor yani niye evime gelmedin gibi. elti yok kv yok. Yani uzakta olunca sadece esinle plan yapabiliyorsun. Ben çalışıyordum evde sıkılmadım öyle eşimin arkadaşlarıyla görüşüyordk. Farklı bir şehire gideceksen eşinin tutumu onunla iletişimin önemli. Çalışırsan veya kursa falan gidersen farklı insanlarla tanisabilirsin.
Ama ben ailemden hiç ayrılmadım nasıl yapicm dersen bilemem. Ben zaten 8 yıldır ailemden uzakta yaşıyordum. Evlenince zor olmadı.

bende nişanlıyım ve eşimle 2 aileden uzak bi yer istiyoruz. aklımızda bi yer var aslında sadece nişanlmn iş durumuna bakacagız. açıkçası her 2 tarafa da uzak bence daha iyi. kendi yağında kavrulmak.. özelyınce gider gelirsin yada gelirler..
alışma durumu her yerde aynı.. hatta uzak olunca daha da kolay alısırsn gibi geliyo evine çatkapı gidebileceğin anne evi yok çünkü.. mesela ben çalışmayı dusunuyorum yada belediyelerin kurslarına katılmayı.. evde duramam ama en azından kendme sosyal altıvıte yaratabilirim bölelıkle sıkılmamış olurum.. zaten normalde de kendi kendime gezen eğlenen biriyim pek zorlanmam gibi. . .

Takma öyle şeyleri kafana karşındakinini seviyorsan bende ailemden ayrılıp ankaraya gelin geldim ilk günler zorlanıyon o kadar

Önemli olan 8 9 saatlik uzaklık değil arada yarim saatlik mesafe olmayıp ailesiyle görüşmesine izin vermeyen de var 13 14 saatlik yol olmasına rağmen sık sık ailesiyle vakit geçirme şansı olanlar da var
Eşinin tutumu aileyle anlaşmanız eşinizin anlaşması en önemli detay gerisi boş kalıyor.

Ben de ailemden uzakta baska bir ulkede yaşiyorum.
Evlenmeden once hic dusunmedim, dert etmedim, pisman da degilim.
Zaten her gun telefonla konusuyoruz, whatsappda goruntulu konusurken goruyorum, sanki yanimdalar, hic hiss etmiyorum uzakta olduklarini.

Back
X