Aileden uzak şehirde evlilik.

Biraz geç yazdım umarım okursun. Evlendiğimden beri 4 farklı şehirde yaşadım hepsi de ailelere uzaktı. Hatta biri bayaa uzaktı. Evet bazı zorlukları var ama bence evliliğimz oturdu kimsemiz olmadığı için birbirimize daha da bağlandık. Biri daha yazmış hatta çat kapı misafir yok huzur kaçıran yok. Ve yaşadığım yerlerde çok güzel arkadaşlarım oldu. Yalnıız şöyle bir durum var eğer sen ailene uzak olacak ve eşinin ailesiyle aynı şehirde yaşayacaksan 3 kere düşün. Hele hele anneni aileni çok özleyen düşkün biriysen daha çok düşün.

Merhaba, ailesinden uzak bir şehirde evlenip mutlu/mutsuz olan arkadaşlardan tecrübelerini paylaşmalarını rica ediyorum.
Şu an böyle bir düşünce içerisindeyim fakat emin değilim. Uyku uyuyamıyorum bu kararı nasıl vereceğim diye. Ailem istemiyor aslında, daha önce bir konumda yazmıştım, İstanbul'dan küçük bir şehire gitme durumum var. Hiçbir sosyal aktivite yok. İşimi de bırakacağım, orada iş imkanı yok. Karşımdaki kişi memur olduğu için başka bir şehre atanırsa orada iş bulabilirsem mesleğime devam edeceğim. Ailemden 9 saat uzaklıkta bir yerde olacağım. Eksileri bunlar.

Artıları, karşımdaki kişiye karşı daha önce hissetmediğim duyguları hissettim. Bana değer veriyor. Ailesi de şu an gördüğüm kadarıyla anlayışlı, sorun çıkarmayan, uyumlu insanlar. Bir daha bu duyguları hisseder miyim bilmiyorum.
Siz olsanız ne yapardınız?
Ben istanbul da doğdum büyüdüm başka yerde yaşayamam diyordum İstanbul aşığıydım ama evlenip Adana ya geldim iş bulamadım ilk başlarda çok yalnızdım aylarca selam verecek kimse yoktu arada kv gidiyorduk o kadar ama zaman la komşularım oldu hepsi çok iyi biraz alıştım 2 yıl oldu önemli olan eşinizle ne kadar mutlusunuz çünkü eşinizle sorun yaşadığınız zaman gidecek bir yer bir insan bulamıyorsunuz ev insanı boğuyor neyseki benim nadir yaşadığım şeyler

Niye çocuk gibi ömür boyu ailenin dibinde olmak ister ki insanlar?

Benim gibi ailene düşkünsen çok zor.Hee,alisiyor musun? Bir sekilde alisiyor insan ama hep yokluklarini hissediyorum.Zor bir karar.Biz uzun yillar beraber olup dvlendik.Diger turlu olsa gitmezdim uzaga

Merhaba, ailesinden uzak bir şehirde evlenip mutlu/mutsuz olan arkadaşlardan tecrübelerini paylaşmalarını rica ediyorum.
Şu an böyle bir düşünce içerisindeyim fakat emin değilim. Uyku uyuyamıyorum bu kararı nasıl vereceğim diye. Ailem istemiyor aslında, daha önce bir konumda yazmıştım, İstanbul'dan küçük bir şehire gitme durumum var. Hiçbir sosyal aktivite yok. İşimi de bırakacağım, orada iş imkanı yok. Karşımdaki kişi memur olduğu için başka bir şehre atanırsa orada iş bulabilirsem mesleğime devam edeceğim. Ailemden 9 saat uzaklıkta bir yerde olacağım. Eksileri bunlar.

Artıları, karşımdaki kişiye karşı daha önce hissetmediğim duyguları hissettim. Bana değer veriyor. Ailesi de şu an gördüğüm kadarıyla anlayışlı, sorun çıkarmayan, uyumlu insanlar. Bir daha bu duyguları hisseder miyim bilmiyorum.
Ben ailemden ayriyim.surecim sizden daha farklı...üniversite ile ayrildim memleketten.mezun oldum işe girdim evlendim..evlendikten bir sene sonra bir şekilde isimden ayrilmak zorunda kaldım.ankaradayiz bu arada.5 sene çalışmadım.2 yaşında oğlum var.evlenene kadar ailemden ayrı bir şehirde yaşamayı meziyet bilirdim.evlenince en mükemmel evlilikte bile insan aileye daha çok ihtiyaç duyuyor.calismasan da özellikle bebek olunca elinde bebekle yapayalnız kalıyor insan gurbette...kapı çalan olmuyor..konu komşu ilişkisi de yok Ankara da çok da bana göre değil öyle toplasmalar.is meselesine gelince bayram sonrasi işe başlıyorum.calismak çok güzel.5 deneme yanıyorum.calismamanin uzun vadede maliyeti maddi manevi çok fazla.eger cok çok aşık degilseniz uzun süreli bir ilişki değilse yeniden değerlendirin.nasipte gurbet varsa yine gurbet olur.Allah ne derse o olur orası ayrı tabi.ben kendi gurbet tecrubemi paylaşmak istedim

Benim gibi ailene düşkünsen çok zor.Hee,alisiyor musun? Bir sekilde alisiyor insan ama hep yokluklarini hissediyorum.Zor bir karar.Biz uzun yillar beraber olup dvlendik.Diger turlu olsa gitmezdim uzaga
Tam da söylemek istediğim bu...çok çok uzun süreli aşk dolu bir iliskiyse gidilir...ama acaba gitsem mi diye düşünen gitme derim:) zaten kendi de emin degildir

Hala aynı yerdeyim :işsiz: en sonunda aileme açtım konuyu belki onların düşüncesi etkili olur diye düşündüm ama yok hala kararsızım. Eski konularımı açarken daha katıydım bu konuda aslında eski konumdaki cevapları okursam kesinlikle gitmem :) şimdi herşey daha yolunda sanki ama ben hala aynı kararsızlıktayımo_O
Evlilik kararsizlikla olmaz.

Tam da söylemek istediğim bu...çok çok uzun süreli aşk dolu bir iliskiyse gidilir...ama acaba gitsem mi diye düşünen gitme derim:) zaten kendi de emin degildir

Aynenn oyle.Uzun yillar taniyip emin olmasaydim,sevmeseydim asla uzaga gelmezdim.
Tabi bu dedigim aile baglari cok guclu olanlara.Kimisi var sorun etmiyor.Arkadasim uzaga gidecegi icin seviniyor mesela.Nisanlisinin yasadigi sehir guzel diye.Benim.aklim almiyor ama olabiliyor.
Cok iyi dusunulmesi gereken bir karar bu.

Evlenmeyi göze aldığınıza göre ailenizden uzakta yaşayabilecek kadar yetişkin olmalısınız? Karşınızdaki kişiyi seviyor, başka sorunlar ya da sorun olabilecek ipuçları yoksa uzaklığa bu kadar takılmayın.

Ne olacak sürekli ailenizin etrafında mı yaşayacaksınız?

Ayrıca bu tüm kızlara tavsiyemdir, evlenince mümkün olduğu kadar her iki tarafa da uzak olmanız mutluluğunuzu pekiştirecektir. Ara sıra ailelerin yanına giderseniz değerli olursunuz, daha az sorun yaşarsınız...

Back
X