Aileler arası kültür farklılıkları

Çok acı ya karşınızdaki insanları böyle mi sınıflandırıyorsunuz. Hem köylü insanların nesi var. Yazdıklarınızdan te ben utandım.

Benim kayınvalidem 10 yıldır patik gönderir bana, "teşekkür ederim, çok güzelmiş" deyip sandığa atarım.
sandık patik dolu :)
Bohça göndermesine bile bu kadar tepki veriyorsanız evlenmeyin.
Kültür farkından çok bunu kafaya takmak sıkıntı. Elbette eşlerimiz ailelerinden daha uyumlu olacak bize, arada kuşak farkı var.

Sizin ki daha çok insan küçümsemek gibi olmuş, eşiniz o ailenin çocuğu.
Bunu kabul edemiyorsanız yol yakınken dönmelisiniz.

Gelen hediyeleri birilerine hediye edebilirsiniz ya da dügünden sonra kayınvalidenize geri verip koyacak yerim yok ihtiyacim olursa isterim sizde dursun diyebilirsiniz.Ben de annemin ve kayinvalidemin yaptıgi ağir dantelli igne oyalı havluları kullanmıyorum.Özene bezene yaptirmışlar evet ama zevke hitap etmiyorsa kenarda duruyor.Veyahut havlular güzel ise dantellerini cıkarttırip sade olarak kullanabilirsiniz ben danteli çikacak durumdakileri öyle yaptim dantelleri de verdim kayınvalideme kullanamıyorum öyle ama havluları kullanıyorum sağol emegine saglık diye.Nereli olursan ol o bohcalar gelir yani.Kayınvalide kavramı yoktur kısmına şasırdım zira koskoca kraliyet ailesinde bile kaynana kavramı var bak Elizabeth'e ondan âlâ kaynana kavramı var mı ? Bir de şunu söylemek istiyorum ben yelektir falan öyle seyleri çok saçma bulurdum esimin rahmetli babaannesi ceyize kocaman yelek örmüş xxl diyeyim öyle büyük.Görünce ben bunu ne yapayim ya ne zaman giyeceğim ki dursun kenarda dedim.Dogum yapınca geldi bana bir üşüme nerde o yelek verin bana onu dedim gecirdim üstüme lohusalık o yelekle gecti büyükler bazen bir şeyi hediye ediyorsa bir bildikleri oluyor.

Son düzenleme:
Durumunuz beni derinden etkiledi. Balkona halı sermek, hem de deniz manzaralı bir balkona. üstelik eşiniz " ne var bunda" demiş
Biz de derdimiz var sanıyoruz. Allah size metanet versin.

Konu Martta açılmış. Nişanlılık devam ediyor mu merak ettim. Çünkü ben pek uzun ömürlü görmüyorum bu ilişkiyi. Kültür farkı değil bence mevzu, bakış açısı.

Sadece ailelerinizde değil o zaman,nişanlınızla da aranızda kocaman bir kültür farkı var.Nişanlınızı da o aile yetiştirdi sonuçta.Nişan döneminde susulan,göz yumulan bazı şeyler evlendikten sonra yol,su,elektrik olarak geri dönüyor haberiniz olsun.Nişanlınızın ailesi de bazı şeylerin farkındadır,evlendikten sonra inceden inceye laf sokmaya başlanılırsa şaşırmayın derim...Tahammül edebileceğinizi düşünüyorsanız evlenin ve şimdiden kendinizi alıştırın bu duruma.Yok tahammül edemem diyorsanız yol yakınken dönün derim.

eğer konu gerçekse ben de şeyi merak ettim
bu insanlar bugün tanışıp yarın evlenme kararı almamış ki
kaç sene çıkarken konu sahibi hiç mi eşinin ailesinin içki içmediğini, bohça hazırlayacağını ne biliyim evde ayakkabıyla gezmeyeceğini bilememiş?

sevgilinizle çıkarken, tek gecelik ilişki filan değilse...hiç mi ailesi, örfü, adeti, neyi ne kadar yaptıkları yapmadıkları konuşmuyorsunuz yahu?

Bu topikte köyü hiç bilmeyenler olduğunu öğrendim valla, ne bileyim herkes hayatında en azından bir kere yaşadığı şehrin köylerine dahi olsa bir köye gitmiştir diye düşünmüştüm, köyde akrabalarım var o yüzden çocukluğumdan beri köy nedir bilirim ama sadece akrabaların olduğu köyle kalmadım, doğma büyüme İstanbulluyum iyi kötü İstanbul’un köylerine de gittim, artık Egede yaşıyorum 3-5 Ege köyü de gezdim, Trakyadaki köylere bile gitmişliğim var

Ahahahahah köylüler Pardon hangi kraliyet ailesinden geliyorsunuz acaba çok merak ettim ? Umarım nişanlınız gerçek yüzünüzü görür ve kendini kurtarır sizden ve de ailenizden. Zaten köylülermiş sizler gibi Buckingam sarayında büyümüş insanlarla ne işleri olur ki ?? Sizin gibi kendini yüksekten gören insanlara söyleyecek çok şeyim var da neyse…

Eski konu ama ben yeni gördüm dolayısıyla bana yeni
2 patik 3 yeleğe bu kadar sinirlenmenizi normal bulmadım. Kimse sizin ailenizin kopyası değil. Bu şekilde uyumlu olacağınız kimseyi bulamazsınız. Bu nişanlıdan da ayrılın bence. Unutmayın ki nişanlınız bu ailede büyüdü. Süper modern nişanlının içinde bu köy peyniri genler var.

Balkona halı serince köylü mü oluyoruz

Ay kafaya bak

kafayı mı yediniz? Yerde oturmak niye normal olmasın? Ben masada yemek bile yemem, çocukluktan alışkanlık işte. Köylüyüm bu arada çoook şükür.

Ne kadar saçma sapan şeylerle insanları küçümseyebiliyorsunuz. İğrenç bir kafa yapınız var, üzgünüm.

Bizim köye de bekleriz Mune abla

Köylü ulusun efendisidirinsanlar adet yerini bulsun demiş göndermiş canınızı istemişler eve b.k yollamışlar gibi tavırlar ne alaka yaniçoğu aile anne baba diye hitap etsin ister siz uygun bir dille söylersiniz veya söylemeyin direkt hanım bey diye hitap edin yani bu çok takılcak bir mesele değil.siz şimdiden bunları sorun yapıp küçük görüyorsanız evlenmeyin sonuçta çocuk olacak ileride eşinizin aileside torun sevmek isteyecek vs yani bu insanlar hep hayatınızds olacak ona göre evlenin.

zoruna gitmicek o zaman masada insan gibi yemek yemeyi ögreniceksin yada yazmıcaksın

Şu Türkçe yazım ile sizin zorunuz kimsenin umrunda değildir zaten rahat olun. Neyse siz de bir ara insan gibi yazmayı falan öğrenirsiniz gerçi sıkıntı yok.
Bu Türkçe ile söylediği şeyleri yanyana getiriyorum, çıldırıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…