Aileler arasındaki dengesizlik ve eşim...

simsiyah83

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2010
209
0
46
Diğer
Bir iş için izin alıp benim ailemle eşimin memleketine gittik.Benim babamın durumu gayet iyi yazlık amaçlı bir ev aldı tapusunu da benim üzerime yapmak istedi ben istemedim.Eşimin ailesi de memur emeklisi evleri de var.Yani o kadar da kötü değil durumları.Bu ev sürecinde kayınvalidem hep bizim elimizde avcumuzda yok,durumumuz pek iyi değil gibi şeyler söyleyip durdu.Zaten hep böyledir.3 yıl olacak evleneli hiç bir şeylerini görmedim.Bir şey koyacaksa da kırk kez sorar,koyayım mı diye.Koyma dedirtene kadar.Neyse evi aldık dönüşte benim memleketime uğrayıp 1 gece kaldık ,ertesi gün benim doğum günümdü.Babam pasta almış eşim de çiçek almış yanına da 5 tl 'ye bir parfüm doldurtmuş gelmiş.Ben tabii görünce çok bozuldum.Çoğunuz belki hediyenin maddiyatı önemli değil falan diyecek ama bu kadar da basit olmamalı.5 gündür eşimle konuşmuyoruz kendimi çok kötü hissediyorum.Ailelerimizin bu kadar farklı olması,eşimin bu basit yaklaşımı benim evliliğime olan inancımı zayıflatmaya başladı.
Sizce ben abartıyor muyum?Bu evliliğin gidişatı boşanma diye düşünmekten alamıyorum kendimi.Bana bir yol gösterirseniz çok sevinirim.Teşekkürler.

Bir iş için izin alıp benim ailemle eşimin memleketine gittik.Benim babamın durumu gayet iyi yazlık amaçlı bir ev aldı tapusunu da benim üzerime yapmak istedi ben istemedim.Eşimin ailesi de memur emeklisi evleri de var.Yani o kadar da kötü değil durumları.Bu ev sürecinde kayınvalidem hep bizim elimizde avcumuzda yok,durumumuz pek iyi değil gibi şeyler söyleyip durdu.Zaten hep böyledir.3 yıl olacak evleneli hiç bir şeylerini görmedim.Bir şey koyacaksa da kırk kez sorar,koyayım mı diye.Koyma dedirtene kadar.Neyse evi aldık dönüşte benim memleketime uğrayıp 1 gece kaldık ,ertesi gün benim doğum günümdü.Babam pasta almış eşim de çiçek almış yanına da 5 tl 'ye bir parfüm doldurtmuş gelmiş.Ben tabii görünce çok bozuldum.Çoğunuz belki hediyenin maddiyatı önemli değil falan diyecek ama bu kadar da basit olmamalı.5 gündür eşimle konuşmuyoruz kendimi çok kötü hissediyorum.Ailelerimizin bu kadar farklı olması,eşimin bu basit yaklaşımı benim evliliğime olan inancımı zayıflatmaya başladı.
Sizce ben abartıyor muyum?Bu evliliğin gidişatı boşanma diye düşünmekten alamıyorum kendimi.Bana bir yol gösterirseniz çok sevinirim.Teşekkürler.

Ne yani baban ev aldı eşinden 5tlik parfüm aldı diyemi düşünüyosun bence fazla gecikme.Aslında varya benim eşimde dün bana 3 tane menekse almıs aksam gelırken getırıyım dıye ıs yerıne koymus aksam bakmıskı cicekler yok:30:bende dedim akşam sakın o cicekleri bulmadan gelme :10:

Ailelerimizin bu kadar farklı olması,eşimin bu basit yaklaşımı benim evliliğime olan inancımı zayıflatmaya başladı.

peki bunu baştan bilmiyormuydun?

ayrıca kafama birşey daha takıldı, baban yazlığın tapusunu senin üzerine yapmak istemiş, sen neden istemedin? boşanmayımı düşünüyorsun?

Ben olsaydım istediğim hediyeyi söylerdim . Madem ki alınacak bir şey bari benim işime yarayacak bir şey olsun .Böyle şeylere takılmayın cidden burdan bakıldığın da çok basit duruyor eşini soğutma kendinden .Düşünsene adam diyecek aldığım hediyeyi beğenmediği için benimle konuşmuyor yarın alamıyacak durumum olsa yüzüme hiç bakmaz heralde diye.

Eşin ne alsa mutlu olurdun mesela ?

Takı tarzı birşey mi ?

Baban çıtayı fazla yükseltmiş bana kalırsa...

Ailelerin durumu belli,eşinin geliri belli.
Baban ev aldı diye hepsi gözüne batmaya başlamış.
Eşini gereksiz yere üzmüşsün.

eşinin maddi durumu kötü olduğu için mi almış 5 tl lik parfüm yoksa seni pek önemsememiş mi yoksa bu hediye işlerinden mi anlamaz?

senin derdin hediyenin parası değil bu kadar basite alınması ise haklısın ama boşanacak kadar önemli bir kou değil yuva kurmak zor yıkmak kolay eşin seni aldatmamış, dövmemiş, senin rızkını başkalarına yedirmemiş sonuçta aşılmayacak bir konu değil ii düşün bence:19:

Zor tabi, yetişme tarzı, kültürel farklılıklar, aileden alınan değerler filan farklı olunca böyle çatışmalar çıkması çok normal.. Fakat bende arkadaşlar gibi düşünüyorum.. Sonuçta eşinin böyle olduğunu bilerek evlendin.. 3 senedir evliymişsiniz, tanışıp ertesi günü evlenmediniz sonuçta.. Bunları bilirken bu tarz düşüncelere kapılmanız bana pek doğru gelmiyor.. Şahsen benim sözlümün, bana içten bir şekilde sarılıp, öpmesini " doğum günün kutlu olsun birtanem, seni seviyorum" demesini, dünyanın en pahalı, en güzel hediyesine değişmem, bunu tüm içtenliğimle söylüyorum...

Son düzenleme:
maddi durumu iyi değil diye mi yoksa önemsemedi diye mi kızdın?

ev tapusunu neden kabul etmedin?

Bence abartıyorsunuz çiçek alması bile oldukça hoş bence...

Hani demişsiniz ya...''Çoğunuz belki hediyenin maddiyatı önemli değil falan diyecek ama bu kadar da basit olmamalı'...

Bence evlilikte hediyeyi ucuz bulupta, inancınızı yitirecek kadar basit değil...

5 gündür konuşmuyoruz diyorsunuz :53: 4 yıllık evliyiz ve bu güne kadar 2 saatten fazla kırgın yada küs kalmadım eşimle :nazar:

Böyle sebebler yüzünden eşinizle dargın kalmayınız...bunu basit bir yaklaşım olarak görmektense, aldığı çiçekle bile mutlu olabilirsiniz...sevgi ,saygı bitmediği sürece evliliğinizle ilgili olumsuz düşüncelere kapılmayın :34:

eski konularına baktım polismiş eşin sen de öğretmensin..ortada hiç de dengesiz bir durum göremedim...

he benim babam çok zengindi diyorsan o zaman baştan zengin birini bulacaktın...

5 tl lik parfüm için boşanmaya deymez..düşünmese hiç bişey yapmazdı...

zenginleri de görüyoruz cnm...

eski konularına baktım polismiş eşin sen de öğretmensin..ortada hiç de dengesiz bir durum göremedim...

he benim babam çok zengindi diyorsan o zaman baştan zengin birini bulacaktın...

5 tl lik parfüm için boşanmaya deymez..düşünmese hiç bişey yapmazdı...

zenginleri de görüyoruz cnm...

çok zengin olupta ona hiç hediyede almıyabilirdi, yokmu sanki böyle insanlar

Son düzenleme:
ev tapusun yarın öbür boşanırsa paylaşılmasın diye kabul etmedi bence :ssz:

bundan sonra ki evleneceklere bi öneri :37:

her iki aileden maaş hesaplarını ssk dökümünü tapu larını ve gelir giderleri yazan detaylı yazı alsınlar

sonra baksınlar hımm giderleri düştük gelirden ne kadar kaldı bu kalanla bize ev alıp yardımcı olabilirler mi

hesaplayıp sonra evlensinler yoksa bak 5 tl ye hediye aldı diye boşanmayı düşünüyor

sonra da diyoruz ki boşanmalar çoğaldı bu düşünceyle giderlerse boşanır tabi

5 parasız olduğumuz zamanlar hep özel günlerimize denk gelir ama hiç üzülmem

geçen seneki doğum günümümde paramız yoktu hemde evlenliliğimin ilk doğum günü

gittik büfeden sandiviç alıp araba yedik eve geldik

ama mutluydum bi de çiçek yollatmıştı kayınpederime ( çiçekçi ona daha yakın diye - bak kendi bile seçemedi )

insan mutlu olmak istedikten sonra her şekilde olur sen çok aileler arası karşılaştırmaya girmişsin böyle davranırsan mutsuz olursun

Son düzenleme:
bişiy sorucam miraz yoluyla edinilen mallar ortak mı oluyor?ben ortak olmuyor diye biliyorum..konu sahibi bu konuda rahat ol..karşılıklı edinilen mallar ortak...

bişiy sorucam miraz yoluyla edinilen mallar ortak mı oluyor?ben ortak olmuyor diye biliyorum..konu sahibi bu konuda rahat ol..karşılıklı edinilen mallar ortak...

sanırım bu mirasa girmiyor baba daha ölmedi ki

gerçi bizde mal mülk olmadığı için detaylı bilmiyorum :37:

miras veya bağış yoluyla kazanılmış mallar kişisel mal sayılır ve paylaşılmaz
ama mesela bağış yapılırsa çokta sağlam bir işlem sayılmaz, yarın öbürgün kardeşleriniz itiraz edebilir

Son düzenleme:
bence hediye alması değil hatırlaması bile yeterli ,
ben eşimle yaklaşık 5 yıldır birlikteyim (tanışmamızdan itibaren)
sadece ilk doğum günümde hediye aldı bana ve süpriz doğum günü yapmıştı.
diğerlerinde ise bi çiçek aldı yada sadece kutladı ama hiç sorun etmedım
yanımda olması benım en büyük hediyem.yani demem o ki 5 tl veya 5000 tl
ne farkederki,ilişkinize maddi değerler sokmayın beklentiniz ne kadar küçük olursa
sevinçleriniz o kadar büyük oluyor.
evlilik kolay kurulmuyor sudan sebepler yüzünden yıkmayın derim

Back
X