Siz okumaya takıldınız biz genel kültür farkına yaşam tarzına NetNeden yaratsin onu anlamis degilim. Ha biraz fazla kültürlü veya okumus Insan hemen üstün mü demektir ve zorunluluk mudur? Okumus Insan okumaya firsat bulamayanin halini anlamasi gerekir, veya onu anlama kabiliyetinde arti idare etme derecesinde bulunmasi gerek. Hem belki okumus olmayan biri daha da bilgilidir? Hic belli olmaz.
O zaman yanlis algilamisim, harbi ben bayagi yol almisim okuma konusunda :OSiz okumaya takıldınız biz genel kültür farkına yaşam tarzına Net
Arada hem gerçek anlamda mesafe hem de mecaz anlamda mesafe varsa sorun olmuyor.İş çoğunlukla eşlerde bitiyor.Her iki tarafta ailesini ve kendilerini saygılı olmaya alıştırırsa hiç sorun çıkmıyor.Merhabalar,
Aileler arasındaki fark çok mu önemli sizce? Bir tarafın ailesi daha okumuş kültürlüyken diğer tarafın ailesinin öyle olmaması sorun yaratır mı? İnanç konusundaki bağlılık farklılığı da var tabi. Bir tarafın ailesi daha yemeyi,içmeyi, gezmeyi severken diğer taraf çok sakin bir hayat sürüyor diyeyim. Maddi açıdan da fazla fark yok.
Tecrübeli olanlar yardımcı olabilir belki. Bunlar evlenince sorun yaratır mı ?
Hayır, sorun olmuyor.
Eşimin ailesinde tek lisans mezunu kendisi ama benim ailemde hatta sülalemde herkes okum, meslek sahibidir.
Dediğiniz gibi inaç bağlılığı farkı da var.
Kayın ailem hacı, kadınların çoğu tesettürlü; annem ise gayet modern, yerine göre alkol kullanan, mini eteğiyle gezebilen tek başına tatile gitmeyi seven, sosyal bir insandır (keza babam da hacıdır).
Kendi ailemin içinde bile sorun olmazken, eşimin ailesiyle niye sorun olsun ki?
Kimse kimseye kendisine benzemek konusunda baskı yapmadıkça ve karşı tarafın yaşantısına saygı duyup, hal hareketine onların yanında dikkat ettikçe bal gibi yaşanıp gidiyor.
Şimdi burada sayfalarca anlatırım ama kısaca özet geçeyim...Modern demek ne demek , neden hep tam da sizin kullandığınız gibi kullanıyor " onlar tesettürlü , annem modern "
Bu sizin söylediğiniz istisna. Insana saygıyı öğrenmiş aileniz.
Aileler arasında iletişim problemi hep bu farkliliklardan kaynaklanıyor maalesef.
Benim durumum da aynı buna benzer aslında :) ya bilemiyorum aslında bir de aynı yerde yaşıyoruz yani uzak olsak tamam diyeceğim. Sanırım sırf bu nedenden ötürü vazgeçmem gerekecekHayır, sorun olmuyor.
Eşimin ailesinde tek lisans mezunu kendisi ama benim ailemde hatta sülalemde herkes okumuş, meslek sahibidir.
Dediğiniz gibi inaç bağlılığı farkı da var.
Kayın ailem hacı, kadınların çoğu tesettürlü; annem ise gayet modern, yerine göre alkol kullanan, mini eteğiyle gezebilen tek başına tatile gitmeyi seven, sosyal bir insandır (keza babam da hacıdır).
Kendi ailemin içinde bile sorun olmazken, eşimin ailesiyle niye sorun olsun ki?
Kimse kimseye kendisine benzemek konusunda baskı yapmadıkça ve karşı tarafın yaşantısına saygı duyup, hal hareketine onların yanında dikkat ettikçe bal gibi yaşanıp gidiyor.
Sadece ben değil ki karşı tarafın ailesi de karşı taraf da sorun edebilir. Bilemiyorum yani. Ve uzak değiliz aynı yerdeyiz.Siz sorun ederseniz sorun olur, etmezseniz olmaz. Bunun kesin bir cevabı olamaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?