Aileler arasındaki fark?

Novus

Üye
Kayıtlı Üye
25 Ekim 2015
126
31
18
35
Merhabalar,

Aileler arasındaki fark çok mu önemli sizce? Bir tarafın ailesi daha okumuş kültürlüyken diğer tarafın ailesinin öyle olmaması sorun yaratır mı? İnanç konusundaki bağlılık farklılığı da var tabi. Bir tarafın ailesi daha yemeyi,içmeyi, gezmeyi severken diğer taraf çok sakin bir hayat sürüyor diyeyim. Maddi açıdan da fazla fark yok.

Tecrübeli olanlar yardımcı olabilir belki. Bunlar evlenince sorun yaratır mı ?
 
Neden yaratsin onu anlamis degilim. Ha biraz fazla kültürlü veya okumus Insan hemen üstün mü demektir ve zorunluluk mudur? Okumus Insan okumaya firsat bulamayanin halini anlamasi gerekir, veya onu anlama kabiliyetinde arti idare etme derecesinde bulunmasi gerek. Hem belki okumus olmayan biri daha da bilgilidir? Hic belli olmaz.
 
Tahsil konusu önemli değil bence sonuçta eşeklik baki kalan bir şey bazıları okusa da. Kültür de idare edilebilir ama inanç konusu sıkıntılı olabilir bence. Sonuçta yaşam tarzını baya etkileyen bir durum.
 
Siz okumaya takıldınız biz genel kültür farkına yaşam tarzına Net
 
Arada hem gerçek anlamda mesafe hem de mecaz anlamda mesafe varsa sorun olmuyor.İş çoğunlukla eşlerde bitiyor.Her iki tarafta ailesini ve kendilerini saygılı olmaya alıştırırsa hiç sorun çıkmıyor.
Biz eşimle ünv'den arkadaşız ,benim abimler plastik cerrah,dahiliye uzman,kızkardeşim öğretmen ve hakim.eşimin ailesi köyde,anne baba ilkokul mezunu,abla okumamış,benim anne babam öğretmen.eşimin ailesi daha muhafazakar ve dindar.benim ailem modern derler ya ondan işte.üstüne üstlük etnik köken farkı bile var.6 yıldır evliyiz hiç ama hiç sorun yaşamadık.Aileler birbirine uzak biz de ailelere uzağız.Gereken özeni ve saygıyı gösterirseniz sıkıntı çıkmıyor.
 
Sorun emin ol yaratılır. Aileler evleniyor demeyin ailelerde evleniyor hattaa boşandırïyor vesselam.
 
Cahil değillerse (zihinsel olarak) yani medeni insanlarsa sorun olmaz.
"Siz öyle düşünüyorsunuz ona inanıyorsunuz biz böyle düşünüyoruz bu şekilde inanıyoruz saygı duyarız fikirlerinize herkesin kendi hayatı" diyorlarsa sıkıntı yaratmaz. Aksi takdirde sorunların arkası kesilmez.
 
Hayır, sorun olmuyor.
Eşimin ailesinde tek lisans mezunu kendisi ama benim ailemde hatta sülalemde herkes okumuş, meslek sahibidir.
Dediğiniz gibi inaç bağlılığı farkı da var.
Kayın ailem hacı, kadınların çoğu tesettürlü; annem ise gayet modern, yerine göre alkol kullanan, mini eteğiyle gezebilen tek başına tatile gitmeyi seven, sosyal bir insandır (keza babam da hacıdır).
Kendi ailemin içinde bile sorun olmazken, eşimin ailesiyle niye sorun olsun ki?
Kimse kimseye kendisine benzemek konusunda baskı yapmadıkça ve karşı tarafın yaşantısına saygı duyup, hal hareketine onların yanında dikkat ettikçe bal gibi yaşanıp gidiyor.
 

Modern demek ne demek , neden hep tam da sizin kullandığınız gibi kullanıyor " onlar tesettürlü , annem modern "

Bu sizin söylediğiniz istisna. Insana saygıyı öğrenmiş aileniz.

Aileler arasında iletişim problemi hep bu farkliliklardan kaynaklanıyor maalesef.
 
Şimdi burada sayfalarca anlatırım ama kısaca özet geçeyim...

Modern demekle, kadın erkek farkı gözetmeksizin her ortama girip, gereğini yapabilen, kendi ayaklarının üzerinde kimseye muhtaç olmadan durabilen, fikirlerini açıkça beyan edebilen, 'modern' toplum gerekliliklerinde kendini kısıtlamayan, kadın olmakla alakalı en ufak bir sıkıntısı olmayanı kastediyorum..

Fakat tesettürlü bir hanımın alkollü bir restorana girmeyeceğini, eşi yanında olmadan erkeklerin çoğunluk olduğu bir alanda bulunmayacağını, yalnız başına taksiye binmeyeceğini, daima hayatında her şeye eşini dahil edeceğini, ve genelde sosyal çevresinden sadece hemcinsleri tarafından oluştuğunu bilirsiniz.
Çünkü; kendilerine nikah düşebilen bir erkekle başbaşa kalmak istemiyorlar.
Farkındaysanız ben kapalı demedim 'tesettürlü' dedim, arasındaki farkı gecenin bu saattinde en fazla yukarıda örneklerimle anlatabilirim.
Bunu ne aşağılamak için söylüyorum ne de başka bir şey.
Fakat günümüz toplumunda benim ve ailemin asla uygulayabileceği şeyler değillerdir.
Ayrıca söylediğiniz 'insana saygıyı öğrenmiş aileniz' cümlesi çok yanlış.
Tek saygı gösterilmesi gereken kayın ailem değil, aynı şekilde benim ailem de saygıyı hakediyor ve çok şükür görüyor.
Nasıl kayınvalidem tesettürlü diye saygı görüyorsa, annem de elinde kadehi ile aynı saygıyı hakediyor...
 
Simdi fazla "okuma" konusuna deginmeden, ki kültürele deginildiginde "okunmus" ve "okunmamis" durumu da dahil oluyor ama onu bir kenara atalim.

Iliski arasinda anlasirken neden aileler anlasamasin? Bana mesela derlerdi ki (Anne ve Baba Zonguldak'dan göc ettiler), sen bir Zonguldakli olarak Ankara / Adanali birisi ile anlasamazsin, aranizdaki fark cok büyük.. ne alaka? Hos görü ve sevenlerin iyiligini istedikten sonra ister Zenci kökenli biri olsun yine de sorun olmaz.
Belki eski ve yeni cag arasi bir celiski olabilir ama bunu kendi aile icerisinde yasamiyor muyuz?

Kuzenim bir alman ile evli, onlardaki tek sorun olan maglum din durumu, ki kendisi islam dinine ilgi gösterdigi icin bundan ötürü bir sorun olmadi.

Polonyali bir is arkadasi var kendisi yunanli bir erkek ile 4 yildir beraber yasiyor, ve onlardaki sorun arasindaki dini bakis farkliligi. Maalesef aileden dogru kaynaklanan bir "problem" olarak görülüyor, ki birbirini sevenler ailelerin degilde kendi fikirlerine göre yönelseler elbet aralarinda bir cözüm bulurlar.
 
Benim durumum da aynı buna benzer aslında :) ya bilemiyorum aslında bir de aynı yerde yaşıyoruz yani uzak olsak tamam diyeceğim. Sanırım sırf bu nedenden ötürü vazgeçmem gerekecek
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…