Maalesef aynı yerdeyiz çok yakınız hattaArada hem gerçek anlamda mesafe hem de mecaz anlamda mesafe varsa sorun olmuyor.İş çoğunlukla eşlerde bitiyor.Her iki tarafta ailesini ve kendilerini saygılı olmaya alıştırırsa hiç sorun çıkmıyor.
Biz eşimle ünv'den arkadaşız ,benim abimler plastik cerrah,dahiliye uzman,kızkardeşim öğretmen ve hakim.eşimin ailesi köyde,anne baba ilkokul mezunu,abla okumamış,benim anne babam öğretmen.eşimin ailesi daha muhafazakar ve dindar.benim ailem modern derler ya ondan işte.üstüne üstlük etnik köken farkı bile var.6 yıldır evliyiz hiç ama hiç sorun yaşamadık.Aileler birbirine uzak biz de ailelere uzağız.Gereken özeni ve saygıyı gösterirseniz sıkıntı çıkmıyor.
Arada hem gerçek anlamda mesafe hem de mecaz anlamda mesafe varsa sorun olmuyor.İş çoğunlukla eşlerde bitiyor.Her iki tarafta ailesini ve kendilerini saygılı olmaya alıştırırsa hiç sorun çıkmıyor.
Biz eşimle ünv'den arkadaşız ,benim abimler plastik cerrah,dahiliye uzman,kızkardeşim öğretmen ve hakim.eşimin ailesi köyde,anne baba ilkokul mezunu,abla okumamış,benim anne babam öğretmen.eşimin ailesi daha muhafazakar ve dindar.benim ailem modern derler ya ondan işte.üstüne üstlük etnik köken farkı bile var.6 yıldır evliyiz hiç ama hiç sorun yaşamadık.Aileler birbirine uzak biz de ailelere uzağız.Gereken özeni ve saygıyı gösterirseniz sıkıntı çıkmıyor.
Konunuzda çok fazla detay vermediğiniz için bilemeyeceğim ama, sırf bu nedenlerden vazgeçmek bana göre değil.Benim durumum da aynı buna benzer aslında :) ya bilemiyorum aslında bir de aynı yerde yaşıyoruz yani uzak olsak tamam diyeceğim. Sanırım sırf bu nedenden ötürü vazgeçmem gerekecek
Varsayım üzerinden konuşmak zor ama ailemi bildiğim için söylüyorum benimkiler kasten birşey yapmazdı ,bunun dengesini eşler sağlamalı.biraz uzak olmak tabi ki işimizi kolaylaştırıyor:)Maalesef aynı yerdeyiz çok yakınız hattaPeki yakın olsaydınız sorun olur muydu sizce sizin açınızdan? Yani mesela bazen bir taraf diğer tarafın ailesini garipsemiyor mu ?
Verdiğiniz örnek benim eşimin ailesinde de tam da anlattığınız şekilde var.Varsayım üzerinden konuşmak zor ama ailemi bildiğim için söylüyorum benimkiler kasten birşey yapmazdı ,bunun dengesini eşler sağlamalı.biraz uzak olmak tabi ki işimizi kolaylaştırıyor:)
Sorun çıkarmak isteyen olduktan sonra benzer ailelere sahip eşler arasında da sorun olur.Örneğin eşimin kızkardeşi aynı köyden biri ile evli ,aile yapıları, eğitim düzeyleri muhafazakarlıkları da benziyor ama çok sorun yaşıyorlar.Dünürler konuşmuyor hatta birbiriyle.
Sizinle tamamen aynı fikirdeyim.Ailelerin asgari müşterekleri evlatlarının mutluluğu olduğu zaman işler çok daha kolay oluyor.Verdiğiniz örnek benim eşimin ailesinde de tam da anlattığınız şekilde var.
Kendi köylerinden dünürleriyle görüşmezken, benim ailemle güzel ve seviyeli bir ilişki içerisindeler.
Zaten çocuklarının mutlulukları söz konusu olduğunda bazı şeyleri tolere edemiyorsa kız yada erkek tarafı, istediği kadar denk olsun aile yapısı, o iş olmuyor.
İnsanların sosyo ekomonik-kültürel yapılarının benzemesiyle 'insan olması' arasında doğrudan bir ilişki söz konusu olmadığından, aileler arasında uçurum olsa dahi saygılı, terbiyeli ve sınırlarını bilen bireyler olduğu sürece sorun olacağına inanmıyorum.
İki ayrı ülkenin insanları evleniyor sorun olmuyor.Aynı köyden aynı halkın içinden evleniyorlar anlaşamıyorlar.Bunun okuyup okumamakla alakası yok.Evlenen kişilerin kendi iradeleriyle alakalı.Merhabalar,
Aileler arasındaki fark çok mu önemli sizce? Bir tarafın ailesi daha okumuş kültürlüyken diğer tarafın ailesinin öyle olmaması sorun yaratır mı? İnanç konusundaki bağlılık farklılığı da var tabi. Bir tarafın ailesi daha yemeyi,içmeyi, gezmeyi severken diğer taraf çok sakin bir hayat sürüyor diyeyim. Maddi açıdan da fazla fark yok.
Tecrübeli olanlar yardımcı olabilir belki. Bunlar evlenince sorun yaratır mı ?
Aile demek eşin demek. Fark çoksa, senle eşin arasında da fark çok olacaktır. Mutlu evlilik için ailelerin eğitim/kültür/maddi düzeylerinin birbirine yakın olması gerektiğine inanıyorum ben.Merhabalar,
Aileler arasındaki fark çok mu önemli sizce? Bir tarafın ailesi daha okumuş kültürlüyken diğer tarafın ailesinin öyle olmaması sorun yaratır mı? İnanç konusundaki bağlılık farklılığı da var tabi. Bir tarafın ailesi daha yemeyi,içmeyi, gezmeyi severken diğer taraf çok sakin bir hayat sürüyor diyeyim. Maddi açıdan da fazla fark yok.
Tecrübeli olanlar yardımcı olabilir belki. Bunlar evlenince sorun yaratır mı ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?