Aileler arasındaki fark?

aileler farklıysa yetiştirilen çocuklar da farklıdır. doğal olarak sorun yaratır evet. yüzde yüz diyemeyiz ama yüksek ihtimal. yine de bi yola çıkıyosanız göze alırsınız, önceden yapılan tahminlerle bi yere varılmaz.

evet önemli
bizim de aileler arası daglar kadar fark var
gorunurde yok ama zihnıyette var
ben de ince fikirli bir insan oldugu için cok takıyorum onların sacma sapan konusmalarını

siz rahat ve gamsiz bir insansanız o kadar önemli değil ama ince fikirli ölçüp tartan bir insansanız bnm gbi bütün gün beynınızın içinde muhasebe yaparsınız.

ben evlenırken ayrıca aıleler arasında buyuk bır uyum oldugunu da düşünürdüm
evlenınce bu fark daha da artacak , bu tarz insanlar gercek yuzlerını acıga cıkartacaklar

Önemli olan farklılıklar değil, farklılıklara saygı duyulup duyulmayacağıdır. Aileler hem birbirinin hem de sizin yaşam tarzlarınıza, tercihlerinize saygı duymayacaksa sorun teşkil edecektir. Saygı duyulup duyulmayacağını anlamak da biraz zordur diyebilirim, yaşayarak görüyor insan çoğu şeyi.

Tecrübe kaynaklı bilgilerdir.

Ciftin kendi arasinda fark yoksa sorun olmaz. Aileler pek biraraya gelmez o kadar. 11 yillik evliyim esimin ailesiyle benim ailem arasinda, kultur, yasam tarzi, mezhep, siyasal ideoloji gibi akliniza gelebilecek her konuda ucurumlar var. Herhangi bir sorun yasanmiyor. Bayramdan bayrama birbirlerini ariyorlar o kadar.

Maalesef ki söylediğiniz tek bir cümleye katılamiyorum.
Tamda kafanizdakini tahmin ettiğim gibi acikladiniz.
Şimdi kızar gibi okuduğum cümlelere cevap vermek , munakasadan öteye geçmez.

Söylediğim cümlede bir yanlışlık yok ; " insana saygıyı öğrenmiş aileniz. " onlarda saygıyı hak ediyor diye cevirmenize anlam veremedim.
Elbette insana saygıyı bilen , saygı görüyordur.

Farklılıklar sıkıntı yaratmaz ancak hoşgörüsüzlük ve saygı olmaması yaratır bence.
Hoşgörü,saygı ve doğru iletişim olduğunda Nasıl bir sıkıntı doğabilir ki?

aileler birbirlerini istemiyor mu ? kimse kimseyi kayırmassa sorun neden yaratsın

Elbette ki bocalarsın. Benim eşimin ailesi eğlenmeye gelmiş bu dünyaya içki sofraları falan.. benimkiler namazında niyazında.. evlendikten bikaç ay sonra gördüm ben bu durumları ve ben nereye düştüm dedim kendi kendime.. zorluklar oluyo mutlaka ve o alkolün tesiriyle konuşmalar hareketler cıvıyo ve ben bundan inanılmaz rahatsız oluyorum.. yoksa kendilerine mukayyet olduktan sonra bana ne naparlarsa yapsınlar..
Eğer bunun tam tersi durumdayım derseniz hiç farketmez yine sıkıntı olur..
Ailem tolare ediyodu ama üstüne eziyetler ve kıskançlıklar olunca gidip gelmeyi kestiler.. bi şekilde biraraya gelirlerse o an saygı çerçevesinde muhabbetleri oluyo sonrası malesef ki yok.. o yüzden ailelerin birbirine benzemesi önemli.. özellikle s3nin bocalamaman açısından çok önemli

Eşine karşı sevgin büyük olursa,bunları görmuyorsun. Bir süre sonra gerçeği görsen de,Zamanla da taşlar yerine oturuyor zaten. Artık sorun etmıyorsun

Evet sorun olur. sevgi sorunlari asabilir mi evet asar ama surekli ayarlamak zorunda kalirsiniz ortami.

Dini konular illaki bir taraftan birinde sorun cikarir, kultur falan dediginiz sey hayat standartlari yasayis tarzi derseniz olgunluk oldugu surece cikmaz ama nerde ve kimde bulacaksin o olgunlugu, bir taraf siz sosyetiksiniz der oteki tarafta siz gorgusuz koylusunuz der disindan demese icinden der, icinden de demese hareketlerinden belli eder. Tabi bahsettigim sey baya baya farklilik oldugunda olur yoksa normal yurdum insan bahceli evde de otursa rezidans ta da otursa bu kadar dislamaz diye dusunuyorum birbirlerini. Baya bir fark oluyor olmasi lazim iki yasayis tarzi arasinda.

Kisaca sikintili bir durum

Herkez ayni olacak diye bir sey yok, is este bitiyor o yuzden sen esinle uyusmaya bak butun hayatiniz aylelerle gecmicek dimi elbet sizinde cocuklarniz olacak ve kendi aylenizi kurup onlardan ayrilacaksiniz o yuzden bu tarz seylere fazla onem verme.

tabiki yaratır, 4 yıl olmuş evleneli hala alışamadım ben alışılmıyor

Adamina bagli diyecegim
Benim annem uni mezunu ,bilgili ,kulturlu ,gorgulu ,calisan bir kadin
Esimin ailesi anne ev hanimi baba esnaf okumamis insanlar, koyden gelmisler
Haliyle arada sosyo kulturel anlamda da, hayata bakis acisi anlaminda da ucurum var
Ama benim annem hic birseye cevap vermez,ariza cikarmaz,sorun etmez, laf bile soyleseler dalasmaz kimseye. Bu sayede sorun yasanmiyor. Yani annemin gayretleriyle yasanmiyor.

Ben oyle bir evlilik yaptim cok pismanim. Cok cok pismanim. hayatimin en buyuk hatasi oldu malesef. Ki aileler hic sorun cikarmiyor ne benim ne esimin ailesi. Ama evlenmeden once sevimli gelen o kultur farki su an hayatimi zehir ediyor
Iyi dusunun evlilikte ask kadar mantik da gerekli. Hakkinizda hayirlisi olsun

bence iş karı kocada biter,
karı koca kendi işlerine karıştırıyorsa karışan çok olur,
hiç öyle okumuş okumamış ayıracağını sanmıyorum :)

bir de aileler sürekli bir araya gelmek zorunda değiller, buna zorlamamalı,
anlaşırlarsa ne ala, ama anlaşamayan iki aileyi çok çocuğumun doğum günü şeysi diye aynı ortama toplamaya çalışmamak lazım,
bu durumda iki aile ile ayrı vakit geçirmek daha uygundur bence.

dolayısıyla aileden çok karı koca ne kadar farklılıklara saygı duyacak bu önemli, diğer kısım halledilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…