Aileler Arasındaki Kültür Farklılığı Evliliğinizi Olumsuz Etkiliyor Mu ?

denizkabugu

Evli, mutlu, ...
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2007
725
6
96
Diğer
Sizin aileniz farklı şehirden, eşiniz farklı şehirden .....
Sizin taraf açık, eşinizin tarafı kapalı......
Ailenizde şehir kültürü, eşinizin ailesinde köy kültürü .........
vs vs farklılıklar varsa zorluklar yaşıyor musunuz?
Evliliğinizi, sizi, ailenizi ve çocuklarınızın yetişmesini olumsuz olarak etkiliyor mu ?

canım benim öyle dururumum yok yani aileler genel yapı itibariyle aynı durumda ama bence ayrı olması etkiliyordur örnek veriyorum bir yemek bile laf olur o durumda, doğulu insanlar bol yağlı, bol salçalı özellikle et yemeklerini ve bulgurlu yemekleri severler karadenizin insanı da sebze yemeyi sever yada egenin insanı zeytinyağlı hafif sebze yemelerini tercih eder ve bu durum bile sorun olmaya yetecektir çünkü bu yemek davasına şahit oldum bir tanıdıkda birkaç kez, doğulu olanlar egelilere yemeğe gittiklerinde aç kaldıklarını egeleriler doğuluya yemeğe gittiklerinde miğde ağrısından bütün gece uyuyamadıklarını dert yanmışlardı zaten birde gizli bir soğukluk gerginlik hakimse oratada yemek bile laf edinmeye yetiyor maalesef.

bu konu tam bana göreymiş..
eşimle benim memleketlerimiz arasında 12 saatlik bi mesafe var..
eşim,benim bulunduğum şehirde askerlik yapıyordu tanıştığımızda..
evlendiğimizde de doğal olarak onun yaşadığı şehire geldimm. ve ne kadar zorluk çektim anlatamam.şehir farklı,insanlar,kültürler,yemekler,.. vs o kadar zorluğunu çektim ki..
ailemden uzaklığım,yalnızlığımda cabası tabi

Tabiki etkiliyor, çünkü onlari bilmiyorsun ne derler ne düşünürler...sonuçta aile evlilikte önemli bir etken

bizde de böyle bir durum yok..
ama görümcem de var..
çok misafir olarak gelinen,geline hizmet ettirelen bir aileye gelin gitti..
kendi ailesinde de aksine hiç böyle şeyler yok..
bu zorluğu o şu anda çok yaşıyor..çok da zorlanıyor..

biz şehir kültürü onlar köy kültürü hayattaaa anlaşamayız kaydirigubbakcemile
babası ister ayalkarını yıkıyım etek giyiyim dünyanın en iyi gelini olurum kafamçokkarıştı
bizim taraf açık onlar kapalı bizim taraf ne giysek kasılırlar ne düşünürler diye
çocuğum olursa Allah ın izniyle bu 2 farklı kültürle çocuk yetiştirmenin zor olduğunu dşünüyorum

ayrı sehırler
ayrı kultur
kapalı acıklık
benım ve askım ıcın sorun degıldı
ama aılesı sorun yaptı sanırım esım bana hıssettırmesede ben salak asık hıssetmesemde yıllar gectıkce anlıyorum yasadıklarımdan.
sonuc benım evlılıgımı etkılemedı ben esımle cok mutluyum
olan onlara oldu artık dayanamadım ve ılıskımı kestım.gorusmuyorum.esımde cocukları alıp ayda bır gıdıyor.hakeden hakettıgını yasıyor yanı
onemlı olan evlı cıftın tutumu bu durumda
ben onunla yasayacagım gerısı bos

Bİz eşimle aynı memleketliyiz ama burada tanıştık.Tesadüf oldu.Aile yapıları benziyor.Öyle bir sorunum yok ama bence kesinlikle bu tür şeyler sorun olur.Çocuğun bile iki kültür arasında kalır.

etkılemez mııııı
esımın aılesıyle benım aılem kesınlıkle bıraraya gelemeyecek ıkı aıleyken dugunumuzde bız bır araya getırmeyı basardık ama evlılıgımın 3.yılında hala kabul gormus degılım esımın aılesı tarafından
esım karadenızlı ve aılesı orada yasıyor bızse yurtdısında bulunmus sureklı gıdıp gelen ama ıstanbulda dogup buyuyen bır aıleyız
kultur farkı, adap farkı, yemek farkı vs ne ıstersen herseyın farkı sorun cıkarıyor
allahtan esım bana sahıp cıkıyor yoksa sımdıye kadar basta gorumcelerım olmak uzere coktan benı cıg cıg yeyıp bıtırmıslerdı bıle :1closedeyes:

Kültürlerimiz farklı,ailelerimiz farklı...Başta aşılamayacak sorunlar olmadığını düşünüyordum,ama bir araya gelince zorluklarını yaşamaya başladım.Ben dik kafalıyım ''Aman eşim istiyor, istediğini yapayım .''demem.İkimiz arasında hiç sorun olmuyor.Tartışma yaşanmıyor,ama ne zaman kültürel konular açılsa,başkaları yüzünden tartışıyoruz.Zor, çok zor...kötükedihüso

ben de daha önce böyle bir konu açmıştım...
benim ailem ve sevgilimin ailesi birbirinden çok farklı...
aynı şehirde yaşıyoruz ama köken olarak çok farklı şehirlerin insanlarıyız.
zıt kültürler,farklı yaşam tarzları,tamamen zıt siyasi görüşler...
henüz birbirimizin aileleriyle tanışmadık,hatta ailelerin bu ilişkiden haberleri de yok.
onun ailesi bu tür şeylere çok karşı zaten(flört vs), benim ailem bişey demez ama sonuçta bi arkadaşlığım varsa bir süre sonra resmiyete dökülmesini isterler ama ben onlara bu durumu nasıl anlatacağımı bilmiyorum.çünkü istemeyeceklerini biliyorum.
sevgilimin ailesinin de beni istemeyeceklerini düşünüyorum çünkü özellikle annesi kendisi gibi bir gelin istiyor.
hadi ailemi geçtim ben onlara uyum sağlayabilecek miyim bilmiyorum,çünkü onların zihniyetine,düşünce tarzına sıcak bakan bir insan değilim ve ileride çocuklarımı o kültürle büyütmek istemiyorum.
bu konu kafamı çok kurcalıyor ve düşündükçe çok üzülüyorum...

Ya arkadaşlar hepinizin yazdıklarını üzüntüyle okudum,ben daha yeni evli sayılırım 1 yıl olmak üzere.eşimin ailesiyle aramızda 16 saat fark var onlar karadenizde köyde yaşıyolar.biz allahtanki burdayız bende ailesini nişandan önce görmüştüm uzak olduğu için.evlendikten sonra 2 kere gittik 1 kerede onlar geldi.ben oraya gittiğimde eşimede dedim iyiki buraya yerleşmemişiz yoksa ben yapamazdım.eşimi çok seviyorum herşeyiyle onlardan ayrı gibi duruyor ama ailesi sonuçta bende gittikçe saygıda kusur etmiyorum.ama konuşmaları,yemekleri,davranışları o kadar farklıki anlatamam zaten yaşayan arkadaşlar anlatmış.onlarla yaşamak çok zor yani bu yaz 4 gün zor dayandım.evliliğime asla pişman olmadım sadece gideceğim zaman beni düşünceler alıyor allahtan çalışıyorumda yılda 1 kez gidersek o olur işte.onlar ne kadar ayak uydurmamı bekleselerde çok zorrr.:1no2: bu böyle gidecek işte eşim çok idare etti sağolsun,herşeyi konuşabiliyoruz onunla rahatsız olduğum şeylerin hepsini söyledimki hem ben kendimi yiyip bitirmiyim hemde sorunlar daha büyümesin diye.oda farkında zaten herşeyin anlayışla karşıladı.köyle alakası olmayan kişiler için bu çok zor bi durum .herşeye rağmen eşim için yılda bikaç gün katlanırım diyorum.keşke hep onlar gelse :) o zaman daha rahat oluyo en azından onlar istediklerini yapıp yiyolar ben kendi istediğimi.

kültür farkı bazen insanın canına tak eden bi durum evllilikte.aileler arasında hiçbi ortak nokta bulamazsınız.sadece eşiniz size yakındır o kadar.kendinizi ailelerdedn soyutlayıp yaşayabiliyosanız hiç bi problem olmaz ama imkansız

Şehir kültürü, köy kültürü gibi bir ayrımın kurulan bir yuvada etkili olacağını sanmıyorum.
Ama bahsettiğiniz köy kültürü ayak yıkatmak vs. ise merak etmeyin şehir kültürü alan bir çok insandada bu istekler vardır.
Kısacası insan insan olsun, haddini, yerini bilsin gerisi önemli değil.
İnsanları yetiştikleri yerlerin koşullarına ve ortamına göre değil karakterlerine göre ayırmak daha iyi olur kanaatindeyim.

burbuk arkadasima tam anlamiyla katiliyorum...
önemli olan karsi tarafin INSAN olmasi

köy kültürü dediysem ayak yıkama falan değil
aşkımın ailesi şehirde oturuyor fakat yaşam tarzlarımız onlarla farklı
yani farkı anlatabilmek için sizlere köy-şehir kültürü ayrımı yapmak istedim
umarım anlatabilmişimdir

Canım ben ayak yıkama olayını, bir başka arkadaşın başına gelenleri okuyunca yazdım.
Mesela benim kız arkadaşım oldukça zengin evlendiği adam ise fakirdi, ailesi köyde yaşıyordu. Kız arkadaşımın ve ailesinin yaşam tarzıyla, kocasının ve kocasının ailesinin yaşam tarzı o kadar farklıydıki birbirinden anlatamam sana. Ama 19 yıldır mutlu bir evlilikleri var, her iki tarafta birbirine anlayış gösterdiler. Hem aileler hemde arkadaşımla eşi mutlu mesut yaşıyorlar.
Kıssadan hisse, insan insan olacak.

benimde sevgilimle ailemin arasında uçurumlar var
onlar çok tutucu ve kapalı
bnm ailem ise öyle değil
onlar toplu yaşamayı seviyorlar gelinler etrafında olsun istiyolar
ama bnm ailemin hiç bi zaman böyle bi beklentisi olmaz
siyasi görüşleride farklı
şimdilik tanıştılar sadece ama birbirlerini beğenmediler ama iki taraftanda olumsuz bişey yok söz olarak
üzülüyorum çok
ben onların ailesine gitsem yapamıcamı biliyorum ama 3 yıldan beridirde çok sevdiğim herşeyim dediğim insanı bırakmakta istemiyorum
hayırlısı diyorum artık

vb vb vb çok farklılıklar var
anlatsam sabahaa kadar yazarım heralde

en basitinden bizde kadınların çalışması sorun değil
ama onlarda öyle bişey asla olamazz
çok garip yaa:S

evlenirken bir tek eş ile evlenilmiyor,aile ile de evleniliyor demişti bir,bende gülüp geçmiştim....
cidden kültür farklılığı hemen olmasa da zamanla kendini belli ediyor ve iki tarafı da çok yıpratıyor...
kendi evliliğim de bunu yaşadığım için biliyorum...eşlerin arasında ki sevgi bağı güçlü ise üstünden geliniyor,yoksa çok yıkıcı oluyor...

çok etkiliyor
abim sırf bu yüzden boşandı desem yeridir
biz normalde anadolu insanı olsakta aile büyüklerimizde dahil herkes açık görüşlüdür
kimse kimseye karışmaz şu şunu giymiş bu bunu etmiş diye ama abimin eski eşi kesin geri kafalıyızdır diye önyargısı sonucu 9 yıllık evliliği sürecinde hiç bize gelmedi
bunun sonucu tartışma kavga bu evlilikte burda bitti
kim ne derse desin aynı kültürde olmalı eşler
çook seviyorsa bile bu yüzden evlenmemeli derim ben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…