- Konu Sahibi denizkabugu
-
bi laf vardır köyden köye bir adeet evden eve bin adeet
ben eşimle aynı köylüyüz ama cok farklı
yani evden eve adetler degişiyo
kurallar görüşler sevyesizlik bennce
yöreyle yanı sıra evden evede fark var
bizde farklı şehirlerden farklı kültürlerden ama aynı dili konuşunca pek bir sorun yaşamıyoruz...
karşılıklı anlayış ve hoş görü varsa ..her şekilde anlaşılır ..bizde adaletle orta yolu bulmalıyız diyorum..
Aslında yöreden çok hayata bakış açısıyla ve anlayışı olmakla ilgili bu bence.Ben eşimle aynı köylüyüz ama ailesiyle inanılmaz derecede zıt durumdayız.Benim ailem nerede onun ailesi nerede...
Onlar geleneğe göreneğe uyan ben olayım isterler ama işlerine gelmeyince gelenek görenek unutulur,yapı itibari ile anlayış yok bu insanlarda.Kendilerine gelince anlayış beklerler.Annesi-babası çocuklarına bencildirler herkes çocuklarına kul köle olsun ,kapımıza pas pas yapalım karşı tarafı isterler,ama kim kabul eder bunu.Böyece sen ezdirmezsin kendini sorunlar büyür gider.Arada sevgi kalmayınca bütün bağlar da kopar.Ya da kopsun diye dua edersin.
allah yardimcin olsun insallah aradaki problemler asilir eski huzurunu bulursun
Sizin aileniz farklı şehirden, eşiniz farklı şehirden .....
Sizin taraf açık, eşinizin tarafı kapalı......
Ailenizde şehir kültürü, eşinizin ailesinde köy kültürü .........
vs vs farklılıklar varsa zorluklar yaşıyor musunuz?
Evliliğinizi, sizi, ailenizi ve çocuklarınızın yetişmesini olumsuz olarak etkiliyor mu ?
Okuyunca bir an aaa dedim ,birisi benim durumudan söz ediyor.
Farklı şehirlerdeniz, eşimin şehrinde yaşıyoruz,ailesi köyde oturuyor.
Kültür farklı , hayat görüşü farklı, siyasi görüş farklı.....
İlk evliliği düşündüğümüz zamanlar , bazı sorun olacak farklılıklar gün gibi aşikardı.
Ancak aşk , sevgi herşeyi halleder sanmıştım , yanılmışım...
Aşkın gözü kördür diye boşuna dememişler,aşk gelince mantık terkedermiş....
Evliliğnizde etkileniyor ,sizde , ailenizde etkileniyor ...
Hele o masum sevgiye hasret çocuklar ....:çok üzgünüm:
Yavrularım , canlarım en çok onlar etkileniyorlar.
Hadi bizler yetişkiniz , hoşgörebiliyoruz , anlayabiliyoruz , sabır edebiliyoruz...
Ama çocuklar anlayamıyorlar....
Anne tarafı ayrı bir dünya , baba tarafı ayrı bir dünya , bocalıyor çocuklar....
Tabi her ailede yaşanan hikayeler farklı , buradaki gibi birkaç cümleden ibaret olmuyor.
Haaaaa, eşiniz güçlüdür , tutarlıdır , size sahip çıkarsa olaylar çığırından çıkmayabilir...
Bizde öyle olmadı , eşim herşeyi sümen altı etti, çözüm aramadı, oluruna bıraktı......
Şimdi mi, eşimin ailesiyle küs değilim ama görüşmüyoruz, aylarca gitmesek çocukları özlemezler , sormazlar...
Kısacası zamanında büyük tavsiyesi dinleyecekmişsin , hayat tecrübelerden ibarettir...Çok üzgünüm çoook
ben ve eşim aynı şehrin farklı ilçelerine mensup insanlarız bu kadar yakınken bile kültür ve yemek farkı çıkabiliyo ama sizlere söylemek istediğim başka bir bakış açısı eğer iki aile birbirine zıtlaşmışsa aynı köyün insanı bile olsa farketmez..eğer onlar birbirinin hep eksi tarafını görüyo o açıdan bakıyorsa herhalukarda siz ve çocuklarınız bunun eksikliğni yaşarsınız...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?