Aileler Arasındaki Kültür Farklılığı Evliliğinizi Olumsuz Etkiliyor Mu ?

bazen etkiliyor tabi. mesela. benim ailem küçük bir kasabada oturur bende orda büyüdüm. annem kapalı bende kapalıyım. ama gelenekler fazla dikkate alınmaz.akrabalarla bayramda ve düğünde görüşülür genelde. mahallede çok rahat top da oynardık bisiklette sürerdik.
ama eşimin ailesi şehir merkezindeler onlarda kapalı gerçi ama gelenek çok fazla. görüştükleri insanlar da hep akrabaları. gelin yada kız tek başına çarşıya gidemez hele mahallede kız nasıl bisiklet sürer el ne der. diye bakılır olaya. neyseki farklı bir şehirde oturuyoruz. bende cahil cocuk gibi davranırım genelde. yoksa gelinlik yapmaya kalksam işin içinden çıkmam imkansız. birde eşim destektir bana. sıkıldığım an dolaşmaya çıkarız.

bi laf vardır köyden köye bir adeet evden eve bin adeet
ben eşimle aynı köylüyüz ama cok farklı
yani evden eve adetler degişiyo
kurallar görüşler sevyesizlik bennce
yöreyle yanı sıra evden evede fark var

yorumların hepsini okudum da
ayri yore zaten sorun
ayni yore de cogu zaman sorun
o zaman geriye evlenmemek kaliyor :)

saol güzel yorum

bizde farklı şehirlerden farklı kültürlerden ama aynı dili konuşunca pek bir sorun yaşamıyoruz...

insallah bizde basaririz

karşılıklı anlayış ve hoş görü varsa ..her şekilde anlaşılır ..bizde adaletle orta yolu bulmalıyız diyorum..

benim iliskimdede farkli kültürler birlesti... ben almanya da dogdum büyüdüm esim türkiyede ama bu problem degil cünki kendi kültürümüzü hic unutmadim cok sükür nisanlim yilardir calisiyor insan icinde oturmasini kalmasini nerde nasil konusulur biliyor kendizi sehirde yasiyor ailesi köyde kalir... ben bunu ilk duydugumda hic önemsemedim sehir köy fark etmezdi benim icin insan insandir halen de öyle fark etmiyor benim icin. Ama ilk ailesiyle tanistigimda sok yasadim cok git geller yasadim icimde. Kendini hic gelisitirmemisler malesef caga ayak uydurmamislar saf saf yasiyorlar desem yeri var. Suan problem yasamiyoruz.. insallah ilerdede yasamayiz. Genel olarak ailesi iyi ve cana yakin ve bize karismiyorlar.. bende sevyemi korumaya calisiyorum

aylar öncesinden açtığım bir konuydu
o zamanlar evlenceğim kişiyi aileme ikna etmeye çalıştğım zamanlardı
ama bizim aşk yılan hikayesi oldu
ve onun hatalarıyla da herşey bitti derken de
şimdi de bana dönmeye çalışıyor
yine kafamı karıştırdı
neyse konumu yine gündemde görünce aylar öncesi çektiğim acıları yadetmiş oldum
yorumlarınız için tşk ederim arkadaşlar
inş kimse kültür farklılığından dolayı sorun yaşamaz evliliğinde.......

Aslında yöreden çok hayata bakış açısıyla ve anlayışı olmakla ilgili bu bence.Ben eşimle aynı köylüyüz ama ailesiyle inanılmaz derecede zıt durumdayız.Benim ailem nerede onun ailesi nerede...
Onlar geleneğe göreneğe uyan ben olayım isterler ama işlerine gelmeyince gelenek görenek unutulur,yapı itibari ile anlayış yok bu insanlarda.Kendilerine gelince anlayış beklerler.Annesi-babası çocuklarına bencildirler herkes çocuklarına kul köle olsun ,kapımıza pas pas yapalım karşı tarafı isterler,ama kim kabul eder bunu.Böyece sen ezdirmezsin kendini sorunlar büyür gider.Arada sevgi kalmayınca bütün bağlar da kopar.Ya da kopsun diye dua edersin.​

allah yardimcin olsun insallah aradaki problemler asilir eski huzurunu bulursun

allah yardimcin olsun insallah aradaki problemler asilir eski huzurunu bulursun

Teşekkür ederim canım eski huzurumu sadece bunlardan uzaklaşarak bulacağım sanırım.Onlar iiyi olmaya kendilerini düzeltmeye çalışıyorlar ama yine benden emin olunca eski düzenlerine ger döneceklerinden adım gibi eminim.Zaten bende bitti sevgi de saygı da.Sırf onlardan kurtulmak yüzlerini görmemek için kocamdan bile ayrılmayı göze alacak duruma geliyorum zaman zaman.
Aynı köylüyüz evet ama aradaki kültür farkı çok fazla.

bu yazdıklarının hepsını yaşıyorum.Benım aılem acık onlar kapalı,bız ıstanbul onlar köy gıbı bı yer ben lise nişanlım ılkokul,ben calışıcam dıyorum o bızde kadın calışmaz dıyo kafamçokkarıştı

off okadar yaşıyoruzkı hemde... ılerde tek kavgamız kafamızın uyuşmadıgından cıkacak,şimdide öyle cunku.ben daha rahatım her acıdan... sengözlerimebaksanab

ben bu gercegin içindeyken nedense hiç bu acıdan dusunmemistm..
anne ve baba tarafımın siyasi catısmaları- kultur-gorenek-gelenek..
baba tarafım işine gelınce gelenek-gorenek var işine gelmeyınce yok..
hakkatende olan çocuklara oluyor..ebeveynler pek etkılenmıyor..
babannem benı hiç sevmez.. basımı ortup arapca ogrenmedıgım için..
ben saygımdan ,buyuyumdur deyıp bayramlardada olsa giderim evine okadar..
haa zaten askeri personelde calısan biriyle hemdeeee flörtümle evlendgim için ayrıca gıcıklar bana..

Bence deniz kabuğu burda her şeyi senin düşüncen,inancın vs belirler.. bizde de öyle bir durum var .. ailemle eşimin ailesi çok farklı .. ama benim neye inandığım önemli .. Ben eşimle aynıyım .. ve ailesiyle .. o yüzden kendi ailemi biraz dışarda tutmayı tercih ettim ..Çocuk eğitimi de dahil ..

olmaz mııı :1ninca:

benim ailem rahatttır istediğin gibi otur konuşabilrisin ama eşimin tarafı tam bazı konularda kara cahiller resmen k.pederimin yanında yazın o sıcaklarda bile kısa kollu giyemezsin eşofman giyemezsin kafamçokkarıştı ama ben giydim o ayrışakkıdı benim aşlem hiç bakmaz öyle şeylere normal badi giyersin yakası acık derler normal pantolon giyersin dar derler yemek konusuna gelince taö bir felaket alışamadım bazı yemeklerine yiyemiyorum o yüzden yağ yok salça yok varsa bile ben göremedim yılladır

ben alıştım artık cok fazla takmamaya ama bazı şeyleri göze sokmadan yapıyorum yine bildiğimi yıllardır giyindiğimden yediğimden vazgeçmem cok zor gamyoncuiremsu

biz aynı kültürden aynı mezhepten olduğumuz halde onun ailesinin bize garip gelen tuhaf karşıladığımız ne çok şeyi oldu anlatamam...farklı kültürlerde elbette ne çok farklılılklar yaşanır..

%100 sorun yasanıyor. herşeye bizim buralarda böyledir diyen bide akrabalar varsa etrafında dayanılmaz oluyor.
sen bilmezsin bu böyledir. sen bilmezsin bizim buralarda budur adeti.
sanki marsla jüpiter
neticede aynı memleketteyiz ama oluyor işte fark ve sorun.
birebir eşinle sorun olmayabilir.ama cevre cok parmak sokuyor

kesinlikle etkiyo.ne oturman ne kalkman ne konusman en basıtınden yemek yemek ya sofra duzenı yemek adabın bıle farklı oluyo.evlenmeden once herseyı gorup tartısıp ona gore karar verılmelı bence.sonuna pısman olmamak ıcın.

olmaz mı tabııkı cok buyuk bı sorun.oturman kalkman konusman en basıtınden ya bı yemek adabı cok farklı.sen anya derken onlar konya der.aman ya cok zor.bı cok yonden esıme soylemısımdır bu kadar farklılıgı nasıl goz ardı ettık dıe.ama ne demısler sarmısagı gelın etmıslerde kırk gun konusu cıkmamıs o hesap yanı.ama far etseydım de acaba mı demekten kendı mı alamazdım herhalde.

her ailenin kültürü görgüsü farklı oluyo.bende eşimin memleketine gelin geldim.o kadar farklı geleneklerle karşılaştımki yemeğinden tutun konuşmalara kadar çok şey bana çok farklı geldi.
başta biraz uyum sağlamakta zorlandım bazen eşimle tartışmalarımızda oldu ama yinede kültür görgü farkı aramızda çok büyük sorunlar yaratmadı.belki 2 aile arasındaki farkın çok aşırı olmadığındanda olabilir.birde ben sabırlı ve uyumlu bir insanımdır
ama bu konularda çok büyük sorunlar yaşayan hatta boşanan çiftler olduğunu biliyorum

ben ve eşim aynı şehrin farklı ilçelerine mensup insanlarız bu kadar yakınken bile kültür ve yemek farkı çıkabiliyo ama sizlere söylemek istediğim başka bir bakış açısı eğer iki aile birbirine zıtlaşmışsa aynı köyün insanı bile olsa farketmez..eğer onlar birbirinin hep eksi tarafını görüyo o açıdan bakıyorsa herhalukarda siz ve çocuklarınız bunun eksikliğni yaşarsınız...

doğru söylüyosun şevvalcim
bencede niyet çok önemli
iki aile baştan zıtlaşırlarsa birbirlerinin herşeyi gözlerine batar.her konuyu problem ederler ama yok baştan arada bir sevgi oluşmuşsa iki ailede anlayışlıysa aradaki farklılıkları çok güzel çözümlerler.yani en azından yeni evli çifti bu konuda çok zorlamazlar
insanların niyetleri anlayış ve birazda hoşgörü çok önemli

benimde aynı sorunum var. eşim doğulu biz marmaralıyız. onlar kapalı biz açığız.. annem asla sıcak bakmamıştı ilişkimize zaten. ayrılacağımı sanıyordu. sonra iş ciddiye binip isteme falan olunca işler tamamen sarpa sardı. çok sıkıntı çektim anlatamam. aileme kabul ettiremedim en sonunda tek başımıza evlendik ama eşimin ailesi bana karşı her zaman iyiydi. onlar beni asla istememezlik yapmadılar sağolsunlar.. ailemle bir süre küs kaldım sonra bi şekilde barıştık. iki aile hala görüşmüyor ama eşimle ailemin arası şuan çok iyi.. bu aşamalara gelmekde çok zordu tabi arkadaşlar...Allah kimseye bu sıkıntıyı yaşatmasın... şu varki o farklı bu farklı deyipde çocukların çok üstüne gitmekte yanlış. ben hata yaptığımı düşünmüyorum çünkü pişman değilim. çünkü eşim beni hiç üzmedi ve aileside üzmedi. ailede tek açık gelin benim başta bi önyargı oldu ama şu an sevilen bi gelinim. evet kültür farklılığından zorlandım sonuçta iki insan bile farklı aileler neden farklı olmasın? ama çevremde düğünle dernekle aileler razı olmuş bi şekilde evlenip sonrada çok kötü ayrılanları görünce kültür farklılığına görüntü farklılığına takılmanın boş şeyler olduğunu düşündüm. ben şuan mutluyum Allah herkesi mutlu etsin inşallah. kimsenin yuvasını bozmasın. heleki böyle küçük şeyler için.. ha bu arada şu an benimle aynı sıkıntıyı çeken arkadaşlara sesleniyorum herkesin durumu farklıdır evlilikte herşeyden önce eşinize güveneceksiniz....ben böyle yaptım güzel oldu yada kötü oldu demem ben eşim ve ailesinden tek başıma evlenmemle ilgili bir tek söz duymadım, duyanlarda var unutmayın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…