Aileler Arasındaki Kültür Farklılığı Evliliğinizi Olumsuz Etkiliyor Mu ?

iki aile arasında o kadar fark varki
her alanda farklılar
ilk başlarda çok zorlandım ama sonra amannn boşver dedim

Şuan ankarada oturuyorum ve istanbuldan buraya geldim.Evleneli 1 yıl oldu ve hala alışamadım.Çok köylü kültürü halinde yasıyolar.Kendilerini azda olsun geliştirmemişler.Çok hemde çok zorlanıyorum.Sırf bu yüzden de çok pişmanlık duyuyorum. of ya :S dertlendim...

Kesinlikle olumsuz olarak etkiliyor

Evliliğin ilk yılları,adapte süreci cok daha zorlayıcı geciyor her iki taraf içinde benneyaptımki

Anlayış farkı ve beklentiler ciddi problemlere neden olabiliyor a.s

:sm_confused:

ne cevap versem dıye dusundumm

benzer seyler yasadımm ama eşim bana sahıp cıkacaksa evlenırdım sanırım
onemlı olan esının dusuncesı fıkırlerı ..
aılesıyle ıclı dıslı olmazsın olur bıter

şimdi senin kıyafetinden yemeğine kadar burunlarını sokacaklar.
gittiğin yerlerden aldığın eşyalara kadar...herşey onlara ters gelecek ve başlıcaklar oğullarını şişirmeye...
çocuğun olunca yetiştirme tarzını eleştirecekler...
hele bi de kocanın aklını karıştırıp aranızı açarlarsa...
varmasınlar keyiflerine...
sonra da çocuklarını karşılarına alıp:"biz demiştik" diye kasım kasım kasılacaklar...
tecrübelerle sabittir....

insan aynı kültürleri bile alsa sorunlar yaşanıyorki burda birçok arkadaşımız anlatıyor. birde farklı kültür daha çok problem oluşturur sanırım. ama insan birini severken öyle hesaplar yapamıyor. aşk bu sonuçta

kültür farklılığı gerçekten eşinizle en önemli ve asla çözülemeyen sorun haline geliyor, evliliği ve ilişkinizi engellemiyor, iyiyi kötüleştirmiyor ama kötüyü dahada kötüleştiriyor..
bir hata yaptığınızda eşiniz sizi yetiştirme tarzınızla eleştirmeye başlayınca iş çığırından çıkabiliyor. bütün evlilikler aşkla başlıyor ama kültürle ve ailelerin iletişimiyle etkileşerek sürüyor.. bu süregelişte farklı kültürde olmak gerçekten sorun..

benim eşimin ailesiyle aramızda 2.5 saatlik yol var ama ömür boru germesem ne merak ederim nede özlerim fakat bizim bu kopukluğumuz kültürle alakalı değil, aksine onların kendi kültürüyle değil, işlerine geldiği şekilde davranış göstermelerinden kaynaklanıyor, eğer kültürlerinde olduğu gibi bana gelin muamelesi yapsalardı şimdi bu kadar umarsız kalmam mümkün değildi, hatta kuzu kuzu gelinlik yapıyor olurdum ve öyle olmayı daha çok isterdim..

bence çok farkediyor ben izmirliyim eşim adanalı...
yemeklerimiz bile uymuyor çok zorluk çekiyorum ben....
herkez kendi memleketinden evlensin...

hemde ne etkiliyor ben karadenizliyim eşim doğulu ve asla aklımın almadığı şeyler bekleniliyor benden en basiti biz seni niye getirdik bize hizmet edesin die getirdik diyorlar artık gerisini siz düşünün.

bizimkilerde eşimin tarafıyla çok zıt yapılara sahip ama idare ediyolar zaten bizimkiler yurtdışındalar ayda yılda bi görüyolar birbirlerini ama bu durum eşimle beni çok etkiliyo çünkü benim ailem açık görüşlü ve modern bi hayat yaşıyo, ama eşim ve ailesi biraz kapalı böyle konulara tutucular yani o yüzden çok zorlanıyoruz gerçekten

Okuyunca bir an aaa dedim ,birisi benim durumudan söz ediyor.
Farklı şehirlerdeniz, eşimin şehrinde yaşıyoruz,ailesi köyde oturuyor.
Kültür farklı , hayat görüşü farklı, siyasi görüş farklı.....
İlk evliliği düşündüğümüz zamanlar , bazı sorun olacak farklılıklar gün gibi aşikardı.
Ancak aşk , sevgi herşeyi halleder sanmıştım , yanılmışım...
Aşkın gözü kördür diye boşuna dememişler,aşk gelince mantık terkedermiş....
Evliliğnizde etkileniyor ,sizde , ailenizde etkileniyor ...
Hele o masum sevgiye hasret çocuklar ....:çok üzgünüm:
Yavrularım , canlarım en çok onlar etkileniyorlar.
Hadi bizler yetişkiniz , hoşgörebiliyoruz , anlayabiliyoruz , sabır edebiliyoruz...
Ama çocuklar anlayamıyorlar....
Anne tarafı ayrı bir dünya , baba tarafı ayrı bir dünya , bocalıyor çocuklar....
Tabi her ailede yaşanan hikayeler farklı , buradaki gibi birkaç cümleden ibaret olmuyor.
Haaaaa, eşiniz güçlüdür , tutarlıdır , size sahip çıkarsa olaylar çığırından çıkmayabilir...
Bizde öyle olmadı , eşim herşeyi sümen altı etti, çözüm aramadı, oluruna bıraktı......
Şimdi mi, eşimin ailesiyle küs değilim ama görüşmüyoruz, aylarca gitmesek çocukları özlemezler , sormazlar...
Kısacası zamanında büyük tavsiyesi dinleyecekmişsin , hayat tecrübelerden ibarettir...Çok üzgünüm çoook

bizde farklı şehirlerden farklı kültürlerden ama aynı dili konuşunca pek bir sorun yaşamıyoruz...

var maalesef ama bizimkisi yeme içme falan değil.

biz giyim kuşam oturma kalkma konusunda rahatızdır, kadınlar erkekelerin yanında olmalı, farklı bir birey olarak kabul edilir, açık bi aileyiz, eğitime çok önem veririz.açık görünüşteyiz.kapalımız neredeyse hiç yoktur.bizde dışarıdan fikir yoktur sadece yakın aile üyeleri söze karışır onlarda enişteler yengeler başta gelir karar konusunda

onlarda giyim kuşamda oturma kalkmada tutucular biraz.mesela bacak bacak üstüne atmak saygısızlık olarak algılanabiliyomirmirmirmir kadınları erkekten sonra geliyo görünüşte ama kararda kadınlar baskın çıkıyo, kadının ailesine düşkünlük var bizdeyse eşit gibidir.eğitimin önemli olduğunu bilirler değer verirler fakat ihtiyaçtan fazla okumaya pekde gerek görmezler, kapalılar maalesef en büyük sorunumuzda bu.ailelerindeki tek açık gelin benim

ama onlar bana, ben onlara alışmaya çalışıyoruz işte.arada kalp kırarak arada iyi ilşkilerle yuvarlanıyoruz işte.ama iyiye gidiyo çok şükür ki

etkilmemzmi etkiliyor tabiki,benim ailem rahat öyle adetlere göreneklere pek takılmazlar,ama eşimin tarafı hala adet vs uyguluyor,ve bana ilk zamanlar çok garip geliyordu,aslında onlara uymakt zor geliyodu,birde benim ailem açık,eşimin ailesi kapalı,eşimin tarafına gderken ne giyeceğim bile sorun oluyor, daha bir çok sorun oldu bununla ilgili ama anlatsam çok uzun sürer.benden tavsiye mümkün olduğunca kendi kültürünüze yakın bir aileye sahip eş seçin.

bizim durumumuzu özetlemişsiniz resmen.aynen dediğiniz gibi sandıkki aşkımız herşeyin üstesinden gelir çok bariz farklar olduğunu bile bile ama gelemiyo, bi yerde tıkanıyo.üstelik farklı memleketten olmamıza rağmen aynı şehirde yaşıyoruz, ortak nokta bulmakta yinede zorlanıyoruz kısacası.ama anlamaya çalıştıkları içinde sağolsunlar haklarını yiyemem

Biz ayri memleket degil hatta ayni memleketteniz, fakat ben almanyada büyüdüm, esim ise Türkiyede büyüdü ve ikimizin birbirimizi anlamasi zaman zaman cok zor oluyor. Ben her ne kadarda anlayis göstermeye calissam farkli kültürlerde büyüdügümüz icin hic bir faydasi yok.

Yani iki tarafta biraz ilimli olmaya calisacak sadece bir tek kisinin caba göstermesiyle olmuyormus. En büyük sorunumuzda, esimin ailesiyle sorunu var ve bunun yükünü hepimiz cekiyoruz, yani malesef bize yani bana ve kizima bir sekilde yansitiyor. Eskiden cok üzülürdüm ama artik üzülmemeye karar verdim, amma ve lakin üzülmemek de bir yere kadar, bazen yinede insan bosluga düsüyor ... Allah herseyin hayirlisini versin diyorum ...

benimde eşimle memleketlerimiz herşeyimiz çok farklı ilk başlarda sorun yaşadık ama zamanla alıştık birbirimize zaten ikimizin memleketinede uzagız birazda ondan sanırım kendi kendimize iyiyiz çok şükür

aynı kültürde olan insanlar bile sorunlar yaşıyor bunun kültürle alakası yok ama kültür farkı çok büyük sorun yaratıyor o yüzden aşık olup sonradan ama ben onun ailesiyle naparım diye düşünmektense önce kültürüne bakıyorum sonra aşık oluyorum..tavsiye ederim:))endi kültürümden olmayan biriyle evlenmem bu kadar da büyük konuşuyorum.zaten ben istesemde babam vermez...

Bizde eşimle farkıl yörelerdeniz. Eşim karadenizli bense egeliyim....
Daha düğünümüzde başladı bizim yüresel farklılıklarımız.
Nikah kıyıldıktan sonra tam oynayacağız başladı kemençe çalmaya
bizimkiler biribirine bakıyor hiç bilmeyiz... baktık olacak gibi değil
hep kemençe çalıyor kalktık oynamaya çalıştık...eğlendik aslında
Gerçi bu işin hem en basit tarafı, hemde esprisi sayılır.
Çünkü çok daha temel sorunlar olabiliyor bu gibi durumlarda.
Ama bana göre çiftin yaşadığı ortam da çok önemli.
Çünkü biz evlendiğimizden bu yana; 11 yıl başka şehirlerde yaşadık.
Ne eşimin ailesine ne de bize yakındık. Bir şekilde ortayı bulduk.
Ancak son 2 yıldır eşimin ailesinin bulunduğu şehre yerleştik.
Sorunlar burada başladı. Ben şimdi daha çok hissettim yöre farklılığını.
Çünkü konuşmaları, yemekleri, adetleri hiç bize benzemiyor.
Bir şekilde ayak uyduruyor insan ama aynı yöreden olupta ayrı
dünyalardan olmaktan yinede iyidir diye düşünüyorum hep.
Çünkü sağolsun eşim; son derece duyarlı, hoşgörülü, dengeyi
sağlayabilen bir yapıda aksini düşünemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…