Aileler birbirini istemeye geldiğinde tanısa olur mu ?

itsgalatea

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Nisan 2022
1.706
1.192
83
Merhaba,düğün dernek konuları pek anladığım konular değil.destek için bilenlerden fikir almak, aklıma takılanı sormak için yazıyorum.Yardımlarınıza açığım.
Şimdi Sevgilim benim ailemle ve bende onun ailesiyle tanıştım.Ama henüz aileler birbirini tanımadı.İstemeye geldiklerinde birbirlerini o gün tanısalar,bende aynı gün evde nişan organizasyonu yapsam olmaz mı ? Yani tek bir günde tanışma,isteme ve nişan olmaz mı ? İllaki bir kaç kez gidip gelmek mi gerekiyor ? nişanı istemeyle evde yapmak ve bir organizasyon şirketi ayarlayıp fon oluşturup ikramlık, hediyelik ve fotoğraf ile konuyu bitirmek istiyorum.hediyelikleri kendim yapayım dedim ama yeni nesil türler nedir etrafınızda duyduğunuz favorileriniz varmı ? Nerden ne giyinsem ? Bilenler bana yardımcı olsa keşke… nerden başlasam bilemedim.ufaktan hazırlık yapayım diyorum tarih net değil ama.İyi geceleriniz olsun
 
Bence herşey yedire yedire olmalı acele etmeyin. Evet siz onları tanısanız aileler birbirini tanımıyor bu karmaşıklığı bi düşünün. Siz tanıyorsunuz ama onlar tanımıyor birbirlerine el gibi kalacaklar bağlar güzel bir şekilde işlenemeyecek ve sorunlar olduğunda aileler nasıl davranacak?
 
Tarih net değil çünkü aileler tanışmada karar verir genelde. İstemeden önce ailelerin tanışması taraftarıyım. Bizde şehir dışından geldiler önce tanışma için sonrada isteme için. Ailem tanışmadan kabul etmezdi gelmelerini.
Evde nişan için organizasyonla konuşur anlaşırsınız hediyelikleri de yine instagramda hesaplar var oralardan da bulabilirsiniz
 
Kız evi naz evi, bırakın üç beş defa gelip gitsinler, babaannem itin ayağını taştan esirgeme der, siz en başta her şeyi oldu bittiye getirirseniz, onlar da her konuda oldu da bitti maaşallah der geçerler, bırakın iki taraf da sindire sindire yaşasın her şeyi, bir ağırlığınız olsun ve o ağırlık çerçevesinde biraz çaba sarf etsinler, daha kıymetli olursunuz.
 
Olmaz öyle. Yangından mal mı kaçırıyorsunuz? Evlenince ailelerde evlenecek. Öncesinde ailelerin yemeğe çıkıp, tanışmaları lazım. İsteme-nişan aynı gün olur. Benim 2 evliliğimde de aileler farklı şehirde yaşadığı için yorulmamaları için öyle yaptık.
Hangi şehirde yaşıyorsunuz? İstanbul’da yaşıyorsanız Eminönü’nde çok güzel mağazalar var. Nişan, düğün hediyelikleri var. Kıyafet olarak Fatih’te abiye satan butikler var.
 
aileleri disarida bir yemekle tanistirin, sonrasinda dediginiz gibi yaparsınız.
Oyle kiz evi naz evi, kendini agirdan al kıymetli ol vb zirvaliklara aldiris etmeyin, siz zaten kendinize değer veren biriyseniz deger göreceksinizdir.
Oyle taktiklerle falan değer kazanılmaz.
Simdiden hayirli olsun insallah.
 
Farklı şehirlerde misiniz? Benim amcamın oğlu İstanbuldan Antalya'ya gidildi isteme söz nişan aynı gün oldu. Düğünden 1 sene sonrasa evlilikleri catirdadi resmen hiç birşey açıkça konusulmadigi için çok zorlandılar. Bence ne olursa olsun aceleye getirmeyin aileler başbaşa tanissin sonra isteme falan olsun. Ailelerinde tanışması önemli bişey bence.
 
Olur yaa siz tanıyip karar vermişsiniz zaten aileler formalite birazda.
 
Benim ve eşimin ailesi arasında 650 km var. Bir kere tanışmaya geldiler bir kere de nişan ve istemeye geldiler. Tanışma günü hiç planda olmayan şekilde aileler birbirine ısındığı için isteme de oldu. O kadar spontane gelişti ki kayınbabam belki hoşumuza gitmez diye gelirken çiçek çikolata bile aldırmamış. Biz de yine hazırlıksızdık kahve faslı falan olmadan tanışıp kaynaşıp olayı bitirmişler. Ha ama tam tersi de olabilirdi. Babam ailesinden hoşlanmayabilrdi. Onlar bizden hoşlanmayabilirdi. O yüzden isteme ve nişanı 2 hafta sonraya planlamıştık ama süreç farklı ilerledi. Bence uzak bile olsalar gitsin gelsinler. Sizin göremediğinizi aileniz görür. Zaten bu işler bittikten sonra gidip gelecek değiller, en azından şimdilik süreci olması gerektiği gibi yürütün
 
Bizim 3 defa geldiler. Sonra annemler gitti onların evine. 4. Gelişlerin de söz oldu
 
Biz de de birkaç kere gelirler sonra isteme olur. Bir kere de kız verilmez.
 
Bizim pandemi dönemine denk gelmişti, uzak mesafeydik zaten. Dediğiniz gibi yaptık. Bir sorun olmadı. Pandemi olmasaydı da belki benzerini yapardık çünkü yaşlı başlı insanları 2-3 kere 300 km yol getirtmek bana biraz garip geliyor, kız evinin ağırlığı böyle mi belli oluyormuş değişik
 
Ben geçen ay nişanlandım. Nişandan önce de çok kez nişanlımın ailesinin evine ben gidip geliyordum, samimiyetimiz vardı.

Nişanlımın ailesi bize geldi bir kez, ailemle gidemedik evlerinin durumundan dolayı. Nişandan sonra gittik. Bence iki taraf da nişandan önce en azından bir kere karşı tarafın evine gitmeli diye düşünüyorum.
 
Kız ile erkek anlaşmışsa neden olmasın
 
Kesinlikle katılıyorum. Ben aman bir şey alınmasın, aman insanlar yorulmasın, aman bir şey istemeyelim derken bir baktık ki oldu bittiye getirilmiş her şey. Üstelik şu anda her iki tarafın büyükleri de birbiri ile görüşmüyor, bu da cabası.
 
Yaşlı başlı da olsa en az bir kere gelmeli tanışmak için ağırlık değil bu ilk intiba kız ailesi için de önemli.
 
Yatalak sakat yola çıkarsa öldü ölecek akraba falan yoksa bu kadar yangından mal kaçırmak geliyor bana. İlle sayı azaltılmak isteniyorsa önce erkek tarafı gelsin sonra kız tarafı gitsin yerinr bir tur dışarıda buluşulup bir yemel yensin tanışma serüveni bitsin. Sonra isteme nişan aynı gün yapılır yüzükler takılıp
 
Yaşlı başlı da olsa en az bir kere gelmeli tanışmak için ağırlık değil bu ilk intiba kız ailesi için de önemli.
Doğrudur, bana gereksiz geliyor. Ben eşimi sevmişim ailesini tanımışım onu da sevmişim. Ailem onların ailesini 5 kere görse de 15 kere görse de beni etkileyecek bir şey söylemeyecek
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…