- 1 Mart 2007
- 6.098
- 12.479
- 773
- 37
- Konu Sahibi itsgalatea
-
O iş öyle değil keşke öyle olsa ama kocadan önce aileyi tanıyalım der artık her kadın..Doğrudur, bana gereksiz geliyor. Ben eşimi sevmişim ailesini tanımışım onu da sevmişim. Ailem onların ailesini 5 kere görse de 15 kere görse de beni etkileyecek bir şey söylemeyecek
İşte ben tanıdım aileyi diyorum ya :) ailesiyle görüştüm tanıştım hatta aynı evde de kaldım (eşimle sevgiliyken), sevdim, bana sıkıntı çıkarmayacaklarına inandım, çıkarmadılar da bunca sene. 1 değil 11 görüşme olsa ne fark olacaktı ailelerimiz açısından? Bu tabii benim belki şansım, herkes böyle olmayabilir ama aynı masada 1 saat yemek yemekle aile tanınmıyor, biraz formalite geliyor bana. Tanıdık mı tanıdık he gibi.O iş öyle değil keşke öyle olsa kocadan önce aileyi tanıyalım der her kadın..
Eşinizin de ailenizi görmeye, onun ailesinin sizi gördüğü tanıyıp gördüğü gibi, sizin ailenizin de eşinizi görüp tanımaya hakkı yok mu?Doğrudur, bana gereksiz geliyor. Ben eşimi sevmişim ailesini tanımışım onu da sevmişim. Ailem onların ailesini 5 kere görse de 15 kere görse de beni etkileyecek bir şey söylemeyecek
Eşim de ailemi görüp tanımıştı. Aileler birbirini görmemişti sadeceEşinizin de ailenizi görmeye, onun ailesinin sizi gördüğü tanıyıp gördüğü gibi, sizin ailenizin de eşinizi görüp tanımaya hakkı yok mu?
Ailemi hafife almak gibi düşünürüm ben açıkçası bu durumu. Diğer tarafta herkes birbirini tanıyor, benim aileme nişan günü görse yetiyor.
Tamam o zaman ben esinizde öncesinde ailenizle tanışmadi diye düşündüm. Öylesi doğru gelmemişti.Eşim de ailemi görüp tanımıştı. Aileler birbirini görmemişti sadece
Gençler birbirini görmüş beğenmiş gerisi hallolur diye düşünüyoruz ama öyle olmuyor. Uzun uzun açıklayacağım. İnsan yapı gereği kendi özgürlük alanını genişletmeyi sever, istisnası da yok bunun maalesef. İyilik olsun diye bir şeyleri kolaylaştırınca aslında pasif kalıyorsunuz ve karşı taraf kendi alanını belirliyor, hele bir de damat adayı aileci ve pısırıksa olan kadına oluyor,Kesinlikle katılıyorum. Ben aman bir şey alınmasın, aman insanlar yorulmasın, aman bir şey istemeyelim derken bir baktık ki oldu bittiye getirilmiş her şey. Üstelik şu anda her iki tarafın büyükleri de birbiri ile görüşmüyor, bu da cabası.
Eski konun var mı bakmadım. Doğrudan soruna cevap yazıyorum. Ailem çanakkalede, eşimin ailesi urfada. Biz sadece tanışma isteme yüzük değil üzerine bohça işini bile sıkıştırdık bir geceye. Sonra düğünde görüştüler. Sonra da ancak oğlanın sünnette görüşebildilerMerhaba,düğün dernek konuları pek anladığım konular değil.destek için bilenlerden fikir almak, aklıma takılanı sormak için yazıyorum.Yardımlarınıza açığım.
Şimdi Sevgilim benim ailemle ve bende onun ailesiyle tanıştım.Ama henüz aileler birbirini tanımadı.İstemeye geldiklerinde birbirlerini o gün tanısalar,bende aynı gün evde nişan organizasyonu yapsam olmaz mı ? Yani tek bir günde tanışma,isteme ve nişan olmaz mı ? İllaki bir kaç kez gidip gelmek mi gerekiyor ? nişanı istemeyle evde yapmak ve bir organizasyon şirketi ayarlayıp fon oluşturup ikramlık, hediyelik ve fotoğraf ile konuyu bitirmek istiyorum.hediyelikleri kendim yapayım dedim ama yeni nesil türler nedir etrafınızda duyduğunuz favorileriniz varmı ? Nerden ne giyinsem ? Bilenler bana yardımcı olsa keşke… nerden başlasam bilemedim.ufaktan hazırlık yapayım diyorum tarih net değil ama.İyi geceleriniz olsun
Çocuğum bana böyle yapsa ben iyi bir şey düşünmem bunun içinİşte ben tanıdım aileyi diyorum ya :) ailesiyle görüştüm tanıştım hatta aynı evde de kaldım (eşimle sevgiliyken), sevdim, bana sıkıntı çıkarmayacaklarına inandım, çıkarmadılar da bunca sene. 1 değil 11 görüşme olsa ne fark olacaktı ailelerimiz açısından? Bu tabii benim belki şansım, herkes böyle olmayabilir ama aynı masada 1 saat yemek yemekle aile tanınmıyor, biraz formalite geliyor bana. Tanıdık mı tanıdık he gibi.
Böyle'den kastınız nedir, öncesinde tanıştırmamak mı?Çocuğum bana böyle yapsa ben iyi bir şey düşünmem bunun içinDüğüne de çağırma tribine girerim net.
Ben tanıdım kimseyi ilgilendirmez düşünce tarzı..Böyle'den kastınız nedir, öncesinde tanıştırmamak mı?
Kimseyi ilgilendirmez demedim ki, ben tanıdım sevdim, sıkıntı çıkarmayacaklarına inandım dedim. Ben öyle inandıysam bir şekilde anlamışımdır ailevi ilişkilerini, davranışlarını, karakterlerini. Ailem nişanda gördü sevdi, öncesinde 11 kere görseydi de bir fark olmayacaktı.Ben tanıdım kimseyi ilgilendirmez düşünce tarzı..
Merhaba, benim aile tanışması, isteme ve sözüm aynı gün oldu. 3 ay sonra da nikah. Ben dekorasyonu kendim yaptım. Metalik renkli balonlar, masaya birkaç süs, çiçek vs. Çünkü çiçekli çelenkli şeylere çok ciddi fiyatlar istendi kaç yeri aradıysam da. İkramlıkları ve nişan pastasını dışardan hallettik. Karşı tarafa da çekirdek kadro beklediğimizi belirttik gayette güzel oldu. Aileler ilk kez tanışacağı için mümkünse anne-baba-kardeş kadrosunun olmasını istedik.Merhaba,düğün dernek konuları pek anladığım konular değil.destek için bilenlerden fikir almak, aklıma takılanı sormak için yazıyorum.Yardımlarınıza açığım.
Şimdi Sevgilim benim ailemle ve bende onun ailesiyle tanıştım.Ama henüz aileler birbirini tanımadı.İstemeye geldiklerinde birbirlerini o gün tanısalar,bende aynı gün evde nişan organizasyonu yapsam olmaz mı ? Yani tek bir günde tanışma,isteme ve nişan olmaz mı ? İllaki bir kaç kez gidip gelmek mi gerekiyor ? nişanı istemeyle evde yapmak ve bir organizasyon şirketi ayarlayıp fon oluşturup ikramlık, hediyelik ve fotoğraf ile konuyu bitirmek istiyorum.hediyelikleri kendim yapayım dedim ama yeni nesil türler nedir etrafınızda duyduğunuz favorileriniz varmı ? Nerden ne giyinsem ? Bilenler bana yardımcı olsa keşke… nerden başlasam bilemedim.ufaktan hazırlık yapayım diyorum tarih net değil ama.İyi geceleriniz olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?