Aileler birbirini istemeye geldiğinde tanısa olur mu ?

Doğrudur, bana gereksiz geliyor. Ben eşimi sevmişim ailesini tanımışım onu da sevmişim. Ailem onların ailesini 5 kere görse de 15 kere görse de beni etkileyecek bir şey söylemeyecek
O iş öyle değil keşke öyle olsa ama kocadan önce aileyi tanıyalım der artık her kadın..

Mimkin değil bence..
Yani benim kızım olsa kabul etmezdim.

O iş öyle değil keşke öyle olsa kocadan önce aileyi tanıyalım der her kadın..
İşte ben tanıdım aileyi diyorum ya :) ailesiyle görüştüm tanıştım hatta aynı evde de kaldım (eşimle sevgiliyken), sevdim, bana sıkıntı çıkarmayacaklarına inandım, çıkarmadılar da bunca sene. 1 değil 11 görüşme olsa ne fark olacaktı ailelerimiz açısından? Bu tabii benim belki şansım, herkes böyle olmayabilir ama aynı masada 1 saat yemek yemekle aile tanınmıyor, biraz formalite geliyor bana. Tanıdık mı tanıdık he gibi.

Doğrudur, bana gereksiz geliyor. Ben eşimi sevmişim ailesini tanımışım onu da sevmişim. Ailem onların ailesini 5 kere görse de 15 kere görse de beni etkileyecek bir şey söylemeyecek
Eşinizin de ailenizi görmeye, onun ailesinin sizi gördüğü tanıyıp gördüğü gibi, sizin ailenizin de eşinizi görüp tanımaya hakkı yok mu?
Ailemi hafife almak gibi düşünürüm ben açıkçası bu durumu. Diğer tarafta herkes birbirini tanıyor, benim aileme nişan günü görse yetiyor.

Eşim de ailemi görüp tanımıştı. Aileler birbirini görmemişti sadece

Biz böyle yaptık ama arada sekiz saatlik yol vardı. Geldiler istediler yüzük takıldı aynı gün geri döndüler memleketlerine. Başka türlüsü çok zordu. Ama aynı sehirde olsak kesinlikle en az iki kez gelirlerdi.

Gençler birbirini görmüş beğenmiş gerisi hallolur diye düşünüyoruz ama öyle olmuyor. Uzun uzun açıklayacağım. İnsan yapı gereği kendi özgürlük alanını genişletmeyi sever, istisnası da yok bunun maalesef. İyilik olsun diye bir şeyleri kolaylaştırınca aslında pasif kalıyorsunuz ve karşı taraf kendi alanını belirliyor, hele bir de damat adayı aileci ve pısırıksa olan kadına oluyor,

Nişan süreci ailelerin de içinde olduğu evlilik öncesi alışma süreci değil mi zaten, aileler dışarıda kalmayı tercih eder diyorsanız, siz zaten birbirinizi tanıyorsunuz, masrafa da gerek yok, kıy nikahı evlen, ben acele etmeden her şeyi dozunda, zamanında ve karşılıklı sorumluluk alarak yapmaktan yanayım, sonra burada eşim kaynanam diye konu açıyorlar, biz de evlenmeden önce fark etmedin mi niye evlendin diye soruyoruz, demek ki yangından mal kaçırır gibi evlendiği için etmemiş.

Despot bir kv. nin elinde büyümüş, annesi ve yengelerinin çilesini sindire sindire görmüş biri olarak naçizane tavsiyemdir, yazın bir kenara hiç şaşmaz.(Burada bölüm bölüm konu açıp babaannemi paylaşasım var, kadının kız torunları evlenmeden evliliği çözdü, şükür hiç birimizin büyük sorunları yok, en büyük sorunumuz koltuk takımını değiştirsem mi, gençlere de tavsiye olur ama enerjim yok)

1. Erkek emek verdiği kadına, ailesi emek verdiği geline daha çok sahip çıkıyor,

2. Nişan düğün sürecinde taraflardan biri ailesini ne kadar geride tutrasa sonraki süreçte de geride kalıyorlar ve bu genelde kadının ailesi oluyor, çünkü erkekler burun sokturmama konusunda pek başarılı değiller.

Daha çok şey yazarım, ama konu sahibine tavsiyem, ağırdan alsın, her adımı yaşasın, nişanlının ailesini gözlemlesin çünkü bu süreçte ne yaşayacaksa sadece fragman, en önemlisi de bir aileniz olduğunu ve yuvanıza karşı sergileyecekleri olumsuz bir tutumda onlarla karşı karşıya kalacaklarını da bilsinler.

Bir de organizasyon yapayım, şunu alayım bunu edeyim diyorsunuz yapmayın, herkes üstüne düşeni yapsın, sonraki süreçte üstünüze yapışır.

Not. Evlendikten sonra ise iki taraf da ne kadar uzak o kadar iyi.

Son düzenleme:
Eski konun var mı bakmadım. Doğrudan soruna cevap yazıyorum. Ailem çanakkalede, eşimin ailesi urfada. Biz sadece tanışma isteme yüzük değil üzerine bohça işini bile sıkıştırdık bir geceye. Sonra düğünde görüştüler. Sonra da ancak oğlanın sünnette görüşebildiler Mesafe bizimki gibi uzaksa pekala olur. Kimseyi maddi manevi fazladan yormaya gerek olduğunu düşünmüyorum.

Çocuğum bana böyle yapsa ben iyi bir şey düşünmem bunun için Düğüne de çağırma tribine girerim net.

Çocuğum bana böyle yapsa ben iyi bir şey düşünmem bunun için Düğüne de çağırma tribine girerim net.
Böyle'den kastınız nedir, öncesinde tanıştırmamak mı?

Söz-nişan aynı gün olması bence güzel fikir ama öncesinden aileleri tanıştırmak çok daha iyi olur. Bizim aileler aynı şehirde yaşıyor o yüzden bu kısımda zorlanmadık. Mesafe uzak olsaydı eğer kararı babama bırakırdım sanırım. Babam gelsinler tanışalım derse "tımam bıbıcım" derdim

Evlilik teklifinden sonra ailesi benim ailemle tanışmaya geldi. Bir kere de onlar davet etti biz gittik. Sonra söz-nişan aynı gün yaptık. Biz zaten birbirimizin ailelerini tanıyorduk ama ikimizin ailesi de söz-nişan öncesi tanışmak istiyordu. Tanışma işi biraz da ailelerin gönlünü hoş tutmak için yapılıyor zaten. İnsanlar yok sayılmış hissetmesin diye. Şartlar uygunsa tanıştırın öncesinde.

Nişanda hediyelik yapıp dağıtmadım. Geçen birinin nişanına gittim elime hediyelik bişeyler tutuşturdular. Kaç gündür hediyeliklerle bakışıyoruz. Ben bunları napıcam ya çöpe atsam ayıp olcak saklasam o kadar yakın değilim bu insanlara. Keşke vermeselerdi Bana pek gerekli gelmiyor gelenlere bişey dağıtma işi. Yeni nesil hediyelik olarak hayvanlara gelen misafirler adına bağış yapma olayı çok hoşuma gidiyor mesela. Sizin adınıza şuraya bağış yaptık diye kart dağıtıyorlar ya hani. Ama bu da daha çok düğünde yapılacak bir iş gibi.

Giysi için ben internetten çok baktım ama hiçbir şey beğenemedim. Bir gün işimden izin aldım gidip çılgınlar gibi mağazalarda elbise denedim. İnternette görsem aşağı kaydırıp geçeceğim bir elbiseye bayıldım aldım anında. O yüzden mağazaları gezip elbise denemek en mantıklısı.

Ben de bu sekilde yapmistim 8 sene once. Benim ailem mesafeli tiplerdir o yuzden pek gorusmek istemediler. Dugun dernekle ilgili herseyi de kendimiz yaptigimiz icin kendimiz karar alip ailelere bildiriyorduk. Guncel trendleri bilmiyorum.

Ben tanıdım kimseyi ilgilendirmez düşünce tarzı..
Kimseyi ilgilendirmez demedim ki, ben tanıdım sevdim, sıkıntı çıkarmayacaklarına inandım dedim. Ben öyle inandıysam bir şekilde anlamışımdır ailevi ilişkilerini, davranışlarını, karakterlerini. Ailem nişanda gördü sevdi, öncesinde 11 kere görseydi de bir fark olmayacaktı.

ben aynen dediginIZ
gibi yaptim。hepsi ayni gun 8 saatlik mesafedelerdi onlar git gel yapmadilar bende tek gunde atlattim

Ben sevmiyorum öyle defalarca gelinip gidilsin çok uzatmaya gerek yok bence. Sıkıyor beni böyle şeyler Ama aynı şehirdeyseniz,imkan varsa önden bi tanışma daha iyi olabilir gibi.

He ama bir arkadaşım tanışma ve nişanı aynı gün yaptı mesela. Uzak bir mesafeydi çünkü. Herkesin aile yapısı,tarzı farklı sonuçta. Kesin bir kural yok.

Bizde şöyle olmuştu; önce ben ailesiyle tanışmaya gittim bi bayram öncesiydi.
Sonra bayramda yine gittim.
Sonra evlenme teklifi edildi ve onlar ailecek tanışmaya geldi.
1 hafta sonra biz ailecek tanışmaya gittik.
Bi kaç gün sonra da annesi yengesi bi akrabaları akşam çayına geldi :)

Sonraki görüşmede isteme-söz-nişan hepsi bir arada oldu.

Aynı ilçede 10-15 dk mesafedeydik biz, bu da önemli etken.

Hediyelikleri ben kendim hazırladım. Küçük mantar tıpalı şişeler aldım trendyoldan.
İçine çakıl taşı çikolata koydum.
Asetatlı küçük hediyelik kutular aldım yine trendyoldan, onun içine tek içimlik türk kahvesi ve o şişedeki çikolatayı koydum.
Dışını jüt ip mi nedir onlarla fiyonk yapıp verdim :)

Bir de havlu verme adeti var bence gereksiz ama küçük el havlusu aldım sadece kadınlar için.
Ucu makine işi ince dantelli zarif havlular.
Onları da tül keseye koyup kadınlara dağıttım.

Çikolata işini de bi kahveciden madlen çiko alıp etiketçiden etiket bastırdık, eşim onları getirdi.

Çikolata koyduğumuz minik şişelere de etiket bastırdık bu arada.

Gelme gitme meselesini size bırakıyorum, olabilir de olmayabilir de yani adamına göre değişiyor. Ben hediyelik konusunda yorum yapmak istedim, tohum kartları oluyor onlardan alabilirsiniz. Anlamlı ve tatlı bir hediye bence, ben arkalarına silikon tabancasıyla mıknatıs yapıştırmıştım ekmek istemeyen magnet olarak kullansın diye. Diğer bazı hediyelere göre daha masrafsız. Kendiniz yapmak istiyorsanız küçük tıpalı şişeler alıp içlerine güzel koku/kolonya falan koyabilir ve kurdele+yapay çiçekle süsleyebilirsiniz. Ya da makrome ip ve anahtarlık yuvarlaklarından alıp anahtarlık yapabilirsiniz. Aklıma bunlar geldi. Mutluluklar diliyorum.

Merhaba, benim aile tanışması, isteme ve sözüm aynı gün oldu. 3 ay sonra da nikah. Ben dekorasyonu kendim yaptım. Metalik renkli balonlar, masaya birkaç süs, çiçek vs. Çünkü çiçekli çelenkli şeylere çok ciddi fiyatlar istendi kaç yeri aradıysam da. İkramlıkları ve nişan pastasını dışardan hallettik. Karşı tarafa da çekirdek kadro beklediğimizi belirttik gayette güzel oldu. Aileler ilk kez tanışacağı için mümkünse anne-baba-kardeş kadrosunun olmasını istedik.
Çünkü ben nişana eğer evde yapılacaksa karşı tarafın 30-40 kişi gelmesini doğru bulmuyorum. (ablamınkinde küçücük eve 32 kişi geldi ve işin kötüsü o kadar çok kişi beklemediğimiz için ikramlıklar ona göre ayarlanmıştı,epey bi stresli olmuştu)
Arkadaşımın nişanında da damadın bi akrabası densiz densiz konuşup ortamı germişti, haliyle ne konuşulması gerekenler konuşulabilmişti ne aileler kaynaşabilmişti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…