Aileler birbirini istemiyor...

İkinizin ailesi de korkunç Bence ikiniz de hepsiyle iletişimi kesin rahatlayın. Ne bu böyle baskılar duygu sömürüleri... Yuvanıza göz koymuş sanki hepsi.

Ailelerin sizi böyle zor durumda bırakması hiç hoş degil bişey derlerse evimin huzurumu bozulsun istiyorsunuz deyin bukadar müdahale hakkı vermeyin kimseye çocuk degilsinizki

Esin de sen de sınırlarınızı iyi çizin; evinizin dışındaki herkese, iki aileye de.. Kimsenin size psikolojik baski yapip, oraya gitme buraya gitme yoksa kuserim tavri takinmaya hakki yok.. Iki aile gorusmuyo olabilir, kendi tercihleri.. Ama sizi yonlendiremezler, sizler taraf olmamalisiniz.. Herkes yerini bilsin her seyden once; ortada bi evlilik, dahasi bi bebek var.. Millet kendi kavgasini verecek diye sizi maşa yapamaz, yapmamali..
Biraz acı olacak ama inanin gercek; oyle yada boyle etkin olmalarina izin verirseniz ya cok kopuk berbat bi evlilik kalir elinizde ya da bosanma, Allah korusun..
Esin ne dusunuyor? Birbirinizi anladiginizi dusunuyor musun? Senin ailen benim ailem kavgalari sürüyor mu halen?

Aileller arasi anlasmazlik sebebi nedir.
Diger aile ile gorusme demek cok cahilce.

O kadar çok olay oldu ki... esimin ailesi çok alıngan ve herşeyi büyütürler benim ailem de kontrolcu. Ben kendi ailemle de bu yüzden kavga ettim kimse karismasin bize diye ve karismiyorlardi artık. Ama doğumda bıraraya geldiklerinde yine tatsız olaylar yaşandı. Ve annemin içindeki kontrol canavarı tekrar ortaya cikti

Bunun kavgasını çok verdik ama biz de ders aldık bu olaylardan. Önemli olan bizim evliliğimiz ve huzurumuz. Bunu kimsenin bozmasına izin vermeyiz. Annemin böyle düşündüğünden haberi yok zaten eşimin.

Neden ıstemıyorlar bu kadar bır sebebı olmalı?

Neden ıstemıyorlar bu kadar bır sebebı olmalı?

O kadar çok şey var ki. Hepsinden ayrı konu başlığı çıkar... Herkesin kendine göre sebepleri var işte. Onları geride bırakmak istiyorum artık çok yıprandık çünkü. Herkes yıprandı...

En büyük hatamız herşeyi ailelere yansıtmak oldu.

Esimin ailesi farklı şehirde. Benim ailem burada. Onu bir türlü kabul edemediler kendilerini dışlanmış hissettiler. Hatta eşimin bir akrabası bize yerleşmeye kalktı. Sonra olaylar iyice koptu zaten. Herkes birbirini kırdı.

Pekı bu herseyı yansıttık kısmı kendı aranızdakı kavga dovus kısmı mı , yanı acıkcası aılenız sızın bosanmanızımı ıstıyor ve onun aılesıde tabı kı

Yok kimse bosanmamızı istemiyor. Kendi aramızdaki tartışmalar da yansıdı ailelere. Sanki benim ailem ona kötü bir şey yapacak ya da onun ailesi bana kötülük edecek diye iki anne de anne kedi misali davranıyor. Ya aslında burada önemli olan eşim ve benim duruşumuz. Biz bocaladik mi herkese laf düşüyor...

Bunun kavgasını çok verdik ama biz de ders aldık bu olaylardan. Önemli olan bizim evliliğimiz ve huzurumuz. Bunu kimsenin bozmasına izin vermeyiz. Annemin böyle düşündüğünden haberi yok zaten eşimin.
Esin bilmesin zaten, yansıtma ama aileni de usulunce ekarte etmeyi bil.. Kendini de suclu hissetme, yaptiklari dogru degil bi kere.. Ayri bi ailesiniz siz artik.. Kimsenin kendi egosunu sizin evliliginizde tatmin etme, sizi zorda birakma hakki yok..
Esinle arandaki iliski bozulur, evliliginiz Allah korusun berbat bi hal alirsa, o kisiler hicbi sey yapamaz, geri dönüşü de olmaz..

Kesinlikle haklısınız...

Kesinlikle haklısınız...
Esin ailene karsi saygılı ise, seni kendi ailesi konusunda zorlayip ortada birakmiyosa, sen de onu kirma ve kirdirma hic.. Uzerine duseni de yap onun ailesi konusunda, kimsenin kaprislerine boyun eğme.. Cunku boyle dusunen insanlar ne yapsan yetinmeyecek ve belki daha da ileri gidip onlar icin kavga dövüş çıkarmanı bekleyecektir.. Ama net tavrini koyarsan herkes bence haddini bilecektir.. InsaAllah..
Yasadim ve o yuzden tahmin edebiliyorum az çok..

Bir kez taviz verince gerisi geliyor zaten ve kisirdonguye giriyoruz... işte konu insanın annesi olunca daha duygusal davranıyor.
Eşimin beni arka plana atıp ailesini önde tuttuğu zamanlar oldu. Ama epeydir böyle bir şey yok. Belki çocuk olduktan sonra benim daha sakin birine dönüşmem de bunda etken olmuştur. Anne olunca insanın tek derdi bebeği oluyormuş. Umarım ben ileride çocuğuma böyle davranmam....
Cui Bono beni iyi anladığını düşünüyorum. Yorumların için çok sağol

Eşinizle konuşun ikinizinde aileleriyle görüşeceğini, buna karışmaya hakları olmadığını söyleyin.
Hayatımda böyle saçma şey duymadım.
İkimiz de ailelerimizle görüşüyoruz zaten. Aileler birbiriyle anlaşamıyor sorun orda. Fikirlerinizi almak için bu konuyu açmıştım bu kadar saçma olan ne onu anlamadim

İkimiz de ailelerimizle görüşüyoruz zaten. Aileler birbiriyle anlaşamıyor sorun orda. Fikirlerinizi almak için bu konuyu açmıştım bu kadar saçma olan ne onu anlamadim
Saçma olan ailelerinizin size karışması, birbirinizin aileleriyle görüştüğünüzde gönül koyması vs .

Offf çok zor.. bizimkilerde kavga etti ama tatlıya bağlansa da eskisi gibi değiller. Görümcem gelmiyor mesela annem geldiğinde. Nefret ediyor kı o kadar anlatamam... Annem olmadığında hep gelir yeğenini görmeye. Basımda durur.. eşim bile ailemi görmek istemiyor nedeni herşeye karıştıkları için. ben eşimin ailesini seviyorum çok iyi insanlar. Karismazlar. Ana birbirleri görmek istemeleri çok zoruna gitmekle haklısın üzülüyorsun insan bı ailesiyle toplasmak istemez mı iki aile hep birlikte oturup çay içmek istemez mı ne güzel demi.. mutlu oluyoruz esimle öyle oldukça.. birbirleri düşman olunca insan yıpratıyor üzülüyor işte.

Arada kalan biz oluyoruz işte neticede. Halbuki kızım/ oğlum mutlu olsun bana ihtiyaçları olunca ben burdayım diye düşünseler sorun kalmayacak. Sanki hala küçük çocuklarıymisiz gibi otorite kurmaya çalışıyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…