Ailelerden uzakta yaşamak

Evet belki hayatımda sizin kadar mantıklı konusan bir kaç arkadaşım olsaydı bu kadar kuruntulu bir insan olmazdım. 🥲
Estağfurullah canım. Hayatında değeri olan ve sana değer veren insanların söylediklerini ciddiye al. Senin için değeri olmayan ve sana değer vermeyen insanların söylediklerine üzülmen manasız. Senin adına sevindim en azından seni düşünen bir eşin var ve sana yuvanı ayrı kurma fırsatı veriyor. Belki ileride bu şansın olmayacak. Evliliğine alıştığın semtin bir katkısı olmayacak olmamışta.

Sizin aranız iyi belli ki maşallah ama biz çok fazla problem yaşadık kalkıp gidince arkamdan oluşacak problemleri düşündükçe dert sahibi oluyorum
Hiç birşeyi düşünme kimseyi.herkes ailesine düşkündür uzak kalacam vs diye dusunme uzakta olsa evin huzurluysa kendi anan babamda telden tele yetiyor.eşinde istiyormus daha ne olsun.birkac gün konusan konusur sonra alısırlar.susarlar.ne önemi varki.

Bu konuyu eşim çok uzun zamandır söylüyor ama sizin tavsiyelerinizle sanırım kabul edeceğim
Canim bak şöyle düşün; Şuan yaşadığın ortam stresli şimdi olmasa bile daha sonra bu stres şişip şişip içinde birikicek ve bı yerde patlayacak bu durumda eşinle sana kötü anlamda yansiyabilir. Hemde çocuk olduktan sonra sanki ona muhtaçmissinz gibi bı tavra burunucek kvaliden,bakımında yetiştirme şeklinde ister istemez bazı şeylere karışacak ozaman gitmek istesenizde ah yavrum vah yavrum torunum diye kendini acindirabilir bile yani bu yönden düşün birde yol yakınken ayrıl.derim 🤗

Estağfurullah canım. Hayatında değeri olan ve sana değer veren insanların söylediklerini ciddiye al. Senin için değeri olmayan ve sana değer vermeyen insanların söylediklerine üzülmen manasız. Senin adına sevindim en azından seni düşünen bir eşin var ve sana yuvanı ayrı kurma fırsatı veriyor. Belki ileride bu şansın olmayacak. Evliliğine alıştığın semtin bir katkısı olmayacak olmamışta.
Evet bu tartışmalar esim ve beni de etkiliyor biz birbirimizi yıllarca severek aldık ama ailesi pek istemiyordu beni yüzüme demeseler de biliyordum duyuyordum bana her zaman iyilik meleği gözüktüler ama arkamdan hiç acımadan dedikodumu ettiler hemde düşmanlarıma onlarla en samimi kişi oldular bunlar beni çok yıprattı

Canim bak şöyle düşün; Şuan yaşadığın ortam stresli şimdi olmasa bile daha sonra bu stres şişip şişip içinde birikicek ve bı yerde patlayacak bu durumda eşinle sana kötü anlamda yansiyabilir. Hemde çocuk olduktan sonra sanki ona muhtaçmissinz gibi bı tavra burunucek kvaliden,bakımında yetiştirme şeklinde ister istemez bazı şeylere karışacak ozaman gitmek istesenizde ah yavrum vah yavrum torunum diye kendini acindirabilir bile yani bu yönden düşün birde yol yakınken ayrıl.derim 🤗
Evet bende çocuk sahibi olmadan ayrılmak istiyorum. Eşimde uzağa gitmek isteyince fikir ayrılığına düşüyoruz

Evet bu tartışmalar esim ve beni de etkiliyor biz birbirimizi yıllarca severek aldık ama ailesi pek istemiyordu beni yüzüme demeseler de biliyordum duyuyordum bana her zaman iyilik meleği gözüktüler ama arkamdan hiç acımadan dedikodumu ettiler hemde düşmanlarıma onlarla en samimi kişi oldular bunlar beni çok yıprattı
Kendine boşvermeyi öğretmelisin. Eşinle mutluysan inan ki gerisi boş. Aynı semtte farklı eve çıksan herşey yine aynı devam edecek. Uzak olmak çok güzel. Sadece aileden ötürü zor oluyor ama alışıyorsun. Hepimiz alıştık. Ki sen çokta uzakta olmayacaksın. Senin yerinde olup ayrı eve kocası yüzünden cıkamayan o kadar çok kadın var ki. Sen şanslısın bu açıdan.

Kendine boşvermeyi öğretmelisin. Eşinle mutluysan inan ki gerisi boş. Aynı semtte farklı eve çıksan herşey yine aynı devam edecek. Uzak olmak çok güzel. Sadece aileden ötürü zor oluyor ama alışıyorsun. Hepimiz alıştık. Ki sen çokta uzakta olmayacaksın. Senin yerinde olup ayrı eve kocası yüzünden cıkamayan o kadar çok kadın var ki. Sen şanslısın bu açıdan.
Evet eşim hep destekcim oldu nasıl istersen öyle olsun dedi hep. Ben aynı semtte yaşamak istesem de o problemlerin bizi bırakmayacağını ve uzakta insanlara karşı beklentilerimin azalacaığını düşünüyor

uzak yazisi okuyunca şehir, ülke falan degisiyorsunuz sandim.
anneme 700 kaynanamlara 1100 km uzagim şuan, kita degisen insanlar var.
farkli bir tarafina tasinacak olsanizda ayni sehirdesiniz alisamayacak bir sey yok.
uzak olmak daha rahat emin olun, başıniz daha az agriyor.

Evet eşim hep destekcim oldu nasıl istersen öyle olsun dedi hep. Ben aynı semtte yaşamak istesem de o problemlerin bizi bırakmayacağını ve uzakta insanlara karşı beklentilerimin azalacaığını düşünüyor
Bana göre doğru düşünüyor senin için en sağlıklısıda bu. Ben Ankara'da büyüdüm şuan ığdır'dayım. Oradaki imkanlar burada yok. Bütün alışkanlıklarım orada. Ama zorunlu geldik bir gün gideceğiz yine hiç bilmediğim bir memlekette olacağım. Yuvamda mutluyum gerisi de olmayıversin dedim hep. Kv yanında yaşamak mı ığdır da mı deseler düşünmeden ığdır derim.

Evet hetkr
Bana göre doğru düşünüyor senin için en sağlıklısıda bu. Ben Ankara'da büyüdüm şuan ığdır'dayım. Oradaki imkanlar burada yok. Bütün alışkanlıklarım orada. Ama zorunlu geldik bir gün gideceğiz yine hiç bilmediğim bir memlekette olacağım. Yuvamda mutluyum gerisi de olmayıversin dedim hep. Kv yanında yaşamak mı ığdır da mı deseler düşünmeden ığdır derim

Bana göre doğru düşünüyor senin için en sağlıklısıda bu. Ben Ankara'da büyüdüm şuan ığdır'dayım. Oradaki imkanlar burada yok. Bütün alışkanlıklarım orada. Ama zorunlu geldik bir gün gideceğiz yine hiç bilmediğim bir memlekette olacağım. Yuvamda mutluyum gerisi de olmayıversin dedim hep. Kv yanında yaşamak mı ığdır da mı deseler düşünmeden ığdır derim.
Evet herkesle iç içe yaşamak zor beklenti fazla umduğunu bulamıyorsun ve daha sayamadığım vs bir sürü şey gidince tek kalıp düşüncelerim de boğulmaktan korkuyorum

Ay bide soruyomusun kac kurtar kendini benim eltim kv ile aynı mahallede oturuyo haftada bir gidip geliomus ama ona sorsam değil aynı ev aynı mahalle ülke değiştirmek istio ama esini ikna edemio..bende 7 yıldır hem kv hem kendi aileme baya uzakta yaşıyorum bi zararını görmedim kafam rahat huzurluyum daha ne olsun

Evet hetkr

Evet herkesle iç içe yaşamak zor beklenti fazla umduğunu bulamıyorsun ve daha sayamadığım vs bir sürü şey gidince tek kalıp düşüncelerim de boğulmaktan korkuyorum
Tek kalıp düşüncelerinde boğulmak mı? Oradayken de düşünmüyor musun sanki. Yeni sorunlar katlanarak devam etmiyor mu? Hergün sepeti dolduruyorsun farkında değilsin. İmkanın varsa bence psikolojik destek almayı dene. Çünkü kendini rahatlatamıyorsun

Tek kalıp düşüncelerinde boğulmak mı? Oradayken de düşünmüyor musun sanki. Yeni sorunlar katlanarak devam etmiyor mu? Hergün sepeti dolduruyorsun farkında değilsin. İmkanın varsa bence psikolojik destek almayı dene. Çünkü kendini rahatlatamıyorsun
Evet çok düşündüm çünkü birine anlatıp onun bana verdigi fikirleri dinlemek beni rahatlatıyor

Mesafe candır 👌 benim ailem Türkiye'nin bir ucunda eşimin ailesi bir ucunda. Yazın ziyaret ediyoruz. Onlar gelirse bir süre gelip kalıyorlar. Bazı zorlukları var tabii ama bence çok güzel. Bir kere dedikodudan, akraba teröründen uzaktayız müthiş bir nimet. Neden bize gelmediniz/ az geliyorsunuz/ yatıya kalmıyorsunuz :ukala: gibi en basit sorunlardan bile uzağız. Kimse sizden fazla bir şey beklemiyor. Yakın olunca sudan bir bahaneyle bile olsa illaki bozuşmalar oluyor vs vs kaldı ki siz aynı şehirde olacaksınız. Koşa koşa gidin deli misiniz 😅😅

Merhaba kızlar. Daha önce açtığım konulardan anlaşılacağı üzere eşimin ailesiyle pek güzel anlaşamıyoruz, yani yüzyüze iyiler ama arkadan çok atıp tutmalar duyuyorum. ben herşeyi kapatmaya çalıştıkça, sorunlarımızı insanlara snlatmamaya çalıştıkça, sürekli onların anlatmaları yüzünden insanların sorularına maruz kalıyorum. Ben kayinvalimde birlikte yaşıyorum ve kendi ailemde çok yakınımda ve kendi ailemle yakınlık ne kadar iyi olsa da eşimin ailesiyle olan yakınlık o kadar iyi olmuyor. Gorumcelerim falan hepimiz bir mahalledeyiz. şimdi sizlere anlatmak istediğim şey eşim birlikte Anadolu yakasından taşınıp Avrupa yakasına gitmek istiyor, herkesten herşeyden uzaklaşmak istiyor ama orda bizim tanıdığımız bildiğimiz hiç kimse yok bu beni biraz korkutuyor. Çünkü oraya alışma sürem vs. Ya alışamazsam sürekli düşünüp kurup kendimi yersem ne yaparım diyorum. Sizce ne yapmalıyım. Fikirlerinize çook ihtiyacım var 🌸 sonuna kadar okuduğunuz için teşekkür ederim ❤️
Tanıdıklarınız varken çok mu huzurlusunuz ? Bunu düşünün

7 sene once 135km uzaga tasidim evi.. Ohh, her sey olculu ve mesafeli. Eski oturdugum yerde de kimseyi tanimazdim, burada da oyle; bi merhaba gunaydin yetiyor.
Is arkadaslarim var ben halimden memnunum

Benim ailemle aram 12 saat artık görüntülü konuşma denilen birşey var sırf ailene yakın olmak için kayinvalide ile yaşanılır mi ??
Farklı şehir bile değil marmarayla gider gelirsin yine senin ve eşinin huzuru mu önemli yoksa aileni daha çok görmen mi çok değişik geldiniz bana bunu sormanız bile garip

Evet bende çocuk sahibi olmadan ayrılmak istiyorum. Eşimde uzağa gitmek isteyince fikir ayrılığına düşüyoruz
Sen yakınlarında oturunca sence o çocuğu kendi cocuklari gibi sahiplenmeyecekler mi
Al sana başka bir kuruntu konusu
Söz hakkın bile olmayacak doğru düzgün
Adam ne güzel seni uzaklaştırmak istiyor niye zorluyorsun anlamadım

Evlendim ailelerden uzağa bi sehre tasindik, 2 sene orda yasadim. Tam orda bi cevremiz oldu derken , yine baska bi yere tasindik, 8 qy oldu , hic kimseyi tanımıyoruz. Ama ailelerden uzakta olmak yasanacak yer kriteri icin bana yeterli. En guzeli , misss gibi. Korkacak neyi var anlamıyorum. Yetişkin insanlariz

Back
X