Ailelerden uzakta yaşamak

Yani bu yakadan bir yakaya tasinacakken bu kadar düşünmek bilemedim. Evlendik ailelerden uzak bir sehirdeyiz. İlk defa birbirimizle geldik buraya hiç çevremiz yoktu ama zamanla hepsi oluyor.

Merhaba kızlar. Daha önce açtığım konulardan anlaşılacağı üzere eşimin ailesiyle pek güzel anlaşamıyoruz, yani yüzyüze iyiler ama arkadan çok atıp tutmalar duyuyorum. ben herşeyi kapatmaya çalıştıkça, sorunlarımızı insanlara snlatmamaya çalıştıkça, sürekli onların anlatmaları yüzünden insanların sorularına maruz kalıyorum. Ben kayinvalimde birlikte yaşıyorum ve kendi ailemde çok yakınımda ve kendi ailemle yakınlık ne kadar iyi olsa da eşimin ailesiyle olan yakınlık o kadar iyi olmuyor. Gorumcelerim falan hepimiz bir mahalledeyiz. şimdi sizlere anlatmak istediğim şey eşim birlikte Anadolu yakasından taşınıp Avrupa yakasına gitmek istiyor, herkesten herşeyden uzaklaşmak istiyor ama orda bizim tanıdığımız bildiğimiz hiç kimse yok bu beni biraz korkutuyor. Çünkü oraya alışma sürem vs. Ya alışamazsam sürekli düşünüp kurup kendimi yersem ne yaparım diyorum. Sizce ne yapmalıyım. Fikirlerinize çook ihtiyacım var 🌸 sonuna kadar okuduğunuz için teşekkür ederim ❤️
Anadolu Yakası’ndan Avrupa Yakası’na gidip gurbette hissedecek ne var ki anlamadım. Ben İstanbul’dayım ablam ve ailem farklı şehirlerde mesela hem de uzak mesafeler. Siz aynı şehirde olacaksınız neden alışma süresi veya tanıdık birine ihtiyaç duyulsun ki? 🤔

Uzak olmak en güzeli
Eşiniz ne güzel gidelim demiş
Hiç ikileme hemen gidin.
Bu fırsat kaçmaz

Ya gorende bitlise falan gidiceksiniz sayilir avrupa yakasiymis biraz abrtmiyomusunuz cevreniz orda olsun haftasonu yada calismiyorsaniz haftaici gene gorusursunuz yeni cevre yeni komsu edinirsiniz yani esiniz tasinmak istiyor gercekten bunumu dert ettiniz :)

Konuyu okurken içim şişti ama siz korkuyorum diyorsunuz. Şaka gibi..
Yahu bir yaz günü evimde tiril tiril donla dolaşmak, eşimle salonun ortasında sarılıp film izlemek, rahat rahat aman ses gider mi endişesi olmadan sevişmek için sevdiklerimden uzak oturmaya razıyım. Ayrıca ailesinden kopamayan aman herkes dibimde otursun diyen de evlenmesin bence. Siz artık ailesiniz. Bunun bilincine varın. Eşiniz varmış gibi ama siz hala kopmaktan, ayrılmaktan korkuyorsunuz. E böyle yaşamak daha yıpratıcı değil mi ? Değil kayınvalidem annem olsa istemem aynı evde. Ha bir hastalık olur, sıkıntı olur başımın üstünde yeri olur ama sağlıklı insanlarla da aynı evde yaşamak çok mantıksız

R rumuz34 en başında neden kayınvalide ile aynı evde düzen kurdunuz?Şimdi bu düzeni oluşturan şartlarınızda bir değişiklik oldu mu? Nedense benim içime sinmeyen şeyler var...Ben eşinizin sizinle o eve geçtikten sonra annesini tekrar yanına alacağını hissettim .İnsan ailesinden bunalıp niye ailesine ait eve geçer ki? Gidip kirayla ev tutup "biz artık kendi düzenimizi kuruyoruz sizin de kendi eviniz var isterseniz oraya taşının " demeniz normali..siz kayınvalidenin evine taşınırsanız 3 ay sonra kayınvalideniz "ben eşyaları sattım kirada oturduğum evi de boşalttım ..kendi evime geliyorum sanane gelin" dese ne yapacaksınız?

Sen yakınlarında oturunca sence o çocuğu kendi cocuklari gibi sahiplenmeyecekler mi
Al sana başka bir kuruntu konusu
Söz hakkın bile olmayacak doğru düzgün
Adam ne güzel seni uzaklaştırmak istiyor niye zorluyorsun anlamadım
Bunları yaşayacağımin farkindayim ve biliyorum da ama onları bırakmak zor gelmiyor zaten kendi ailemden kopmak zor geliyor

Anadolu Yakası’ndan Avrupa Yakası’na gidip gurbette hissedecek ne var ki anlamadım. Ben İstanbul’dayım ablam ve ailem farklı şehirlerde mesela hem de uzak mesafeler. Siz aynı şehirde olacaksınız neden alışma süresi veya tanıdık birine ihtiyaç duyulsun ki? 🤔
Çünkü benim akrabalarım ve bütün arkadaş çevrem burada bu yakada doğup büyüdüm semtimin dışına bile çıkmadım gideceğimiz yere de hiç gitmedim daha önce hiç bir yeri tanımıyorum orada bu yüzden birazda

Esimin ailesi baska kitada benimkilerden 3000 km uzaktayim, ne guzeli. Yilda bir defa kaiteli gorusme iki uc haftalik o kadar

Yaşınız çok küçük sanırım. Bu kadar aman anamdan uzak durmak istemem ay arkamdan ne derler diye düşündüğünüz göre..

Eşiniz çok makul bi insanmış. Sizin yerinizde olmak için can atan eşini anasından ayrılmaya ikna edemeyen binlerce kadın var. Desem aranız iyi o da yok hatta tam tersi.

Çocuğunuz olmadan hatta hamile kalmadan kurtulun oradan.

Yoksa hamileyken ay bu halde taşımakla uğraşmayın diyecekler. Çocuktan sonra zaten torun sevdasından vurup gitmenizi engellerler. Kaynananı görümceleriniz çocuğu sahiplenir kendilerine göre yetiştirmeye çalışır. Siz de o evin hizmetçisi olarak yanlarında durursunuz.

Çünkü benim akrabalarım ve bütün arkadaş çevrem burada bu yakada doğup büyüdüm semtimin dışına bile çıkmadım gideceğimiz yere de hiç gitmedim daha önce hiç bir yeri tanımıyorum orada bu yüzden birazda

Hiç semtinizin dışına çıkmadınız mı 😳

Ben üniversitede okurken sadece 4 senede istanbulu hatim etmiştim siz senelerdir çok kapalı bir kutuda yaşamışsınız bence biraz açılın yeni yerler yeni insanlar tanıyın

Hiç semtinizin dışına çıkmadınız mı 😳

Ben üniversitede okurken sadece 4 senede istanbulu hatim etmiştim siz senelerdir çok kapalı bir kutuda yaşamışsınız bence biraz açılın yeni yerler yeni insanlar tanıyın
Çıkmak derken tabi universiteyi bende farklı bir semtte okuduk farklı semmte oturan arkadaşlarım var farklı semtlerde gezdim tanıyorum İstanbul'u yani 🤭 yaşayıp temelli kalma konusunda dedim

Evet huzurumuz kimseden önemli degil der her zaman annesiyle yaşıyoruz ama yaşadığımız evi tamamen ona bırakıp gitmek istiyor herkesten uzak olup sorun yaşamamak için
eşiniz ne iyi düşünmüş, bravo valla, kk'da böyle düşünen eş çok sayılmaz.

Körün istediği bir göz Allah verdi iki göz durumu olmuş.
Tam tersi eşiniz böyle bir değişikliği istediği için çok şanslısınız.
Burada ailelerden uzaklaşmak isteyen ama eşini bir türlü ikna edemeyen bir dolu kadın var.
Şehir bile değiştirmiyorsunuz sadece ilçe değişikliği olacak.
Ne tartışmanız, ne gezmeniz siz söylemediğiniz sürece duyulmayacak.
Bence çok güzel bir karar vermiş eşiniz.

hic baska yerde yasamadi iseniz cekinmeniz, korkmaniz normal.

ama emin olun kisisel gelisiminize katkisi buyuk olacaktir.
Yeni deneyimler her zaman kazanimdir.

Hem gidin, mutsuz olursaniz 1-2 yil sonra yeniden tasinirsiniz.

hic baska yerde yasamadi iseniz cekinmeniz, korkmaniz normal.

ama emin olun kisisel gelisiminize katkisi buyuk olacaktir.
Yeni deneyimler her zaman kazanimdir.

Hem gidin, mutsuz olursaniz 1-2 yil sonra yeniden tasinirsiniz.

allah kime ne vereceğini biliyor gerçekten ,

yok taşınma sen böyle mutlusun

teee allahımmm

Evet doğru söylüyorsunuz. Ben yaşadığım semtten daha önce hiç çıkmadığım için ister istemez çok fazla endişe oluyor
eşiniz iyi adammış sağolsun iyi düşünmüş
hiç düşünmeyin derim oralara da alışırsınız.. çocuk değilsiniz ya
çalışıyor musunuz? eşinizin veya sizin işinize uzak olacak mı taşındığınız yer

eşiniz ne iyi düşünmüş, bravo valla, kk'da böyle düşünen eş çok sayılmaz.

eşiniz iyi adammış sağolsun iyi düşünmüş
hiç düşünmeyin derim oralara da alışırsınız.. çocuk değilsiniz ya
çalışıyor musunuz? eşinizin veya sizin işinize uzak olacak mı taşındığınız yer
Ben evlenmeden önce çalışıyordum evlenince bıraktım ama taşınacağımiz yer eşimin işine uzak ama o bunu sorun etmyor gidelim de ben her gün gider gelirim diyor

Görende ülke değiştiriyorsunuz sanır yahu. Altı üstü anadolu yakasından avrupa yakasına. Herkes aynı dili konusuyor, ülke ayni, market çarşı pazar aynı, otobüs metro vs desen var. Neyin zorluğu. Uzaklığı. Sizde aile ve akrabalarla iç içe olmayı seviyorsunuz belli ki ayrılmak zor geliyor ama bakın sizi mutsuzluğa surukleyende o yakındakiler.

Benimde ailem anadolu yakasinda ben avrupa yakasindayim. Ilk evlendiğimde de başka şehire gitmiştim.

Back
X