Ailelere yardım etme meselesi Ah! Ah!

bu konuya bende takılıyorum çok.. evleneceğimiz zaman aşkımla bu konuda anlaşmak istiyorum.. ailem benm geleceğim ve mutluluğum için ,sağlığım sıhhatim için tonla para döktüler.. ben onlara henüz bişi veremedm. şimdide evlilik olayına kalkışıyorum.. her ay az miktarda olsa ailelerimize katkıda bulunalım istiyorum ,oda kabul ederse mutlu olurum =) etmezse keyfi bilir. ailem benm için önemli.

sende gizli yap yardımını cnm..az buçuk eşinin nasıl tepki vereceğini biliyorsundur söylemedn.. keşke demeseydin. şimdi gizli yaparsın diye sürekli laf sokar,kuruşların hesabını sorar hale gelir.. ki inş. oda anlar hatasını diye diliyorum yine de..

hayatım söylemeden yardımını yapacaktın.sonuçta onun kazancı değil kendi kazandığın paradan vereceksin.kaldı ki söylemekle sen yanlış bir şey yapmamışın karı koca arasında gizli saklı olmaz.ama bu yaklaşımdaki bir adama da hiçbir şey söylenmez.karda yürü izini belli etme.o bunu hakketmiş çünkü.seni desteklemeli böyle bir şey için kırmamalıydı.erkeklere fazla güvenmemek lazım.uğruna neleri göze aldığımız adamlardan yemedik mi kazıkları.şahsen ben bu durumu yaşadım.

arkadasım diş hekimi yazıyor meslegin bolumunde
ailen seni okutmus bu gunlere getirmis abinde kanın canın
yani verecegin uc kurus harclıgın hesabını mı vereceksın esıne
nıye soruyosunkı ona abimin durumunu goruyorsun baska dayanakları yok bir muddet yardım etmeyı dusunuyorum dıye haber vereceksın sadece
yanı bu kadar ıplerı nıye elıne verıyosunuzkı kendınız calısırken kazanırken hıc anlayamıyorum
aile bu baska bırsey degıl kardesıne destek olamayacaksan ne anlamı kalır kardeslıgın
bılmıyorum ben mı boyle sdusunuyorum sadece
yarın basına bısey gelınce annen baban kardesının kanadının altına sıgınacaksın ki gelmese bıle aıle bagları cok onemlıdır
tatlılıkla halledebılırsın olayın nereye varacagından korkma sozkonusu aılense tabıkı
adam akıllı anlat anlamıyorsa onun ıcın zamanında yaptıgın fedarkarlıgı anlat
ınsallah anlar
Allah yardımcınız olsun

Daha kesinlikle bu konu ile alakali konusmazdim yerinde olsam, tamam madem öyle düsünüyorsun bundan sonra kork benden derdim...Ailesine en ufacik bir yardimda bulundumu bulunmadimi, ne yapti ne etti didik didik arastiririm, ki bence mutlaka yapmistir. Hangi erkek yapmiyorki? :hulya:

Yakaladigim anda yedim onu.....ama bu arada tabiki caktirmadan kardesime yardim ederim....Ne yani, ben tokken onun ac kalmasina nasil vicdanim rahat edebilir?

Böyle durumlarda uyanik olmak gerek arkadasim!

Gerci keske ne olacak karicim, madem ihtiyaci var verelim üc bes kurus diyecek merhamet ve anlayis olsaydi esinde, keske!!!

Yalana ayin oyuna hicte gerek kalmazdi iste.

sizi okutup meslek sahibi eden ailenizmi eşinizmi...zor günlerinde yanında olmayacaksınız da ne zaman yanlarında olacaksınız...böyle bir şeyi eşe danışmaya bile gerek yok. zira meslek sahibi birisiniz..

kesinlikle arkadaşlara katılıyorum böyle bişey için izin alınmaz sadece haber verilir ailen önemli ister duysun ister duymasın sen yardımını yap
he ilerde eşinde ailesine vermek isterse gerçekten ihtiyaçları varsa zaten sesini çıkarmazsın ama eften püften bişe için vermeye kalkarsa o zaman kopar yaygarayı
naçizane fikrim

Benım ıcın bu konu cok buyuk ben esımle daha bekarken konstum o kendı parasından verıyordu zamanında aılem ıcın sımdı ben calısıyorum allah a sukur bısey demıyor ama oda aılesıne edıyor bılıyorum ınsallah hep bole gıderız ben dayanamam gercekten aılem acı cekerken ben duramam kı bu konuda sende gızlıden yardım edebılırsın ama sunu soleyeyım bu konuda ne kadar tavız verırsen erkek mılletı gercekten sımarık ustune cıkar kırılırsın bence bu konuda tavır koyman lazım esıne bu benım dusuncem

bende anlamam bu erkekleri ya kendi ailelerine gelince yardim yapar bunu cok normal karsilar...Hatta kendi kiz kardeside yardim yapinca cok normal karsilar..Sonucta kiz kardesi de annesine yardim ediyor...Ama eslerinin annesi yada ailesi olunca tam bir odun oluyorlar..Genellemiyorum ama cogu oylee...
Sende gizli yap arkadasim bi muddet sonra ama!Sen insanlik yapip esinle paylasmissin baksana adama hasta olan yedi kat el olsa bile insan lafini etmez..yuhhh

arkadaşların söylediklerinin hepsine katılıyorumm. kardeşim bir dönem çalışamadı eşime yardım edelim desem aaa bizimkiler filan diyecek diye kenara her zaman biraz para attımm aileme yardım ettimm. onun bildikleri haricinde evlenirkende para verdim.. ailem zor durumda kaldı para gönderdim (çok büyük miktarlar değil ama)hiçbirinden haberi olmadı halada kenara para atarım ne olur ne olmazz.. çok şükür şimdi kimsenin ihtiyacı yok ama benim içim rahat..
erkekler gerçekten kendi ailelerine gelince yardım konusunda sınır tanımıyor benden yüz bulsa yaparda ama öyle çok zor durumda kalıpta yardım edilecek durumlarıda yok gereksiz yardımlarada izin vermem zatenn.. yok efendim yeğenimin okul masraflarına yardım edicem filan dedi bi ara hayır dedim anne baba çalışıyo habire eve eşya yeniliyo ben çocuğumun rıskını onlara yedireceğim yok yaa.. ama kardeşime yardım edelim desem yüzüme vururdu bunları erkek milletine fırsat vermicen arkadaşımm..
bunlara rağmen eşim çok insancıl birisidir aynı durum bizim başımızda olsa emenim benden önce söylerdi yardım edelim diye..

bence eşininde karşı gelmesinin bir sebebi var. bu sebebide sen gayet iyi biliyorsundur. bende eşimin ailesine yardım etmesini istemem neden mi bizi sürekli üzen bir aileye neden yardım edeyim veya bana zor anımda yardımı olmayana durumum düzelince neden yardım edeyim. sen çalışıyor olabilirsin ama evlendiğin zaman seninde eşininde maaşlarınız yuvanıza aittir birbirinizden gizli bişeyler yaparsanız veya onaylanmayan birşey bunun sonucunu farklı ödersiniz. sen bir kuruş saklarsan şeytanda bir kuruş saklar derdi ailem hep. saklı gizli bişey yapılmaması taraftarıyım. eşimde bende ne aldığımızı kaça aldığımızı söyleriz birbirimize belkide bu sebepten mevlam paramızın bereketini veriyor bize. bazı durumlarda duygularımızı bir kenara atıp mantıklı düşünmeliyiz.

canım benim yaa inşallah yaparsın bişeyler üzüldüm kardeşine çok geçmiş olsun bakma kendi ailesi olsa yapardı erkek takımı sende ona göre davran habersiz yap

bu konu eşimle benim aramda geçmişti eşim ailesine yardım etmek istedi hatta bende burda böle bi konu açmıştım.ihtiyacı varsa yardım edilir tabi.kardeşin kötü durumdayken sen nasıl mutlu olabilirsinki elinde varsa gücün yetiyorsa neden yardım etmeyesin sen çalışıp sen kazanıyorsan ona hesapmı vereceksin birde..o olsa aynı durumda olsa ne yapardı biraz empati kursun.sen öle karşı çıksaydın hoşuna gidermiydi..boşver canım sen vicdanını rahat tut gerisini boşver..et yardımını için rahat olsun..

ya aptallık ben de ne diye söylüyosam ama içim elvermedi ondan gizli yapmaya..ama böyle giderse yapacam ama bu konu çok bozdu moralimi ona inanamadım nasıl böyle bir tepki verir

canımcımm bence hiççççç kendini yiyip bitirme üzmee.eşin herşeyi bilmek zornda deil sonuçta el oğlu...eşinin bilgisi olmadan yardımcı oll.sonuçta onun cebinden çalmıyorsun kiiii bu davranış da yanlış olsnn.imkanın oldukçaaaa gerekirse kendi özelinden kıss gene kardeşine yardımcı oll....sonuçta ailelerimizz yarın bugun el oglu iişine gelmeyince kapıyıı gösterirr ama ailelerimiz bizi asla atmazz unutma derimmmm.allah yardımcın olsunn

bu konuyu gördüm cinler tepeme çıktı. dün eşimin amcası aradı kesin işi düştü dedim eşime bozuld neyse gerçekten işi düşmüş. evlere şenlik dedemiz azıcık aksi ama iyidir severim neyse. komşusuyla kavga etmiş ve komşusunun çocuguna sopayla vurmuş. doğal olarak ailde şikayet etmiş dvacı olmuşlar bizim dededen. dün mahkeme sonuçlanmış dedemize 1,5 milyar ceza vermişler yaşı 90a yakın oyuzden hapis cezası yok.
ben ve eşim çalışıyoruz ya o parayıda bize yıkacaklarmış sağolsunlar. şimdi yargıtaya itiraz etmelerini bekliyorum sonuc degısmezse ozaman kavga cıkacak. bız yata yata kazanıyoruz parayı sankı. esıme dedımkı deden hak etmıs o cezayı bırak herkese bolusturulsun odeyelım utanır bırdaha yapmaz dedım. o onun dedesıymıs 10 mılyarda bıraksa ödermiş tek kendı çalışıyor ya.

merhaba arkadaşlar ..ben de size bir şey sormak istiyorum..ben bir buçuk yıllık evliyim..eşimin bir kız yeğeni var oda evli..biz nişanlıyken hep benden kontör isterdi.eşimden etek metek isterdi..hadi bunlara birşey demiyorum.eşimin pahalı bir cep teli vardı.ısrarla eşimden istedi..eşim verdi ozaman kız nişanlı idi..aradan 1 yıl geçti hanfendi kaybetmiş cep telefonu..biraz önce konuştuk diyorki" zaten hemen bozulan bir telefonmuş" diyor utanmadan.siz olsanız sinir olmaz mısınız ya..şşimdi elindeki tlefon ucuz ve basit eşimin verdiği pahalı telefonu kaybetmiş beğenmiyor üstüne..ben bunu eşime söylesemmi acaba birdaha ona bişey vermesin ne diyorsunuz kızlar

senin eşinde benim eşim gibi demekki..1.5 milyarı en iyisi bölüştürmek..benim eşim de hep kendi atlar para vermeye bu sefer akrabalar yüz buluyor nasıl olsa bunlar öder diye düşünüyor.en iyisi eşinle konuş uygun bir dille..buna benzer bir olay bende anlatayımeşimin babası 85 yaşında .dişini yaptıracaktı 400 tl tutmuş abisi götürdü dr a.abisi demişki "baba 100 tlsini sen öde 100 tlsini ben ödeyim 200 tl sini de biz ödücekmişiz"demiyorki yarısını ben ödeyim yarısını kardeşim ödesin demiyor.çok çıkarcı akrabalar var..eşimde babasına dediki tamam baba hepsini ben öderim sen kafana takma.ha ne oldu abisi anladı mı hatasını hayır oh iyi ödemekten kurtuldum dedi

öncelikle kardeşin için geçmiş olsun.hastalık bu tabi.hiç bir şeye benzemez.eşinin anlayışlı olması gerekirdi.
ama diğer yandan ne sebeple olursa olsun ailesine ettiği yardımları (kendi maaşından ettiği sürece) zamanında kavga meselesi yaptıysanız bu yüzden tepki göstermiş olabilir.
erkeklerin böyle durumlarda kafası intikama çalışıyor çünkü.zamanında sen izin vermemiştin şimdide ben vermiyorum şeklinde düşünüyorlar.
yanlış atbi ama dedimya zamanında yapılanlar şimdi karşınıza çıkıyor olabilir.
kendiniz kazanıyorsanız böyle zaruri durumlarda ona sormadanda ailenize uerdım edebilmeniz lazım.aynı şekilde onunda.
bakıyorum çoğu yorumda "ailem beni bakmış büyütmüş.veririm tabi para" denmiş.ama aynı şekilde buraya konu açılıp "eşim ailesine para yardımı yapıyor" dense eminim o eş linç edilir.
ailelerin paraya ihtiyacı olması için ille kaza geçirilmesi yada hasta olunması gerekmiyor.anlık sıkışıklıklarda olabilir veya eşlerimiz sırf zamanında ailesi kendisine bin bir güçlükle baktığı için şimdi destek olmak istiyor olabilir.
bu konularda her iki tarafında çok elzem olmadıkça diğer tarafa karışmamasından yanayım.
bi arkadaş ben olsam gizli yardım ederima ma eşiminkine izin vermem çünkü o gereksiz yardım yapar demiş.gerekli gereksiz neye göre değişir.sizin aciliyetinizde eşinize gereksz gelebilir pekala.
tekrar geçmiş olsun.

ya simdiki gencler pek anlamiyor..benim anneannemlere annem gönderir her ay yasli insanlar diye hatta babam söyler demek ki gencler aile baglarina cok önem vermiyor

canım çok üzüldüm senin adına ama söylemeden yapma konusunu da saçma ve yersiz geliyo bana ..ne demek gizli saklı yapmak ya?kötü bir şey mi yapılyor da..üstelik kendi kazandığın para..bunun kuruş kuruş hesabını eşine vermek zorunda değilsin,gizli yapmana da gerek yok..açıkça söyle veriyorum de.ondan para istemiyosun sonuçta.
eşin ayıp etmiş, kardeşinin zor durumda olması senin de zor durumda olman anlamına gelir..
seni düşünen aileni de düşünür, eş olmak böyle bir şeydir..iyi günde kötü günde...
ben çok bozulurdum şahsen ve bunun altında kalmazdım..bayanlar hep böyle zaten.para kazanmaya başlar başlamaz evlenip heriflere yediriyolar paralarını
çoğunun ailesi zor durumdayken yardım edemiyolar koca korkusundan..yahu sen ekonomik özgürlüğe sahip olmuşsun ama kendi özgürlğüne sahip çıkamamışsın derim ben böylelerine..canım senin için söylemiyorum bunları,zaten canın sıkkındır üzmek istemem ama eşin hata etmiş işte.bunun altında kalma

mrb kıslar tekrardan aranızdayım nette bir sorun oldu giremedim.Eşim olaydan bikaç saat sonra özür diledi aşırı tepki verdiğinden dolayı.Haklısın yardım et dedi.Aama ben bununla bu olayı kapatamıcamı söyledim ve içimdekileri döktüm hatırlattım eskiyi.Sonuç olarak yüzkere özür diledi ve yardım et dedi karışmıcam ben dedi.Şimdilik konu böyle kapandı kızlar yardım edeecektim zaten habersiz şimdi haberi olarak yapıcam..Tabi tam olarak kırgınlığım geçmedi ama kendini affettirmek için çabaladı durdu daha da burnu sürtülsün yüz vermiyorum çok:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…