• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailelerin ayrı şehirlerde olması

İki ayrı düğün yapabilirsiniz
Benimde hem ist. da kına ve düğün, hemde bir diğer düğün eşimin memleketinde yapıldı
Aşılmayacak sorun değil...

iki ayrı düğün yapabilirsiniz
benimde hem ist. Da kına ve düğün, hemde bir diğer düğün eşimin memleketinde yapıldı
aşılmayacak sorun değil...

öylede olmuo işte burda kına ayrı düğün ayrı yapın diosun sanırım bende öyle olabilir dedim ama maddi sıkıntı işte. O kadar yüklenmeyelim dedik. Ama arkadaşların dedikleri gibi kına gecesinde gelinlik olabilir o banada mantıklı geldi sanki

ben kına gecemi düğün salonunda gelinlik giyerek yapmış ortalarına doğru kına kıyafetimi giymiştim.
babam kapıdan kuşağımı bağlayarak gelinliğimle düğn gibi çıkarmıştı beni evimden konu komşum herkez
düğün gibi kına gecemi geçirdik.eşimin memleketindede nikah ve düğün oldu onun evindende davullu
zurnalı gelin çıktım.ikiside çok güzeldi otobüs tutularak konvoy halinde gitmiştik eşimin şehrine.kendinizi yıpratmayın orta yolu bulun.yazık size hep böyle sorun olur zaten herkezi siz ikna edin ve keyfini çıkarın canım

ben kına gecemi düğün salonunda gelinlik giyerek yapmış ortalarına doğru kına kıyafetimi giymiştim.
Babam kapıdan kuşağımı bağlayarak gelinliğimle düğn gibi çıkarmıştı beni evimden konu komşum herkez
düğün gibi kına gecemi geçirdik.eşimin memleketindede nikah ve düğün oldu onun evindende davullu
zurnalı gelin çıktım.ikiside çok güzeldi otobüs tutularak konvoy halinde gitmiştik eşimin şehrine.kendinizi yıpratmayın orta yolu bulun.yazık size hep böyle sorun olur zaten herkezi siz ikna edin ve keyfini çıkarın canım

aynen canım biraz önce tekrar konuştuk telefonda . Onunla konuşurken senin bu mesajını okudum :) özür diledi dün için benden. Kavga ederek bi yere varamıcaz dedi. Bende bu şekilde yapalım dedik aynı senin dediğin gibi olucak kına gecesi. Konvoylada onun şehrine gitcez tabiki biz böyle orta yolu bulduk ama en önemlisi şimdi aileler bide onları ikna etmek gerek. Asıl önemli olan o. Inşallah bunu böyle kabul ederlerde problem çıkmadan bu işi de hallederiz cnm valla çok zormuş yaa.

canım sizin adınıza sevindim inşallah kabul ettirirsiniz.ama daha çok kendi istediklerinizi
kabul ettirmeye çalışın.ailelerden birinin isteği olsa öbürüne haksızlık ve illaki tatsızlık olur.
inanın bende tatsızlıklar yaşadım ve 2 sene düğün cd lerimi seyredemedim sinirden herşey yansımış.
ogünlerimizi mahvetmişiz.çok şükür geçmişte kaldı eşimle çok mutluyum.sizde eşinizle bir yol çizin ve gidin.

bende nişanlıma aynı bu şekilde diyorum. oda diyoki kına gecende gelinlik giy önce iki saat sonrada gelin odasına gider kına elbiseni giyer kına yakarız burdakilerde seni gelinlikle görmüş olur diyo. sonradan da boluya otobüs tutarız gelmek isteyen gelir nikahıda görür diyo. böyle olurmu arkadaşlar ya kına gecesinde gelinlik giyilirmiiii :S

cnm bnm ısallah kazasız belasız hayırlısıyla herkesın gonlu olarakdan alnının akıyla cıkarsın bu ısten bnm dugunumde aynen esının dedıgı gıbı oldu mesafe uzaktı hem dugun hem kına gecesı bır arada oldu esımın memleketındede dugun oldu boylesı en mantıklı gorunuyor bzm orda uzak memlekete gelın gıdenler hep bu sekılde dugun yaparlar bzm komsunun kızı da adana dan ankara ya gelın gıttı onun gece kına gecesı salonda oldu kına kıyafetı gıydı ama gelınlık degıl sabah ta evınden gelınlıgıyle cıktı oglene dogru yola cıktılar aılesıde beraber tabı yanı aılen ılla evden gelınlıkle cıksın derse boyle de yapabılırsın bunlar olan seyler hem daha zaman var o zmna cozulur ısallah

Arkadaşlar ya çok zor durumda kaldım ne yapacağımı hiç bilmiyorum ikisi arasında kaldım.
şimdi eylülde evleniyoruz allah izin verirse. Ama aileler o kadar uyumsuz ki özellikle benm annem orta yol bulmada hiç yardımcı olmuyor. Evin bekar en son kızıyım beni yollamak istemiyo heralde ki hep problem çıkarıyo :) neyse bir türlü anlaşamadılar şimdi de olay nikaha geldi. Bizim bütün akraba ve yakınlarımız istanbulda. Eşimin bütün yakınları boluda. Eşim ailede tek erkek çocuk. Kayın validem de benm tek oğlum. Ben nikahı boluda yapmak istiyorum diyor. Ama benm annemde kına gecesi burda olsun diğer gün nikah olsun istanbulda. Diğer günde boluya gidilip düğün olsun diyor. Bunuda kaynanam nasıl olcak diye bilemedi. şimdi biz nası yapcaz kaynanam öyle olmaz kına gecesi orda olsun burda düğün salonunda nikah olsun sonrada yemek dağıtılcak düğün salonu tutuyorum ama oynamalı olmuycak sadece yemekli olcak diyor.nikah olmadan düğün salonuna götürüp direk yemekmi dağıtcam diyor. düğün salonunu tutarım boluda önce nikah kıyılır salonda sonra yemek dağıtılır diyo. Otobüs tutarız boluya diyor. Annemde benm kızım gelinliğiyle çıksın evden ne demek istanbuldan boluya gelip ordamı giyincek gelinliğini diyo.hem benm konum var komşum var hepsini nası getiriyim boluya. herkes gelemez boluya diye konuşma oldu kapandı konu. şimdi muallakta kaldı herkes eşimle ben orta yol bulmaya çalışıyoruz ama biz yıpranıyoruz bunu yaparkende. aslında kayın validem o kadar iyi bi insan ki ama oda istiyoki tek oğlu boluda olsun tek oğlum benm diye onada hak veriyorum ama anneme de hak veriyorum gelin çıkartma olunca ben evimden çıkamıycakmıyım gelinliğimle. baba evinden gelinliğimle çıkmam gerekmiyomu. Ya ben ne yapcam allahım iki tarafta kırılsın istemiyorum. böyle uzak ailelerde bu işler nasıl oluyo başına böyle şeyler gelenler nasıl yapıyo bu törenleri. Onlar böyle atışırken ben nişanlımla tartışıyorum. Dün az daha büyük bir tartışma çıkıyodu. Senin taraf benm taraf gibi algılandı. Ama ben ayrımcılık yapmıyorum. o tarafta istediği olsun derken annemi kırıyorum. Annemin istediği olsun derken o taraf kabul etmiyo. Ya ben ne yapcam kızlar. Bir orta yol bulmam lazımmm ::(

canım benim böyle durumlar çok zordur allah kolaylık versin gene ist bolu yakın sayılır ben sakaryadan gaziantepe geldim bende sakaryada hem kına hem düğün yaptım birde gaziantepte düğün yaptım ama bizde aileler hiç böyle konulara girmedi bizde aileler hiç bir konuya girmedi çok şükür herşeyimizi kendimiz yaptık ondan ailelere pek laf düşmedi açıkcası sana gelince sen yakınsın bence gelinlikle çık evden kınayı ist da sadece nikah olucak sa ozaman boluda ama düğün olucaksa kına ve nikah ist olabilir düğünüde boluda yapmak mantıklı geliyor bana

canım bende eşimle farklı memleketteyiz ben hatay eşim gümüşhane arada 20 saatlik mesafe var bizde şöyle yaptık canım önce benim memleketimde salonda düğün tarzı birşey oldu ben gelinliğimi giydim düğün şeklinde oynadık falan neyse bu arada düğün salonunda önce nikah kıyıldı ardından bolca göbek attık sonuna doğru gelin odası vardı bizim salonda ben bindallı giydim ve kına yapıldı sonra gümüşhaneye gittik eşimin ailesi benim ailem ve birkaç yakın akraba eşimin memleketindede düğünümüz otelde olacaktı oradada nikah tazeleme yaptık yine memur geldi ve salonda kıyıldı ve en mutlu olanda ben oldum iki defa damadın ayağına basmak herkese nasip olmaz ama değil mi mutluluklar canım :))

cnm anne tarafım bolulu
genellikle gördüğüm şu ki oğulları pek kıymetlidir illaki boluda düğün olur ben sana söyleyim o masum duran kaynanan cadılaşabilir :31:
bence kabul et :23:

arkadaşlar hepinizin fikirleri için çok teşekkür ederim allahın izniyle bi atlatsam bende bu mevzuyu . pazartesi kaynanam geldiğinde tekrar gündeme gelicek bu mevzu allahım bana dua edin bi tatsızlık çıkmadan hal olsun :(

canım bende eşimle farklı memleketteyiz ben hatay eşim gümüşhane arada 20 saatlik mesafe var bizde şöyle yaptık canım önce benim memleketimde salonda düğün tarzı birşey oldu ben gelinliğimi giydim düğün şeklinde oynadık falan neyse bu arada düğün salonunda önce nikah kıyıldı ardından bolca göbek attık sonuna doğru gelin odası vardı bizim salonda ben bindallı giydim ve kına yapıldı sonra gümüşhaneye gittik eşimin ailesi benim ailem ve birkaç yakın akraba eşimin memleketindede düğünümüz otelde olacaktı oradada nikah tazeleme yaptık yine memur geldi ve salonda kıyıldı ve en mutlu olanda ben oldum iki defa damadın ayağına basmak herkese nasip olmaz ama değil mi mutluluklar canım :))

işte bizde öyle yapalım dedik nikah tazeleme şeklinde ama öyle olursa, önce burda kına gecesi yapılcak ya kına gecesinde nikah kıyılcak resmi nikah . ama boludakiyle anlaşamadık nikah tazeleme yapmıyolar. öyle şey olmaz diolar anlaşamadık memurla o yüzden o işte yattı :(bi yerde nikah kıydırmamız lazım oda belli değil işte :)

anneniz sonuna kadar haklı her anne babanın ıstegıdır kızının evınden tellı duvagıyla cıkması belkı fıkır olur sana benım bır arkadaısm kına gecesını yaptı ve daha sonra aynı gunun aksamı kınası yakıldıktan sonra eglencesı bıttı ve gelınlıgını gıydırdık dualarıımız ettık ve evınden cıkardık bursaya yola cıktılar yakın akrabalarıda gıttı erkek tarafı otobus tutmustu bursadada nıkahı ve dugunu yapıldı.diğer bır arkadasımında kınası düğün gıbı olmus tu ertesı gun nıkahını yapmıslardı sonrada ızmıere gıdıp dugunlerını yapmıslardı ama bence sız buyuklere bırakmayın bıldıgım kadarıyla onlar kendı aralarında planlayıp bız bunları yapmayı dusunuyoruz demıslerdı sonucta her ıkı tarafında gönlu olmustu yoksa her ıkı tarafıda ıdare etmenız cok zor olur alah kolaylık versın

rabiacim geçen günlerde ayni konu bende de olmustu forumda paylasmistim hatirlarsan.

edindigim tecrübeler:

oncelikli olarak sen hic araya girme cok fazla paylasma ilk etapta herseyi,en birinci tavsiyem . yoksa nisanlinla daha cok tartisiyorsun.onunda hic üstüne gitme bosver.
eger kayinvalidenle gercekten iyi anlasiosan bu durumu onunla paylas, tarafsiz dusunen biriyse makul bir cözüm bulur.
yada istrsen benim gibi evde problemi en büyütmeyecek olan baban söyle (bizde en problem yaratan annemdir.) arasin nisanlinin annesini yada babasini size davet etsin. karsilikli konusulsun bunlar.emin ol karsilikli konusuldugunda her iki tarafinda kesin olur yada olmaz dedigi seyler degisebiliyor. yani mesela benm annemde tuttrdu bizim tüm yakinlarimiz burda nasi getircez o kadar insani oraya. nikah burda olacak öle sey olmaz die basimin etini yedi aylarca. arada kaldim nisanlima anlatamadim, evdekilere anlatamadim. v.s.
sonucta ne oldu geldiler nisanlimin ailesi. konulari konusurken annem sordu siz nasil yapacaksiniz ne düsünüosunuz die sordu.kayin validemde siz nisani ve kinayi burda yapacaginiz icin bir nikahi ve yemegi bizim orada düsünüyoruz. gelecekler sizin taraftan bir otobüs kaldirirz geri getiririz dedi. hic bir sikinti olmaz.dedi.
aylarca bana cemkiren annem , kayinvalideme hic bisey diyemedi inan. tamam siz nasil isterseniz öyle olsun dedi , konu kapandi.

fazla araya girmeden eger benim gibi halledebiliyorsan hallet bence. bir de bizde uzakta oldugumuz icin telefnla hallolmuyor böyle seyler.biri bisey dio digerini ariosun o öle dio. bu böle dio derken arada sen kaliosun. en iyi birak akisina:40::40:

he birde hersey herkesin istedigi gibi olmaz, herkeside memnun edemessin buna kendi ailende dahil,en iyisi elimizde olandan zevk almak :34::34:

Son düzenleme:
rabiacim geçen günlerde ayni konu bende de olmustu forumda paylasmistim hatirlarsan.

edindigim tecrübeler:

oncelikli olarak sen hic araya girme cok fazla paylasma ilk etapta herseyi,en birinci tavsiyem . yoksa nisanlinla daha cok tartisiyorsun.onunda hic üstüne gitme bosver.
eger kayinvalidenle gercekten iyi anlasiosan bu durumu onunla paylas, tarafsiz dusunen biriyse makul bir cözüm bulur.
yada istrsen benim gibi evde problemi en büyütmeyecek olan baban söyle (bizde en problem yaratan annemdir.) arasin nisanlinin annesini yada babasini size davet etsin. karsilikli konusulsun bunlar.emin ol karsilikli konusuldugunda her iki tarafinda kesin olur yada olmaz dedigi seyler degisebiliyor. yani mesela benm annemde tuttrdu bizim tüm yakinlarimiz burda nasi getircez o kadar insani oraya. nikah burda olacak öle sey olmaz die basimin etini yedi aylarca. arada kaldim nisanlima anlatamadim, evdekilere anlatamadim. v.s.
sonucta ne oldu geldiler nisanlimin ailesi. konulari konusurken annem sordu siz nasil yapacaksiniz ne düsünüosunuz die sordu.kayin validemde siz nisani ve kinayi burda yapacaginiz icin bir nikahi ve yemegi bizim orada düsünüyoruz. gelecekler sizin taraftan bir otobüs kaldirirz geri getiririz dedi. hic bir sikinti olmaz.dedi.
aylarca bana cemkiren annem , kayinvalideme hic bisey diyemedi inan. tamam siz nasil isterseniz öyle olsun dedi , konu kapandi.

fazla araya girmeden eger benim gibi halledebiliyorsan hallet bence. bir de bizde uzakta oldugumuz icin telefnla hallolmuyor böyle seyler.biri bisey dio digerini ariosun o öle dio. bu böle dio derken arada sen kaliosun. en iyi birak akisina:40::40:

he birde hersey herkesin istedigi gibi olmaz, herkeside memnun edemessin buna kendi ailende dahil,en iyisi elimizde olandan zevk almak :34::34:

cnm tecrübelerin için çok teşekkür ederim ama benm ailem çok acaip bi aile emin ol. kaç gündür bu mevzu olay oldu. o yüzden kaç gündürde giremedim foruma. burda arkadaşlarında söylediği gibi öneriler sundum ama yok resmen dalga geçtiler benimle hiç anlayışlı bi ailem yok malesef. arayın konuşun o zaman kaynanamla anlat nası istiosan oda öyle yapsın diyorum onun beni araması lazım diyo. tamam o arasın diyorum ama annem o kadar inatçıki kadına ters bişey söyliycek benide yanlış bi duruma düşürücekler diye korkuyorum. annem tutturmuş hayr efendim kınada burda olcak nikahta . diğer gün napıosalar yapsınlar diyo ama orasıda öyle olmuyo işte. boludan insanlar gelecek, iki gün burda kalmaları lazım. benm nikahımda az da olsa erkek tarafı olmuycakmı mecbur olcak. e istanbulda kimseleri yok o kadar insan nerde kalıcak iki gün boyunca. nişanlımın evi bekar evi iki oda 5 çocuk kalıo gerisi üniversite öğrencileri nişanlım polis. nerde kalcak bu insanlar hiç bunu düşünen yok valla cnm napcam ben hiç bilmiyorum. babana söyle demişsin ama benm babam annemden beter. zaten pek bişeyle ilgilenmez o öle şeylerle. anlıycağın çok zorda kaldım çok. nişanlımda ben napıım şimdi dio. her gün kavga eder olduk. işin içinden çıkamadık. biraz daha zaman geçsin nişanlıma söylicem annemi arasında konuşsunlar diye ama çokmu erken bilemiyorum eylülün 21 inde ne zaman konuşayım ona karar veremedim. dediğin gibi ben aradan çekilicem onlar naparsa yapsınlar.

bildiğiniz gibi değil annem bizi çok yıprattı. annem olduğu halde bunu söyliyorum düşünün işte. onun istediği olduğu zaman ondan iyisi yok ama yok ikna edemiyoruz hiç bişey için benm istediğim olsunda gerisi naparsa yapsın dio resmen.

bildiğiniz gibi değil annem bizi çok yıprattı. annem olduğu halde bunu söyliyorum düşünün işte. onun istediği olduğu zaman ondan iyisi yok ama yok ikna edemiyoruz hiç bişey için benm istediğim olsunda gerisi naparsa yapsın dio resmen.

nikahın sizin orda olmasının anlamı yokki.kıza kına yapmak düşer.kınada önce gelinliğini giy,sonra kına yakılırken bindallı giyersin:34:
benim kardeşim de ayrı bir ile evlendi.biz 1 akşam kına yaptık.önce gelinliğini giydi kınadan önce bindallısını giydi.o gece yatıldı ertesi gün gene gelinliğini giyip evden çıkardık.düğün ve nikah erkek tarafında yapıldı.babam bizim akrabalar için otobüs tuttu.kınanın ve otobüsün parasını da babam karşıladı.:34:

annen çok yanlış düşünüyor.nikah erkek tarafına yakışır.kadın üstelik yemek verecekmiş.milleti sırf yemek için toplayacak hali yok ya.aile büyüklerinin annenle güzelce konuşması gerekir:50:

nikahın sizin orda olmasının anlamı yokki.kıza kına yapmak düşer.kınada önce gelinliğini giy,sonra kına yakılırken bindallı giyersin:34:
benim kardeşim de ayrı bir ile evlendi.biz 1 akşam kına yaptık.önce gelinliğini giydi kınadan önce bindallısını giydi.o gece yatıldı ertesi gün gene gelinliğini giyip evden çıkardık.düğün ve nikah erkek tarafında yapıldı.babam bizim akrabalar için otobüs tuttu.kınanın ve otobüsün parasını da babam karşıladı.:34:

annen çok yanlış düşünüyor.nikah erkek tarafına yakışır.kadın üstelik yemek verecekmiş.milleti sırf yemek için toplayacak hali yok ya.aile büyüklerinin annenle güzelce konuşması gerekir:50:

canım ben de egem gibi düşünüyorum
kına sizde olsun nikah erkek tarafına yakışır
ilk gelinlik giyersin kınadan önce de kına sonra da gidersiniz
olur biter bencesizaileleri böyle olmasının daha mantıklı olduğu konusunda
ikna etmeye çalışın
k.v. de haklı düğün yoksa nikah da olmazsa çok boş olur :31:

işte konuşacak kimse yok anca ben didişip duruyorum. kaynanamla konuşacak kaynanama neler söylicek kimbilir of vallahi bilmiyorum ben çok bunaldım çok sıkıldım arkadaşlar ya dünden beri ağlıyorum ama ağlamakta bi fayda etmiyo bi çare bulmam lazım ama ne

işte konuşacak kimse yok anca ben didişip duruyorum. kaynanamla konuşacak kaynanama neler söylicek kimbilir of vallahi bilmiyorum ben çok bunaldım çok sıkıldım arkadaşlar ya dünden beri ağlıyorum ama ağlamakta bi fayda etmiyo bi çare bulmam lazım ama ne

hatrı sayılır aile büyükleri yok mu önce ona durumu anlatsanız onlar konuşsa ailelerle:26:

Back
X