Aileleriniz salçayı turşuyu reçeli size parayla mı yapıyor?

Valla başkasından duysam ben de yok artık derim ama malesef durum bu

Bu yaz tatilinde tayinimiz çıktı
Evde birkaç konservem kalmıştı, onları nakliyenin içine koymadım yanıma aldım
Eşyalar gelene kadar üç gün kaynanamda kaldık, o süre içinde her gün benim konservelerimi açtı yemek yaptı
En sona iki tane kalmıştı, eşyalarımız da gelince evimize gittik
Giderken kadın bize yemek yapıp vereceği yerde diyor ki "o konservenin birini bana biraksana giderken"
Ben de evde yiyecek bir şey yok, eşya yerslestircz iş yapcz bana da hazır yemek lazım dedim
Bu kez de dedi ki "zeytinden biraz alırım ama ona gore"
Evden çıkarken de hala diyor ki konserveyi biraksaydin iyi olurdu :KK11:
gelenleri ne söyleyin ne gösterin bencee ay şaştım kaldım inanamadım biann :)

Kv ye de anneme de para vermeyiz kışlık yiyecekler için.Bence turşu parası salça parası vs.diyerek para vermek kırıcı olabilir.İhtiyaci olan şeyleri hediye etmek.Ya da annecim ihtiyacın olan ne varsa alırsin denilerek para verilebilir.

Bu yıl eşim anne bize 3kavanoz yetmiyor 4 kavanoz yap dedi turşuyu annesi yapamam turşu malzemesi pahalandı dedi. Çok sinir bozucu bana göre. Sonra biz aldık gittik iki aileye de yetecek kadar malzeme 48 lira tuttu. Ya belki her senekinden 8 liralık fazla istemişizdir lafı olur mu ya.

Ohooo hem parasını alıp hem de masrafı mı laf ediyor. Haddinden fazla para istiyor demek ki. Resmen yiyicilik.

Anneannem patik orerdi..annemde harclik verirse kirilacagini düşünüp ondan patik alip patik parasi verirdi...bu tarz bisey olabilir..
Daha iyi iste minnetsiz parasıyla alıyorsunuz

Başlığı okuyunca gözlerim :KK57: böyle oldu. Olur mu ya böyle saçma şey biz de biyere gidince oranın nesi meshursa hem kendi evimize hem onlara aliriz aileyiz ya ne bileyim

Ya size de turşu yapicam derse katkım olsun diye veririm ama tadımlık 3 5 kavanozun lafı olmamali

Bizim anneannemiz hala memlekette köyde yaşıyor. Her sene turşularımız, salçalarımız, reçellerimiz, marmelatlarımız gelir kendisi tarafından. Ama hiç para vermedik. En azından bayramda gidersek mutfak alışverişini yaparız, faturasını öderiz veya başka bir durum vardır onu hallederiz.

2 yıldır tanıdığım komşum 5 kiloluk turşu yaptı bana daha yeni.
Para uzatsam alınır, zoruna gider.
Komşu diyorum hani siz anlayın.

Ailelere yardım yapılır, harçlık verilir ama salça, turşu parası demek annenin zoruna gitmeli yahu..
O nedir öyle?

Ailede kaynanam hariç herkes bişeyler yapıp verır çalıştıgım için ..

Hiçbiride para istemedi . Versemde alınırlar ama asla birşeyın altında kalmam bende onlara bişeyler alırım .

Kaynanamın yapmama sebebı becerememesi :D :D Becerse kesın para ister :D :D

Kızlar Merhaba. Merak ettiğim ve doğrusunu öğrenmek istediğim bir konu var. Kaynanam her sene bize Salça ve turşu yapar. Eşim de al anne bu salçayla turşunun parası diye çıkarır verir. Benim Annem de reçel yapıp verir ben hiçbir zaman al anne reçelin parası deyip çıkarıp vermedim. Gerek yok yani iki tarafın da maddi durumları iyi yaptığı bu tarz şeylerin lafı olmamalı bana göre. Hadi salçanın emeği çok deriz yine de belki verilir ama turşu nedir ki ya. Bu arada bende her iki aileye de kurutmalık biber patlıcan falan yapıp veriyorum yani bunlar aile samimiyetidir bence ayıp ya para almak vermek. Eşime kaç kere kızdım annene vereceksen de normal 200 300 neyse para ver arada al anne harçlık edersin de ama al bu Salça bu turşu parası deyince benim zoruma gidiyor dedim. Yok ben verecem diyor veriyor. Bu arada biz başka ildeyiz bazen denk gelirsem yardım ediyorum ama eşim illa annemin salçası turşusu olacak diyor yoksa bende yapardım evimde .

Eşiniz salça turşu parası gibi değilde sanki malzeme parası veriyor gibi hissettim. Bizde annemle konserve yaparız. Bi pazar ben malzeme alırım bir pazar o alır. Ama anlaşarak almayız, rastgele kim alırsa sonra konserve yaparız. Açıkcası anneminde benimde ihtiyacım olduğundan değil de kışlık konservemin tüm maliyetini neden annem versin? Bilemedim. Köylük yer olur kendi mahsulü olur verir ama diğer türlüsünü kabul etmezdim

Ben anneme gönderirim hep anne al bu parayı tazeyken al koy diye. Ya da kaynanamdaysam anne pazardan şunları al kışlık yaparız falan derim. Bence bir sıkıntı yok

Yuhhhh..anneye bak sen..hadi oglu veriyorda o niye alıyor ki..almasa parayı vermiycek demek salça yada tursuyu..tövbe tövbe..

evet kv esimin ineklerine bakıyor . bize kendi inegimizin sütünden yapılan peyniri parayla saatti birde üstüne parasini verdigimiz peynrii eltime gönderdi vermedi

Kayinvalidem yok eşimin tarafından bişey görmedim hiç..Arabamız yokken esimin babası oğlumu hastaneye götürmek için iki kez gelmişti onda da eşimin benzin parası diye uzattığı parayı hiç düşünmeden aldı benim babama o parayı uzatmak yürek ister!

Annem kışlık dometes konserve menemenler biber salçası bolca tarhana patlıcan kurusu pestil kuru nane pulbiber çeşitli reçeller vss birsuru şey yapar ama bizde evlattan para alınmaz Allah ellerine kollarına sağlık versin hep yapsınlar torunlarına.

Ama eşiniz annesine harçlık niyetine.yada malzeme parası olarak veriyor bence dert etmeyin can sıkmaya değecek bir mevzu değil.

Eşiniz yardım amaçlı veriyordur, belki kabul etmek istemedikleri için turşuya para harcadınız onun karşılığı deyip kabul ettiriyordur, versin bence bir sakıncası yok,illa turşunun karşılığı gibi görmeyin, anne babaya arada harçlık olarak düşünün, biz de de tam tersi ben veririm kaynanamlara :) almak istemezler ama zorla veririm yine de, sonuçta çok yardımları dokunuyor Allah razı olsun

Back
X