- 30 Ağustos 2017
- 3.615
- 9.282
- 88
- Konu Sahibi baloncuk13
Benim ne annem alır, ne kayınvalidem. Zaten bizim de, kayınpederimin de maddi imkanımız var, dışarıdan yaptırırız istediğimizde. Kayınvalidem her gittiğimde elim dolu gönderir. Bana salça falan yapsa parasını almaz ama ben muhakkak hediye alırdım herhalde. Annem yapıyor bana para almıyor, hediye alsam yine söyleniyor. Kabul etmese bile ben de evde sağa sola tıkıştırıp, kendi evime gittiğim zaman arar söylerim. Kızsa da ben onun nasıl günlerce sıkıntı çektiğini görüyorum. Bel kayması var, boyun fıtığı var. Daha neler neler. Yine de beni düşünüp yapıyor. Üstelik sadece bana değil. Evli ablamla, yengeme de yapar. Yengemden de asla para almaz, ablamdan da. Annem çalışıyor, yengem de her ay muhakkak anneme gider. Gittiğinde dip köşe temizlik yapar. Cam siler, perdeleri bile yıkar. Bir gün aramızda muhabbeti geçti de yengem, "Kadın o kadar işin gücün arasında, uğraşıyor ediyor bir şey de kabul etmiyor. En azından ben biraz yükünü hafifleteyim," demişti. İlk evlendiği zamanlar karşılıklı oturuyorduk annem asla öyle bir şey beklemediği halde. Ben de bekarım o zaman, bir gün akşam eve bir geldik temizlik yapılmış. Annem yengeme biraz fırça çekmişti hatta niye kendini yordun diye. Annem yemeğini falan yapıyor olmasına rağmen yengem iki-üç aylık falan evli o zaman, "Anne sen yemek yapma daha, bize yaparken fazla yaparım," demişti. Fakat bunların hiçbiri karşılıklı değil. Annem bir şey yapmasa da yengem yine aynı şeyleri yapar, aynı şekilde annemde. Valla bizden çok yengemi sevdiğinden şüphe duyuyorum bazen 
oha banada ver mii yok artıkk