- 15 Haziran 2023
- 199
- 48
- 13
- Konu Sahibi bulutlukahvee
22 yaşında üniversite mezunuyum. Öğretmen adayıyım kpss çalışıyorum. Bu zamana kadar hep ailemin yanındaydım üniversitede de zorla yanlarında okuttular. Yanlarındayken de iyi değilim sürekli kontrol altında evde sürekli şikayet edilen, sevgi olmayan bir ortamdayım. Atandıktan sonra evden ayrılıp uzakta mesleğimi devam ettirmek kendi başımın çaresine bakabilmek, kendi özgür kararlarımı alabilmek istiyorum. Ama annemler atandıktan sonra da gelmeyi düşünüyorlarmış yanıma. Bitmeyen güvensizlikleri var sürekli kafalarında senaryo oluştururlar. Dün anneme ben şurada yaşamak isterim dedim. Annem dedi ki orda babanın çalıştığı şirketin işi yok ki gelelim dedi. Bende dedim babamla ne alakası var ben atandıktan sonra kendi başıma yaşamak istiyorum dedim. Sonra annem tehdit eder gibi o zaman yemeğini yapacak kimse olmayacak tek başına evin masraflarını karşılayacaksın ama o zaman da anne yemeğimi yap falan demeyeceksin dedi. Biz birlikte gidersek paran cebine kalır dedi. Sanki tüm sorunum yemek ve masraflar. Atandıktan sonra yemek yapmayı kendi başıma da geliştiririm ki. Onlar güvensizliklerinden dolayı bunları bahane ediyorlar. Ve bana kesin o zaman annelik babalık haklarını öne sürüp manipüle ederek gelecekler diye korkudan canım sıkılıyor bu duruma. Ne yapmalıyım? Lütfen bana yardımcı olun. Tek istediğim ailemin benim ne karar alsam da destekçim olmaları. Ailemle bu konuyu şuan konuşsam eminim ki şuanda evde ders çalışmama müsaade ediyorlar, konuşursam evde bana daha kötü davranırlar psikolojimi kötü etkilerler diye korkuyorum, çıkmazdayım.