• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ailem atandıktan sonra da yanımda yaşamak istiyor

Önce bir atanın bence ,su an o kadar zor ki atanmak.Simdiden bunun derdine düşmeyin

22 yaşında üniversite mezunuyum. Öğretmen adayıyım kpss çalışıyorum. Bu zamana kadar hep ailemin yanındaydım üniversitede de zorla yanlarında okuttular. Yanlarındayken de iyi değilim sürekli kontrol altında evde sürekli şikayet edilen, sevgi olmayan bir ortamdayım. Atandıktan sonra evden ayrılıp uzakta mesleğimi devam ettirmek kendi başımın çaresine bakabilmek, kendi özgür kararlarımı alabilmek istiyorum. Ama annemler atandıktan sonra da gelmeyi düşünüyorlarmış yanıma. Bitmeyen güvensizlikleri var sürekli kafalarında senaryo oluştururlar. Dün anneme ben şurada yaşamak isterim dedim. Annem dedi ki orda babanın çalıştığı şirketin işi yok ki gelelim dedi. Bende dedim babamla ne alakası var ben atandıktan sonra kendi başıma yaşamak istiyorum dedim. Sonra annem tehdit eder gibi o zaman yemeğini yapacak kimse olmayacak tek başına evin masraflarını karşılayacaksın ama o zaman da anne yemeğimi yap falan demeyeceksin dedi. Biz birlikte gidersek paran cebine kalır dedi. Sanki tüm sorunum yemek ve masraflar. Atandıktan sonra yemek yapmayı kendi başıma da geliştiririm ki. Onlar güvensizliklerinden dolayı bunları bahane ediyorlar. Ve bana kesin o zaman annelik babalık haklarını öne sürüp manipüle ederek gelecekler diye korkudan canım sıkılıyor bu duruma. Ne yapmalıyım? Lütfen bana yardımcı olun. Tek istediğim ailemin benim ne karar alsam da destekçim olmaları. Ailemle bu konuyu şuan konuşsam eminim ki şuanda evde ders çalışmama müsaade ediyorlar, konuşursam evde bana daha kötü davranırlar psikolojimi kötü etkilerler diye korkuyorum, çıkmazdayım.
Daha ortada fol yok yumurta yok siz dereyi görmeden paçaları sivadiniz. Sen bı atan da onu da o zaman düşünürsün şimdiden dert etme bunları.

Net olun şimdiden alıştırsınlar kendilerini. Merak etmeyin önce duygusala bağlarlar ancak elbet kabul edip alışacaklar. Siz çocuk değilsiniz sonuçta aileyle yaşamak sorumluluk almana büyük engel oluyor. Benim çok şükür annem kısıtlamaz, arkadaş gibiyizdir ama aşırı rahatlık var üzerimde oysa ki üniversite de zorluklarla tek başıma başa çıkmayı öğrenmiştim o zaman korkunda kalmıyor. O yüzden çok düşünmeyin :)

Direkt catismayin şimdiden, ama alttan alta kararınızı belli edin. Mesela uzak bir şehri yazacağım deyin, ataninca kendime 1+1 ev tutucam istediğim gibi doseyecegim deyin, yaz tatillerinde yanınıza gelirim vs vs. Ama her yanınıza gelmeyi ima ettiklerinde öyle biseyin olmayacağını belli edin. Vakti geldiğinde de bi zahmet manipüle olmayın koca kadınsınız, yemeğini yapacak kimse olmayacaklarla falan kandirtmayin kendinizi yani. Ayrıca bi ana baba çocuk yaptıysa o çocuğa bakıp okutmak ZORUNDALAR. Analık babalık hakkı böyle bişey değil, yeri geldi mi hakkinizi helal etmiyo musunuz siz bilirsiniz deyip geçmeyi bilin.

Kiralık ev olmayan güvenli lojmanları olan bi ilçe ya da köy seçin

Beni de ünide göndermemişlerdi. Sürekli zırlayıp başlarına kalkmıştım. İş için gönderdiler hiiç karışmadılar. Siz de arada manipüle edin onları bu fikre alıştırın
ima edin arada hiç tek hayatım olmadı arkadaşlarım şunları yapıyo gibi anlatıp bu fikri NORMALLEŞTİRİN

Simdiden bunlara kaf yormayin atanin atandiktan sonra ben gidicem diyip gidiceksiniz kabul etmeyeceksiniz ekonomik ozgurluge sahip olduktan sonra ne dediklerinin onemi yok tercihleride istediginiz gibi yapin onlara sormayin

Güvensizlikten yapıyorlar bahane buluyorlarmış falan bunlar sizin faraziyeleriniz. Ailene rest çekersin falan diyenlere bakma sen. Bu sitede herkese rest çek, boşan, doğur, evlen vs diyenler muhtemelen reel hayatlarında söylediklerinin zerresini yapamayan, insanlarla geçinemeyen tiplerdir. Tek başına yaşama isteğin olabilir ama bunun için anne babanı üzme. Evladını sevmeyen aile kurulu düzenini bozup doğunun ücra köyüne taşınmayı düşünmez. Dünyanın bin bir türlü hali var hayatı tanımadığın için böyle bakıyorsun. Bi 20 yıl sonra mumla ararsın onları bugünkü düşüncelerin için pişman olursun.

öncelikle şuan bunlara kaygılanarak enerjini harcama
kendini tamamen kpssye ver
atama denen şey basit bişi değil atanamayan bi dünya insan var
atananların çoğunun gönlündeki şehirler gelmiyor zaten muhtemelen seni saçma sapan bi yere atarlar
mesleğinin ilk yılları zor geçer
yani bu işler öyle aa o şehir olmaz babanın işi yok orda ile yürümüyor :)
zaten sınavını kazan seni bi atasınlar önce , atandığın yer gelebilecekleri bi yer olmayacak muhtemelen
kendi ayrı düzenini kurma hayalin çok güzel, bu hayale tutun ancak bazen öyle saçma yerlere tayin çıkıyor ki
kalacak yer sıkıntısı sebebiyle hiç tanımadığın kişilerle lojmanda beraber yaşıyorsun falan
bunlar bu işin gerçekleri
öyle bizde gelecek demekle olmuyor belli ki aileninde haberi yok bu durumlardan
boşver he tamam de geç sen şimdilik
tayin çıktığı anda o şehri beğenmeyip gelmekten vazgeçtiklerini gözlerinle göreceksin
nefret ediyorum böyle artık okulunu bitirmiş mesleğini eline almış çocuklarına hala bebek muamelesi yapan ailelerden
yemekmiş bilmem neymiş bunların hiçbirisi dert değil
atanmış öğretmen maaşıyla da kendine çok güzel bi düzen kurarsın merak etme
asgari ücretle kuramazsın ama öğretmen maaşıyla ucu ucuna bile olsa kurarsın düzen için rahat olsun
kendine güven gereksiz yere laf dalaşına girip huzurunu bozma yeter

Güvensizlikten yapıyorlar bahane buluyorlarmış falan bunlar sizin faraziyeleriniz. Ailene rest çekersin falan diyenlere bakma sen. Bu sitede herkese rest çek, boşan, doğur, evlen vs diyenler muhtemelen reel hayatlarında söylediklerinin zerresini yapamayan, insanlarla geçinemeyen tiplerdir. Tek başına yaşama isteğin olabilir ama bunun için anne babanı üzme. Evladını sevmeyen aile kurulu düzenini bozup doğunun ücra köyüne taşınmayı düşünmez. Dünyanın bin bir türlü hali var hayatı tanımadığın için böyle bakıyorsun. Bi 20 yıl sonra mumla ararsın onları bugünkü düşüncelerin için pişman olursun.
aileye rest çekme kafasında bende değilim şu konu özelinde ama
artık okumuş etmiş mesleğini eline almış evladın peşinden bi yerlere gelmekte çok sevmekten değil ya
bıraksın aileler şu evlatlar bi birey olsun kendi ayakları üzerinde dursun
kazık kadar evladının peşine takılıp giden aile evladına iyilik değil kötülük yapmış olur
tabi ki aile ilişkileri iyi olsun kötü olmasın ama herkes gereken yerlerde ailesi dahil herkese sınırını çizmeli saygı çerçevesinde

Ekonomik ozgurlugunuzu elde ettikten sonra tabiki yalniz kalmak, ayaklarinizin ustunde durmak istemeniz cok dogal ve cok haklisiniz. Bunu bir kenara koyalim.

Simdi anne babanizin yerine kendinizi koyun ve dusunun,

Yeni atanmıs memur maasiyla ki su an 21-22 civari yanlis bilmiyorsam, hangi sehirde tek basiniza tum masraflarinizi karsilayip bir de hayatiniz surdurebileceksiniz?
Ulkenin icinde bulundugu multeci krizi devam ederken, atandiginiz sehir bu insanlarin yogun oldugu yerdeyse yalniz basiniza ne kadar guvende olacaksiniz? (Kiz basina ayakta kalamazsiniz demiyorum, feministler yuklenmesin) Guvenlik ihtiyaci, ihtiyaclar hiyerarsisinde onemli bir noktada, bunu da unutmayin.

Hem guvenliginiz hem de ekonomik rahatliginizi dusunuyor aileniz, sizce haksizlar mi? Genc oldugunuz icin bunlar size cocuk oyuncagi gibi geliyor olabilir ama degil. 2 kiz cocugu annesiyim, benim cocuklarim sizin yasiniza geldiginde ulke halen bu ekonomik problemler ve multeci problemiyle bogusuyor olursa ben de kizlarimin benden kmlerce uzakta bir sehirde yasamasini istemem.

Tam benim babam.Gecen bir tanıdık Şanlıurfa'ya atandım abla dedi.Babam hemen yalnız mi yasayacakmis.Kiz çocuğu falan yaptı.
Hiç abarttığimız gibi olmuyor.herkes 2 güne alışıp gidiyor.o eski yobaz insanlar kalmadı.herkes kendi işine dönüveriyor.sandığımız kadar kimse kimseyle uğraşmıyor artık.

Beni de eksilemissiniz.
Jajsh

Kac yaşındasınız?
30 küsür yaşındayım hanımefendi
yaptığınız yorum insanların birey olmasını destekleyen bir yorum değil
öğretmen maaşıyla nasıl düzen kursun demişsiniz, kuran bir sürü insan var. kuruluyor yani
maddi sıkıntı çektiği noktada dilerseniz maddi destek olursunuz bi eft yapmaya bakar
mülteci sorunu güvenlik bilmem ne demişsiniz
yolda kendi halinde giderken kılıçla öldürülen kadın var bu ülkede
bindiği dolmuşta tecavüze uğrayıp öldürülen kızımız vardı
güvenlik çok geniş çaplı bi konu, sizinle yaşarkende dışarıda başına bu tarz korkunç olaylar gelebilir
doğurdunuz büyüttünüz diye evlatlarınız tapulu malınız olmuyor
hayatın bi noktasında elbette kendi hayatına gidecektir, ailelere düşen saygı duymaktır
gerektiği noktalarda maddi manevi destek sunmaktır ve bi sebeple yuvadan uçma kararı almış evlada
olur da bi gün dönmek istersen aile evinin kapısı sana daima açık demektir
siz yorumunuzda bu aile için haksız mı demişsiniz
haksızlar tabi
kızın tercihlerini bile kendisinin yapmasına izin vermeyen baskıcı bi aile var
erkek evladı serbest bırakan ama kız evlada baskı yapan bi aile var
dibine kadar haksız
ha sizde bu kafada iseniz konuşmaya değmez zaten anlaşamayız sizinle

Ekonomik ozgurlugunuzu elde ettikten sonra tabiki yalniz kalmak, ayaklarinizin ustunde durmak istemeniz cok dogal ve cok haklisiniz. Bunu bir kenara koyalim.

Yeni atanmıs memur maasiyla ki su an 21-22 civari yanlis bilmiyorsam, hangi sehirde tek basiniza tum masraflarinizi karsilayip bir de hayatiniz surdurebileceksiniz?
Ulkenin icinde bulundugu multeci krizi devam ederken, atandiginiz sehir bu insanlarin yogun oldugu yerdeyse yalniz basiniza ne kadar guvende olacaksiniz? (Kiz basina ayakta kalamazsiniz demiyorum, feministler yuklenmesin) Guvenlik ihtiyaci, ihtiyaclar hiyerarsisinde onemli bir noktada, bunu da unutmayin.

Hem guvenliginiz hem de ekonomik rahatliginizi dusunuyor aileniz, sizce haksizlar mi? Genc oldugunuz icin bunlar size cocuk oyuncagi gibi geliyor olabilir ama degil. 2 kiz cocugu annesiyim, benim cocuklarim sizin yasiniza geldiginde ulke halen bu ekonomik problemler ve multeci problemiyle bogusuyor olursa ben de kizlarimin benden kmlerce uzakta bir sehirde yasamasini istemem.
Eee o zaman böyle bir ülkeye çocuk doğurmayacaksınız.bunun çözümü hayatlarını yaşamayalarına engel olmak değil ki.zamanında yaşanmayan herşey insanın başına bela olur.psikolojisini bozar.bazen kızlara diyorlar niye böyle biriyle birlikte oldun neden sabretmedin falan filan ben ona bile katılmıyorum.bazı hatalar bazı yaşlarda yapılmalı.hata yapmaya da macera yaşamaya da ihtiyacımız var.yani kötü şeyler yaşamaya bile ihtiyacımız var bu hayatta.zaten buna dayanıklı ve donanımlı yaratılmışız.annem ben ilk atandığımda kalp çarpıntılarından uyuyamamış ne yapıyor bu kız diye ama senin hayatını yaşamana da engel olamazdım, yapacak birşey yoktu dedi.

Sırf evde aileden biriyle yaşıyor diye başına birşey gelmeyecek mi? Dışarı çıktığında yine yalnız olacaklar.siz de süpermen değilsiniz ki.

Hiç abarttığimız gibi olmuyor.herkes 2 güne alışıp gidiyor.o eski yobaz insanlar kalmadı.herkes kendi işine dönüveriyor.sandığımız kadar kimse kimseyle uğraşmıyor artık.
benim babama da zamanında amcam ben üniversiteyi başka şehirde kazandığımda aynı muhabbeti yaptı
kendi kızının şehir dışında okumasına izin vermedi kıza sadece kendi yaşadıkları şehirdeki okulları
tercih ettirdi
oğluna tabi ki böyle bi davranış yok :)
kız okulu bitirdiğinde sevgilisi olduğunu öğrendi, gelsinler istesinler evlenmeyecekseniz görüşmeyin dedi
kızı da direkt o çocukla evlendirdi
kız 23 yaşında evlenmiş oldu kocası polisti doğuya tayini çıktı
tee doğunun ücra bi köşesine gittiler
sonra atamaydı tayindi bilmem neydi derken kızda hemşireydi bi şekilde ailelerin olduğu şehre atandılar
kız mis gibi hemşire ama polisle evlendi yani aile baskısı yüzünden
1 sene sonra da çocuk doğurdu
hala daha 2 aile de çocukları dizlerinin dibinde tutuyorlar yıllık izinlerde bile aile yanındalar
yani bu kız hiç kendi başına bişi yapamadı hiç bekarlık yaşayamadı hiç kendi parasını kazanıp gönlünce yaşamanın tadına bakamadı
25ten önce anne olmuş oldu kız benden 5 yaş küçük, en son gördüğümde benden yaşça daha büyük duruyordu
kız evlendi kendi ailesini kurdu ama 2 aile de hala onları dizinin dibinde tutma modunda
saçma geliyor böyle şeyler bana, bi bırakmak lazım bi salmak lazım evlatları ya
ne zaman istersen ben burdayım biz senin aileniz bu kapı sana hep açık deyip gerisine müdahale etmemek lazım
yobazlık çok can sıkıcı

Back
X