Ailem beni çok yordu...

Gerci senin bi suçun yok canım ya ne diyim, insallah ailenin icine allah biraz manevi sevgi verir de kirginlik darginlik olmadan hayırlisiyla kavusursunuz
işte namaz da kılan insanlar insanların değerini bildiklerini söylüyorlar, bazen erkek arkadaşım hakkında çok iyi bazense çok kötü konuşuyorlar.. diyorum ya şu aralar babam ehliyetine takmış durumda şimdi niye almıyormuş ne işi varmış, iş yerinden izin alamıyor diyorum anlamıyor

Canim ya allah yardımcın olsun cok sinir bozucu bi durum

Bu hikayedeki herkes mantıksız. Annenin burslu okuduğun halde "Bak seni zengin birini bul diye yolluyoruz" iması - sanki okula para ödüyor-, senin ailene karşı çıkamayıp ehliyet emrivakisi yapman, erkek arkadaşının "Araba yoksa ehliyet mantıksız" yaklaşımı - sanki araba alsa bir sonraki gün eline ehliyet verecekler-, aynı zamanda şimdiden bu kadar aile içinde olması falan bana göre mantıksız.

Ben cok severim ve pisiririm. Durumumda cok iyi. Universite mezunuyum: )) olmadi degil mi? Bundan sonra pisirmem((

niye pişirmeyceksiniz canım?afiyet olsun.ben de severim,gerçi ben üniversite mezunu değilim ama ...ben, konunun bulgur pilavıyla alakasını çözememiştim.yani okumuş, kültürlü insanlar bulgur pilavı yiyemez mi?

her anne baba çocuklarını içten içe hürrrem sultanlığa, kanuni sultan süleymanlığa yakıştırır.
gayet normal de
kendi pencerelerinde haklı olabilirler, belki de haklılar ancak üslup aşırı derecede rahatsız edici.
ancakkk
sen de kendinden emin değilsin şayet olsaydın dik durur laf ettirmezdin. Annen baban dahi olsa eşim diyeceğin insana laf ettirmeyeceksin, sünepe de ne demek??? sen yazmaya çekinmiyorsun, onlar neden çekinsin !!!
bir de bismillah bu işler bu kadar kolaylaştı mı yahu, senin elin ekmek tutmuyor ebeveyn parasıyla türkü çağırıyorsun
Dik dur dik.

duruyorum zaten, onun tarafından bakarak cevap veriyorum hep bu seferde onu savunuyorsun diyorlar

Zeka Allah tarafindan dogusla gelen birsey. Insan olmaksa sonradanogrenilen birsey. Herkes zeki olup doktor veya avukat gibi meslekler edinmek ister. Ama herkesin zekasi farkli yonde calisir. Zeki olmak akademik olarak insana ustunlukkazandirir, insan olarak degil. Biz toplum olarak zaten ya malimizla yada meslegimizle kendimizi diyer insanlardan ustun goruruz. Insani yanimizi cogumuz cok nadiren goruruz.bu yorumu baska bir konuya yapmistim. Konu Dr olacak sahsin sevgilisini begenmemesi ile ilgiliydi. Konulariniz benzer konular yani. Ailenize diyecek birseyim yok. Cunku onlar icin insanligin hicbir onemi yok. Sangi sevgilinizin aileyi secme tercihi vardida yapmadi gibi olmus by durum: (( Allah size yardim etsin. Sadece Namazla niyazlada veya universite okumala insan olunsaydi, herhalde farkli bir topluma sahip olurduk degil mi?

ailenin dedikleri tabiki önemli ilerde sorunlar olabilir diye endişeleniyorlardır ama seninde bu durumu sevgiline yansıtman doğru değil. ehliyet al diye sıkıştırma. bana göre alman mantıklı de ama babam öyle dedi falan deme. yoksa zaman geçtikçe ailenede düşman olur daha büyük sorunlar çıkar. seviyosan seni mutlu eden biriyse ailene açıkça de bu durumu saygı göstermelerini iste. ama yok eğer saygı göstermiyolarsa sende ailende onay versin illaki istiyosan çocuğuda daha fazla üzme yol yakınken.

Annen evlilikte denkliğin önemini vurgulamak istiyor aslında.
Bulgur pilavı örneğinde de, teklifsiz gelip gidilen aile yapılarındaki
hizmet beklentilerini karşılayabilecek misin demek istemiş.
Makul denklik olmayınca, gençler sevdiği kişi ile evlenmiş olmak
dışında evlilikten beklediklerini bulamıyor çoğunlukla.
Annenin amacı sezgilerine dayanarak seni uyarmak bence.
Sevdiğin insan hakkında söyledikleri küçümsemek amaçlı değildir.

ya aslında namaz kılarlar, insanların değerini bilirler ama bir anda böyle değişiyorlar.. daha düne kadar çok seviyorlardı, olduğum şehirde iş bulunca çok sevindiler şimdi böyle yapıyorlar

Allah'ın yarattığı kulları aşağılayan insanlar namaz kılsa ne kılmasa ne..

iyi ki insanların değerini biliyorlarmış yoksa sevgiline ve ailesine daha ne hakaretlerde bulunurlardı kim bilir.

ayrıca dayına ne,dayı mı karar verecek sünepe olup olmadığına şaka gibi

Reactions: anu
Ailen aslına bakarsan bir taraftan haklı sonuçta kızlarının rahat edecegi bir ortama gitmesini isterler.Ama onlarrın karakterden önce paraya bakması çok yanlış.Öyle küçüksemek hiç hoş degil ne demek yaani parası az dıy sunepe pislik mi oluyor? Bence sen sevginin peşinden git çocuga da patlama onlara öfkelenip sonucta senı seven çabalayan bir insan

Bizim ulkemizde bulgur fakir yemegi olarak goruldugu icin yenmez sanirim: ))) ama cok sagliklidir. Helede sebzeli yaptigim bulgur pilavi yokmu ya. Canim cekti simdi. Ben saka bir yana espiri olsun diye sormustum: ))

Ailenizin sizi zengin koca bulmak için üniversiteye göndermiş sanırım..
Dinleme aileni..

aaa bu ne be?
yanlış anlamadıysam anneniz size şunu demiş "ben seni okula koca bulmaya yolluyorum" şaşırdım, ben kızıma diyebilir miyim acab bunu?
sünepe olması için erkek arkadaşınızın işsiz güçsüz, sorumsuz olması gerek. çocuk işe girmiş, sorumluluklarını almaya uğraşıyor. annenize sünepenin ne olduğunu anlatın bence.

ehliyet te çok saçma. çocuk uygun olunca alır arabasını, ehliyetini. babanızın bu kadar hayatına müdahale etmesi ayıptır, yazıktır. çocuğu mu eziyorsunuz anlamadım.

eğer geleceğe yönelik planları olan, kişiliği düzgün, huzur veren, sizi mutlu edebilecek bir çocuksa ve en önemlisi seviyorsanız sahip çıkın ona ve sevgiliniz için böyle konuşturmayın ailenizi. Sünepe ye taktım ben.

bende ailemin durumu iyi deyince dedim babası işadamı filan.
canım bildiğin memur çocuğusun bizde karı koca ünv. mezunu kamu çalışanıyız köyden bulgur gelir bigün pirinç bigün bulgur pilav yapar yapar yeriz.
ailen abartmış sende onlara uymuşsun.ayrıca bende çocuğumun eğitimi için şimdiden para biriktirmeye çalışıyorum neden çünkü memurum gelirimiz belli ilerde zorlanmayalım diye.
sizinkiler durumu çok abartmış sanki yasadışı işle ahlasızlıkla para kazanan bi ailenin oğlunu sevmişsin gibi.
fakirlik ayıp değil ki hem insanlarda çalışıp geçiniyor.sen zenginle evlensen ailen ne faydan var.
sende çocuğu ailene beğendirmek için ehliyet filan diye zorlama neyse o sen bu çocuğun sevgisine saygısına kişiliğine seni mutlu edeceğine kefil misin kefilsen adamı ne değiştirmeye çalışıyorsun.
ailenlede otur konuş illede kendilerine yakışan damat olmasını istiyorlarsa bulsunalr kendilerine yakışan işi girdirsinler çocuğu dolgun maaşlı işe sende okulunu bitir gir işe biriktirin paranızı sonra evinizde bulgurmu yersiniz havyar mı yersiniz orası aileni bağlamaz.

amaaannn aileye bak ya ...özel okula kızı zengin kocaya varsın diye göndermişler resmen ayrıca damat beyin ehliyet almasından ya da almamasından babana ne ki ? askerlik mi bu olmadan kız vermeyecek? ruhsal sağlıkları pek yerinde değil sizinkilerin ayrıca sünepe ne demek sosyal statüsünün düşük olması sünepeliğini göstermez iğrenç bir kelime ayrıca ..malesef parayla insanlık satın alınmıyor işte

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…