Ailem beni hiç tanımadığım biriyle evlendirmek istiyor üstelik o kişi için türkiyeden Almanyaya gitmemi?

Aynen ya sanki biz tahmin edicez hikayenin geri kalanini

Herif 200 kiloymus belki düsün yas is o

Yok mu doğuda gerçekten? Yapmayın Allah aşkına. Ne güzel aileniz varmış şanslısınız. Ama Türkiye gerçeği bu maalesef her yerde olabiliyor bunlar. Doğuda böyle şeyler mi var demek fazla iddialı değil mi sizce de
Neden kişisel algılayıp sinirleniyorsunuz ki böyle şeylere?
Türkiye’de kadınlarda okuma yazma oranının en düşük olduğu iller mardin, Urfa, ağrı, Siirt.
Kadınların evlenme yaşının en düşük olduğu iller Muş, Kilis, Ağrı.
En düşük kadın istihdam oranı Mardin, Batman, Şırnak, Siirt.
Akraba evliliğinin en yaygın olduğu iller de yine Mardin, Urfa, Siirt.
TÜİK verilerinden kontrol edebilirsiniz.

Bende bir doguluyum var böyle şeyler ilköğretim den sonra ailesi tarafından zorla okuldan alınan magdurlardan biriyim ben coğrafya kaderdir diye boşuna dememişler

Doğuda da aynı hatta siz yine yaş olarak şanslısınız burda 18 yaş altı evlilikler bile hala devam ediyor eskisi kadar olmasa da var

Bende bir doguluyum var böyle şeyler ilköğretim den sonra ailesi tarafından zorla okuldan alınan magdurlardan biriyim ben coğrafya kaderdir diye boşuna dememişler

Evet maalesef var. Ve çoğu kadında farkındalık bile yok. O şekilde yetiştirildikleri için normalleştiriyorlar. Sizin gibi tek tük farkındalığı olan insan zorla okulda alınıyor belki de. Çoğu kendi isteğiyle devam etmiyor zaten böyle gelmiş düzen böyle kabullenilmişlik var.
Türkiye’nin her yerinde var bunlar. Ama doğuda daha çok ne yazık ki
Umarım hayatınızın geri kalanı çok güzel geçer

Evet o kadar çok haklısınız ki çevremde ailesinin okutugu kızların çoğunluğu okulu bırakıp daha küçük yaşta kocaya kaciyorlardı hep keşke benim ailemde beni dusunselerdi onlarin ailesi gibi olsalardı diyordum bazıları şanslı oluyor bu konuda ama farkındalık yok aynı devam etmek istiyorlar 26 yaşındayım hala okul konusu açılınca boğazım düğümleniyor güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim

Askından öldüğüm adamla Türkiye’den Almanya’ya taşındığımızda 1 sene kanlı bıcaklı olduk. Ülke değiştirmek çok zor bir süreç. Görücü usulü yurtdışına hele hiç gelmeyin, gençliğinize yazık

4 aydır peşimdeler telefon numaram dan da ulaşabilir di o kişi istese beni bulurdu ama o armudun ağzına düşmesini bekliyor yada bi sorunu var deli felan
Deli olduğunu sanmıyorum.Kesin yabancı bi sevgilisi var.ondan ayırmak için kendi akıllarınca namuslu ev kızı arıyorlar.Dil bilmesin yol bilmesin istedikleri gibi yontabilsinler.Bir de cocuk yapsin belki sabahlara kadar orda burda fink atan oğulları eve bağlanır.Burda ki mantık bu malesef.

Almanya kati kurallı bir ülke. En kötü senaryoyu düşünüyorum. Evlendiniz gittiniz diyelim
En ufak hatada adamı yakarlar.
Gidin demiyorum ama Türkiye'de kadin öldürmek kolay ama oralarda değil.
Bu arada akraba evliliği yazmışsınız akrabanız mi? Sosyal medyadan bakın bir nedir ne değildir. Resmi nikahlı esi falan çıkmasın bir yerden

En düşük okuma yazma oranın olmasının sebebi ana dilde eğitim olmaması, bir insan daha doğru düzgün Türkçe bilmezken neden okula gitmek istesin ki? hanımefendi ordaki millet ne doğru düzgün okula erişimi var nede şartlara, ortalamasi 90 olan kuzenim bile zor şartlar altında okulu bırakmak zorunda kaldı! Benim tepkim direk doğulular çamur atılması. nerde kötü bisey olur ilk akla doğu gelir garbuki daha kötüleri iç Anadolu ve Karadenizde oluyor ama akla gelmez öyle yerler değil mi? Ben demiyorum doğu çok harika evet kötü şeyler de var ama ilk akla gelinmesi gereken yer doğu değil ayrıca benden size tavsiye tuik verilerine çok inanmayın tuik verilerine gore Türkiyedeki gençlerin %70 işinden memnun diyor tabi siz belki buna da inanirsiniz bilemem

İş memnuniyeti verileriyle oynanması başka akraba evliliği başka. Mesela TÜİK başkanı konyalı da Konya’ya laf gelmesin diye okları doğuya mı çeviriyor
Baktığında zaten akraba evliliği sıralamalarına doğudan batıya azalan bir tablo var. Gözümüzle de gördüğümüz bir gerçek var örtüşüyor. Biz göçmeniz bizde asla olmaz aileden aforoz edilme sebebi akraba evliliği sizler için sıradan bir şey.
Doğuya eğitim gitmemiştir. Eğitimsiz bırakılmıştır hizmet götürülmemiştir. İnsanlar dil bilmiyordur. İş imkanları kısıtlıdır. Sebepleri önemli değil. Halkın neden cahil kaldığını tartışmıyoruz şu an.
Akraba evliliği var mı yok mu? Kızlar okutuluyor mu okutulmuyor mu?
Profilinize baktım istanbuldasınız. Sizin ailenizin vizyonu ile doğudaki zaten aynı olamaz. Ben de doğuluyum ailem okumamı istiyorla doğuyu kurtaramazsınız. Dediğim gibi ortada bazı üzücü gerçekler var. Maksat karalamak değil.

Ben zaten doğuyu övüyorum bizde de çok eksik var ama olan her kötü olaydı direk akıllara doğunun gelmesi bir akıl hastaligidir. Hani diger yerler muhteşem, birtek doğu kötü olsa yine tamam ama türkiye'nin diğer bölgeleri de muhteşem değil. Ben onu anlatmaya çalıştım bence sizde gayet iyi anladınız ama işinize gelmedi

İşime gelmeyecek bir şey yok en objektif ben bakabilirim bu konuya çünkü Rumeli göçmeniyim. Karadenizli de değilim içanadolulu da. Kimseyi savunamam. İçanadolu insanı gevşektir rahattır zorla evlendirme diye bir şey olmaz genelde. Akraba evliliği görülür.
Karadenizli ailelerde de çok normal bir şeydir. Hatta içanadoludan daha çok var oralarda. Ama yine rahatlardır. Geçen gün 40 yaşında bekar Karadenizli bir arkadaş teyzemin kızıyla date e çıktım o da olmadı dedi mesela. Böyle normalleştirmişler 40 yaşa kadar kuzen ilişkisi 40 yaş evlilik düşüncesi ilginç ve iğrenç geldi. Yine de Olmayınca da kimse kimseyi zorlamıyor mesela.
Yine içanadolu da kızlar okutulur ve memur ol baskısı vardır.
Ama bu baskıcılık kimin kimle evleneceğine ailenin karar vermesi hatta bunun daha çocuk doğarken planlanmış olması en çok doğuda görülür. Üzgünüm.
Maalesef buradaki bu tip konularda da genelde doğulu aileler çıkıyor. Biraz daha sitede takılırsan görürsün.
Neyse siz daha 19 yaşındasınız. Bu tarz konuları kişisel algılıyorsunuz yaşınız itibariyle. Ama şanslı kesimden olduğunuzu unutmayın. İyi günler

Mesela şu kalbi güzel baba. Okuma yazma oranının en düşük olduğu yerlerden biri olan Muş’tan. Bunun örneğini pek az yerde görebiliriz. Doğu batı meselesi değil insanın içten gelecek bazı şeyler ama.
maalesef zorla evlendirilme duyunca ilk aklımıza doğunun gelmesinin de sebepleri var. Umarım bu baba gibi sizin babanız gibi babalar sayesinde değişir bir şeyler.

Umarım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…