Neyi ?Bravo size. Güle güle kullanın.
O saydıklarınıza erişim aşamasına bile gelmiyorlar. Kadını her şeyle korkutuyorlar. O suç bu suç polis çağırırım hapse atarlar... sana mı inanırlar bana mı, ben buranın vatandaşıyım... Ben bunlara şahit oldum. Türkiye'de kendi ülkesinde kendi lisanında emin olun daha emniyette. Hiç bir şey olmazsa sığınma evine gider, bakıcı temizlik işi yapar parasını kazanır. Lisan yoksa sertifika yok, sertifika yoksa iş yok. Bunlar kursa falan göndermeyen kafalar. Öyle olsa oradan kız bulurlar.Oturum alması için a2 fil bilmesi lazım Fransa’da. Mecbur kursa gidecek gibi düşündüm ben ama Almanya’yı bilmiyorum tabii. Türkiye’de kalsa da evlendirilecek, en azından hak hukuk, iş, maddi özgürlük, devlet koruması gibi konularda şansı olut diye evlen git dedim ben ama bilmiyorum dediğim gibi.
Yahu of ya bu nası bi kaderdir, aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık
Akrabamdan Almanyaya gidebilmesi icin a2 istediler, evlendikten sonra yaklasik bir sene turkiyede kalip ders calisti, kanunlar degistiyse bilememOturum alması için a2 fil bilmesi lazım Fransa’da. Mecbur kursa gidecek gibi düşündüm ben ama Almanya’yı bilmiyorum tabii. Türkiye’de kalsa da evlendirilecek, en azından hak hukuk, iş, maddi özgürlük, devlet koruması gibi konularda şansı olut diye evlen git dedim ben ama bilmiyorum dediğim gibi.
kabul etmezsen bu evde kalamazsın demeleri de garip24 yaşındayım ailem beni görücü usulü evlendirmek istiyor yaşın geldi senin yaşındakiler evli 2 3 çocuğu var deyip baskı yapıyorlar ailemle zaten anlaşamıyoruz beni istemiyorlar uygun gördükleri kişi benimle aynı yaşta Almanya'da yaşıyor yani ailemden Sevgi görmemiş biri olarak bide hiç tanımadığım insanla evlenip ülke değiştireceğim tanıma şansım da yok telefonla görüşüp arayıp tanııyabileceğime de inanmıyorum ve en kötüsü 2 3 gün sonra evimize gelicek bu kişiler ailem karşılarına çıkmamı istiyor bide hizmet etmemi benim tanımadığım insanların karşına çıkıp birde hizmet yapmaya cesaretim yok annem de görücü usulü zorla evlendirildi ama mutsuz sizce nasıl bi yol izlemem lazım ailemden Sevgi görmemiş biri olarak benim adına düşündükleri kararın doğru olmadığını savunuyorum zorbalık gibi bişey bide sanki o kişilerin gelmesini bekliyormuş gibi karşılarına çıkamam dünden meraklıymış düşüncesini sokmaz mi akıllarına evlilik için yaş olarak geç mi kaldım sizcede
Ben orada bir süre konu sahibi gibi kadınlara gönüllü yardım ettim. Evden dışarı çıkartılmıyorlar bırakın okulu kursu. Hele git hayatın kurtulsun anlaşamazsan boşanırsın iş kurarsın diyenleri okuyunca gülümsedim. Gittiğinin ertesi günü kaybedersin diyip pasaportunu alacaklar. İş görsün hizmet etsin diye buralara kadar gelip gelin arıyorlar. Oradaki kız mı yok? Geleneğimiz kültürümüz deseler Almanya'da Türk kızı mı bulamadılar? O kızlar ağzının payını verir çünkü bunların. Hemen çocuk yapıp ayaklarını bağlıyorlar, çocuğu götüremezsin diyip sindiriyorlar. En az 3 sene orada yaşaması lazım. Adamlar devamlı seni gönderirim benim sayemde buradasın diyip tehdit ediyorlar. Bir kere bile görmediğin tanımadığın adamla bu yola çıkılmaz.
Az da olsa lisan bilmeyen, mesleği olmayan genç kızlar sakın bu maceraya atılmasınlar. Bunlar varsa en azından devlet gerisini tamamlıyor.
Evt almanca akraba o yüzden istiyorlarKonunun benzeri vardi gecen yil, o konudaki bu kizin evlenmis haliydi, Almanya'daydi, dayak yiyor, hor goruluyordu, kurtulmak icin cabaliyordu ve cocugu vardi.
Ne oldu acaba o? Ara ara yaziyordu, calisiyorum, gizliden kursa gidiyorum diye.
Guzel kizim, ailenin bahsettigi bu Almanci akraba mi? Siz Ic Anadolulu musunuz?@kaderq01
Okudunuz mu, çalışma hayatı neden opsiyon dışı bi anlatsanız?
Burda kalsa sanki farklı bir hayatı mı var.. ev dışında bir hayatı olsa ailesi bu baskıyı yapıyor olmazdı.
Tanışıp görüşsün belki düzgün biridir.a
Lise mezunuyum ne demek istediniz tam anlsmadim
İçeriği okumadım ama keşke biri de beni Almanya’da yaşayan bir erkekle zorla evlendirseydi vatandaşlık aldıktan sonra boşardım
Ama ben görücü usulü evlenmek istemiyorum
İsteyen biri 3 senede vatandaşlık alabilir artık kolaylaştırdılar son yasaya göreNe kadar da yaratıcı bir yorum bu böyle !?
Almanya'ya gidip 8 sene sonra vatandasliga bsavurup 10 senede vatandasligi resmi olarak alıp gençliğini heba ettikten sonra boşanmak ne güzel bir düşünce. Gerçi en güzel yıllar tanımadığın bı adamla heba edilirken sürenin de bir önemi yok.
Umarım siz hayallerinizi gerceklestirebilirsiniz.
Ama farkındaysanız konu sahibi gerçekten zor bir durumda ve yanlış yönlendirmeler geri dönülmez hatalar yapmasina sebep olabilir.
24 yaşındayım ailem beni görücü usulü evlendirmek istiyor yaşın geldi senin yaşındakiler evli 2 3 çocuğu var deyip baskı yapıyorlar ailemle zaten anlaşamıyoruz beni istemiyorlar uygun gördükleri kişi benimle aynı yaşta Almanya'da yaşıyor yani ailemden Sevgi görmemiş biri olarak bide hiç tanımadığım insanla evlenip ülke değiştireceğim tanıma şansım da yok telefonla görüşüp arayıp tanııyabileceğime de inanmıyorum ve en kötüsü 2 3 gün sonra evimize gelicek bu kişiler ailem karşılarına çıkmamı istiyor bide hizmet etmemi benim tanımadığım insanların karşına çıkıp birde hizmet yapmaya cesaretim yok annem de görücü usulü zorla evlendirildi ama mutsuz sizce nasıl bi yol izlemem lazım ailemden Sevgi görmemiş biri olarak benim adına düşündükleri kararın doğru olmadığını savunuyorum zorbalık gibi bişey bide sanki o kişilerin gelmesini bekliyormuş gibi karşılarına çıkamam dünden meraklıymış düşüncesini sokmaz mi akıllarına evlilik için yaş olarak geç mi kaldım sizcede
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?