Ailem beni hiç tanımadığım biriyle evlendirmek istiyor üstelik o kişi için türkiyeden Almanyaya gitmemi?

O saydıklarınıza erişim aşamasına bile gelmiyorlar. Kadını her şeyle korkutuyorlar. O suç bu suç polis çağırırım hapse atarlar... sana mı inanırlar bana mı, ben buranın vatandaşıyım... Ben bunlara şahit oldum. Türkiye'de kendi ülkesinde kendi lisanında emin olun daha emniyette. Hiç bir şey olmazsa sığınma evine gider, bakıcı temizlik işi yapar parasını kazanır. Lisan yoksa sertifika yok, sertifika yoksa iş yok. Bunlar kursa falan göndermeyen kafalar. Öyle olsa oradan kız bulurlar.

Mülteciden göçmenden bıkmışlar artık, eskisi gibi oturum vatandaşlık kolay değil. Kızın mesleği bile yok. Az da olsa lisanı işi geliri mesleği olan kadınlarımız kızlarımız istediği ülkeye gitsin ama konu sahibi gibi olanlar gençliğini yakar.

Akrabamdan Almanyaya gidebilmesi icin a2 istediler, evlendikten sonra yaklasik bir sene turkiyede kalip ders calisti, kanunlar degistiyse bilemem

Ortada sevgi yok bir şey yok. Adamı darlamışlardır evlen evlen sana helal süt emmiş bir kız bulalım falan diye seni bulmuşlardır. Sırf hizmetini gör diye. Yerinde olsam şehir dışında üniversite kazanıp iyi bir meslek sahibi olmaya ya da atanmaya bakardım. Belli ki evlen baskısı yapmaya devam edecekler ona göre kendi eğitim - meslek planlamanı yap

kabul etmezsen bu evde kalamazsın demeleri de garip

Ben olsam giderdim. Almanya’da her türlü yolunu bulursun. Bir şans ver. Çok kötü değilse valla git ya. Madem bu aileden kurtulma şansın yok şu an. Almanya’da yolunu çizersin bir şekilde.

Burda kalsa sanki farklı bir hayatı mı var.. ev dışında bir hayatı olsa ailesi bu baskıyı yapıyor olmazdı.
Tanışıp görüşsün belki düzgün biridir.

Evt almanca akraba o yüzden istiyorlar

Lise mezunuyum ne demek istediniz tam anlsmadim

Arkadaş demişti ki Almanya’ya gidip evlense eve kapatıp hizmetçilik yaptırırlar. Ben de Diyorum ki burada da eve kapalı yaşıyorsunuz ev dışında bir sosyal hayatınız yok gibi duruyor. Çalışmıyorsunuz. Okumuyorsunuz. Muhtemelen bütün gün ev işi yapıyorsunuz.
Bu adayla tanışın görüşün iyi biridir belki kim bilir. Dil öğrenirsiniz belki meslek öğrenirsiniz girer çalışırsınız bir yerde. Belki çalışmanızı isteyecek biridir yani. Bilmiyorsunuz daha. Gidin konuşun değerlendirin. En kötü boşansanız bile Almanya da boşanmak Türkiye’de boşanmaktan iyidir. Bu olmazsa belli ki yarın öbür gün başkasıyla evlendirecekler bari Almanya’da güzel bir hayatınız olur.

İçeriği okumadım ama keşke biri de beni Almanya’da yaşayan bir erkekle zorla evlendirseydi vatandaşlık aldıktan sonra boşardım

Ne kadar da yaratıcı bir yorum bu böyle !?

Almanya'ya gidip 8 sene sonra vatandasliga bsavurup 10 senede vatandasligi resmi olarak alıp gençliğini heba ettikten sonra boşanmak ne güzel bir düşünce. Gerçi en güzel yıllar tanımadığın bı adamla heba edilirken sürenin de bir önemi yok.

Umarım siz hayallerinizi gerceklestirebilirsiniz.

Ama farkındaysanız konu sahibi gerçekten zor bir durumda ve yanlış yönlendirmeler geri dönülmez hatalar yapmasina sebep olabilir.

İsteyen biri 3 senede vatandaşlık alabilir artık kolaylaştırdılar son yasaya göre

Evet geç kalmışsınız.

Ama evliliğe değil hayatınıza sahip çıkmaya, kendi ayaklariniz üzerinde durabilmeye.

Ailenizle ya da yalnız yaşamanız sizin tercihiniz o hiç farketmez ama istediğiniz an gidip kendi hayatinizi yaşayabilecek şekilde kendinize sahip çıkmalısiniz.

Hemen bir meslek edinip kendi paranizi kazanmaya başlamalısınız. Hayat her an insanı yalnız birakmaya gebe. Böyle bir evliliği falan zaten hiç konuşmaya gerek yok.

Siz lütfen daha da geç kalmadan hemen kendi elinizi tutun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…